Skip to main content

Πρωτεύουσες Βαλτικής & Αγ. Πετρούπολη Τα διαμάντια του βορρά !!! Αναχώρηση: Αθήνα, Μέρες: 8ήμερο

Πρωτεύουσες Βαλτικής & Αγ. Πετρούπολη

Τα διαμάντια του βορρά !!!

Αναχωρήσεις από Αθήνα:

    Ιούλιος 16, 23, 30/7
    Αύγουστος 6, 13, 20, 27/8
    Σεπτέμβριος 17/9

8 ημέρες

 

 

Μία εκδρομή-τρεις διάσημες πόλεις & ένας μοναδικός συνδυασμός !!!

Η καλύτερα διατηρημένη μεσαιωνική πόλη της Βόρειας Ευρώπης «Ταλλίν», συμπληρώνει τις αριστοκρατικές γειτονιές με τα αριστουργήματα της αρ νουβό αρχιτεκτονικής & μεσαιωνικά διαμάντια της «Ρίγα» και ολοκληρώνεται από τους υδάτινους δρόμους-νησίδες και υπέρλαμπρα ανάκτορα και πάρκα μίας ολόκληρης αυτοκρατορίας της Αγ. Πετρούπολης. Φέτος ακολουθήστε της πρότασή μας σε μία από τις καλύτερες εκδρομές στην βόρεια Ευρώπη!

 

Πρόγραμμα εκδρομής

1η ημέρα Αθήνα - Ρίγα

Απ’ ευθείας πτήση για την πρωτεύουσα της Λετωνίας την Ρίγα.  Με την άφιξη στη Ρίγα, θα ακολουθήσει η συνάντηση με τον συνεργάτη μας και η μεταφορά σας στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος. Η ολοζώντανη πόλη με την πλούσια πολιτιστική παράδοση δεν θα σας κρατήσει για πολύ μέσα στο ξενοδοχείο σας! Διανυκτέρευση

 

2η ημέρα: Πτήση Ρίγα – Αγ. Πετρούπολη

Μεταφορά στο αεροδρόμιο του Ταλλίν και πτήση για Αγ. Πετρούπολη.  Το καλωσόρισμα θα γίνει μαζί με τις πρώτες πληροφορίες του προγράμματος από τον ελληνόφωνο υπάλληλο του γραφείου μας στην Αγ. Πετρούπολη. Μεταφορά στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: Ξενάγηση πόλης & επίσκεψη του Μουσείου Ερμιτάζ (χειμερινά ανάκτορα) & Φρούριο Πέτρου και Παύλου

