Skip to main content

Βαλτικές χώρες: Εσθονία- Λετονία - Λιθουανία καλοκαιρι 2013

7,8 μέρες Βίλνιους (Λιθουανία) - Εκδρομή στα Καούνας & Τρακάι - Ανάκτορο Ρούνταλε - Ρίγα (Λετονία) - Σιγκούλντα – Παλάτι Τουράιντε - Πάρνου - Ταλλίν σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* ή 5* με πρωινό καθημερινά.

 

Μέρα:
Αθήνα – Ταλλίν (Εσθονία)
Πρωινή συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και αναχώρηση με τις Τούρκικες αερογραμμές για τη πρωτεύουσα της Εσθονίας, το Ταλλίν. Άφιξη στη γοητευτική καλλονή της Βαλτικής μια από τις πιο καλοδιατηρημένες μεσαιωνικές πόλεις της Ευρώπης, που βρίσκεται στον κόλπο της Φινλανδίας ακριβώς απέναντι από το Ελσίνκι. Μεταφορά στο ξενοδοχείο SAVOY BOUTIQUE HOTEL 5* (www.swissotel.com) στη παλιά πόλη του Ταλλίν ή εναλλακτικά στο RADISSON BLU TALLINN (www.radissonblu.com). Χρόνος για ξεκούραση & μια πρώτη γνωριμία με τη γοητευτική πόλη του Ταλλίν με τα πλακόστρωτα δρομάκια, τα γραφικά καφέ και τα μικρομάγαζα.
Μέρα:
Ταλλίν
Πρωινό μπουφέ & ξεκινάμε τη ξενάγηση στην περιτειχισμένη παλιά πόλη, που μπορεί κανείς να την χαρακτηρίσει ως "μουσείο" μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής. Σύμβολο της πόλης αποτελεί το Δημαρχείο με το χαρακτηριστικό καμπαναριό, θα δούμε επίσης το παλαιότερο φαρμακείο της Ευρώπης, το κάστρο Τουμπέα χτισμένο από τους Ιππότες της Τιμής, το Εθνογραφικό μουσείο μαζί με το παλάτι & το πάρκο Κάτριοργκ με έντονες αναμνήσεις από το Μέγα Πέτρο. Απόγευμα ελεύθερο για να ξεχυθείτε στα καταστήματα όπου θα βρείτε ωραιότατα κοσμήματα σε πρωτότυπα σχέδια, κεραμικά, μάλλινα, κεχριμπάρι και ξυλόγλυπτα.
Μέρα:
Ταλλίν - Πάρνου – Ρίγα (Λετονία)
Πρωινό και αναχώρηση οδικώς για τη πρωτεύουσα της Λετονίας, τη Ρίγα την τρίτη βιομηχανική πόλη - μετά τη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη - η οποία αποτελεί παράλληλα πνευματικό & πολιτιστικό κέντρο της χώρας. Πρώτος μας σταθμός η πόλη του Πάρνου, μιας πόλης 700 ετών που τώρα είναι γνωστό θέρετρο της Βαλτικής με μεγάλες αμμουδερές παραλίες. Αυτή η «πράσινη» πόλη, των 52.000 κατοίκων, διαθέτει 18 πάρκα και 35χλμ καταπράσινων λεωφόρων. Οι εκκλησίες της Αγίας Αικατερίνης και της Αγίας Ελισάβετ, το Δημαρχείο, ο Κόκκινος Πύργος και η Πύλη του Ταλλίν είναι μόνο μερικά από τα αξιοθέατα της πόλης. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας με τελικό προορισμό τη Ρίγα μια πόλη που αναμφισβήτητα έχει τον αέρα της παλαιότητας και μιας μοναδικής γοητείας. Μεταφορά και τακτοποίηση στο κεντρικό & πολυτελές ξενοδοχείο RADISSON BLU LATVIA 4*sup (www.radissonblu.com) δίπλα στο ποτάμι και την παλιά πόλη ή στο ISLANDE RIGA 4* (www.islandehotel.lt) στο νησάκι Κιψάλα στο ποταμό Νταουγκάβα.
Μέρα:
Ρίγα - (στο κοσμοπολίτικο θέρετρο Γιούρμαλα)
Μπουφέ πρόγευμα και θα ξεναγηθούμε στη Παλιά Πόλη με τα στενά λιθόστρωτα δρομάκια πλαισιωμένα από μεσαιωνικά και ιστορικά κτίσματα. Θα επισκεφτούμε τον Καθεδρικό Ναό όπου βρίσκεται ένα από τα μεγαλύτερα εκκλησιαστικά όργανα της Ευρώπης καθώς και τις εκκλησίες του Αγίου Πέτρου - προστάτης της Ρίγα - και του Αγίου Γεωργίου, το παλιότερο ιστορικό οικοδόμημα στη Ρίγα. Θα δούμε τη κεντρική πλατεία της Παλιάς Πόλης πλαισιωμένη από σκηνές γεμάτες χρώμα από τη καθημερινότητα των ντόπιων, ενώ με το Μνημείο της Ελευθερίας που αποτελεί σύμβολο της Λεττονικής ελευθερίας θα κλείσει η σημερινή μας περιήγηση. Για το ελεύθερο απόγευμα μη διστάσετε να απολαύσετε το καφέ σας σε ένα από τα ευρωπαϊκού τύπου καφέ ή να δοκιμάσετε διάφορα είδη καπνιστών ψαριών και πίτες συνοδευμένα με την τοπική μπύρα της χώρας ή τέλος να επισκεφτείτε τη λουτρόπολη Γιούρμαλα μόλις 25χλμ από τη Ρίγα γνωστή για τα ξύλινα σπιτάκια & το υπέροχο φυσικό περιβάλλον της. Επιστροφή στη Ρίγα.
Μέρα:
Ρίγα - Σιγκούλντα - Παλάτι Τουράιντε
Πρωινό και στη σημερινή μας διαδρομή θα κατευθυνθούμε στα βορειανατολικά της Ρίγα με προορισμό την Σιγκούλντα που η ομορφιά της φύσης αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της πόλης αυτής. Μέσα από μια καταπράσινη ειδυλλιακή διαδρομή θα φτάσουμε στη περιοχή της Σιγκούλντα την επονομαζόμενη «Ελβετία της Λετονίας» ένα πανέμορφο φυσικό τοπίο στη κοιλάδα Γκάουγια. Επίσκεψη στο ένδοξο παλάτι των Ιπποτών Τουράιντε. Επιστροφή στη Ρίγα.
Μέρα:
Ρίγα - Ανάκτορο Ρούνταλε - Βίλνιους (Λιθουανία)
Πρωινό και αναχώρηση οδικώς για το Βίλνιους, την πρωτεύουσα της Λιθουανίας που είναι χτισμένη στις όχθες των ποταμών Νέρις και Βίλνα. Καθοδόν θα γνωρίσουμε το Ανάκτορο Ρούνταλε, το οποίο περιβάλλεται από μπαρόκ κήπους, αποτελεί αρχιτεκτονικό έργο του ιταλού αρχιτέκτονα Ραστρέλι και θερινή κατοικία του Δούκα του Courland. Σήμερα έχει υποστεί ήπια αναπαλαίωση, με δωμάτια & χώρους επισκέψιμους με ιδιάιτερα αυθεντική διακόσμηση & επίπλωση. Άφιξη στο Βίλνιους ένα από τα σημαντικά επιστημονικό και πολιτιστικό ευρωπαϊκά κέντρα, με ταυτόχρονα έντονη πολιτική και οικονομική ζωή. Ο ναός των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου & φυσικά η παλιά συνοικία με τα γραφικά κτίρια, το περίτεχνο αρχιτεκτονικό συγκρότημα του Πανεπιστημίου, ο Καθεδρικός Ναός, η εκκλησία της Αγίας Άννας είναι οι κυριότεροι σταθμοί μας. Μεταφορά στο κεντρικότατο ξενοδοχείο NOVOTEL VILNIUS CENTER 4* (www.novotel.com) ή στο HOLIDAY INN VILNIUS 4* (www.holidayinnvilnius.lt) ή εναλλακτικά στο πολυτελείας RAMADA HOTEL & SUITES VILNIUS 5* (www.ramada.com) στη παλιά πόλη.
Μέρα:
Εκδρομή στα Καούνας & Τρακάι
Πρωινό και θα κατευθυνθούμε 28 χλμ δυτικά του Βίλνιους για την ιστορική πόλη-θέρετρο και πρώτο σταθμό της σημερινής μας εκδρομής το Τρακάι. Σημαντικής σημασίας είναι το επιβλητικό μεσαιωνικό κάστρο Τρακάι, κατοικία των μεγάλων Δουκών της Λιθουανίας. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας με προορισμό το Καούνας, που θεωρείται από τους Λιθουανούς ως η «αληθινή καρδιά» της χώρας τους. Το Καούνας υπήρξε προσωρινή πρωτεύουσα της χώρας, κατά τη διάρκεια του μεσοπολέμου και αποτελεί σημαντικό εμπορικό και βιομηχανικό κέντρο. Στη περιήγηση της πόλης, μεταξύ των άλλων θα δούμε μια από τις μεγαλύτερες πλατείες της Ευρώπης, τον Καθεδρικό Ναό, το εντυπωσιακό Χολ το οποίο υπήρξε δικαστήριο, θησαυροφυλάκιο, φυλακές, κατοικία του Τσάρου και δημαρχείο. Το απόγευμα επιστροφή & δείπνο στο ξενοδοχείο.
Μέρα:
Βίλνιους - Αθήνα
Πρωινό, παράδοση των δωματίων & χρόνος διαθέσιμος για να αποχαιρετήσετε το όμορφο Βίλνιους που έχει συμπεριληφθεί στο κατάλογο μνημείων Παγκόσμιας κληρονομιάς της Ουνέσκο. Το μεσημέρι μεταφορά στο αεροδρόμιο για τη πτήση της επιστροφής μέσω Κων/πολης.
 
Σημειώσεις: Το πρόγραμμα ενδέχεται να πραγματοποιηθεί με αντίστροφη φορά χωρίς καμιά παράλειψη.
 
Συνοπτικό 7ήμερο πρόγραμμα
1η μέρα: Αθήνα-Ταλλίν
2η μέρα: Ταλλίν, ξενάγηση
3η μέρα: Ταλλίν - Κάστρο Τουράιντε – Σιγκούλντα – Ρίγα
4η μέρα: Ρίγα, ξενάγηση
5η μέρα: Ρίγα - Ανάκτορο Ρούνταλε - Καούνας-Βίλνιους
6η μέρα: Βίλνιους, ξενάγηση & Κάστρο Τρακάι
7η μέρα: Βίλνιους - Αθήνα
Τιμή κατ' άτομο
Αναχώρηση: 14, 23, 30 Ιουλίου // 6, 13, 18, 27 Αυγούστου // 8 Σεπτεμβρίου // 7, 8 μέρες
   
 LUFTHANSAΠΡΟΣΦΟΡΑ
 7 μέρες8 μέρες8 μέρες
Δίκλινο645750675
3ο άτ. έως 12 ετ.595625555
Μονόκλινο8751050925
   

Επιβάρυνση Αυγούστου-Σεπτεμβρίου 30 € το άτομο για το 7ημερο πρόγραμμα
Φόροι αεροδρομίου & επίναυλοι καυσίμων 185 € με Turkish & 220 με Lufthansa

Περιλαμβάνονται:
     Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ-ΤΑΛΛΙΝ & ΒΙΛΝΙΟΥΣ-ΑΘΗΝΑ μέσω ενδιάμεσου σταθμού
     Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* ή 5* ανάλογα το πρόγραμμα ή παρόμοια της κατηγορίας τους (δυο (2) στο Βίλνιους, δυο ή τρεις (3) στη Ρίγα και δύο (2) στο Ταλλίν)
     Μπουφέ πρωινό καθημερινά
     Μεταφορές, περιηγήσεις & εκδρομές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
     Τοπικός Ελληνόφωνος αρχηγός-ξεναγός του γραφείου μας
     Έντυπα / χάρτες
     Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική ασφάλεια για τους εκδρομείς έως 75 ετών
     Φ.Π.Α.
Δεν περιλαμβάνονται:
     Φόροι αεροδρομίων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά, είσοδοι σε μουσεία, κάστρα & αρχαιολογικούς χώρους & οτιδήποτε δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα.