Skip to main content

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ Οδικώς Οκτώβριος-Νοέμβριος 2022! από 380€

ΠΡΙΓΚΙΠΟΝΝΗΣΑ ΒΟΣΠΟΡΟΣ & ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ

Οκτώβριος-Νοέμβριος 2022  ....   Αναχωρήσεις : Κάθε Τετάρτη

Ειδική αναχώρηση 28ης Οκτωβρίου : 26-31/10/2022

 6 ΗΜΕΡΕΣ  ΟΔΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

Πλήρες 6ήμερο πρόγραμμα     

Κωνσταντινούπολη , η «Πόλη των Πόλεων»

Τι είναι αυτό που τόσο μας μαγεύει σ’ αυτή την πόλη; Η φαντασμαγορική τοπογραφία, τα επιβλητικά κατάλοιπα χιλιόχρονης ιστορίας, το βάρος της μνήμης τόσων αιώνων; Τίποτε από μόνο του και όλα σε συνδυασμό. Περισσότερο όμως αυτό που μας δένει με την Πόλη είναι τα πολλά της πρόσωπα. Οι γειτονιές της, που τόσο πολύ διαφέρουν, ώστε νομίζεις πως ανήκουν σε διαφορετικές πόλεις, που τις χωρίζουν χιλιάδες μίλια αλλά και πολιτισμοί. Ο πολύχρωμος και πολύβουος συρφετός των δρόμων και των αγορών της. Τα μυστικά των ξεχασμένων σοκακιών, η απρόσμενη αλλαγή στην αρχιτεκτονική και στον πληθυσμό από τον ένα δρόμο στον άλλον.

Η «Πόλη» είναι ένα καλειδοσκόπιο εικόνων ασυνάρτητων μα γοητευτικών, μια πηγή θετικής ενέργειας στην οποία θέλεις να βυθιστείς ενώ συγχρόνως μπορείς εύκολα να ξεφύγεις. Να χαθείς σε αλλοτινούς μικρόκοσμους, λησμονώντας τα άγχη και ξεπερνώντας τους ορίζοντες της μικρής, δικής σου καθημερινότητας.   

 

 

     Μία μοναδική εκδρομή σε μία από τις ομορφότερες και γραφικότερες πόλεις του κόσμου με το πληρέστερο πρόγραμμα  

ü  Επίσκεψη στην Παναγία την Μπαλουκλιώτισσα

ü  Επίσκεψη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

ü  Επίσκεψη στη Μονή της Χώρας

ü  Επίσκεψη στην Παναγία των Βλαχερνών

ü  Επίσκεψη στον Ναό της Αγίας Ειρήνης και τον Ναό της Αγίας Τριάδας

ü  Περιπατητική ξενάγηση στην Λεωφόρο του Πέρα

ü  Επίσκεψη στο Μινιατουρκ

ü  Ξενάγηση πόλης ( Αγία Σοφία , Μπλέ Τζαμί , Βυζαντινό Ιππόδρομο , Βυζαντινό Υδραγωγείο, Τοπ Καπί )

ü  Ολοήμερη εκδρομή στα Πριγκιπόννησα

ü  Επίσκεψη στην Χαλκηδόνα

ü  Επίσκεψη στα ανάκτορα του Ντολμά Μπαχτσέ

ü  Επίσκεψη στην Σκεπαστή Αγορά ( Capali Carsi ) , Αιγυπτιακή αγορά ( Misir Carsisi ) & Arasta Bazaar

ü  ΔΩΡΟ !!! Η Κρουαζιέρα στον Βόσπορο  

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

1η μέρα

Αθήνα – Κομοτηνή

Αναχώρηση από Αθήνα με το πούλμαν με προορισμό την Κομοτηνή . Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο . Διανυκτέρευση.

