Skip to main content

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΟΔΙΚΟΣ ΚΑΘΕ ΣΑΒΒΑΤΟ

 7 ήμερη Οδική Εκδρομή

ΑΓ.ΣΟΦΙΑ – ΒΟΣΠΟΡΟΣ – ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ

ΒΥΖΑΝΤΙΝΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ – ΠΡΙΓΚΗΠΟΝΝΗΣΙΑ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ : ΚΑΘΕ ΣΑΒΒΑΤΟ OΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ

1η ΜΕΡΑ : ΑΘΗΝΑ-ΚΟΜΟΤΗΝΗ ή ΞΑΝΘΗ ή ΚΑΒΑΛΑ (750 χλμ)

       Συγκέντρωση το πρωί και αναχώρηση με στάσεις Λαμία, Πλαταμώνα, Β. Ελλαδα, για καφέ και φαγητό ελευθέρως. Άφιξη στη Κομοτηνή, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2η ΜΕΡΑ : Β. ΕΛΛΑΔΑ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ (350χλμ)

     Πρωινό και αναχώρηση για Κωνσταντινούπολη. Αφου περασουμε τα συνορα, θα κανουμε την πρωτη σταση μας στην Ρεδαιστο. Αφιξη νωρις το μεσημερι στην πολη. Στην συνέχεια προαιρετική κρουαζιέρα στο Βόσπορο (€ 20 κατ’ άτομο) κατά τη διάρκεια της οποίας θα έχετε την ευκαιρία, ξεκινώντας από την ακτή της Ευρωπαϊκής Κωνσταντινούπολης και επιστρέφοντας από την Ασιατική ακτή, να απολαύσετε τα πιο ωραία ξύλινα yali (παραθαλάσσιες επαύλεις) της Κωνσταντινοπολίτικης ελίτ, τον Πύργο του Γαλατά, την πρώτη και τη δεύτερη κρεμαστή γέφυρα του Βοσπόρου. Τακτοποιηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3η ΜΕΡΑ : ΝΤΟΛΜΑ ΜΠΑΧΤΣΕ-ΠΡΙΓΚΙΠΟΝΝΗΣΙΑ(ΧΑΛΚΗ– ΠΡΙΓΚΗΠΟΣ)-ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ

     Πρωινό και ξενάγηση στο Μουσείο Ντολμά Μπαχτσέ, παλάτι των άλλοτε Σουλτάνων, το καλύτερο μουσείο της Τουρκίας και από τα ωραιότερα της Ευρώπης. Αμέσως μετά, θα αναχωρήσουμε για την προβλήτα της πόλης, όπου θα πάρουμε το πλοίο για να επισκεφθούμε τα μαγευτικά Πριγκιποννήσια. Αρχικά σύντομη επίσκεψη στη Χάλκη και έπειτα στην Πρίγκηπο. Γεύμα ελευθέρως σε παραλιακή ταβέρνα και βόλτα προαιρετικά με την άμαξα για να απολαύσετε την γαλήνια ομορφιά του καταπράσινου νησιού αλλά και τις παλιές αριστοκρατικές επαύλεις, κυρίως Ελλήνων της Πόλης. Το βράδυ ( προαιρετικώς ) μεταφορά για φαγητό σε πολυτελές κέντρο διασκέδασης με τοπικούς ανατολίτικους χορούς, χανουμάκια. Διανυκτέρευση

4η ΜΕΡΑ :   ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ – ΒΛΑΧΕΡΝΑ – ΤΟΠ ΚΑΠΙ - ΜΠΛΕ ΤΖΑΜΙ - ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ -ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΣ ΙΠΠΟΔΡΟΜΟΣ

     Πρωινό και επίσκεψη-προσκύνημα στον Αγ. Γεώργιο στο Οικουμενικό Πατριαρχείο στο Φανάρι και στην μονή της Παναγίας των Βλαχερνών. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στα πρώτα Οθωμανικά ανάκτορα του Τοπ Καπί με τους πολύτιμους θησαυρούς, και τα διάσημα διαμάντια του και στο περίφημο Αρχαιολογικό μουσείο, όπου στο Ελληνικό τμήμα του θα εκπλαγείτε με τη θέα της τεράστιας περίφημης σαρκοφάγου του μεγάλου Αλεξάνδρου. Ακολουθεί ξενάγηση στον Βυζαντινό Ιππόδρομο όπου παίχτηκαν αμέτρητα πολιτικά και στρατιωτικά δράματα, τον Αιγυπτιακό Οβελίσκο, τον Τρίποδα των Δελφών, τη Γερμανική Κρήνη και το Μπλέ Τζαμί του Σουλτάνου Αχμέτ. Ελεύθερο απόγευμα.

5η ΜΕΡΑ : ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ – ΜΟΝΗ ΧΩΡΑΣ - ΜΠΑΛΟΥΚΛΙ - ΚΛΕΙΣΤΗ ΑΓΟΡΑ

          Πρωινό και επίσκεψη-ξενάγηση στο θαύμα των αιώνων και ένα από τα πιο επιβλητικά μνημεία της Παλαιάς Κωνσταντινούπολης την Αγία Σοφιά. Σύμφωνα με την Ιστορία, ο Μέγας Κωνσταντίνος, έχτισε έναν μικρό ναό, τον μεγάλωσε ο γιός του Κώνστας και εγκαινιάστηκε το 360 μ.Χ. Ο αυτοκράτορας Ιουστινιανός (527-565 μ.Χ.) αποφάσισε να χτίσει στη θέση του νέο, αλλά ασύγκριτα πιο ευρύχωρο και μεγαλοπρεπέστερο ναό. Γι’ αυτό το λόγο ανέθεσε στον μαθηματικό Ανθέμιο τον Τραλλιανό, και τον αρχιτέκτονα Ισίδωρο το Μιλίσιο, τα σχέδια του ναού αφιερωμένο στην <<Του Θεού Σοφία>>. Για την κατασκευή χρησιμοποίησε πράσινα μάρμαρα από την Κάρυστο, Ροδόχροα με λευκές φλέβες από την Φρυγία, ανοιχτόμαυρα με γαλάζιες φλέβες από τον Βόσπορο, κόκκινα με λευκά στίγματα από την Θήβα της Αιγύπτου, και μάρμαρα με διάφορους άλλους χρωματισμούς, πολύτιμες πέτρες. Για το χτίσιμο εργάστηκαν 10.000 εργάτες και τεχνίτες, και το συνολικά κόστος για το χτίσιμο, έφτασε τα 360 εκατομμύρια χρυσές δραχμές. Συνεχίζουμε για την εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής, την Μπαλουκλί, όπου υπάρχει το θαυμαστό Αγίασμα, οι τάφοι των Πατριαρχών και η στέρνα με τα παραδοσιακά ψάρια. Επίσκεψη στην Μονή της Χώρας με τα περίφημα ψηφιδωτά της, από τα ωραιότερα του κόσμου και στην συνέχεια σε μεγάλο πολυκατάστημα-εργοστασίου κατασκευής δερμάτινων ειδών, ασημικών, χρυσαφικών, πολύτιμων λίθων, και βαμβακερών για τις αγορές σας και τα δώρα για τους δικούς σας. Χρόνος ελεύθερος στην κλειστή αγορά με τα 4216 καταστήματα της. Διανυκτέρευση.

6η ΜΕΡΑ : ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

      Πρωινό και αναχώρηση για την Θεσσαλονίκη. Άφιξη τακτοποίηση στο ξενοδοχείο που βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης. Διανυκτέρευση.

7η ΜΕΡΑ : ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΑΘΗΝΑ

       Πρωινό και αναχώρηση για Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις. Άφιξη με τις βαλίτσες γεμάτες με τις καλύτερες αναμνήσεις από το ταξίδι.

 TIMH KAT΄ ATOMO

 

                                   Περιοχή

                       LALELI/ AKSARAY

ΔΙΚΛΙΝΟ / ΤΡΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ

€345

ΠΑΙΔΙΚΟ ΕΩΣ 12 ΕΤΩΝ

ΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ

€325

ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ

€495

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις με πολυτελή πούλμαν όπως αναφέρονται
  • Διαμονή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 3 ή 4* στην Κωνσταντινούπολη με πρωινό μπουφέ
  • 2 διανυκτέρευσεις σε ξενοδοχείο Α’ ή Β’ κατηγορίας στην Β. Ελλάδα
  • Δώρο 4 γεύματα ή δείπνα
  • Όλες οι ξεναγήσεις με τοπικό ελληνόφωνα ξεναγό
  • Αρχηγός / Συνοδός
  • Ασφάλεια αστικής / επαγγελματικής ευθύνης TOUROPERATOR
  • Εκπτωτικό κουπόνι (αξίας €25 κατά άτομο ) για την επόμενη εκδρομή σας
  • Είσοδοι σε μουσεία και εισιτήρια πλοίων για Πριγκιπονήσια (135 Τ.L το άτομο συνολικά)
  • Ποτά, φιλοδωρήματα και ότι αναφέρεται ως προαιρετικό
  • Έξτρα ασφάλιση προσωπικού ατυχήματος, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, απώλειας αποσκευών κ.α. (€10) (δείτε στους όρους συμμετοχής του γραφείου).

 ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :

 ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

  • ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΝΕΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ ή ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΕ ΛΑΤΙΝΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ
  • Η ανωτέρω ροή τής εκδρομής, ξεναγήσεων, περιηγήσεων ενδέχεται να αλλάξει για την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος. Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.
  • Οι προαιρετικές εκδρομές πληρώνονται μόνο στο γραφείο κατά την εξόφληση σας και απαιτείται ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων 25 άτομα