Skip to main content

Η απίθανη 9ήμερη Πολωνία με το Γκντανσκ| Καλοκαίρι 28η Οκτωβριου 2021 απο 899,00

Διάρκεια: 9 ΗΜΕΡΕΣ   
7/7, 28/7, 11/8 και 25/8, 1/9, 15/9, 29/9, 24/10 

Ένα πλούσιο 9ήμερο πρόγραμμα στην Πολωνία, με πολλές επισκέψεις και εκδρομές (Κάστρο Ξιάζ, Αλατωρυχείο Βιελίτσκα, Άουσβιτς, υπόγεια πόλη Οσόβκα-αρχηγείο του Χίτλερ κ.ά.).

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

  • Απευθείας πτήσεις από Αθήνα για Βαρσοβία και επιστροφή από Κρακοβία.
  • Έξυπνος σχεδιασμός ταξιδιού! Βλέπουμε σωστά τις 4 πόλεις (Γκντανσκ, Βαρσοβία, Κρακοβία, Βρότσλαβ) με 9 ημέρες & 8 νύχτες.  
  • Περιλαμβάνονται οι είσοδοι στο Αλατωρυχείο, στο Κάστρο Μάλμπορκ  και στο Άουσβιτς (προαγορασμένη είσοδος για να έχουμε σωστή ξενάγηση), καθώς και οι ξεναγήσεις με ειδικούς ξεναγούς.
  • Διαμονή στο Westin 5* ή στο Sheraton 5* στη Βαρσοβία, σε πολύ καλό κεντρικό 4* Sup. στην Κρακοβία, στο πολύ καλό κεντρικό ξενοδοχείο Double Tree by Hilton 4* Sup. (και σε σπάνιες περιπτώσεις όμοιό του) στο Βρότσλαβ και σε ξενοδοχείο 4* sup στο Γκντανσκ.
  • Το μόνο πρόγραμμα με 3 διανυκτερεύσεις στο διαμάντι της Ευρώπης, την ακριβή Κρακοβία για να την απολαύσουμε!
  • Επίσκεψη στο  χωριό Ζελάσοβα Βόλα και στο μουσείο – σπίτι του Σοπέν.
  • Αφιερώνουμε 2 διανυκτερεύσεις στην πρωτεύουσα της Πολωνίας για να τη γνωρίσουμε και να μην κάνουμε ένα απλό πέρασμα. Επιπλέον πραγματοποιούμε μια δεύτερη ξενάγηση στην πόλη χωρίς να προσφέρουμε προαιρετικές εκδρομές με επιπλέον κόστος.
  • Επισκεπτόμαστε και διαμένουμε στο μοναδικό Βρότσλαβ (στο Double Tree by Hilton 4*sup). Η «Βενετία της Πολωνίας» όπως το αποκαλούν, είναι κτισμένη σε 12 νησιά πάνω στον ποταμό Όντερ, εκεί όπου συναντιέται η πολωνική, η τσέχικη και η γερμανική αρχιτεκτονική. Πόλη έμπνευσης για τον Πικάσο, με την υπέροχη πλατεία Ρίνεκ, μία από τις ωραιότερες πλατείες της Ευρώπης. Μία πόλη που χαρακτηρίζεται από υπέροχα κτίρια με έντονα στοιχεία πρωσικής επιρροής.
  • 2 διανυκτερεύσεις στο μεγαλύτερο λιμάνι της Πολωνίας, το πανέμορφο Γκντανσκ, με την τεράστια σημασία για την παγκόσμια ιστορία του 20ου αιώνα.
  • Δύο δείπνα στο Γκντανσκ και ένα δείπνο στο Βρότσλαβ (συνολικά 3 δείπνα) που εξασφαλίζουν απόλυτο έλεγχο στο κόστος του ταξιδιού.
  • Eπίσκεψη στο μοναδικό Αλατωρυχείο Βιελίτσκα, όπου θα δούμε ανάγλυφο σε αλάτι τον Μυστικό Δείπνο του Ντα Βίντσι!
  • Επίσκεψη στο Άουσβιτς, το διαβόητο ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης και στο μυστικό αρχηγείο του Χίτλερ στην Οσόβκα, όπου πέρασε 800 ημέρες κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
  • Κρουαζιέρα με πλοιάριο που μετατρέπεται σε… τραίνο στις λίμνες και στα ποτάμια της Πολωνίας!
  • Επίσκεψη στο επιβλητικό κάστρο Ξιάζ, που ο Χίτλερ ετοίμαζε για κατοικία του.
  • Επίσκεψη στο σπίτι όπου γεννήθηκε ο Φρεντερίκ Σοπέν.
  • Επίσκεψη στην Τόρουν, τη γενέτειρα του Νικόλαου Κοπέρνικου.
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός στα ελληνικά .
  • Προσοχή: Καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού θα είναι συνεχώς μαζί σας Έλληνας έμπειρος αρχηγός και όχι τοπικοί ελληνόφωνοι συνοδοί. Επιπλέον του Έλληνα αρχηγού, προσφέρονται διπλωματούχοι, έμπειροι τοπικοί ξεναγοί για σωστές ξεναγήσεις, όπου αυτό κρίνεται αναγκαίο!

 

 

