Skip to main content

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΣΕΡΒΙΑΣ – ΣΛΟΒΕΝΙΑΣ - ΛΙΜΝΕΣ ΠΛΙΤΒΙΤΣΕ Πάσχα 2018 από 365,00

7,8 ημέρες οδικώς
1η ημέρα : ΑΘΗΝΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
5/4

ημέρα : ΑΘΗΝΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Συγκέντρωση στα γραφεία μας στις 09.00  και αναχώρηση. Πρώτη στάση για καφέ στα Καμένα Βούρλα και συνεχίζουμε για να κάνουμε την δεύτερη στάση μας στο ύψος του Βόλου. Το απόγευμα άφιξη στην όμορφη Θεσσαλονίκη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την νύφη του Θερμαϊκού. Διανυκτέρευση
2η  ημέρα: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ – ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ
Πρωινό σε πακέτο και αναχώρηση νωρίς το πρωί για σύνορα Ευζώνων. Περνώντας περιφερειακά από τα Σκόπια, φτάνουμε στα σύνορα της Σερβίας. Διέλευση των συνόρων και εισερχόμαστε στη Σερβία. Άφιξη στην πρωτεύουσα, το Βελιγράδι. Θα δούμε τα κατεστραμμένα ακόμη κτίρια από τον πόλεμο των Νατοϊκών δυνάμεων, το κρατικό Θέατρο, το Εθνικό και εθνολογικό μουσείο, τη Βουλή, το Δημαρχείο της πόλης και το Σερβικό Πατριαρχείο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.
3η ημέρα: ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΖΑΓΚΡΕΜΠ
Πρωινό και αναχωρούμε για το Ζάγκρεμπ. Με την άφιξή μας ξεκινάμε την περιήγηση μας στο Ζάγκρεμπ το οποίο αποτελείται από τρία τμήματα: τα δύο παλαιότερα τμήματα (Κάπτολ και Γκόρντι Γκραντ) που βρίσκονται στο ψηλότερο σημείο κι από την Ντόλνι Γκραντ (“Κάτω Πόλη”) με εκτεταμένες σύγχρονες συνοικίες άλλα και βιομηχανικές περιοχές. Αξιοθέατα της πόλης αποτελούν το Αρχαιολογικό Μουσείο Ζάγκρεμπ, το Κροατικό Μουσείο Φυσικών Επιστημών, το Μουσείο Μίμαρα, το Εθνικό Θέατρο και η Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.
4η ημέρα: ΖΑΓΚΡΕΜΠ – ΤΕΡΓΕΣΤΗ – ΚΟΠΕΡ – ΠΟΡΤΟΡΟΖ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ)
Πρωινό και αναχώρηση για την Τεργέστη Άφιξη και η περιήγησή μας αρχίζει με την Αρχόντισσα της Αδριατικής αλλά και το πρώτο μεγάλο λιμάνι της Ιταλίας, ένα ολοζώντανο μνημείο νεότερης ιστορίας και επίκεντρο σημαντικών εξελίξεων. Θα δούμε την ελληνική εκκλησία της Τεργέστης, τον Άγιο Νικόλαο, το ονομαζόμενο Canal Grande, το ναός του Αγίου Αντωνίου, τον Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα και της Αγίας Τριάδος. Χρόνος ελεύθερος και αναχώρηση για το Κόπερ της Σλοβενίας,  την πόλη  καταγωγής  του Ιωάννη Καποδίστρια. Το Κόπερ είναι το μοναδικό λιμάνι της Σλοβενίας.  Εκτός από το λιμάνι σημαντικό είναι και το πανεπιστήμιο που διαθέτει η πόλη. Ελεύθερος χρόνος και επίσκεψη θα είναι στο «Καμάρι της Σλοβενίας», το γραφικό ΠΟΡΤΟΡΟΖ.  Τα στενά σοκάκια του δημιουργούν ένα μικρό λαβύρινθο. Περπατήστε ανάμεσα στα σοκάκια και ανακαλύψτε μικρά μαγαζάκια, ωραία πλακόστρωτα και εκκλησίες. Έπειτα επιστροφή το ξενοδοχείο.
5η ημέρα: ΖΑΓΚΡΕΜΠ – ΣΠΗΛΑΙΑ ΠΟΣΤΟΪΝΑ – ΛΙΜΝΗ ΜΠΛΕΝΤ – ΛΙΟΥΜΠΛΙΑΝΑ
Πρωινό  και αναχώρηση για τα σπήλαια Ποστόινα. Θα επισκεφθούμε τα μεγαλοπρεπή σπήλαια Ποστόινα, που θεωρούνται δεύτερα σε μέγεθος σπήλαια της Ευρώπης. Με ειδικό τρενάκι διασχίζουμε ένα μεγάλο τμήμα του μεγάλου σπηλαίου και απολαμβάνουμε το μοναδικό φαντασμαγορικό εσωτερικό διάκοσμο, από σταλακτίτες και σταλαγμίτες διαφόρων σχημάτων και αποχρώσεων. Συνεχίζουμε για τη λίμνη Μπλεντ. Βρίσκεται στους πρόποδες των Ιουλιανών Άλπεων και είναι ένα από τα ομορφότερα μέρη της περιοχής. Θα επισκεφθούμε το φημισμένο κάστρο του Μπλεντ όπου από ψηλά θα έχουμε μια πανοραμική και εντυπωσιακή εικόνα της λίμνης. Στο νησάκι, που είναι το μοναδικό της Σλοβενίας, βρίσκεται μία παλιά μπαρόκ εκκλησία. Συνεχίζουμε για τη Λιουμπλιάνα. η πόλη που είναι χτισμένη στις όχθες του ομώνυμου ποταμού, με έντονα στοιχεία από την Αυστριακού τύπου αρχιτεκτονική σε αρκετά κτίρια. θα δούμε το παλαιό Δημαρχείο και τον Καθεδρικό Ναό που δεσπόζουν την πόλη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.
6η ημέρα: ΖΑΓΚΡΕΜΠ – ΛΙΜΝΕΣ ΠΛΙΤΒΙΤΣΕ
Πρωινό και αναχωρούμε για τις Λίμνες Πλίτβιτσε, που είναι στην κυριολεξία ένα θαύμα της φύσης, ένας τόπος τέτοιας απερίγραπτης ομορφιάς, ώστε ανακηρύχθηκε το 1979 από την UNESCO μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Ο δρυμός των λιμνών Πλίτβιτσε είναι ιδιαίτερα γνωστός για τους πολλούς μικρούς και μεγάλους εντυπωσιακούς υδάτινους καταρράκτες που δημιουργούν πέφτοντας 16 μεγάλες και πολλές μικρότερες, γαλαζοπράσινες, πεντακάθαρες λίμνες, μέσα στις οποίες κολυμπούν ψάρια και φυτρώνουν νούφαρα και ορχιδέες. Χρόνος ελεύθερος για να απαθανατίσετε το πανέμορφο τοπίο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.
7η ημέρα: ΖΑΓΚΡΕΜΠ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Πρωινό και επιστροφή στη Θεσσαλονίκη μέσω διέλευσης των συνόρων και κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο ,διανυκτέρευση.
8η ημέρα: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΑΘΗΝΑ
Πρωινό και αναχώρηση  στις 10.00. Με ενδιάμεσες  στάσεις για καφέ και γεμάτοι αναμνήσεις, αργά το απόγευμα άφιξη στην Αθήνα στο σημείο από όπου ξεκίνησε το όμορφο αυτό ταξίδι.

Στην 7ήμερη εκδρομή δεν πραγματοποιείται η 4ημέρα του προγράμματος.

Περιλαμβάνονται:

  • Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο  ανάλογα με τον τιμοκατάλογο.
  • Διατροφή ανάλογα με την επιλογή σας.
  • Εκδρομές, περιηγήσεις-ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα με πολυτελές λεωφορείο
  • Αρχηγός - Συνοδός του γραφείου μας
  • Φ.Π.Α.
  • Ασφαλιστική κάλυψη.

ΔΕΝ Περιλαμβάνονται

  • Είσοδοι σε μουσεία, παλάτια, δημοτικοί φόροι,  αρχαιολογικούς χώρους
  • Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα και ότι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο

 

Αναχωρήσεις

Ξενοδοχείο

Διατροφή

Τιμή

Παιδί    2-12

Επιβ. Μονόκ.

Παρατηρήσεις - Προαιρετικές υπηρεσίες  

5/4

Mark 4* Βελιγράδι

I 3*

Ζάγκρεμπ

ημιδιατροφή

365€

250€

170€

Διανυκτέρευση στη Θεσσαλονίκη
σε 3*/4*
με πρωινό

check point
10.00

5/4

Mark 4* Βελιγράδι

I 3*

Ζάγκρεμπ

ημιδιατροφή

405€

285€

200€

Διανυκτέρευση στη Θεσσαλονίκη
σε 3*/4*
με πρωινό

check point
15.00