 

2η μέρα

Κομοτηνή-Κωνσταντινούπολη- Περιπατητική ξενάγηση

Πρωινή αναχώρηση για την Κωνσταντινούπολη, μοναδική πόλη στον κόσμο που μοιράζεται σε δύο ηπείρους και είναι σύνδεσμος μεταξύ Ανατολής και Δύσης, μεταξύ του παρελθόντος και του παρόντος. Άφιξη , μεταφορά και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο μας. Θα συνεχίσουμε το πρόγραμμά μας με ένα περίπατο για να γνωρίσουμε την περιοχή του Πέρα με το ένδοξο κοσμοπολίτικο παρελθόν του. Θα περπατήσουμε την Μεγάλη Λεωφόρο για να επισκεφθούμε τον Άγιο Αντώνιο , την στοά των λουλουδιών και το ξακουστό ξενοδοχείο “Pera Palace” που εξυπηρετούσε τους πελάτες του περίφημου “Orient Express”. Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση . 

3η μέρα

Ξενάγηση πόλης – Μίνιατουρκ - Επίσκεψη στην αγορά Arasta Bazaar – Κλειστή Αγορά

Μπουφέ πρωινό και θα ξεκινήσουμε την σημερινή μας ξενάγηση της Πόλης με το Miniaturk το οποίο είναι το μεγαλύτερο πάρκο με μινιατούρες στην Ευρώπη. Στην συνέχεια θα επισκεφτούμε το τζαμί του Πρίγκηπα (Şehzade Camii) αριστούργημα του ξακουστού αρχιτέκτονα Σινάν και οδεύοντας προς την καρδιά της ιστορικής πόλης θα επισκεφθούμε την υπέρλαμπρη Αγία Σοφία, της οποίας ο τρούλος έχει 55 μ. ύψος και 31 μ. διάμετρο. Χτίστηκε από τον Ιουστινιανό και είναι ένα από τα πλέον σημαντικά αρχιτεκτονικά μνημεία όλων των εποχών. Στη συνέχεια αφού περπατήσουμε την γραφικότατη αγορά “Arasta” θα επισκεφθούμε το περίφημο Τζαμί του Σουλτάν Αχμέτ, πιο γνωστό σαν Γαλάζιο Τζαμί από το μπλε χρώμα που έχει χρησιμοποιηθεί στην εσωτερική του διακόσμηση , τον ιστορικό βυζαντινό ιππόδρομο το μέρος που ξεκίνησε η διάσημη «Στάση του Νίκα» ήταν η καρδιά της Βυζαντινής αυτοκρατορίας, με τους αγώνες να αποτελούν σημαντικό γεγονός για την πόλης , ο οποίος βρίσκεται μπροστά από το Μπλε Τζαμί και σήμερα είναι πλατεία που ονομάζεται Σουλτάν Αχμέτ με λίγα εντυπωσιακά στοιχεία να θυμίζουν το παρελθόν της .Θα συνεχίσουμε την ξενάγησή μας με επίσκεψη στο «Βυζαντινό Υδραγωγείο το οποίο κτίστηκε για πρώτη φορά επί Κωνσταντίνου , επεκτάθηκε επί Ιουστινιανού και επικράτησε να λέγεται «Υδραγωγείο του Ιουστινιανού». Είναι η μεγαλύτερη δεξαμενή από τις 60 που χτίστηκαν επί βυζαντινής αυτοκρατορίας Τέλος Θα επισκεφθούμε το Τοπ καπί, παλάτι των Σουλτάνων από τον 16ο έως και τον 19ο αιώνα με ωραιότατους εσωτερικούς κήπους και αυλές , σήμερα μουσείο των ανεκτίμητων θησαυρών τους με θέα προς τη θάλασσα του Μαρμαρά όπως και τον Ναό της Αγία Ειρήνης ο οποίος βρίσκεται δίπλα στην Αγία Σοφία ο οποίος ήταν Βυζαντινή εκκλησία , σήμερα λειτουργεί ως μουσείο και είναι πλέον γνωστή με την ονομασία AyaIrini. Χτίστηκε από τον Μέγα Κωνσταντίνο και ονομαζόταν και ''Πατριαρχείο''. Μέχρι το 360 και πριν την κατασκευή της Αγίας Σοφίας ήταν η μητρόπολη της Κων/πολης , καταστράφηκε για πρώτη φορά από τον όχλο στην «Στάση του Νίκα» επί Ιουστινιανού για να ανοικοδομηθεί στην ίδια θέση από τον ίδιο αυτοκράτορα. Τέλος θα επισκεφθούμε το γραφικό και πολύβουο Καπαλί Τσαρσί (Capali Carsi) -την Σκεπαστή Αγορά- με τους 100 δρόμους και τα 4.000 καταστήματα. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο . Διανυκτέρευση

4η μέρα

Επίσκεψη στα ανάκτορα Ντολμά Μπαχτσέ-Χαλκηδόνα-Εκδρομή στα Πριγκιπόννησα - Αιγυπτιακή αγορά

Μπουφέ πρωινό και η ημέρα μας θα ξεκινήσει με επίσκεψη στα ανάκτορα του Ντολμά Μπαχτσέ. Εν συνεχεία αναχωρούμε για την ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης. Αφού περάσουμε την μεγάλη κρεμαστή γέφυρα του Βοσπόρου που είναι η πρώτη που ένωσε τις δύο ηπείρους απ’ όπου θα θαυμάσουμε την Ασιατική και την Ευρωπαϊκή παραλία του Βοσπόρου, τον Πύργο του Λεάνδρου και το ιστορικό κέντρο θα κάνουμε μία στάση στην Χαλκηδόνα όπου στο κέντρο της γραφικής συνοικίας βρίσκεται ο Ναός της Αγίας Ευφημίας όπου είχε γίνει η 4η Οικουμενική Σύνοδος. Θα συνεχίσουμε για την ολοήμερη εκδρομή στα Πριγκιπόνησσα. Αναχωρούμε με το πούλμαν για την αποβάθρα του “ Bostanci “ από όπου θα πάρουμε το πλοιάριο για την ολοήμερη εκδρομή μας . Επιβίβαση στο πλοιάριο για την ολοήμερη εκδρομή προς τη Χάλκη και τη Θεολογική Σχολή, την Πρίγκιπο, τα δημοφιλή Πριγκιποννήσια. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Επιστροφή με πλοιάριο από την Πρίγκηπο για το Καμπάτας. Εν συνεχεία θα επισκεφθούμε την αγορά των Μπαχαρικών (Αιγυπτιακή αγορά) Misir Carsιsi .Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση. Σας προτείνουμε για το βράδυ προαιρετικά ( έξοδα ατομικά ) διασκέδαση σε κέντρο με οριεντάλ και παραδοσιακούς χορούς και να δοκιμάσετε την τοπική πικάντικη κουζίνα με φαγητό και ποτό.

5η μέρα

Κωνσταντινούπολη-Παναγία Βλαχερνών-Μπαλουκλί-Μονή της Χώρας- -Πατριαρχείο - Κρουαζιέρα στο Βόσπορο -Κομοτηνή  

Μπουφέ πρωινό και η σημερινή μας ημέρα θα ξεκινήσει με επίσκεψη στην Παναγία των Βλαχερνών -όπου εψάλη για πρώτη φορά ο Ακάθιστος Ύμνος το 626 , την Παναγιά την Μπαλουκλιώτισσα , και τη Μονή της  Χώρας με τα περίφημα ψηφιδωτά που σώζονται στους εσω και έξω νάρθηκες. Τέλος θα επισκεφθούμε το Οικουμενικό Πατριαρχείο, όπου θα δούμε το ναό του Αγ. Γεωργίου, την Κλειστή Πύλη , το χώρο μαρτυρίου του Πατριάρχη Γρηγορίου Ε. Στην συνέχεια θα απολαύσουμε μια κρουαζιέρα στις όχθες του Βοσπόρου. Εν συνεχεία θα αναχωρήσουμε οδικώς για την Ελλάδα . Άφιξη στη Κομοτηνή και διανυκτέρευση.

6η μέρα

Κομοτηνή– Αθήνα      

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση  για Αθήνα .

Η Μονή της χώρας και το Μπλέ Τζαμί δεν λειτουργούν προσωρινά

λόγω εργασιών συντήρησης.

Σημειώσεις:

  • Οι τιμές είναι κατ’ άτομο σε ευρώ

 

  • Εάν ο καιρός δεν επιτρέπει την εκδρομή στα Πριγκιπόννησα , πραγματοποιείται οδική εκδρομή κατά μήκος του Βόσπορου.

 

  • Το πρόγραμμα ενδέχεται να εκτελεστεί με διαφορετική σειρά χωρίς παραλήψεις εάν κριθεί απαραίτητο για την καλύτερη διεξαγωγή του.

 

Διαβατήριο ή ταυτότητα νέου τύπου απαραίτητα.

 

ΓΙΑ ΚΑΤΟΧΟΥΣ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΩΝ :  

ΠΡΕΠΕΙ ΤΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΣΑΣ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 6 ΜΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ.

 

Γενικές Παρατηρήσεις –Βάση των ‘Όρων συμμετοχής 

Τα προγράμματα των εκδρομών του παρόντος τιμοκαταλόγου αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα των Γενικών όρων συμμετοχής οι οποίοι είναι αναρτημένοι στην ιστοσελίδα του ταξιδιωτικού μας γραφείου και με κάθε δήλωση συμμετοχής αυτομάτως γίνονται αποδεκτά από τους συμμετέχοντες.

Τιμοκατάλογος  

 

 

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ

 

 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ

 

ΤΙΜΗ ΑΤΟΜΟΥ

ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ / ΤΡΙΚΛΙΝΟ

ΔΩΜΑΤΙΟ

 

ΤΙΜΗ ΑΤΟΜΟΥ ΣΕ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ

ΠΑΙΔΙ ΕΩΣ

12 ΕΤΩΝ ΣΕ

EXTRA BED

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

CHRIS & EVE Α’ κατηγορίας στην Κομοτηνή

&

NOVA PLAZA TAKSIM 4*

στη Κων/πολη 

ή παρόμοια

6ΗΜ

 

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ-ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ

Κάθε Τετάρτη

&

28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

26-31/10/2022

 

380 €

495 €

310 €

ΠΡΟΓΕΥΜΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ &

3 ΓΕΥΜΑΤΑ ΣΥΝΟΛΙΚΑ

ΣΤΗΝ ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

ΔΩΡΟ Η ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟ ΒΟΣΠΟΡΟ

Περιλαμβάνονται :

  • Διαμονή στα επιλεγμένα ξενοδοχεία ή παρόμοια
  • Δύο (2) Διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Chris & Eve στην Κομοτηνή A’ κατηγορίας

https://www.chris-eve.com/ ή παρόμοιο

  • Τρείς (3) Διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Nova Plaza Taksim 4* κεντρικό στην πλατεία Ταξίμ https://www.novaplazahotels.com/novaplazataksim/en/  στην Κωνσταντινούπολη  ή παρόμοιο
  • Πρόγευμα καθημερινά
  • Τρία ( 3 ) γεύματα στην Κωνσταντινούπολη σε τοπικά εστιατόρια ως αναφέρονται στο πρόγραμμα.  
  • Μεταφορές , εκδρομές/ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα με πολυτελές πούλμαν και ελληνόφωνο ξεναγό.
  • Κόστος εισιτηρίου για το πλοιάριο της εκδρομής στα Πριγκιποννήσια .
  • ΔΩΡΟ η κρουαζιέρα στον Βόσπορο .
  • ΔΩΡΕΑΝ παροχή Wi-fi σε όλα τα προαναφερόμενα ξενοδοχεία
  • Ασφάλιση Επαγγελματικής Αστικής Ευθύνης & Ταξιδιωτική Ασφάλιση έως 75 ετών.
  • Έμπειρος Συνοδός του γραφείου μας.

Δεν Περιλαμβάνονται :

  • Είσοδοι στους επισκεπτόμενους χώρους ( όπου απαιτείται ).
  • Φόρος διαμονής στην Κομοτηνή ( 1,5 € ανά δωμάτιο ανά βραδιά ) το οποίο πληρώνεται επι τόπου στο ξενοδοχείο
  • Ποτά κατά την διάρκεια των γευμάτων
  • Αχθοφορικά και φιλοδωρήματα.
  • Ότι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Κόστος εισόδων σε μουσεία & αρχαιολογικούς χώρους:

  Οι Τιμές είναι ανά άτομο ( οι τιμές ενδέχεται να αλλάξουν )

  • Τοπ Καπί & Αγία Ειρήνη 320 Τουρκικές Λίρες  
  • Βυζαντινό Υδραγωγείο 190 Τουρκικές Λίρες
  • Ντολμά Μπαχτσέ 300 Τουρκικές Λίρες
  • Πάρκο με Μινιατούρες   90 Τουρκικές Λίρες   

Σημειώσεις:

Ø   

Παρακαλούμε συμβουλευθείτε τους Γενικούς Όρους Συμμετοχής στις οργανωμένες εκδρομές στην ιστοσελίδα του γραφείου μας 

Ø   

Παιδιά 2-12 ετών διαμένουν σε επιπλέον κρεβάτι στο δωμάτιο των γονέων με την αντίστοιχη έκπτωση του αεροπορικού ναύλου όπου υπάρχει

Ø   

Tα τρίκλινα δωμάτια είναι δίκλινα, με προσθήκη επιπλέον κλίνης και ως εκ τούτου υπάρχει στενότητα χώρου.

Ø   

Ο τιμοκατάλογος έχει βασιστεί στις σήμερα ισχύουσες συναλλαγματικές ισοτιμίες και τους αεροπορικούς ναύλους και ισχύει μέχρι νεότερης έκδοσης. Όλες οι τιμές είναι κατά άτομο σε Ευρώ.

Ø   

Οι φόροι αεροδρομίων περιλαμβάνουν το ποσό των επίναυλων καυσίμων  και είναι βασισμένοι στις ισχύουσες τιμές κατά την ημερομηνία έκδοσης του τιμοκαταλόγου. Οποιαδήποτε αλλαγή από τις αεροπορικές εταιρίες στον επίναυλο καυσίμων ή στους φόρους επιφέρει ανάλογη διαφοροποίηση της τιμής. Παρακαλούμε ελέγξατε το τελικό ποσό των φόρων την ημέρα της εξόφλησής σας.

Ø   

Παρακαλούμε όπως επιβεβαιώνετε την τελική τιμή κατά την εξόφληση του ταξιδιού σας.

Ø   

Σημαντική υπενθύμιση: Παρόλο που στις χώρες που έχουν υπογράψει τη Συνθήκη Σένγκεν (Βέλγιο, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία, Ολλανδία, Λουξεμβούργο, Δανία, Σουηδία, Φινλανδία, Πορτογαλία, Αυστρία) μπορείτε να ταξιδέψετε με πρόσφατη αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου, συνιστούμε να έχετε μαζί σας έγκυρο διαβατήριο. Επίσης, διαβατήριο απαιτείται και για κάθε ανήλικο παιδί.  Όσοι είναι κάτοχοι ξένων διαβατηρίων, πρέπει να το δηλώσουν εγγράφως στο ταξιδιωτικό μας γραφείο, πριν την κράτηση. 

ΓΙΑ ΚΑΤΟΧΟΥΣ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΩΝ :   ΠΡΕΠΕΙ ΤΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΣΑΣ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 6 ΜΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ.

Γενικά Περιλαμβανόμενα:

Ø   

Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσεως όπως αναγράφεται στην αντίστοιχη στήλη

Ø   

Διαμονή σε ξενοδοχεία 5* και 4* με πρόγευμα καθημερινά και διατροφή όπως / εάν αναγράφεται στην αντίστοιχη στήλη

Ø   

Μεταφορές από/προς αεροδρόμια/ξενοδοχεία, εκδρομές/ξεναγήσεις όπως περιγράφονται στο αναλυτικό πρόγραμμα

Ø   

Ασφάλιση Επαγγελματικής Αστικής Ευθύνης & Ταξιδιωτική ασφάλιση έως 75 ετών.

Ø   

Συνοδός του γραφείου μας στον τόπο προορισμού (άνω των 25 ατόμων για τον λόγο ότι σε κάθε έναν από τους παραπάνω προορισμούς που οργανώνονται εκδρομές του γραφείου μας υπάρχει και ο αντίστοιχος ξεναγός ή αντιπρόσωπος ο οποίος παραλαμβάνει και συνοδεύει το γκρουπ ).

Δεν περιλαμβάνονται:

Ø   

Φόροι αεροδρομίων & επίναυλοι καυσίμων

Ø   

Φιλοδωρήματα, Αχθοφορικά

Ø   

Είσοδοι στα επισκεπτόμενα αξιοθέατα

Ø   

Κόστος ποτών κατά την διάρκεια των γευμάτων .

Ø   

Ότι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.