Skip to main content

Χώρες της Βαλτικής 16-23 Απρ απο 695€


Εσθονία Λετονία Λιθουανία

8 μέρες, 16-23 Απρ. ‘14


Βγαλμένες  απ’ τη λήθη του παρελθόντος, οι τρεις χώρες της Βαλτικής όχι μόνο διεκδικούν επαξίως μια θέση στις πιο όμορφες χώρες του κόσμου αλλά ακόμα διαθέτουν πλούσιο ιστορικό και καλλιτεχνικό παρελθόν με μνημεία που σφράγισαν την ιστορική τους διαδρομή και παραμένουν οι πιο απτές μαρτυρίες του χθες. Μια φύση μοναδική με πανέμορφα δάση και κάστρα. Πόλεις με γραφικά σοκάκια και επιβλητικά κτίρια και ένας κόσμος που χαμογελά και χαίρεται τη ζωή μεταδίδοντας αυτή την εύθυμη ατμόσφαιρα στον ταξιδιώτη που θα τις επισκεφθεί. Ένα ταξίδι στις Βαλτικές Χώρες,είναι ένα οδοιπορικό στην πιο παρθένα  και άγνωστη περιοχή της Ευρώπης.

 Το ταξίδι

1η μέρα, 16/4 : Αθήνα - Ταλλίν.  Αναχώρηση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την πρωτεύουσα της Εσθονίας, το Ταλλίν. Μεταφορά στο ξενοδοχείο. Επιχειρήστε βραδινή βόλτα στα σοκάκια της παλιάς πόλης, που διατηρεί αναλλοίωτη τη «μεσαιωνική» της αύρα και πιείτε μια μπύρα ή ένα παγωμένο ποτήρι εσθονική βότκα σε κάποιο από τα δεκάδες καφέ- μπαρ. 

2η μέρα, 17/4 : Ταλλίν. Το ιστορικό κέντρο του Ταλλίν, φέρει τη σφραγίδα του σπουδαίου Γερμανού αρχιτέκτονα Καρλ Λούντβιχ Ενγκελς, ο οποίος αφού μαθήτευσε στο μέγα Ραστρέλι (τον αρχιτέκτονα που διαμόρφωσε την Αγία Πετρούπολη) εφάρμοσε τις τεχνικές του και ξεδίπλωσε τις αρετές του δίνοντας σάρκα και οστά στην υπόσταση του Ταλλίν. Το αποτέλεσμα εντυπωσιακό και το Ταλλίν είναι σίγουρα μια πόλη με «χαρακτήρα» που γοητεύει τον επισκέπτη. Η παλιά περιτειχισμένη πόλη, το Δημαρχείο, το φρούριο Τουμπέα, το πάρκο Καντριόργκ  θα ξεδιπλώσουν πτυχές της γλυκιάς ομορφιάς που είναι έκδηλη παντού.  Γεύμα.

3η μέρα, 18/4 : Ταλλίν. Ημέρα ελεύθερη η σημερινή για περιπλάνηση στην όμορφη πόλη. Δείπνο.

4η μέρα,19/4: Ταλλίν (Ταρτού - Κάστρο Ιπποτών Τουράιντε - Σιγκούλντα) Ρίγα. Καταπράσινο τοπίο με άφθονα νερά από λίμνες και ποτάμια ανοίγονται μπροστά μας το ένα μετά το άλλο στο διάβα μας προς την Ρίγα.  Γραφικά χωριά και κωμοπόλεις  όπως το παραδοσιακό Ταρτού που θα επισκεφθούμε, γνωστό για το πανεπιστήμιο του, μοιάζουν να έχουν μείνει ακίνητα στο πέρασμα του χρόνου. Διατρέχοντας τα δάση του Σέσις με τις σημύδες, θα μεταφερθούμε νοερά στην εποχή του βόρειο-ευρωπαϊκού Μεσαίωνα επισκεπτόμενοι το κάστρο των Ιπποτών Τουράιντε που γνώρισε στιγμές δόξας στις αρχές του 13ου αι., και θα σταματήσουμε στην όμορφη περιοχή της Σιγκούλντα. Γεύμα.  Άφιξη το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας στην Ρίγα.

