Skip to main content

ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ - ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ 10 μερες οδικο Καλοκαιρι 2022 απο 650

10ήμερη οδική εκδρομή  Aναχωρήσεις: 06/08

ΔΑΡΔΑΝΕΛΙΑ-ΤΣΑΝΑΚΑΛΕ-ΤΡΟΙΑ-ΑΙΒΑΛΙ- ΠΕΡΓΑΜΟΣ-ΣΜΥΡΝΗ-ΠΑΜΟΥΚΑΛΕ-ΙΚΟΝΙΟ-ΠΡΟΚΟΠΙ-ΚΟΥΣΑΝΤΑΣΙ-ΞΑΝΘΗ

 

1η ΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ – ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Αναχώρηση το πρωί για Koμοτηνή με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και φαγητό.Αφιξη,τακτοποίηση στα δωμάτια.Διανυκτέρευση.

2η ΜΕΡΑ: ΚΟΜΟΤΗΝΗ -ΤΣΑΝΑΚΑΛΕ – ΤΡΟΙΑ – ΑΙΒΑΛΙ – ΠΕΡΓΑΜΟΣ-ΣΜΥΡΝΗ

Πρωϊνό και  αφήνοντας δεξιά την όμορφη πόλη  της   ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ, φθάνουμε στα Ελληνοτουρκικά σύνορα. Mετά τον απαραίτητο έλεγχο των διαβατηρίων και τις σύντομες αγορές στα ελληνικά «DUTY FREE SHOPS» θα συνεχίσουμε για Καλλίπολη.Μόλις περάσουμε τα Δαρδανέλια και το ΤΣΑΝΑΚΑΛΕ  θα εχουμε επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Τροίας.Αμέσως μετά συνεχίζουμε για Αιβαλί.Βόλτα στην όμορφη πόλη.Συνεχίζουμε για επίσκεψη στην Πέργαμο και στο όμορφο παραλιακό Ντικιλί .Συνεχίζουμε για Σμύρνη,άφιξη στο ξενοδοχείο,ελεύθερος χρόνος,δείπνο,διανυκτέρευση

3η ημέρα: ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΜΟΥΚΑΛΕ (ΙΕΡΑΠΟΛΗ)

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το Παμούκαλε, το Φρούριο του Βαμβακιού, όπου τα ιαματικά λουτρά τα οποία βρίσκονται σε ένα κατάλευκο σκηνικό από τρακεντίνη, εύκολα δικαιολογούν το όνομά του. Πρόκειται για ένα από τα θαυμαστά τουριστικά κέντρα της Τουρκίας, μια και λόγω των θεραπευτικών ιδιοτήτων των θερμών πηγών του με τα ασβεστούχα άλατα, συνέρρεε εδώ πολύς κόσμος, από την αρχαιότητα. Συνεχίζουμε για την Ιεράπολη του θεού Απόλλωνα, όπου θα ξεναγηθούμε στην αγορά, στα λουτρά, στη νεκρόπολη και στο αρχαίο Θέατρο.  Θα δούμε επίσης το μαρτύριο του Φιλίππου, ένα ιερό αφιερωμένο στον Απόστολο, ο οποίος μαρτύρησε εκεί την εποχή του Δομιτιανού. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΠΑΜΟΥΚΑΛΕ – ΙΚΟΝΙΟ

Πρόγευμα και αναχώρηση για την αρχαία πόλη Ικόνιο, μια από τις ιερές πόλεις της Τουρκίας. Κατά την περιήγησή μας θα δούμε, μεταξύ άλλων, το Αρχαιολογικό Μουσείο και το Μαυσωλείο. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια.  Δείπνο και διανυκτέρευση.

5 η ημέρα: ΙΚΟΝΙΟ – ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ - ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ

Μετά το πρωινό αναχώρηση αναχώρηση για την Καππαδοκία, γνωστή για τους βυζαντινούς θησαυρούς που διαθέτει.  Θα περάσουμε μέσα από τα ψηλά οροπέδια της Ανατολίας, όπου βρίσκονται οι αποξηραμένες λίμνες.  Επίσκεψη στο Καραβάν Σεράϊ, το οποίο ήταν το σημείο ξεκούρασης για τα καραβάνια που ακολουθούσαν το Δρόμο του Μεταξιού.  Συνεχίζουμε για την ξακουστή Καισάρεια, γενέτειρα πόλη του Αγίου Βασιλείου,  η οποία πήρε το όνομα της το 17 μΧ από τον Ρωμαίο αυτοκράτορα Τιβέριο, προς τιμήν του πατέρα του Καίσαρα Αύγουστου Χετταίοι, Έλληνες, Εβραίοι και Σελτζούκοι, όλοι πέρασαν από εδώ και άφησαν την κληρονομιά τους σε αυτή την ιστορική πόλη που κατοικείται από το 3000 π.Χ.. Θα περιηγηθούμε σε αυτή την εντυπωσιακή πόλη, που εκτός από το πλούσιο παρελθόν της κουβαλάει και ένα πλούσιο παρόν αφού είναι μια από τις σημαντικότερες πόλεις που στηρίζουν και προωθούν την Τουρκική οικονομία, μια από τις "Τίγρεις της Ανατολίας». Στην πανοραμική ξενάγηση μας θα δούμε τα μνημειώδη, φτιαγμένα από μαύρη ηφαιστειακή πέτρα τοίχοι του κάστρου της πόλης, που κατασκευάστηκε στις αρχές του 13ου αιώνα, κατά την διάρκεια της βασιλείας του ​​Σελτζούκου σουλτάνου Alaattin Keykubat. Το Gupgupoglu Konagi, μια Οθωμανική έπαυλη του 18ου με όμορφα ξύλινα μπαλκόνια και πόρτες, στην οποίο τώρα στεγάζετε το Εθνογραφικό Μουσείο, και πολλά άλλα αξιοθέατα, όπως τον μεντρεσέ Cifte, το Kursunlu τζαμί, το συγκρότημα του Mahperi Hunat Hatun και την σκεπαστή αγορά της πόλης.Συνεχίζουμε για την καρδιά της Καππαδοκίας.  Άφιξη στο ξενοδοχείο στο Προκόπι ( URGUP) και τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο και διανυκτέρευση.

6 η ημέρα:  ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ

Πρωινό και επίσκεψη στην κοιλάδα του Περιστρέματος - Ιxλάρα (Ihlara) κατεβαίνουμε στον ποταμό Μελεντίζ και κάνουμε περίπατο στο φαράγγι με τις λαξευμένες στους βράχους πρωτοχριστιανικές εκκλησιές. Συνεχίζοντας τη διαδρομή μας πηγαίνουμε στην Καρβάλη με τα πέτρινα σπίτια και επισκεπτόμαστε την εκκλησία που μόνασε στο τέλος της ζωής του ο Γρηγόριος ο Θεολόγος, ο Ναζιανζηνός. Επισκεπτόμαστε στη Μαλακοπή την υπόγεια πόλη και το ναό των Αγίων Θεοδώρων. Στη συνέχεια αναχωρούμε για το σημαντικότερο οικισμό της προβυζαντινής περιόδου Άβανο, κτισμένο στις όχθες του ποταμού Άλυ και επισκεπτόμαστε εργαστήριο κεραμικής. Η πόλη φημίζεται για τα κεραμικά της. Συνεχίζουμε με την κοιλάδα Δερβέντ και το όγδοο θαύμα του κόσμου: τις Καμινάδες των Νεράιδων που σχηματίστηκαν από ηφαιστειογενή πετρώματα. Διασχίζουμε τις κοιλάδες Ζέλβη,  Πασαμπάγ και Κόραμα. Επισκεπτόμαστε εκκλησίες με καταπληκτικές αγιογραφίες (τη Σκοτεινή, την Κρυφή, της Παναγίας, των Σανδάλων, της Αγίας Βαρβάρας, του Φιδιού, του Μήλου, των Στεφάνων). Πηγαίνουμε στο Ούστχισάρ, στον «Ακραίο Πύργο», από όπου η θέα σε όλη την περιοχή είναι εκπληκτική. Επιστρέφουμε στο ΠΡΟΚΟΠΙ στο ξενοδοχείο μας  για δείπνο και διανυκτέρευση.

7 η ημέρα:  ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για το σημαντικότερο οικισμό της προβυζαντινής περιόδου Άβανο, κτισμένο στις όχθες του ποταμού Άλυ και επισκεπτόμαστε εργαστήριο κεραμικής. Η πόλη φημίζεται για τα κεραμικά της. Συνεχίζουμε την Σινασσό ,μια γραφικότατη κοινότητα με παλαιά πέτρινα σπίτια εκπληκτικής αρχιτεκτονικής και πάμπολλες εκκλησιές… στην οποία το ελληνικό στοιχείο στο τέλος του 19ου αιώνα αριθμούσε περί τις 4000 ψυχές…Ονομάστηκε επίσης η «Αθήνα της Ανατολής» εκ του γεγονότος πως εκεί μιλούσαν καθαρά τα ελληνικά χωρίς ιδιωματισμούς…Διέθετε Αστική Σχολή και Παρθεναγωγείο τα οποία συντηρούνταν από τη «Φιλεκπαιδευτική Αδελφότητα Πρόοδος».Κύρια εργασία των κατοίκων, τότε, η γεωργία, η κτηνοτροφία, η ύφανση χαλιών  και το εμπόριο του χαβιαριού…Σήμερα σώζονται σε αρίστη κατάσταση, μετά τις σωστικές επεμβάσεις, ο Ιερός Ναός των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, κτίσμα του 1725… ο Ναός των Αρχαγγέλων Γαβριήλ  και Μιχαήλ στον Γενή Μαχαλά, κτίσμα του 1850… το αρχοντικό του Σεραφείμ Ρίζου με την ευφυέστατη υπέρθυρη επιγραφή του 1855… και μια σειρά άλλων με σπάνιες ιδιαιτερότητες τόσο στην κατασκευή παραθύρων, θυρών, όσο και ακροκεράμων… Επιστρέφουμε στο ΠΡΟΚΟΠΙ στο ξενοδοχείο μας  για δείπνο και διανυκτέρευση.

8η ημέρα: ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ – ΠΡΟΥΣΑ

Μετά  το  πρωινό   και με  ενδιάμεσες στάσεις στο Eskisehir   νωρίς το απόγευμα άφιξη στην πανέμορφη και καταπράσινη Προύσα. Μετάβαση στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος να απολαύσουμε τις ανέσεις του ξενοδοχείου. Δείπνο.  Διανυκτέρευση.

 9Η ΜΕΡΑ  ΠΡΟΥΣΑ –ΞΑΝΘΗ

Πρωινό και αναχώρηση για την Ξάνθη.Αφιξη,τακτοποίηση στα δωμάτια,διανυκτέρευση.

10η ΜΕΡΑ: ΞΑΝΘΗ –  ΑΘΗΝΑ

Πρωινό και αναχώρηση για ΑΘΗΝΑ με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και φαγητό.

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΤ’ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ/ΤΡΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ: 650€

EΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ:260€

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Εκδρομές, περιηγήσεις με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν.
  • 1 διαν/ση στην Κομοτηνή με πρωινό
  • 1 διαν/ση στην Ξάνθη με πρωινό
  • 7 διαν/σεις σε ξενοδοχεία 4* στην ΤΟΥΡΚΙΑ με ημιδιατροφή
  • Ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Aρχηγό -   συνοδό.
  • ΦΠΑ.
  • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής ευθύνης.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

Είσοδοι σε μουσεία,ιστορικούς και αρχαιολογικούς χώρους