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα – Βαρσοβία – ΖελάσοβαΒόλα – κρουαζιέρα με αμφίβιο όχημα – Γκντανσκ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και απευθείας πτήση για τη Βαρσοβία. Άφιξη και άμεση αναχώρηση οδικώς με τελικό προορισμό μας το σημαντικότερο λιμάνι της Πολωνίας, το διάσημο Γκντανσκ. Θα ακολουθήσουμε μια πολύ όμορφη διαδρομή και θα κάνουμε μία πρώτη στάση στο όμορφο χωριόΖελάσοβαΒόλα, τη γενέτειρα του Νο1 εθνικού σταρ καλλιτέχνη της Πολωνίας, του Φρεντερίκ Σοπέν (1810 - 1849). Ο γνωστός σε όλους μας πολωνός συνθέτης, είναι ένας από τους μεγαλύτερους εκπροσώπους του ρομαντισμού στη μουσική και από τους μεγαλύτερους πιανίστες του 19ου αιώνα. Το χωριό ΖελάσοβαΒόλααναφέρεται για πρώτη φορά τον 16ο αιώνα ως ιδιόκτητο φέουδο μαζί με μεγάλη έκταση γης. Τότε στον οικισμό υπήρχαν 8 σπίτια. Στην πορεία των αιώνων το φέουδο άλλαξε χέρια και τελικά στο γύρισμα του 18ου προς τον 19ο το αγόρασε η οικογένεια Σκάρμπεκ που ήταν παλιοί ευγενείς Πολωνοί, με ρίζες από τον 11ο αιώνα. Ο πατέρας του Σοπέν, Μικολάι Σοπέν, ήταν ο καθηγητής των παιδιών των Σκάρμπεκ, και κατοικούσε σε μία έπαυλη παραχωρημένη από την αριστοκρατική οικογένεια, κοντά στο υποστατικό. Εκεί γεννήθηκε το 1810 ο Φρεντερίκ Σοπέν. Το πατρικό του περιβάλλεται από ένα εθνικό πάρκο 68 στρεμμάτων. Εμείς σήμερα σε αυτή την πρώτη στάση μας θα επισκεφτούμε την έπαυλη, που λειτουργεί ως μουσείο. Όπως βλέπετε το ταξίδι μας στην Πολωνία αρχίζει με τον πιο συναρπαστικό και… μουσικό τρόπο! Εν συνεχεία θα αναχωρήσουμε για μία ακόμη μοναδική εμπειρία, αυτή τη φορά, στην υπέροχη φύση της Πολωνίας. Δεύτερη στάση μας για σήμερα είναι η πόλη Έλμπαγκ. Η Έλμπαγκ είναι η αρχαιότερη πόλη της βόρειας Πολωνίας και ιδρύθηκε τον 13ο αιώνα ως κέντρο και φρούριο του Τάγματος των Τευτόνων Ιπποτών. Πέρα από την εκπληκτική αρχιτεκτονική και ιστορία της, η πόλη έχει και πολύ ενδιαφέρουσα γεωγραφική τοποθέτηση. Βρίσκεται στις όχθες του ομώνυμου ποταμού ο οποίος καταλήγει στη λιμνοθάλασσα του Βιστούλα και σχηματίζει τη λίμνη Ντρούζνο. Εμείς λοιπόν σήμερα, αφού δούμε την πανέμορφη Έλμπαγκ, θα επιβιβαστούμε για μία απίθανη κρουαζιέρα στο ποτάμι και στις λίμνες που θα μας μείνει αξέχαστη! Κι αν απορείτε γιατί… ιδού η απάντηση: η κρουαζιέρα γίνεται με ειδικά πλοιάρια που κατά τόπους μετατρέπονται σε… τραίνα (!) τα οποία κυλούν πάνω σε ράγες… Έτσι θα μεταφερόμαστε από λίμνη σε λίμνη, όποτε υπάρχει υψομετρική διαφορά. Κατά τη διάρκεια αυτής της φαντασμαγορικής 4ωρης κρουαζιέρας θα απολαύσουμε όλο το μεγαλείο της καταπράσινης πολωνικής φύσης με τα πεντακάθαρα κρυστάλλινα νερά! Η κρουαζιέρα μας θα ολοκληρωθεί στην πόλη Μπούτσινιετς και εκεί θα μας περιμένουν τα πούλμαν που θα μας οδηγήσουν στον τελευταίο σταθμό της ημέρας την ιστορική πόλη Γκντανσκ. Το Γκντανσκ πέρα από υψίστης σημασίας λιμάνι, όπως είπαμε στην αρχή, είναι και η πόλη που σημάδεψε την ιστορία ολόκληρου του κόσμου τον 20ο αιώνα! Είναι η πόλη από την οποία πυροδοτήθηκε η έναρξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου το 1939, όταν την κατέλαβαν τα ναζιστικά στρατεύματα.

Η ιστορία του Γκντανσκ ξεκινά τον 9ο αιώνα και χαρακτηρίζεται από αναρίθμητες μάχες μεταξύ Γερμανών και Σλάβων. Μεγάλο εμπορικό κέντρο και είσοδος της Βαλτικής Θάλασσας, το λιμάνι κίνησε το ενδιαφέρον των γύρω αυτοκρατοριών ήδη από τους μεσαιωνικούς χρόνους και τελικά έγινε μέλος της Χανσεατικής Ένωσης. Εν συνεχεία αποτέλεσε τμήμα Γκντανσκτου Βασιλείου της Πρωσίας από το 1793, με ένα μικρό διάλειμμα στους Ναπολεόντιους Πολέμους που ήταν αυτόνομο (1807-1813), έως το 1919 όταν με τη Συνθήκη των Βερσαλλιών ανακηρύχτηκε ελεύθερη πόλη υπό την προστασία της Κοινωνίας των Εθνών. Στο τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, κατά την αποχώρηση των Γερμανών καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς, εν συνεχεία όμως ανοικοδομήθηκε επί ΕΣΣΔ, εξελίχθηκε σε τεράστιας σπουδαιότητας λιμάνι και ανέκτησε την παλιά αίγλη του. Και το 1980 επανήλθε στο παγκόσμιο προσκήνιο ως η πόλη εφαλτήριο του Ανεξάρτητου Αυτοδιοικούμενου Συνδικάτου «Αλληλεγγύη» που δημιουργήθηκε στα Ναυπηγεία του Γκντανσκ υπό την καθοδήγηση του Λεχ Βαλέσα. Η Αλληλεγγύη ήταν το πρώτο συνδικάτο που δεν ελέγχονταν από το κομμουνιστικό κόμμα στις χώρες του συμφώνου της Βαρσοβίας. Το συνδικάτο διοργάνωσε τεράστιες απεργίες κατά της γραφειοκρατίας και υπέρ της αλληλεγγύης των εργατών και τελικά οδήγησε τον Λεχ Βαλέσα στην προεδρία (1990-1995) μετά την πτώση του σοβιετικού καθεστώτος. Άφιξη στο Γκντανσκ, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση στο Γκντανσκ.

 

2η ημέρα: Γκντανσκ – Κάστρο Μάλμποργκ – Γκντανσκ

Σήμερα η ημέρα θα αρχίσει με μία πολύ ενδιαφέρουσα ξενάγηση στο Γκντανσκ το οποίο ονομάζεται και Μαργαριτάρι της Βαλτικής, λόγω του αρχιτεκτονικού και πολιτιστικού πλούτου του. Θα επισκεφθούμε την πανέμορφη παλιά πόλη με τα στενά δρομάκια και τις γραφικές εκκλησίες. Θα δούμε μεταξύ άλλων τον καθεδρικό ναό της Παναγίας του 14ου αιώνα, το βασιλικό παρεκκλήσι, τη βασιλική οδό με τα σπίτια των ευγενών, το μέγαρο της αδελφότητας του Αγίου Γεωργίου, το παλιό Δημαρχείο και τις πύλες της παλιάς πόλης που βρίσκονται δίπλα στον ποταμό Βοτλάβα. Η παλιά πόλη κερδίζει αμέσως τον επισκέπτη. Χτισμένη στις όχθες ενός καναλιού, μοιάζει σαν να μην έχει αλλάξει τετρακόσια χρόνια τώρα. Πολυώροφα σπίτια βαμμένα σε παλ χρώματα, κολλημένα το ένα με το άλλο και διακοσμημένα με περίτεχνα ψηφιδωτά και γλυπτά − προσέξτε τις υδρορροές τους που καταλήγουν σε κεφάλια δράκων! Πλακόστρωτα δρομάκια, ιδανικά για περιπάτους. Πλατείες γεμάτες λουλούδια και κομψά αγάλματα − ανάμεσά τους και του Ποσειδώνα, που θεωρείται το σύμβολο της πόλης. Ο περίπατός μας στην οδό Ντλούγκα, έναν από τους κεντρικούς δρόμους της παλιάς πόλης, θα είναι μια αξέχαστη εμπειρία: χρωματιστά σπίτια που μοιάζουν με θεατρικό σκηνικό και μπροστά τους ένα ποτάμι ανθρώπων που πηγαινοέρχεται και ακούει μουσική (σε κάθε γωνιά κι ένας οργανοπαίκτης), χαζεύει πλανόδιους μίμους και μάγους, μασουλάει γευστικότατα πολωνέζικα παγωτά ή τεράστιες βάφλες με σαντιγί και φρούτα του δάσους. Μετά το πέρας της ξενάγησής μας θα αναχωρήσουμε για το Σοπότ, ένα από τα μεγαλύτερα καλοκαιρινά θέρετρα της χώρας στη Βαλτική. To Σοπότ είναι μια υπέροχη λουτρόπολη, η οποία ήδη από τον 19ο αιώνα προσήλκυε όλη την αριστοκρατία της Πολωνίας. Εμείς στη βόλτα μας σήμερα εκεί θα δούμε μεταξύ άλλων την εντυπωσιακή αποβάθρα που ξεπερνάει σε μήκος τα 500 μέτρα και είναι η μεγαλύτερη ξύλινη της Ευρώπης. Εν συνεχεία θα αναχωρήσουμε για το Κάστρο του Μάλμπορκ που θεωρείται το μεγαλύτερο του κόσμου! Κατασκευάστηκε από το Τάγμα των Τευτόνων Ιπποτών και αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα μεσαιωνικού οχυρού − όταν ολοκληρώθηκε το 1406 ήταν ήδη το μεγαλύτερο πλίνθινο κάστρο στο κόσμο. Φυσικά έχει χαρακτηριστεί ως μνημείο της UNESCO και είναι ένα από τα δύο μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς στη περιοχή τα οποία σχετίζονται με τους Τεύτονες Ιππότες, με το άλλο να είναι η μεσαιωνική πόλη Τόρουν, η οποία ιδρύθηκε το 1231 ως το κάστρο του Τόρουν – και θα την επισκεφτούμε την επόμενη μέρα. Μετά την ξενάγησή μας στο εντυπωσιακό και δαιδαλώδες Κάστρο του Μάλμπορκ θα επιστρέψουμε στο Γκντανσκ. Διανυκτέρευση στο Γκντανσκ.

 

3η ημέρα: Γκντανσκ - Τόρουν - Βαρσοβία

Σήμερα θα αφήσουμε πίσω μας το Γκντανσκ για ένα ακόμη οδικό ταξίδι με τελικό προορισμό την πρωτεύουσα της Πολωνίας, τη Βαρσοβία. Καθ’ οδόν όμως θα κάνουμε μία στάση στην παραμυθένια πόλη Τόρουν, τη γενέτειρα του μεγαλύτερου αστρονόμου όλων των εποχών, του Νικόλαου Κοπέρνικου. Το Τόρουν είναι μια από τις αρχαιότερες πόλεις της Πολωνίας. Το 2007 η Παλιά Πόλη προστέθηκε στον κατάλογο των Επτά Θαυμάτων της Πολωνίας. Επίσης το περιοδικό National Geographic κατέταξε την παλιά αγορά της πόλης και το γοτθικό δημαρχείο ως ένα από τα «30 πιο όμορφα μέρη στον κόσμο». Το Τόρουν έχει πολλά αρχιτεκτονικά μνημεία και φημίζεται για το ότι διατηρεί σχεδόν ακέραια τη μεσαιωνική διάταξη της πόλης και πολλά γοτθικά κτίρια, όλα χτισμένα από τούβλο. Μερικά μόνο από τα πιο ενδιαφέροντα μνημεία είναι ο Καθεδρικός του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου και του Αγίου Ιωάννη του Ευαγγελιστή, η εκκλησία της Αγίας Μαρίας, μια πρώην φραγκισκανική τρίκλιτη αίθουσα που χτίστηκε τον 14ο αιώνα και η εκκλησία του Αγίου Ιακώβου, μια βασιλική του 14ου αιώνα, με μνημειώδεις τοιχογραφίες και γοτθικούς πάγκους. Το Παλιό Δημαρχείο, που άρχισε να χτίζεται το 1274 και επεκτάθηκε στο τέλος του 16ου αιώνα. Η οχύρωση της πόλης η οποία άρχισε τον 13ο αιώνα. Ένα γοτθικό σπίτι του 15ου αιώνα (σήμερα μουσείο), όπου εικάζεται ότι γεννήθηκε ο Κοπέρνικος. Τα ερείπια του Κάστρου των Τευτόνων Ιπποτών του 13ου αιώνα και πολλά άλλα. Αφού ολοκληρώσουμε την ξενάγησή μας στο μεσαιωνικό Τόρουν, θα συνεχίσουμε τον δρόμο μας για τη Βαρσοβία. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και μία πρώτη γνωριμία με την πόλη. Καθώς θα περιδιαβαίνουμε την όμορφη αυτή πρωτεύουσα θα μας δημιουργηθεί η εντύπωση ότι έχουμε μπροστά μας μία πόλη με κτίρια ηλικίας 200 ετών. Λάθος. Ό,τι θα αντικρύσουμε όπου κι αν κοιτάξουμε έχει κατασκευαστεί πριν από 70 χρόνια! Αυτό το παράδοξο αποτελεί και ένα βασικό στοιχείο της γοητείας της Βαρσοβίας, που είναι απολύτως συνυφασμένη με την ιστορία της. Στο τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ο Χάινριχ Χίμλερ, αρχηγός των SS, εμπνευστής του Ολοκαυτώματος και φυσικά, πρωτοπαλίκαρο του Χίτλερ, προκειμένου να καταπνίξει την περίφημη Εξέγερση της Βαρσοβίας κατά του ναζιστικού καθεστώτος, διέταξε την πλήρη ισοπέδωση της πόλης και την εκτέλεση όλων των κατοίκων της! Τον Οκτώβριο του 1944 όλα όσα βλέπουμε σήμερα ήταν συντρίμμια και ανάμεσα σε αυτά κυκλοφορούσαν μόλις 1.000 επιζήσαντες! Αμέσως μετά τον πόλεμο όμως άρχισε η αποκατάσταση οργανωμένα, μεθοδικά και σωστά. Για την ανοικοδόμηση των κτιρίων (όπως ήταν πριν τις καταστροφές!) χρησιμοποιήθηκαν αρχειακά αρχιτεκτονικά σχέδια, πίνακες ζωγραφικής και σκίτσα του 18ου αιώνα – ό,τι είχε διασωθεί και ήταν διαθέσιμο. Και το αποτέλεσμα όπως βλέπουμε σήμερα είναι τόσο άρτιο και συγκινητικό, ώστε βραβεύτηκε από την UNESCOκαι η πόλη χαρακτηρίστηκε ως μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Σήμερα και αύριο λοιπόν θα απολαύσουμε αυτό το αρχιτεκτονικό θαύμα της θέλησης και της σωστής δουλειάς, αλλά θα πάρουμε και μία γεύση από τη σύγχρονη, μοντέρνα πόλη με την έντονη, νεανική και καλλιτεχνική ζωή. Διανυκτέρευση στη Βαρσοβία.

 

4η ημέρα: Βαρσοβία (ξενάγηση)

Σήμερα στην ξενάγησή μας στη Βαρσοβία θα ξεκινήσουμε από την περίφημη Βασιλική Οδό που συνδέει το Παλάτι Βιλάνοφ του 17ου αιώνα με το κάστρο της Παλιάς Πόλης. Το τελευταίο της κομμάτι της Βασιλικής Οδού είναι πεζοδρομημένο και απολαυστικότατο: Περνά από σπουδαία κτήρια της πόλης, ναούς, hightech παγκάκια που… παίζουν Σοπέν, υπαίθριες εκθέσεις τέχνης, καφέ με θέα στις όχθες του Βιστούλα και καταλήγει στην πλατεία του Κάστρου, όπου αρχίζει η Παλιά Πόλη. Στην ξενάγησή μας λοιπόν θα θαυμάσουμε τα υπέροχα κτήρια των πανεπιστημίων της πόλης, το προεδρικό μέγαρο, τους επιβλητικούς ναούς-αμαλγάματα αρχιτεκτονικών ρυθμών όπως η Αγία Άννα και ο Τίμιος Σταυρός στον οποίο φυλάσσεται η…καρδιά του Σοπέν. Φτάνοντας στη διάσημη πλατεία Ζάμκοβι με την κολώνα του Σιγισμούνδου θα απολαύσουμε τη θέα της πόλης, του παλατιού, του ποταμού Βιστούλα, του εντυπωσιακού σταδίου της Βαρσοβίας. Διασχίζοντας τον καθεδρικό ναό θα φτάσουμε στην Πλατεία Αγοράς και θα μάθουμε τον μύθο της πόλης και τον λόγο για τον οποίο η γοργόνα έγινε το έμβλημα της Βαρσοβίας. Βγαίνοντας από την παλιά πόλη θα δούμε τα ημικυκλικά τείχη Μπάρμπακαν και θα μπούμε στη νέα πόλη. Εκεί βρούμε το σπίτι της νομπελίστριας φυσικο-χημικού Μαρί Κιουρί, το δικαστικό μέγαρο με το εντυπωσιακό μνημείο της αιματοβαμμένης εξέγερσης της Βαρσοβίας, το παλάτι Κρασίσνκι με τους πολύχρωμους Πήγασους αλλά και τα απομεινάρια του τείχους του γκέτο. Μετά την Παλιά Πόλη θα συνεχίσουμε με προορισμό το Πάρκο Λαζιένσκι όπου βρίσκεται το ομώνυμο μπαρόκ παλάτι. Το ανάκτορο Λαζιένσκι χτίστηκε κατά παραγγελία του πρίγκιπα Λουμπορμίνσκι, πάνω σε νησάκι, ανάμεσα σε λίμνες, στα πρότυπα της λουτρόπολης Μπαθ στη Βρετανία. Τον 18ο αιώνα όμως μετατράπηκε σε θερινή βασιλική κατοικία. Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, τα γερμανικά στρατεύματα άνοιξαν τρύπες στους τοίχους και στις κολώνες στήριξης με σκοπό την πλήρη κατεδάφιση του οικοδομήματος. Ωστόσο δεν πρόλαβαν να ολοκληρώσουν το καταστροφικό σχέδιό τους και μεταπολεμικά το ανάκτορο αναστηλώθηκε και επισκευάστηκε. Το παλάτι αυτό, επειδή είναι χτισμένο πάνω στη λίμνη ονομάζεται και Παλάτι στο Νερό. Το κτίσμα περιβάλλεται από ειδυλλιακούς κήπους με παγώνια, μνημεία δίπλα σε λίμνες με κύκνους, ένα μπαρόκ μουσείο-κόσμημα του 19ου αιώνα, βασιλικά περίπτερα κ.α. Μερικά ακόμη αξιοθέατα που θα δούμε στη σημερινή ξενάγησή μας είναι το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, ο Σαξονικός Κήπος του 17ου αιώνα που διαμορφώθηκε κατά το πρότυπο των Βερσαλλιών και είναι από τους πρώτους δημόσιους κήπους στον κόσμο, το Εθνικό Θέατρο του 18ου αιώνα, το Μνημείο Εξέγερσης του Γκέτο, που δεσπόζει μπροστά από το Εβραϊκό Μουσείο, αλλά και το σταλινικό μεγαλειώδες Παλάτι Τεχνών και Επιστημών, που παραπέμπει στις 7 αδελφές της Μόσχας. Συγκεκριμένα ο Ιωσήφ Στάλιν, ο οποίος αποφάσισε προσωπικά την ανέγερσή του, το κατέγραψε ως της 8η αδελφή. Το εν λόγω παλάτι συνδυάζει τη σοβιετική με την μπαρόκ αρχιτεκτονική της Πολωνίας και στεγάζει πανεπιστήμιο, 4 θέατρα και πολλά μουσεία. Το υπόλοιπο της ημέρας είναι ελεύθερο. Προαιρετικά σας προτείνουμε μια επίσκεψη στο Εβραϊκό Μουσείο Πολίν, το Μουσείο της Εξέγερσης, το Μουσείο του Κοπέρνικου, το υπέροχο Πάρκο Βιλάνοβ και την εργατική, πρώην κακόφημη, νυν μποέμ και καλλιτεχνική συνοικία Πράγκα στην απέναντι όχθη του Βιστούλα. Αυτή είναι η λεγόμενη εναλλακτική Βαρσοβία… Όμως σας προτείνουμε και μία επίσκεψη στο Εθνικό Μουσείο της Βαρσοβίας που ιδρύθηκε το 1862 ως βασιλικό μουσείο. Σήμερα το μουσείο αυτό περιλαμβάνει μια πλούσια συλλογή αρχαίας τέχνης (αιγυπτιακή, ελληνική, ρωμαϊκή), με περίπου 11.000 εκθέματα, μια εκτενή γκαλερί πολωνικής ζωγραφικής από τον 16ο αιώνα και μια συλλογή ξένης ζωγραφικής (ιταλική, γαλλική, φλαμανδική, ολλανδική, γερμανική και ρωσική), συμπεριλαμβανομένων ορισμένων έργων από την ιδιωτική συλλογή του Αδόλφου Χίτλερ, που παραχωρήθηκαν από τις αμερικανικές αρχές στη μεταπολεμική Γερμανία. Φιλοξενεί επίσης νομισματικές συλλογές, μια γκαλερί εφαρμοσμένων τεχνών και ένα τμήμα ανατολικής τέχνης, με τη μεγαλύτερη συλλογή κινεζικών εκθεμάτων στην Πολωνία, που αριθμεί περίπου 5.000 αντικείμενα. Σε κάθε περίπτωση, πριν ολοκληρώσουμε αυτή τη βόλτα-εμπειρία στην πανέμορφη Βαρσοβία, θα κάνουμε και τις τελευταίες αγορές μας στα γραφικά καταστήματα ή και στο πολύ μεγάλο εμπορικό κέντρο Zlote Tarazy. Διανυκτέρευση στη Βαρσοβία.

 

5η ημέρα: Βαρσοβία – Βρότσλαβ

Σήμερα το πρωί, αμέσως μετά το πρωινό μας στο ξενοδοχείο θα αφήσουμε πίσω μας τη Βαρσοβία, με προορισμό το παραμυθένιο Βρότσλαβ. Το Βρότσλαβ είναι η ιστορική πρωτεύουσα της Σιλεσίας και πέρασε στην κατοχή της Πολωνίας το 1945 στον καταμερισμό εδαφών μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Πρόκειται για μία πανέμορφη αρχιτεκτονικά πόλη, χτισμένη σε μικρά και μεγαλύτερα νησιά πάνω στον ποταμό Όντερ, η οποία έχει χαρακτηριστεί ως μνημείο της UNESCOκαι στεγάζει ένα σπουδαίο πανεπιστήμιο. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι 9 απόφοιτοι του Πανεπιστημίου του Βρότσλαβ από διάφορους τομείς είναι κάτοχοι του Βραβείου Νομπέλ! Άφιξη στην πόλη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Ελεύθερος χρόνος για μία πρώτη βόλτα στο πανέμορφο, ειδυλλιακό και νεανικό Βρότσλαβ. Θα πάμε στην κεντρική πλατεία Ρίνεκμε τα πολύχρωμα κτίρια, τον καθεδρικό ναό, το δημαρχείο και το πανεπιστήμιο. Θα πάμε στο νησί Πιάσεκστον ποταμό Όντερ αλλά και στο υπέροχο νησί του καθεδρικού ναού Όστροβ Τούμσκι. Σε αυτόν τον ναό θα δούμε και ένα… βλήμα όλμου, σε ένδειξη μνήμης, από τον Β’ Παγκοσμίο Πολέμο. Αν ο χρόνος το επιτρέπει, προτείνουμε μια βαρκάδα στον ποταμό Όντερ, επίσκεψη στον ξεχωριστό ζωολογικό κήπο της πόλης ή στο παρακείμενο Μέγαρο της Εκατονταετηρίδας. Το τελευταίο ανεγέρθηκε το 1913 και είναι ένα από τα πρώτα κτίσματα της εξπρεσιονιστικής αρχιτεκτονικής από μπετόν στην Πολωνία το οποίο σήμερα αποτελεί μνημείο της UNESCO. Εκεί δίπλα βρίσκεται και το διάσημο Σιντριβάνι Multimediaπου εκτοξεύει νερό μετά μουσικής Σοπέν τους θερινούς μήνες. Διανυκτέρευση στο Βρότσλαβ.

 

6η ημέρα: Βρότσλαβ – Κάστρο Ξιαζ – Οσόβκα (Υπόγειο Αρχηγείο Χίτλερ) – Σβίτνιτσα – Κρακοβία

Σήμερα θα αφήσουμε πίσω μας το Βρότσλαβ με τελικό προορισμό το διαμάντι της Πολωνίας την Κρακοβία. Καθ’ οδόν όμως μας περιμένουν πολλές και απίθανες εκπλήξεις! Πρώτη στάση μας θα είναι το μεγαλοπρεπές κάστρο Ξιάζ, ένα από τα μεγαλύτερα στην Πολωνία. Είναι κτισμένο πάνω σε έναν ψηλό και απότομο βράχο με θέα στον ποταμό Πελτσνίκα, περιβάλλεται από πυκνό δάσος και χαρακτηρίζεται ως το «μαργαριτάρι της Σιλεσίας». Χτίστηκε τον 13ο αιώνα σε ρυθμό μπαρόκ, γοτθικό και ροκοκό ως βασιλική κατοικία. Στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο το κάστρο κατελήφθη από τα γερμανικά στρατεύματα τα οποία ανέλαβαν την ανακαίνισή του με σκοπό να το μετατρέψουν σε κατοικία του Χίτλερ. Καθ’ όλη τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής οι εργασίες διεξάγονταν σε απάνθρωπες συνθήκες από αιχμαλώτους στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Μετά το τέλος του πολέμου το κάστρο Ξιάζ κατελήφθη από τον Κόκκινο Στρατό. Επί Λαϊκής Δημοκρατίας της Πολωνίας μετατράπηκε σε πολιτιστικό κέντρο και αυτή τη χρήση διατηρεί μέχρι σήμερα. Στις υπόγειες στοές του όμως στεγάζεται η Πολωνική Ακαδημία των Επιστημών και πραγματοποιεί μετρήσεις για τη βαρύτητα της Γης. Επόμενος σταθμός μας είναι η Οσόβκα, μια υπόγεια ναζιστική κατασκευή του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου που προοριζόταν για αρχηγείο και μυστικό καταφύγιο του Χίτλερ και είχε την κωδική ονομασία Το Λημέρι του Λύκου. Τα υπολείμματα του καταφυγίου βρίσκονται κοντά στο χωριό Γκέρλιτς, στην πρώην γερμανική επαρχία της ανατολικής Πρωσίας, η οποία, μετά το 1945, αποτελεί τμήμα της Πολωνίας. Το καταφύγιο αποτελείτο από ένα σύμπλεγμα οχυρών, αποθηκών και ενισχυμένων κτιρίων σε πυκνή δασώδη περιοχή, και ήταν προστατευμένο με σειρές αγκαθωτού σύρματος, αμυντικές θέσεις και ναρκοπέδια, ενώ ένα κοντινό αεροδρόμιο εξυπηρετούσε τον Χίτλερ στις μετακινήσεις του. Επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί για την εισβολή των Γερμανών στη Σοβιετική Ένωση, τη λεγόμενη «Επιχείρηση Μπαρμπαρόσα» στις 22 Ιουνίου του 1941 και εγκαταλείφθηκε στις 25 Ιανουαρίου του 1945, όταν τα στρατεύματα της Σοβιετικής Πρώτης Γραμμής έφτασαν σε απόσταση μόλις 15 χιλιομέτρων. Ο Χίτλερ μπήκε για πρώτη φορά στο καταφύγιο τη νύχτα της 21ης Ιουνίου του 1941, και αναχώρησε για τελευταία φορά στις 20 Νοεμβρίου του 1944. Διέμεινε εκεί συνολικά πάνω από 800 ημέρες κατά τη διάρκεια του δεύτερου παγκόσμιου πολέμου. Στο οχυρό αυτό, ο Συνταγματάρχης Κλάους φον Στάουφενμπεργκ είχε κάνει απόπειρα να σκοτώσει τον Χίτλερ με βόμβα στις 20 Ιουλίου 1944, αλλά απέτυχε. Στο τέλος το καταφύγιο ανατινάχτηκε από τον γερμανικό στρατό όταν αυτός υποχωρούσε υπό την πίεση των Σοβιετικών και έπαθε σοβαρές ζημιές. Από το 1945 ως το 1956 τα ναρκοπέδια εκκαθαρίστηκαν από τον πολωνικό στρατό, και έτσι σήμερα στο συγκρότημα αυτό στεγάζεται μουσείο, που δέχεται επισκέπτες καθ' όλη τη διάρκεια του έτους. (Οι είσοδοι στους παραπάνω χώρους δεν περιλαμβάνονται-κόστος ατομικό). Προτελευταίος σταθμός μας για σήμερα είναι η γραφική μεσαιωνική πόλη Σβίντνιτσα, στην περιοχή της πρώην Σιλεσίας. Η πόλη αυτή φημίζεται για την πανέμορφη αρχιτεκτονική της αλλά κυρίως για τους δύο ξύλινους ναούς της που κατασκευάστηκαν τον μεσαίωνα και αποτελούν μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Μετά τη Σβίντνιτσα θα συνεχίσουμε την οδική διαδρομή μας με προορισμό την πανέμορφη Κρακοβία. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Ελεύθερος χρόνος για μια χαλαρή στην πόλη. Διανυκτέρευση στην Κρακοβία.

 

7η ημέρα: Κρακοβία (Α' ξενάγηση) – Αλατωρυχείο Βιελίτσκα – Κρακοβία

Σήμερα η μέρα ξεκινάει μία πρώτη ξενάγηση στην Κρακοβία, το αιώνιο πνευματικό και θρησκευτικό κέντρο της Πολωνίας, που ταυτίζεται με την ιστορία της χώρας. Το πρώτο οχυρό στην περιοχή ανεγέρθηκε στον λόφο Βάβελ την εποχή του πρώιμου μεσαίωνα, και σταδιακά η πόλη απλώθηκε στην κοιλάδα του Βιστούλα. Από το 1038 έως το 1569 υπήρξε πρωτεύουσα της Πολωνίας. Σήμερα η Παλιά Πόλη της Κρακοβίας έχει πλούσια αρχιτεκτονική, ως επί το πλείστον αναγεννησιακή, με ορισμένα δείγματα μπαρόκ και γοτθικά. Τα παλάτια, οι εκκλησίες και τα μέγαρα της Κρακοβίας έχουν να δείξουν πλούτο χρωμάτων, αρχιτεκτονικών λεπτομερειών, βιτρώ, έργων ζωγραφικής, γλυπτών και επιπλώσεων. Δίπλα στο κέντρο της Παλιάς Πόλης βρίσκεται και το αρχιτεκτονικό σύμπλεγμα της Βάβελ, ιστορικό αξιοθέατο που θεωρείται εθνικό ορόσημο για τους Πολωνούς. Τα σημαντικότερα τμήματα του αρχιτεκτονικού αυτού συμπλέγματος είναι το βασιλικό κάστρο και ο Καθεδρικός Ναός της Κρακοβίας (η βασιλική των αγίων Στανισλάβος και Βάκλαβ). Μερικά από τα παλαιότερα πέτρινα κτίρια τηςΒάβελ, όπως η ροτόντα της Παρθένου Μαρίας, χρονολογούνται από το 960. Υπάρχουν επίσης και ξύλινες κατασκευές οι οποίες χρονολογούνται από τον 9ο αιώνα. Φυσικά ολόκληρη η Κρακοβία αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Η πόλη αυτή είναι πόλος έλξης για τους συντηρητές μνημείων που φθάνουν από όλο τον κόσμο για την αναπαλαίωση και συντήρηση των πολυάριθμων αναγεννησιακού και νεοκλασικού ρυθμού οικοδομημάτων της. Η συντήρηση πραγματοποιείται σε κάθε κτίριο με επιστημονική ακρίβεια και μεγάλες δαπάνες, που αναλαμβάνει το πολωνικό κράτος μαζί με την UNESCO. Αφού ολοκληρώσουμε την πρώτη μας αυτή ξενάγηση στο διαμάντι της Πολωνίας, θα επισκεφτούμε οδικώς το φαντασμαγορικό αλατωρυχείο της Βιελίτσκα που ιδρύθηκε τον 13ο αιώνα και αποτελεί το δεύτερο σε αρχαιότητα αλατωρυχείο της Ευρώπης! Η εξόρυξη του αλατιού άρχισε το 1290 και συνεχιζόταν απρόσκοπτα μέχρι το 1996, οπότε και εξαντλήθηκαν τα αποθέματα. Το Αλατωρυχείο της Βιελίτσκα εκτείνεται σε εννέα υπόγεια επίπεδα και φθάνει σε βάθος τα 327 μέτρα, με περισσότερες από 2.040 αίθουσες, στοές 300 χλμ., που είναι λαξεμένες πάνω σε συμπαγείς όγκους αλατιού, καθώς και υπόγειες λίμνες. Το 1950, το αλατωρυχείο μετατράπηκε σε μουσείο. Η περιήγηση στους φαντασμαγορικούς χώρους του έχει διάρκεια περίπου δύο ώρες και γίνεται συνοδεία ξεναγού, σε μία διαδρομή περίπου 2 χλμ. πεζή. Το σπουδαιότερο αξιοθέατο μέσα στο ορυχείο είναι το μουσείο, που βρίσκεται στον τρίτο όροφο και σε βάθος 130 μέτρων. Επί σειρά ετών, οι αλατωρύχοι έφτιαχναν από αλάτι εντυπωσιακά έργα τέχνης, που κοσμούν σήμερα τις αίθουσες. Ιδιαίτερα εντυπωσιακό και πλούσια διακοσμημένο είναι το Παρεκκλήσιο της Ευλογημένης Κίνγκα, ένας καθεδρικός ναός διαστάσεων 54 μ. επί 17 μ. και με ύψος 12 μέτρα. Η κατασκευή αυτού του υπόγειου ναού διήρκεσε περισσότερο από 30 χρόνια (1896 - 1927) και για την ολοκλήρωσή της χρησιμοποιήθηκαν 20.000 τόνοι συμπαγούς αλατιού. Όλα τα αντικείμενα μέσα στον ναό, από τους πολυελαίους μέχρι τα είδη θρησκευτικής λατρείας, είναι κατασκευασμένα εξολοκλήρου από αλάτι. Επίσης ξεχωρίζει και το έξοχο μπαρόκ Παρεκκλήσιο του Αγίου Αντωνίου, που καθαγιάστηκε το 1698. Οι τοίχοι του είναι διακοσμημένοι με ανάγλυφες παραστάσεις, ενώ υπάρχουν πολλά αγάλματα φτιαγμένα από αλάτι, από τα οποία ξεχωρίζει η Παναγία με το Βρέφος Άγιο Αντώνιο, προστάτη των μεταλλωρύχων. Το πιο αξιόλογο ίσως ανάγλυφο μέσα σε ολόκληρο το αλατωρυχείο είναι ο σκαλιστός Μυστικός Δείπνος του Λεονάρντο ντα Βίντσι. Άλλα αγάλματα από αλάτι είναι της Αγίας Βαρβάρας, προστάτιδας των ανθρακωρύχων, του Νικολάου Κοπέρνικου, του Πάπα Ιωάννη Παύλου Β' και πολλών διασημοτήτων. Επιστροφή στην Κρακοβία και ελεύθερος χρόνος για μια χαλαρή βόλτα στην πόλη. Διανυκτέρευση στην Κρακοβία.

 

8η ημέρα: Κρακοβία – Άουσβιτς – Κρακοβία

Σήμερα το πρωί, μετά το πρωινό μας στο ξενοδοχείο θα επισκεφτούμε το κορυφαίο σύγχρονο μνημείο βαρβαρότητας και ανθρώπινης φρίκης: τα στρατόπεδα συγκέντρωσης στο Άουσβιτς, όπου βρήκαν τον θάνατο περισσότεροι από 4.000.000 άνθρωποι, 28 διαφορετικών εθνοτήτων. Οι Πολωνοί αποκαλούν το Άουσβιτς «το μεγαλύτερο αόρατο νεκροταφείο στον κόσμο» και δυστυχώς δεν έχουν άδικο. Στην επίσκεψή μας θα μπούμε και στις δύο πτέρυγες του στρατοπέδου, Άουσβιτς Ι και Άουσβιτς ΙΙ(ή Μπίρκεναου), όπου θα δούμε πολλούς διασωθέντες χώρους, το μνημείο του Ολοκαυτώματος στο Μπίρκεναου καθώς και θα παρακολουθήσουμε ρεαλιστικές περιγραφές της ναζιστικής θηριωδίας. Η επίσκεψη αυτή είναι μία εμπειρία ζωής και γι αυτό είναι ήδη προγραμματισμένη προτού ξεκινήσουμε για το ταξίδι μας για να γίνει σωστά και με την κατάλληλη ξενάγηση. Διανυκτέρευση στην Κρακοβία.

 

9η ημέρα: Κρακοβία (Β' ξενάγηση) - Αθήνα/ Θεσσαλονίκη/Λάρνακα

Σήμερα το τελευταίο πρωινό μας στην Πολωνία είναι αφιερωμένο στην Κρακοβία. Θα ξεκινήσουμε λοιπόν για μία δεύτερη ξενάγηση στην εθνικής σημασίας αυτή πόλη για τους Πολωνούς. Μεταξύ άλλων θα δούμε τον λόφο Βάβελ και τη γοτθικού ρυθμού μητρόπολη, όπου γινόταν η στέψη και ο ενταφιασμός των Πολωνών Βασιλέων. Θα συνεχίσουμε περπατώντας προς την κεντρική πλατεία ΡίνεκΓκλόβνι, τη μεγαλύτερη μεσαιωνική πλατεία της Ευρώπης, όπου θα δούμε τον πύργο του Δημαρχείου, την παλιά υφασματαγοράΣουτσένιτσε και τα κτίρια των παλιών πανεπιστημίων όπου φοίτησε ο Νικόλαος Κοπέρνικος. Σε όλη τη διαδρομή θα περάσουμε από πολλά ενδιαφέροντα κτίρια, στοές, γραφικά καφέ και μαγαζάκια. Ακολουθούν τα τείχη Μπάρμπικαν και η παλιά εβραϊκή συνοικία Κάζιμιρτζ, που αποτέλεσε το σκηνικό για τα γυρίσματα της κινηματογραφικής ταινίας «Η λίστα του Σίντλερ». Αφού ολοκληρώσουμε την ξενάγησή μας θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για την επιστροφή μας στην Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα. Αφήνουμε τα δωμάτιά μας (Checkout: 12:00).

 

 

 

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 899 € 260€
  Twin Room 899 € 260€
  Triple Room 899 € 260€
  Single Room 1339 € 260€

 

 

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια σε οικονομική θέση.
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* sup., στη Βαρσοβία 5*.
  • Eίσοδοι στο Αλατωρυχείο, στο Κάστρο Μάλμπορκ  και στο Άουσβιτς (προαγορασμένη είσοδος για να έχουμε σωστή ξενάγηση), καθώς και οι ξεναγήσεις με ειδικούς ξεναγούς.
  • Κρουαζιέρα με πλοιάριο που μετατρέπεται σε… τραίνο στις λίμνες και στα ποτάμια της Πολωνίας!
  • Πρωινό καθημερινά.
  • Δύο δείπνα στο Γκντανσκ και ένα δείπνο στο Βρότσλαβ (συνολικά 3 δείπνα) που εξασφαλίζουν απόλυτο έλεγχο στο κόστος του ταξιδιού.
  • Όλες οι μετακινήσεις, ξεναγήσεις, εκδρομές σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα.
  • Έλληνας αρχηγός.
  • Διπλωματούχοι τοπικοί ξεναγοί (επιπλέον του Έλληνα αρχηγού) όπου κρίνουμε σκόπιμο ότι χρειάζεται.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Προσοχή: Οι φόροι των πόλεων και των ξενοδοχείων καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.

 

 

Δεν περιλαμβάνονται    

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων:260€
  • Είσοδοι σε αξιοθέατα κλπ., εκτός από το ’ουσβιτς,  και των αλατωρυχείων, που είναι εντός της τιμής

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

Α3 870

07/07/2021

ΑΘΗΝΑ –  ΒΑΡΣΟΒΙΑ

08:30

10:05

Α3 869  

15/07/2021

ΚΡΑΚΟΒΙΑ – ΑΘΗΝΑ

18:00

21:20

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

Α3 870

28/07/2021

ΑΘΗΝΑ –  ΒΑΡΣΟΒΙΑ

08:30

10:05

Α3 869  

05/08/2021

ΚΡΑΚΟΒΙΑ – ΑΘΗΝΑ

18:00

21:20

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

Α3 870

11/08/2021

ΑΘΗΝΑ –  ΒΑΡΣΟΒΙΑ

08:30

10:05

Α3 869  

19/08/2021

ΚΡΑΚΟΒΙΑ – ΑΘΗΝΑ

18:00

21:20

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

Α3 870

25/08/2021

ΑΘΗΝΑ –  ΒΑΡΣΟΒΙΑ

08:30

10:05

Α3 869  

02/09/2021

ΚΡΑΚΟΒΙΑ – ΑΘΗΝΑ

18:00

21:20

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

Α3 870

01/09/2021

ΑΘΗΝΑ –  ΒΑΡΣΟΒΙΑ

08:30

10:05

Α3 869  

09/09/2021

ΚΡΑΚΟΒΙΑ – ΑΘΗΝΑ

18:00

21:20