5η μέρα, 20/4: Ρίγα (Γιούρμαλα). Η Ρίγα είναι μια αρχοντική πόλη, με φινέτσα και αρχιτεκτονική υπέροχη έτσι ώστε να μπορεί να συγκριθεί με την Αγία Πετρούπολη. Ο Καθεδρικός Ναός, οι περίφημες εκκλησίες του Αγίου Πέτρου και Αγίου Ιακώβ, τα κτίρια που άφησε παρακαταθήκη ο σπουδαίος Μιχαήλ Αϊζενστάιν, η μικρή και η μεγάλη εμπορική Συντεχνία, είναι τα κυριότερα σημεία της πρωινής μας ξενάγησης στην πόλη με την έντονη αριστοκρατική εμφάνιση. Γεύμα. Στη συνέχεια αφού επισκεφθούμε το μουσείο των αυτοκινήτων που φιλοξενεί αυτοκίνητα αντίκες, θα μεταφερθούμε στην κοντινή λουτρόπολη Γιούρμαλα, στην περιοχή που αρκετοί Λετονοί και όχι μόνο έχουν τις εξοχικές τους κατοικίες και παραθερίζουν τους θερινούς μήνες. Στο ελεύθερο απόγευμα περιπλανηθείτε στους κομψούς εμπορικούς δρόμους του κέντρου, ψωνίστε αντίκες στα άφθονα παλαιοπωλεία και απολαύστε το καφέ σας στα «σικ» πολυσύχναστα καφέ με το κέντρο- ευρωπαϊκό χαρακτήρα.

6η μέρα, 21/4: Ρίγα (Ανάκτορο Ρούνταλε - Κάουνας) Βίλνιους. Αλλαγή σκηνικού καθώς μεταφερόμαστε στη Λιθουανία. Στη διαδρομή θα γνωρίσουμε το περίφημο Ανάκτορο Ρούνταλε, χτισμένο τον 18ο αιώνα από τον μέγα αρχιτέκτονα Ραστρέλι, έδρα του Ερνστ Γιόχαν φον Μπούρεν, Δούκα του Κόρλαντ. Ακολουθεί στη συνέχεια το Κάουνας, η 2η μεγαλύτερη πόλη της χώρας που διατηρεί αναλλοίωτο το ιστορικό του κέντρο με μεσαιωνικά κτίρια όπως το Παλιό Δημαρχείο και τον Καθεδρικό Ναό. Άφιξη το απόγευμα στο Βίλνιους. Δείπνο.

7η μέρα, 22/4: Βίλνιους (Κάστρο Τρακάι). Η πρωινή ξενάγηση της πόλης  θα μας αποκαλύψει τον απέριττο, λιτό και ανεπαίσθητα ρουστίκ χαρακτήρα της. Τα δημόσια κτίρια της πρωτεύουσας, ο Ναός των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου και φυσικά η παλιά συνοικία με τα γραφικά κτίρια είναι οι κυριότεροι σταθμοί της περιήγησης μας. Γεύμα. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε το Τρακάι, με το επιβλητικό κάστρο του, που θα μας θυμίσει τους αυστηρούς κώδικες τιμής και τη σπαρτιάτικη λιτότητα της ζωής των Ιπποτών που το κατοικούσαν.  Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο.

8η μέρα, 23/4 : Βίλνιους – Αθήνα  Γεμάτοι συναισθήματα και εικόνες  αναχωρούμε για το αεροδρόμιο, απ’ όπου επιστρέφουμε στην πατρίδα μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

Τιμή ατόμου                                      BONUS price  (μέχρι 22/3)

Σε 2κλινο : 745€                                                695€

Σε 1κλινο : 1045€                                              995€

Παιδί έως 12 ετών στο ίδιο δωμάτιο με 2 γονείς : -130€

Επιπλέον φόροι αεροδρομίων/επίναυλοι καυσίμων/είσοδοι : 200€

 

  • Αεροπορικά  εισιτήρια με AIR BALTIC
  • Ξενοδοχεία 4*s (HOLIDAYINNVILNIUS / ISLANDERIGA / RADISSONBLUTALLINNή παρόμοια)
  • Πρωινό καθημερινά & 6 γεύματα/δείπνα
  • Είσοδοι κατά την διάρκεια των ξεναγήσεων
  • Επισκέψεις στα επιβλητικά κάστρα Τουράιντε & Τρακάι, και στο περίφημο ανάκτορο Ρούνταλε
  • Έμπειρος αρχηγός συνοδός του γραφείου μας, Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης / ταξιδιωτικά έντυπα.
    • Δεν περιλαμβάνονται
  • Ποτά / αχθοφορικά / φιλοδωρήματα
  • Ότι δεν αναφέρεται ρητά στα περιλαμβανόμενα

16/4               Αθήνα - Ρίγα                            14.50 – 18.10    &         Ρίγα – Ταλλίν    20.05 – 20.55

23/4               Βίλνιους -  Ρίγα                       07.40 – 08.30    &         Ρίγα - Αθήνα    10.55 - 14.15

 

Ταξιδιωτικά έγγραφα : Διαβατήριο ή ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες.