Skip to main content

ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ ΟΔΙΚΟΣ 01,03/5

Κ Α Π Π Α Δ Ο Κ Ι Α

8 ΗΜΕΡΗ ΟΔΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

ΑΓΚΥΡΑ – ΠΡΟΚΟΠΙ -ΜΑΛΑΚΟΠΗ – ΙΧΛΑΡΑ – ΠΡΟΥΣΑ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ : 01, 03/05/13 & ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ

1Η   ΜΕΡΑ : ΑΘΗΝΑ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ (1100km)

Συγκέντρωση νωρίς το πρωί και αναχώρηση για Κωνσταντινούπολη με ενδιάμεσες στάσεις στη Λαμία, στα Τέμπη, στην Ασπροβάλτα και στα σύνορα (Κήποι) για καφέ και φαγητό ελευθέρως. Το βράδυ, άφιξη στη Κωνσταντινούπολη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

2Η ΜΕΡΑ : ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ - ΑΓΚΥΡΑ

     Πρωινό και αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Τουρκίας την ΑΓΚΥΡΑ, με ενδιάμεσες στάσεις. Αφιξη και περιηγηση στην ΑΓΚΥΡΑ. Μια πόλη με δύο όψεις: η μια σαφώς σύγχρονη, αποτέλεσμα της θέλησης ενός μόνο ανθρώπου, του Ατατούρκ για τη δημιουργία σπουδαίου ασιατικού κέντρου, η άλλη παλαιά και μαρτυρεί το παρελθόν της Τούρκικης πρωτεύουσας. Επίσκεψη στο Μαυσωλείο του Ατατούρκ ένα πραγματικά μεγαλοπρεπές μνημείο. Τακτοποιηση στο ξενοδοχειο, δείπνο.

3Η ΜΕΡΑ : ΑΓΚΥΡΑ –ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ- ΟΥΣΤΧΙΣΑΡ- ΠΡΟΚΟΠΙ

       Πρόγευμα και αναχώρηση για επίσκεψη του Μουσείου Πολιτισμών της Ανατολίας, που αποτελεί το σημαντικότερο και πληρέστερο μουσείο της Ανατολίας.Το 1997 αυτό το μουσείο χαρακτηρίστηκε το καλύτερο του κόσμου. Εφόσον οι συνθήκες το επιτρέπουν θα επισκεφτούμε το Μουσείο Εικαστικών Τεχνών , που συγκεντρώνει πινάκες και γλυπτά σημαντικών Τούρκων καλλιτεχνών. Συνεχίζουμε για Καππαδοκία. Πρώτα θα σταματήσουμε στο χωριό Ουστχισαρ. Είναι το καλύτερο σημείο όπου με μια μάτια μπορεί κάνεις να καταλάβει τι πρόκειται να συναντήσει στην Καππαδοκία. Χιλιάδες κωνικοί βράχοι απλώνονται μέσα στα φαράγγια που είναι τόσο κοντά ο ένας στον άλλο που θυμίζει κυπαρισσόδασος , ζώα, και πουλιά …..Αυτοί οι βράχοι σκαμμένοι εσωτερικά αποτέλεσαν επί αιώνες κατάλυμα για τους κατοίκους της περιοχής, καθώς επίσης και διάδρομο διαφυγής σε δύσκολα χρόνια. Απέναντι ο χιονοσκέπαστος Αργαίος που υψώνεται στα 3.917 μ λατρευόταν και σαν θεότητα από τους Πέρσες και τους Καππαδόκες. Ανενεργό ηφαίστειο που οι προϊστορικές έκρηξης του διαμόρφωσαν την ιδιότυπη   μορφολογία του εδάφους της Καππαδοκίας. Συνεχίζουμε για το Προκόπι που δικαιολογημένα συγκεντρώνει μεγάλο αριθμό τουριστών, αφού μοιάζει με σεληνιακό τοπίο. Σώζονται ακόμα σπίτια και αρχοντικά μοναδικής ομορφιάς από την εποχή που ανθούσε εδώ η Ελληνική κοινότητα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο. Διανυκτέρευση.

4Η ΜΕΡΑ : ΠΡΟΚΟΠΙ – ΣΙΝΑΣΣΟΣ – (Mustafapasa) – ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ – ΠΡΟΚΟΠΙ

Πρόγευμα και αναχώρηση για την Σινασσό (Mustafapasa). Οι Έλληνες διανοούμενοι έδωσαν στην Σινασσό την τιμητική ονομασία «Αθήναι της Ανατολής» για την ομορφιά και καθαρότητα της Ελληνικής γλώσσας που μιλιόταν εδώ. Οικονομική άνθηση γνώρισε η πόλη χάρη στο εμπόριο. Περίφημο ήταν το χαβιάρι της, τα χαλιά της. Αυτή η εγκαταλελειμμένη Ελληνίδα αρχόντισσα, μαρτυρεί έντονα την ζωή που ζούσε εδώ η ανθούσα ελληνική κοινότητα. Εκκλησίες, πέτρινα σπίτια και πλούσια αρχοντικά με λιθανάγλυφα ελληνικότατα μοτίβα στην πρόσοψη. Τα περισσότερα από αυτά είναι ακατοίκητα θλιβερά, σκοτεινά και άδεια. Κάποια έχουν γίνει ξενοδοχεία, άλλα πουλήθηκαν, ενώ άλλα κατοικούνται από φτωχές οικογένειες τούρκων. Ο Ναός των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης (1725) με την άμπελο να στολίζει την πόρτα του στέκει εδώ μόνος και μεγαλοπρεπής. Λειτουργεί μία φορά τον χρόνο όταν έρχεται εδώ ο Οικουμενικός Πατριάρχης. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τη Καισάρεια και το Κορούμ. Η Καισάρεια είναι μια σύγχρονη πόλη και πρωτεύουσα της Καππαδοκίας, γενέτειρα του Μεγάλου Βασιλείου, κοιτίδα του Ελληνισμού. Η κληρονομιά που άφησαν πίσω τους οι Έλληνες της περιοχής είναι ακόμη εμφανής στα πέτρινα σπίτια, τα στενά δρομάκια και τις μελαγχολικές εκκλησίες. Ο ορθόδοξος πληθυσμός της διατηρήθηκε μέχρι το 1924. Μέχρι τότε Αρμένιοι και Έλληνες συναγωνίζονταν στο εμπόριο, ειδικά στο χαλκό. Η πόλη της Καισάρειας ήταν γνωστή για την κατασκευή χαλιών και αποτελούσε εμπορικό κέντρο της περιοχής. Από το 1916 η Ελληνική κοινότητα άρχισε να μειώνεται δραματικά μέχρι την ανταλλαγή, που εγκαταστάθηκαν κυρίως στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα στη περιοχή της Καισαριανής, στον Πειραιά και την Κέρκυρα. Θα δούμε το βυζαντινό κάστρο στο κέντρο της πόλης που κτίστηκε από τον Ιουστινιανό τον 6ο αιώνα. Σήμερα μέσα στο κάστρο και γύρω απ΄ αυτό απλώνονται εμπορικά καταστήματα και το παζάρι της πόλης. Πάρκα, το ιατρικό μουσείο, το αρχαιολογικό μουσείο και διάφορα τεμένη, στολίζουν το κέντρο της πόλης. Η κλειστή αγορά (καπαλί τσαρσί) επίσης στο κέντρο της πόλης, είναι πολύ γραφική με τα μικρομάγαζα της κάτω από τις αψίδες. Η Καισάρεια με το πολυπολιτισμικό παρελθόν της δεν έχει μόνο μουσουλμανικά μνημεία. Η Ελληνική εκκλησία με τον κόκκινο τρούλο της που σήμερα λειτουργεί σαν πολιτιστικό κέντρο της νεολαίας της πόλης, η Ελληνική συνοικία που το μεγαλύτερο μέρος της σήμερα είναι κατεστραμμένο, καθώς και μεγάλος αριθμός μονών και εκκλησιών που σήμερα είναι ερείπια ή δεν σώζονται. Υπάρχει η φήμη πως κάτω από το Ουλού τζαμί της φυλάσσονται τα λείψανα του Μεγάλου Βασιλείου, που έζησε και σπούδασε στη Καισάρεια. Η συνοικία των Αρμενίων σώζεται ακέραιη σε μεγάλο βαθμό, καθώς και ο μεγαλοπρεπής αρμένικος καθεδρικός ναός, ο οποίος μάλιστα λειτουργεί ακόμα δύο φόρες το χρόνο. Μετά τη ξενάγηση της πόλης επιστροφή στο Προκόπι δείπνο διανυκτέρευση.

5Η ΜΕΡΑ : ΚΑΡΒΑΛΗ (Γκιουζέλγιουρτ) – ΙΧΛΑΡΑ (ΠΕΡΙΣΤΡΕΜΜΑ)

       Μετά το πρόγευμα, θα αναχωρήσουμε για τις υπόγειες πόλεις (κατακόμβες), για το Καϊμακλή και την Μαλακοπή (Ντερίνκουγιού). Είναι σκαλισμένες σε 8 επίπεδα που έχουν σκαφτεί κάτω από την γη σε 85 μέτρα βάθος. Οι υπόγειες πόλεις χρησιμοποιήθηκαν σαν καταφύγια στην εποχή των Αραβικών επιδρομών. Επίσκεψη, χρόνος ελεύθερος. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Καρβάλη, Γκιουζέλγιουρτ η σημερινή ονομασία της, που σημαίνει όμορφη πατρίδα. Κατά τα οθωμανικά χρόνια ήταν η σημαντικότερη κωμόπολη της περιοχής. Η μεγάλη ακμή και ανάπτυξή της οφειλόταν στην δράση της πολυάριθμης και δυναμικής ελληνικής κοινότητας. Η παλιά πόλη είναι διατηρητέα, με πολλά φαράγγια με εκκλησίες και μοναστήρια. Εδώ θα δούμε την εκκλησία του Αγίου Γρηγορίου του Ναζιανζηνού που σήμερα είναι τζαμί. Συνεχίζουμε για την κοιλάδα της Ιχλάρα (Περίστρεμμα), από τις πιο θεαματικές περιοχές της Καππαδοκίας. Διασχίζεται από τον ποταμό Μελεντίζ Σου, έχει πλούσια βλάστηση και πανύψηλα κιτρινωπά βράχια με σκαμμένες σπηλιές και κατοικίες. Η άγρια ομορφιά του τοπίου, συνδέεται άμεσα με την ιστορία του τόπου. Αυτό το μέρος διάλεξαν για να κατοικήσουν κάποτε εκείνοι που απαρνήθηκαν τον κόσμο, φτιάχνοντας αναρίθμητα παρεκκλήσια, κατοικίες και νεκρικά δωμάτια στην άγρια ερημιά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο. Διανυκτέρευση.

6Η ΜΕΡΑ: ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ – ΓΟΡΔΙΟ – ΠΡΟΥΣΑ

       Πρωινό και αναχώρηση για Προύσα. Πρώτη στάση στο χωριό Γόρδιο όπου θα επισκεφθούμε το μέρος όπου ο Μέγας Αλέξανδρος κόβοντας τον περίφημο Γόρδιο δεσμό με μια μόνο σπαθιά επικύρωσε το μεγαλύτερο κράτος που ιδρύθηκε ποτέ στον κόσμο. Συνεχίζοντας θα περάσουμε από το ΕΣΚΙ-ΣΕΧΙΡ , μια μικρή πόλη που είχε την ευτυχία ή την δυστυχία να χτιστεί πάνω σε ένα μεγάλο ανθρακοφόρο κοίτασμα. Κανείς δεν ξέρει αν το χωριό και τα μνημεία του καταστραφούν για να εξορυχτεί το κάρβουνο. Άφιξη στην ΠΡΟΥΣΑ. Τακτοποίηση σε ξενοδοχείο της περιοχής, δείπνο και διανυκτέρευση.

7Η ΜΕΡΑ : ΠΡΟΥΣΑ - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

      Πρωινό και αναχώρηση για την Θεσσαλονίκη. Άφιξη τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας που βρίσκετε στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης. Διανυκτέρευση.

8Η ΜΕΡΑ : ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΑΘΗΝΑ

       Πρωινό και αναχώρηση για Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις. Άφιξη το απόγευμα.

 

TIMH KAT΄ ATOMO

 

ΔΙΚΛΙΝΟ/ΤΡΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ

399,00 €

ΠΑΙΔΙΚΟ ΕΩΣ 12 ΕΤΩΝ

ΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ

379,00 €

ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ

574,00 €

 ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
  • Διαμονή σε επιλεγμένο ξενοδοχεία 3* ή 4* με πρωινό
  • Δώρο 5 δείπνα ή γεύματα
  • Αρχηγός/συνοδός
  • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης TOUR OPERATOR
  • Εκπτωτικό κουπόνι (αξίας € 25) , για κάθε άτομο, για την επόμενη εκδρομή σας
  • Είσοδοι σε μουσεία και εισιτήρια πλοίων, Ποτά, φιλοδωρήματα και ότι αναφέρεται ως προαιρετικό
  • Έξτρα ασφάλιση προσωπικού ατυχήματος, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, απώλειες αποσκευών κ.α. (€10) (δείτε στους όρους συμμετοχής του γραφείου).

 ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :

 ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ :

1.ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΝΕΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΕ ΛΑΤΙΝΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ

2.Η ανωτέρω ροή των εκδρομών, ξεναγήσεων, περιηγήσεων ενδέχεται να αλλάξει για την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος. Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας. Το πρόγραμμα μπορεί να πραγματοποιηθεί και αντίστροφα Οι προαιρετικές εκδρομές πληρώνονται μόνο στο γραφείο κατά την εξόφληση σας και απαιτείται ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων 25 άτομα