Η πρωινή ξενάγηση πόλης περιλαμβάνει τις ακόλουθες στάσεις: Πεδίον του Άρεως με την αιώνια φλόγα. Πλατεία Ισαάκ, (μία από τις μεγαλύτερες πλατείες μπροστά από τον επιβλητικό καθεδρικό ναό του Αγ. Ισαάκ), που δεσπόζει το άγαλμα του Τσάρου Νικόλαου του 1ου στο κέντρο της αλλά και το παλάτι Μαρρίνσκι. Τέλος θα ακολουθήσει στάση στο «Βέλος» ,(στο στενότερο σημείο), του νησιού Βασίλιεβσκι, μπροστά από τον ποταμό Νέβα στο φαρδύτερό του σημείο μέσα στην πόλη, με θέα τον ποταμό Νέβα αλλά και το επιβλητικό σύμπλεγμα όλων των κτηρίων των Ανακτόρων-Μουσείου του Ερμιτάζ. Κατά την διάρκεια της ξενάγησης προτείνετε στάση σε πολυχώρο για αγορές αναμνηστικών Η πανοραμική ξενάγηση με το πούλμαν περιλαμβάνει: το Ναυαρχείο, τον Καλοκαιρινό Κήπο, την Πλατεία των Ανακτόρων, το νησί Βασιλιέβσκι, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, το ναό της Αναστάσεως, τον καθεδρικό ναό της Παναγίας «Καζάνσκαγια», το Θέατρο «Μαριίνσκι» (πρώην Κίροφ), το καταδρομικό Ωρόρα (που τη νύχτα της 25ης Οκτωβρίου του 1917, έριξε ένα κανονιοβολισμό, δίνοντας το σήμα για την επιδρομή στα Χειμερινά Ανάκτορα της Αγίας Πετρούπολης και σηματοδοτώντας έτσι την έναρξη της Οκτωβριανής Επανάστασης στη Ρωσία), την λεωφόρο Νέβσκι, τις πλατείες Σενάτσκαγια & Αγίου Ισαάκ, Μαρμάρινο Παλάτι, Παλάτι των Στρογκανώφ Θα ακολουθήσει η ελληνόφωνη ξενάγηση εντός του Ερμιτάζ (από την γαλλική λέξη hermitage με ελληνική ρίζα ερημητήριο), που είναι το τρίτο σε μέγεθος μουσείο στον κόσμο (μετά το Λούβρο στο Παρίσι και την Εθνική Πινακοθήκη στο Λονδίνο) και πρώτο σε εκθέματα. Στις όχθες του ποταμού Νέβα, το μουσείο που αρχικά στεγάζονταν τα Χειμερινά Ανάκτορα, αποτελείται από το Παλιό, το Μικρό, το Νέο Ερμιτάζ και το ομώνυμο θέατρο. Στα σημαντικά εκθέματα (που ξεπερνούν τα 3.000.000), περιλαμβάνονται συλλογές μεγάλων δημιουργών όπως Λεονάρντο ντα Βίντσι, Ροντέν, Πάμπλο Πικάσσο, Ανρί Ματίς, Πωλ Γκωγκέν, Πωλ Σεζάν, Κλωντ Μονέ, Ρέμπραντ και άλλων, ενώ φιλοξενούνται ακόμα εκθέματα από την αρχαία Ελλάδα, την Αίγυπτο και τη Ρώμη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο – Δείπνο & Διανυκτέρευση!

Θα ακολουθήσει η επίσκεψη του Φρουρίου Πέτρου & Παύλου. Το πρώτο οικοδόμημα της πόλης, χτισμένο για προστασία της περιοχής από το σουηδικό στρατό το 1703, που στέγαζε τμήμα της φρουράς, φυλακή μεγάλων πολιτικών προσώπων, νομισματοκοπείο καθώς και τον καθεδρικό ναό των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου (τόπο ταφής των Τσάρων της ρωσικής αυτοκρατορίας). Επιστροφής το ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για έναν καφέ στο βιβλιοπωλείο Σίνγκερ με την όμορφη θέα στην πόλη και τα κανάλια της.

Με το τέλος της ξενάγησης, προαιρετικά, μπορείτε να ακολουθήσετε μία όμορφη κρουαζιέρα στα κανάλια της «Βενετίας του Βορά» και να θαυμάσετε την μοναδική ομορφιά που χαρίζει αυτή η υδάτινη πόλη!

 

4η ΗΜΕΡΑ: Ανάκτορα Πούσκιν-Κήποι ανακτόρων Πέτερχωφ

Στην σημερινή εκδρομή στο σύμπλεγμα παλατιών και πάρκων (βάση της πόλης Πούσκιν), θα μπορείτε να επισκεφθείτε τα πολυτελή δωμάτια των θερινών εξοχικών ανακτόρων της Αικατερίνης (Τσάρσκοε Σελό/το χωριό του Τσάρου ή αλλιώς Πούσκιν προς τιμή του μεγάλου ομώνυμου ποιητή), γνωστά για την μεγαλοπρέπεια και την  υπερβολή τους (που ξεπερνούν ακόμα και τις Βερσαλλίες), αλλά και γνωστά  για την κεχριμπαρένια αίθουσα. Θα ακολουθήσει η μεταφορά σας στο ανάκτορο Πέτερχοφ, γνωστό για τους διάσημους κήπους και σιντριβάνια, επίτευγμα αρχιτεκτονικού τοπίου του διάσημου Γάλλου Λε Μπλον, που εμπιστεύθηκε ο Μεγάλος Πέτρος στα πλαίσια του εξευρωπαϊσμού της πόλης. Μερικά από τα θαυμάσια αξιοθέατα του πάρκου είναι η μεγαλοπρεπής κρήνη του Ποσειδώνα τριγυρισμένη με νύμφες, θαλάσσια άλογα & δράκοντες, όπως και η κρήνη του Σαμψών με το λιοντάρι, οι δίδυμες κρήνες της Εύας & του Αδάμ, αλλά και η κρήνη της πυραμίδας με περισσότερους από 500 πίδακες νερού.     Με το τέλος της ξενάγησης, προαιρετικά, μπορείτε να ακολουθήσετε μία όμορφη κρουαζιέρα στα κανάλια της «Βενετίας του Βορά» και να θαυμάσετε την μοναδική ομορφιά που χαρίζει αυτή η υδάτινη πόλη! Δείπνο εντός ξενοδοχείου και διανυκτέρευση !

 

5η ημέρα: Μεταφορά από Ρίγα-Ταλλίν

Ακολουθώντας μία όμορφη οδική διαδρομή (320 χλμ.), θα κατευθυνθείτε προς την πρωτεύουσα της Εσθονίας-Ταλλίν. Καθοδόν θα έχετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε την πόλη Πάρνου, μια πόλη 700ετών που τώρα είναι γνωστό θέρετρο της Βαλτικής με μεγάλες αμμουδερές παραλίες. Άφιξη στο Ταλλίν, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για να περπατήσετε στο ιστορικό κέντρο!. Διαν/ση

 

6η ημέρα Ταλλίν – Ξενάγηση πόλης

Μετά το πρωινό συνάντηση με τον τοπικό μας αντιπρόσωπο και ξενάγηση της μεσαιωνικής πόλης του Ταλλίν. Εξαιτίας της στρατηγικής του θέσης το Ταλλίν πέρασε διαδοχικά από την κυριαρχία των Δανών, των Σουηδών, των Πολωνών και των Ρώσων, εμφανή σημάδια των οποίων υπάρχουν ακόμα και σήμερα. Θα ξεναγηθείτε στην περιτειχισμένη παλιά πόλη που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί "μουσείο" μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής, το Δημαρχείο, το φρούριο Τουμπέα του 13ου αιώνα που χτίστηκε από τους Ιππότες της Τιμής, μέσα από τα τείχη ένα μικρότερο κάστρο του οποίου σήμερα σώζονται μερικές πλευρές και τρεις πύργοι απομεινάρια από τον 15ο αιώνα και στο πάρκο Καντριόργκ με έντονες αναμνήσεις από τον Μέγα Πέτρο. Το απόγευμα ελεύθερο. Στα καταστήματα, θα βρείτε ωραιότατα κοσμήματα σε πρωτότυπα σχέδια, κεραμικά, μάλλινα, κεχριμπάρι και ξυλόγλυπτα. Διανυκτέρευση.

 

7η ημέρα Ταλλίν - Ρίγα (ξενάγηση πόλης)

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για Ρίγα. Με την άφιξη θα ακολουθήσει η ξενάγηση στην Ρίγα. Η πρωτεύουσα της Λετονίας υπήρξε η τρίτη βιομηχανική πόλη της Ρωσίας μετά τη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη. Γνώρισε μεγάλη άνθηση μετά τον Α Παγκόσμιο Πόλεμο και ένα από τα κυριότερα αξιοθέατά της είναι η Παλιά Πόλη που θα γνωρίσουμε σήμερα. Η Παλιά Πόλη ‘Vecriga‘ είναι το ιστορικό κέντρο της Ρίγα που βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του ποταμού Daugava, ενώ συγκαταλέγεται ανάμεσα στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Περνώντας τα στενά λιθόστρωτα δρομάκια, πλαισιωμένα από μεσαιωνικά και ιστορικά κτίσματα, θα επισκεφθούμε τον Καθεδρικό ‘Rīgas Doms’, όπου βρίσκεται ένα από τα μεγαλύτερα εκκλησιαστικά όργανα της Ευρώπης με 6.768 αυλούς, την εκκλησία του Αγίου Πέτρου του 13ου αιώνα, και την Εκκλησία του Αγ. Γεωργίου, το παλαιότερο πέτρινο θρησκευτικό οικοδόμημα στη Ρίγα. Απόγευμα ελεύθερο. Προτείνουμε να δοκιμάσετε την τοπική κουζίνα, διάφορα είδη καπνιστών ψαριών και πίτες. Επίσης μπορείτε να επισκεφτείτε το Κάστρο της Ρίγας ‘Rīgas pils’, την Εκκλησία του Αγίου Πέτρου ‘Svētā Pētera Evaņģēliski luteriskā baznīca’, που πρωτοκατασκευάστηκε το 1209 ενώ η σημερινή του μορφή ολοκληρώθηκε το 1746, το Ανοιχτό Εθνογραφικό Μουσείο της Λετονίας ‘Latvijas Etnogrāfiskais Brīvdabas Muzejs’, ή τον Ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό πύργο ‘Rīgas radio un televīzijas tornis’, που είναι το ψηλότερο κτήριο της Βαλτικής, αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Διανυκτέρευση.

 

8η ημέρα Πτήση Ρίγα-Αθήνα

Πρωινό στο ξενοδοχείο και μεταφορά στο αεροδρόμιο για την απ' ευθείας πτήση της επιστροφής.

 

Αναχωρήσεις

    Ιούλιος 16, 23, 30/7
    Αύγουστος 6, 13, 20, 27/8
    Σεπτέμβριος 17/9

 

Περιλαμβάνονται

  •     Αεροπορικά εισιτήρια από Αθήνα με την Air Baltic & Estonian Air  
  •     Μεταφορές από και προς τα αεροδρόμια
  •     Ελληνόφωνη ξενάγηση Ταλλίν & Ρίγα
  •     Ελληνόφωνη ξενάγηση Αγ. Πετρούπολης και επίσκεψη του φρουρίου Πέτρου & Παύλου, Ανάκτορα Πούσκιν, κήπους Πέτερχοφ
  •     3 διαν/σεις στο κεντρικό ξενοδοχείο της Aγ. Πετρούπολης: Park Inn Pulkovskaya 4* ή Park Inn Pribaltiyskaya 4*
  •     2 διαν/ση στο κεντρικό Astor Riga 4* ή παρόμοιο
  •     2 διαν/σεις στο κεντρικό Riga Radisson Plympia 4* ή παρόμοιο
  •     Πρωινά σε όλη την διάρκεια του προγράμματος και 3 δείπνα στην Αγ. Πετρούπολη
  •     Ασφάλεια αστικής  ευθύνης

 

Δεν περιλαμβάνονται

  •     Φόροι αεροδρομίων-επίναυλα καυσίμων-κόστος βίζας-ιατροφαρμακευτική ασφάλεια-είσοδοι (€280)
  •     Επιβάρυνση €20 για κάθε αποσκευή/ανά διαδρομή!

 

Σημειώσεις

  •     Η τιμή της ιατροφαρμακευτικής ασφάλειας ισχύει για άτομα έως 75 ετών
  •     Κράτηση μόνο μετά από προκαταβολή € 300 κατ’ άτομο
  •     Δυνατότητα πληρωμής με 6 άτοκες δόσεις με πιστωτικές κάρτες (για τους ιδιώτες)
  •     Το πρόγραμμα μπορεί να πραγματοποιηθεί και με διαφορετική σειρά ή μερική αλλαγή, αν αυτό κριθεί αναγκαίο για την καλύτερη έκβασή του!
  •     Απαραίτητη ελάχιστη συμμετοχή 8 ατόμων – στην περίπτωση 6 ατόμων, επιβάρυνση € 30 κατ’ άτομο & στην περίπτωση 4 ατόμων, επιβάρυνση € 75 κατ’ άτομο
  •     Το πρόγραμμα του Σεπτεμβρίου ακολουθεί τις διαν/σεις ως εξής: (1 διαν/ση στην Ρϊγα, 2 στο Ταλλίν, 3 στην Αγ. Πετρούπολ & 1 στην Ρίγα)

 

Σχετικά με τις πτήσεις

    Αθήνα 18.35 - 22.00 Ρίγα
    Ρίγα 09.30 - 11.50 Αγ. Πετρούπολη
    Αγ. Πετρούπολη 16.40 - 16.30 Ταλλίν
    Ταλλίν 11.20 - Ρίγα 12.15
    Ρίγα 14.35 - 18.00 Αθήνα