Skip to main content

BOYΛΓΑΡΙΑ - ΡΟΥΜΑΝΙΑ οδικο Καλοκαιρι 2022 απο 395

ΣΙΝΑΙΑ-ΠΕΛΕΣ-ΚΑΡΠΑΘΙΑ-ΦΡΟΥΡΙΟ ΜΠΡΑΝ-ΜΠΡΑΣΟΒ-ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ-ΣΟΦΙΑ-ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ

6 μέρες οδικώς   Aναχωρήσεις: 19/07,26/07,02/08,09/08,16/08

 

1η ημέρα : ΑΘΗΝΑ  - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Αναχώρηση  το πρωί  από Αθήνα και με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ,  συνεχίζουμε για Πλαταμώνα (γεύμα προαιρετικά) ,άφιξη στην συμπρωτεύουσα .Τακτοποίηση στα δωμάτια. Ελεύθερος χρόνος για να χαρείτε την όμορφη πόλη . Διανυκτέρευση.

2η ημέρα : ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ

Πρωινό. Διέλευση από τα σύνορα Προμαχώνα. Στάση στα αφορολόγητα και συνεχίζουμε για Βουκουρέστι  με στάση στο  Ρούσε για τελωνειακό έλεγχο. Φυσικό σύνορο των δύο κρατών ο ποταμός Δούναβης που θα τον απολαύσουμε περνώντας την μοναδική γέφυρα που ενώνει τα δύο κράτη, γέφυρα φιλίας, προς το Ρουμάνικο σύνορο τζιούρτζου. Αφιξη στο Βουκουρέστι, το  «Παρίσι της Ανατολής».Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση στα δωμάτια, Ελεύθερος χρόνος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα :   ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ 

Μετά το πρωινό ακολουθεί η ξενάγηση της πόλης. Το Βουκουρέστι, χτισμένο στις όχθες του ποταμού Dimbovita, θεωρείται σαν μια από τις πιο ωραίες πόλεις της Ευρώπης. Κύριο χαρακτηριστικό της είναι οι μεγάλες λεωφόροι, οι τεράστιες πλατείες και τα επιβλητικά δημόσια κτίρια, τα πάρκα, τα ιστορικά και καλλιτεχνικά μνημεία, τα παλιά σπίτια. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι στη σημερινή μας ξενάγηση θα δούμε το Μουσείο του Χωριού, στο πάρκο Χεραστράου. Είναι μια εξαιρετική σύνθεση της αγροτικής αρχιτεκτονικής και των μορφών της λαϊκής τέχνης της Poυμαvίας. Το μουσείο Φυσικής Ιστορίας, την αψίδα του θριάμβου, το Πατριαρχείο κ.α. αξιοθέατα που εντυπωσιάζoυν. Μεσημεριανό. Απόγευμα ελεύθερο. Το βράδυ προαιρετικά δείπνο με φολκλορικό πρόγραμμα. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ - ΠΕΛΕΣ – ΚΑΡΠΑΘΙΑ – ΦΡΟΥΡΙΟ ΜΠΡΑΝ –ΜΠΡΑΣΟΒ - ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ

Μετά  το  πρωινό αναχώρηση για την περιοχή της Σινάια. Επίσκεψη στο παλάτι Πέλες, τη θερινή κατοικία του βασιλιά Καρόλου  και το ορθόδοξο μοναστήρι του Κατακουζηνού. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το φημισμένο  φρούριο Μπραν (Πύργος του Δράκουλα). Πολλοί θρύλοι είναι συνδεδεμένοι με το Bran Castle, λέγεται ότι το κάστρο ανήκε στο κόμη δράκουλα, αλλά δεν υπάρχουν αποδείξεις γι’ αυτό. Ο κόμης δράκουλας έζησε εκεί μόνο για ένα μικρό χρονικό διάστημα ως επισκέπτης . Τον 18ο αι.το κάστρο ήταν το σπίτι των Αυστριακών συνοριοφυλάκων. Το 1920 το συμβούλιο της πόλης Brasov δώρισε το Bran Castle  στη Βασίλισσα Μαρία της μεγάλης Ρουμανίας η οποία έζησε με τη βασιλική οικογένεια έως το 1947. Απ΄ το 1947 το κάστρο λειτουργεί ως μουσείο. Αμέσως  μετά θα γνωρίσουμε  τη  μεσαιωνική  πόλη Μπρασόβ (18ου αιώνα) με την Μαύρη εκκλησία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Βουκουρέστι. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα : ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ – ΣΟΦΙΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για τη Σόφια. Διέλευση συνόρων και με τις απαραίτητες στάσεις για γεύμα και καφέ, θα φθάσουμε το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα: ΣΟΦΙΑ - AΘΗΝΑ

Πρωινό και γνωριμία με την όμορφη πόλη. Θα δούμε την Βυζαντινή εκκλησία της Αγίας Κυριακής, τα Ρωμαϊκά μνημεία, τον περίφημο ναό του  Αλεξάντερ Νέφσκυ, την Βουλή και την Πανεπιστημιούπολη.Στη συνέχεια αναχώρηση για Αθήνα, με ενδιάμεσες στάσεις για φαγητό και καφέ, άφιξη το βράδυ.

 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ

 

ΤΙΜΗ ΚΑΤ’ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ/ΤΡΙΚΛΙΝΟ:395€

ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ: 170 €

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :

  • Εκδρομές – περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία  4*
  • Ημιδιατροφή 
  • Ξεναγήσεις  σύμφωνα  με  το  πρόγραμμα.
  • Εμπειρος συνοδός του γραφείου μας
  • ΦΠΑ.
  • Ασφαλιστική  κάλυψη  αστικής  ευθύνης.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :

  • Είσοδοι σε μουσεία,ιστορικούς,αρχαιολογικούς χώρους και ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό