Skip to main content

Η μαγική 8ήμερη Πολωνία | Καλοκαίρι-Οκτώβριος 2023 από 775€

Διάρκεια: 8 ΗΜΕΡΕΣ

4/7, 25/7, 1/8, 8/8, 11/8, 15/8, 22/8, 25/8, 1/9, 8/9, 8/10

 

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα – Κρακοβία (πτήση, 1η περιήγηση)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την Κρακοβία, το αιώνιο πνευματικό και θρησκευτικό κέντρο της Πο­λωνίας, που ταυτίζεται με την ιστορία της χώρας. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, και αμέσως μετά ξεκινάμε για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη.

Η περιήγησή μας θα μας φέρει στο αρχιτεκτονικό σύμπλεγμα της Βάβελ, δίπλα στο κέντρο της Παλιάς Πόλης, ιστορικό αξιο­θέατο που θεωρείται εθνικό ορόσημο για τους Πο­λωνούς. Τα σημαντικότερα τμήματα του αρχιτεκτονι­κού αυτού συμπλέγματος είναι το βασιλικό κάστρο και ο Καθεδρικός Ναός της Κρακοβίας (η βασιλική των αγίων Στανισλάβος και Βάκλαβ). Μερικά από τα παλαιότερα πέτρινα κτίρια της Βάβελ, όπως η ροτό­ντα της Παρθένου Μαρίας, χρονολογούνται από το 960. Υπάρχουν επίσης και ξύλινες κατασκευές οι ο­ποίες χρονολογούνται από τον 9ο αιώνα.

Φυσικά ολόκληρη η Κρακοβία αποτελεί μνημείο πα­γκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Η πόλη αυτή εί­ναι πόλος έλξης για τους συντηρητές μνημείων που φθάνουν από όλο τον κόσμο για την αναπαλαίωση και συντήρηση των πολυάριθμων αναγεννησιακού και νεοκλασικού ρυθμού οικοδομημάτων της. Η συ­ντήρηση πραγματοποιείται σε κάθε κτίριο με επιστη­μονική ακρίβεια και μεγάλες δαπάνες, που αναλαμ­βάνει το πολωνικό κράτος μαζί με την UNESCO.

Στη συνέχεια στο στόχαστρο μας ο λόφος Βάβελ και η γοτθικού ρυθμού μητρόπολη, όπου γινόταν η στέψη και ο ενταφιασμός των Πολωνών Βασιλέων. Θα συνεχίσουμε προς την κεντρική πλατεία Ρίνεκ Γκλόβνι, τη μεγαλύτερη μεσαιωνική πλατεία της Ευρώπης, όπου θα δούμε τον πύργο του Δημαρχείου, την παλιά υφασματαγορά Σουτσέ­νιτσε και τα κτίρια των παλιών πανεπιστημίων όπου φοίτησε ο Νικόλαος Κοπέρνικος. Σε όλη τη δια­δρομή θα περάσουμε από πολλά ενδιαφέροντα κτί­ρια, στοές, γραφικά καφέ και μαγαζάκια. Ακολουθούν τα τείχη Μπάρμπικαν και η παλιά ε­βραϊκή συνοικία Κάζιμιρτζ, που αποτέλεσε το σκη­νικό για τα γυρίσματα της κινηματογραφικής ται­νίας «Η λίστα του Σίντλερ».

Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: Κρακοβία – Αλατωρυχείο Βιελίτσκα – Κρακοβία

Ξυπνάμε μέσα σε μια ιστορική υπέροχη πόλη και μετά το πρωινό μας και τις κουβεντούλες μας για το τι έχουμε να δούμε σήμερα αναχωρούμε για το φα­ντασμαγορικό αλατωρυχείο της Βιελίτσκα που ι­δρύθηκε τον 13ο αιώνα και αποτελεί το δεύτερο σε αρχαιότητα αλατωρυχείο της Ευρώπης! Η εξόρυξη του αλατιού άρχισε το 1290 και συνεχιζόταν απρό­σκοπτα μέχρι το 1996, οπότε και εξαντλήθηκαν τα αποθέματα. Το Αλατωρυχείο της Βιελίτσκα εκτείνεται σε εννέα υπόγεια επίπεδα και φθάνει σε βάθος τα 327 μέτρα, με περισσότερες από 2.040 αίθουσες, στοές 300 χλμ., που είναι λαξεμένες πάνω σε συ­μπαγείς όγκους αλατιού, καθώς και υπόγειες λί­μνες. Το 1950, το αλατωρυχείο μετατράπηκε σε μου­σείο.

Η περιήγηση στους φαντασμαγορικούς χώρους του έχει διάρκεια περίπου δύο ώρες και γίνεται συ­νοδεία ξεναγού, σε μία διαδρομή περίπου 2 χλμ. πεζή. Το σπουδαιότερο αξιοθέατο μέσα στο ορυ­χείο είναι το μουσείο, που βρίσκεται στον τρίτο ό­ροφο και σε βάθος 130 μέτρων. Επί σειρά ετών, οι αλατωρύχοι έφτιαχναν από αλάτι εντυπωσιακά έργα τέχνης, που κοσμούν σήμερα τις αίθουσες. Ι­διαίτερα εντυπωσιακό και πλούσια διακοσμημένο εί­ναι το Παρεκκλήσιο της Ευλογημένης Κίνγκα, ένας καθεδρικός ναός διαστάσεων 54 μ. επί 17 μ. και με ύψος 12 μέτρα.

Η κατασκευή αυτού του υπόγειου ναού διήρκεσε πε­ρισσότερο από 30 χρόνια (1896 - 1927) και για την ολοκλήρωσή της χρησιμοποιήθηκαν 20.000 τόνοι συμπαγούς αλατιού. Όλα τα αντικείμενα μέσα στον ναό, από τους πολυελαίους μέχρι τα είδη θρησκευ­τικής λατρείας, είναι κατασκευασμένα εξολοκλήρου από αλάτι. Επίσης ξεχωρίζει και το έξοχο μπαρόκ Παρεκκλήσιο του Αγίου Αντωνίου, που καθαγιά­στηκε το 1698.

Οι τοίχοι του είναι διακοσμημένοι με ανάγλυφες πα­ραστάσεις, ενώ υπάρχουν πολλά αγάλματα φτιαγ­μένα από αλάτι, από τα οποία ξεχωρίζει η Παναγία με το Βρέφος Άγιο Αντώνιο, προστάτη των μεταλ­λωρύχων. Το πιο αξιόλογο ίσως ανάγλυφο μέσα σε ολόκληρο το αλατωρυχείο είναι ο σκαλιστός Μυστι­κός Δείπνος του Λεονάρντο ντα Βίντσι. Άλλα αγάλ­ματα από αλάτι είναι της Αγίας Βαρβάρας, προστά­τιδας των ανθρακωρύχων, του Νικολάου Κοπέρνι­κου, του Πάπα Ιωάννη Παύλου Β' και πολλών διαση­μοτήτων.

Επιστροφή στην Κρακοβία και διανυ­κτέρευση.

 

3η ημέρα: Κρακοβία (2η περιήγηση)

Σήμερα θα απολαύσουμε μια ημέρα αφιερωμένη στην πανέμορφη Κρακοβία. Θα εξερευνήσουμε με τον αρχηγό μας γω­νιές της που δεν μας έχουν ακόμα αποκαλυφθεί. Θα σας δείξουμε ομορφιές της που έχουμε ανακαλύψει στα πολύχρονα ταξίδια μας στην Πολωνία.

Το πρώτο οχυρό στην περιοχή ανεγέρθηκε στον λόφο Βάβελ την εποχή του πρώιμου μεσαίωνα, και σταδιακά η πόλη απλώθηκε στην κοιλάδα του Βι­στούλα. Από το 1038 έως το 1569 υπήρξε πρωτεύ­ουσα της Πολωνίας. Περιπλανηθείτε στην Παλιά Πόλη της Κρα­κοβίας, με την πλούσια αρχιτεκτονική, ως επί το πλεί­στον αναγεννησιακή, με ορισμένα δείγματα μπαρόκ και γοτθικά. Τα παλάτια, οι εκκλησίες και τα μέγαρα της Κρακοβίας έχουν να δείξουν πλούτο χρωμάτων, αρχιτεκτονικών λεπτομερειών, βιτρώ, έργων ζωγρα­φικής, γλυπτών και επιπλώσεων. Διανυκτέρευση στην Κρακοβία.

 

4η ημέρα: Κρακοβία – Άουσβιτς – Βρότσλαβ

Σήμερα, μετά το πρωινό μας στο ξενοδοχείο θα αναχωρήσουμε από την Κρακοβία και θα επισκεφτούμε το κορυφαίο σύγχρονο μνημείο βαρβαρότητας και ανθρώπινης φρίκης: τα στρατό­πεδα συγκέντρωσης στο Άουσβιτς, όπου βρήκαν τον θάνατο περισσότεροι από 4.000.000 άνθρωποι, 28 διαφορετικών εθνοτήτων. Οι Πολωνοί αποκα­λούν το Άουσβιτς «το μεγαλύτερο αόρατο νεκροτα­φείο στον κόσμο» και δυστυχώς δεν έχουν άδικο. Στην επίσκεψή μας θα μπούμε και στις δύο πτέρυγες του στρατοπέδου, Άουσβιτς Ι και Άουσβιτς ΙΙ(ή Μπίρκεναου), όπου θα δούμε πολλούς διασωθέ­ντες χώρους, το μνημείο του Ολοκαυτώματος στο Μπίρκεναου καθώς και θα παρακολουθήσουμε ρε­αλιστικές περιγραφές της ναζιστικής θηριωδίας. Η ε­πίσκεψη αυτή είναι μία εμπειρία ζωής και γι’ αυτό εί­ναι ήδη προγραμματισμένη προτού ξεκινήσουμε για το ταξίδι μας για να γίνει σωστά και με την κατάλ­ληλη ξενάγηση.

Συνεχίζουμε με προορισμό μας αυτή τη φορά το Βρότσλαβ. Το Βρότσλαβ είναι η ιστορική πρωτεύουσα της Σιλε­σίας και πέρασε στην κατοχή της Πολωνίας το 1945 στον καταμερισμό εδαφών μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Πρόκειται για μία πανέμορφη αρχιτεκτονικά πόλη, χτισμένη σε μικρά και μεγαλύτερα νησιά πάνω στον ποταμό Όντερ, η οποία έχει χαρακτηριστεί ως μνημείο της UNESCO και στεγάζει ένα σπουδαίο πα­νεπιστήμιο. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι 9 απόφοιτοι του Πανεπιστημίου του Βρότσλαβ από διάφορους το­μείς είναι κάτοχοι του Βραβείου Νομπέλ!

Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: Βρότσλαβ – Κάστρο Ξιάζ – Ο¬σόβκα (Υπόγειο Αρχηγείο Χίτλερ) – Σβίντνιτσα – Βρότσλαβ

Σήμερα θα απολαύσουμε μια εκδρομή έξω από το Βρότσλαβ, με πρώτο μας προορισμό το μεγαλοπρεπές κά­στρο Ξιάζ, ένα από τα μεγαλύτερα στην Πολωνία. Είναι κτισμένο πάνω σε έναν ψηλό και απότομο βράχο με θέα στον ποταμό Πελτσνίκα, περιβάλλεται από πυκνό δάσος και χαρακτηρίζεται ως το «μαρ­γαριτάρι της Σιλεσίας». Χτίστηκε τον 13ο αιώνα σε ρυθμό μπαρόκ, γοτθικό και ροκοκό ως βασιλική κα­τοικία. Στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο το κάστρο κατε­λήφθη από τα γερμανικά στρατεύματα τα οποία α­νέλαβαν την ανακαίνισή του με σκοπό να το μετα­τρέψουν σε κατοικία του Χίτλερ. Καθ’ όλη τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής οι εργασίες διεξάγονταν σε απάνθρωπες συνθήκες από αιχμαλώτους στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Μετά το τέλος του πο­λέμου το κάστρο Ξιάζ κατελήφθη από τον Κόκκινο Στρατό. Επί Λαϊκής Δημοκρατίας της Πολωνίας μετατράπηκε σε πολιτιστικό κέντρο και αυτή τη χρήση διατηρεί μέ­χρι σήμερα. Στις υπόγειες στοές του όμως στεγάζε­ται η Πολωνική Ακαδημία των Επιστημών και πραγ­ματοποιεί μετρήσεις για τη βαρύτητα της Γης.

Επόμενος σταθμός μας είναι η Οσόβκα, μια υπό­γεια ναζιστική κατασκευή του Β΄ Παγκοσμίου Πολέ­μου που προοριζόταν για αρχηγείο και μυστικό κα­ταφύγιο του Χίτλερ και είχε την κωδική ονομασία Το Λημέρι του Λύκου.

Τα υπολείμματα του καταφυγίου βρίσκονται κοντά στο χωριό Γκέρλιτς, στην πρώην γερμανική επαρχία της ανατολικής Πρωσίας, η οποία, μετά το 1945, α­ποτελεί τμήμα της Πολωνίας. Το καταφύγιο αποτε­λείτο από ένα σύμπλεγμα οχυρών, αποθηκών και ε­νισχυμένων κτιρίων σε πυκνή δασώδη περιοχή, και ήταν προστατευμένο με σειρές αγκαθωτού σύρμα­τος, αμυντικές θέσεις και ναρκοπέδια, ενώ ένα κο­ντινό αεροδρόμιο εξυπηρετούσε τον Χίτλερ στις με­τακινήσεις του. Επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί για την εισβολή των Γερμανών στη Σοβιετική Ένωση, τη λε­γόμενη «Επιχείρηση Μπαρμπαρόσα» στις 22 Ιουνίου του 1941 και εγκαταλείφθηκε στις 25 Ιανουαρίου του 1945, όταν τα στρατεύματα της Σοβιετικής Πρώτης Γραμμής έφτασαν σε απόσταση μόλις 15 χιλιομέ­τρων. Ο Χίτλερ μπήκε για πρώτη φορά στο καταφύ­γιο τη νύχτα της 21ης Ιουνίου του 1941, και αναχώ­ρησε για τελευταία φορά στις 20 Νοεμβρίου του 1944. Διέμεινε εκεί συνολικά πάνω από 800 ημέρες κατά τη διάρκεια του δεύτερου παγκόσμιου πολέ­μου. Στο οχυρό αυτό, ο Συνταγματάρχης Κλάους φον Στά­ουφενμπεργκ είχε κάνει απόπειρα να σκοτώσει τον Χίτλερ με βόμβα στις 20 Ιουλίου 1944, αλλά απέτυχε. Στο τέλος το καταφύγιο ανατινάχτηκε από τον γερμα­νικό στρατό όταν αυτός υποχωρούσε υπό την πίεση των Σοβιετικών και έπαθε σοβαρές ζημιές. Από το 1945 ως το 1956 τα ναρκοπέδια εκκαθαρίστηκαν από τον πολωνικό στρατό, και έτσι σήμερα στο συγκρό­τημα αυτό στεγάζεται μουσείο, που δέχεται επισκέπτες καθ' όλη τη διάρκεια του έτους.

Πριν επιστρέψουμε στο Βρότσλαβ θα κάνουμε μια στάση στη γραφική μεσαιωνική πόλη Σβίντνιτσα, στην περιοχή της πρώην Σιλεσίας. Θα απολαύσουμε την πόλη που φημίζεται για την πανέμορφη αρχιτε­κτονική της αλλά κυρίως για τους δύο ξύλινους να­ούς της που κατασκευάστηκαν τον μεσαίωνα και α­ποτελούν μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρο­νομιάς της UNESCO. Μετά τη Σβίντνιτσα θα συνεχί­σουμε την οδική διαδρομή μας προς το Βρότσλαβ, όπου θα διανυκτερεύσουμε.

 

6η ημέρα: Βρότσλαβ (περιήγηση) – Βαρσοβία

Η ημέρα μας ξεκινάει με μια περιήγηση που θα μας επιτρέψει να γνωρίσουμε καλύτερα το Βρότσλαβ. Ξεκινάμε λοιπόν τη βόλτα μας στην πόλη με την κεντρική πλατεία Ρίνεκ, με τα πολύχρωμα κτίρια, τον καθεδρικό ναό, το δημαρχείο και το πανεπιστήμιο. Θα πάμε στο νησί Πιάσεκ στον ποταμό Όντερ αλλά και στο υπέροχο νησί του καθεδρικού ναού Όστροβ Τούμσκι. Σε αυτόν τον ναό θα δούμε και ένα… βλήμα όλμου, σε ένδειξη μνήμης, από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Αν ο χρόνος το επιτρέπει, προτείνουμε μια βαρκάδα στον ποταμό Όντερ, επίσκεψη στον ξεχωριστό ζωο­λογικό κήπο της πόλης ή στο παρακείμενο Μέγαρο της Εκατονταετηρίδας. Το τελευταίο ανεγέρθηκε το 1913 και είναι ένα από τα πρώτα κτίσματα της εξπρε­σιονιστικής αρχιτεκτονικής από μπετόν στην Πολωνία το οποίο σήμερα αποτελεί μνημείο της UNESCO. Εκεί δίπλα βρίσκεται και το διάσημο Σιντριβάνι Multimediaπου εκτοξεύει νερό μετά μουσικής Σοπέν τους θερινούς μήνες.

Στη συνέχεια αφήνουμε πίσω μας το Βρότσλαβ, με προορισμό μας σήμερα τη Βαρσοβία, την πρωτεύ­ουσα της Πολωνίας.

Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

7η ημέρα: Βαρσοβία (1η περιήγηση)

Αφού απολαύσουμε το πρωινό μας στο ξενοδοχείο, θα ξεκινήσουμε τη γνωριμία μας με την πόλη. Η περιήγησή μας στη Βαρσοβία θα ξεκινή­σει από την Πλατεία Αγοράς, όπου θα μάθουμε τον μύθο της πόλης και τον λόγο για τον οποίο η γοργόνα έγινε το έμ­βλημα της Βαρσοβίας. Βγαίνοντας από την παλιά πόλη θα δούμε τα ημικυκλικά τείχη Μπάρμπακαν και θα μπούμε στη νέα πόλη. Εκεί βρούμε το σπίτι της νο­μπελίστριας φυσικο-χημικού Μαρί Κιουρί, το δικα­στικό μέγαρο με το εντυπωσιακό μνημείο της αιματο­βαμμένης εξέγερσης της Βαρσοβίας, το παλάτι Κρα­σίσνκι με τους πολύχρωμους Πήγασους αλλά και τα απομεινάρια του τείχους του γκέτο.

Μετά την Παλιά Πόλη θα συνεχίσουμε με προορισμό το Πάρκο Λαζιένσκι όπου βρίσκεται το ομώνυμο μπα­ρόκ παλάτι. Το ανάκτορο Λαζιένσκι χτίστηκε κατά πα­ραγγελία του πρίγκιπα Λουμπορμίνσκι, πάνω σε νη­σάκι, ανάμεσα σε λίμνες, στα πρότυπα της λουτρό­πολης Μπαθ στη Βρετανία. Τον 18ο αιώνα όμως με­τατράπηκε σε θερινή βασιλική κατοικία. Κατά τη διάρ­κεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, τα γερμανικά στρα­τεύματα άνοιξαν τρύπες στους τοίχους και στις κο­λώνες στήριξης με σκοπό την πλήρη κατεδάφιση του οικοδομήματος. Ωστόσο δεν πρόλαβαν να ολοκλη­ρώσουν το καταστροφικό σχέδιό τους και μεταπολε­μικά το ανάκτορο αναστηλώθηκε και επισκευάστηκε. Το παλάτι αυτό, επειδή είναι χτισμένο πάνω στη λίμνη ονομάζεται και Παλάτι στο Νερό. Το κτίσμα περιβάλ­λεται από ειδυλλιακούς κήπους με παγώνια, μνημεία δίπλα σε λίμνες με κύκνους, ένα μπαρόκ μουσείο-κό­σμημα του 19ου αιώνα, βασιλικά περίπτερα κ.α.

Μερικά ακόμη αξιοθέατα που θα δούμε στη σημερινή ξενάγησή μας είναι το Μνημείο του Αγνώστου Στρα­τιώτη, ο Σαξονικός Κήπος του 17ου αιώνα που δια­μορφώθηκε κατά το πρότυπο των Βερσαλλιών και εί­ναι από τους πρώτους δημόσιους κήπους στον κό­σμο, το Εθνικό Θέατρο του 18ου αιώνα, το Μνημείο Εξέγερσης του Γκέτο, που δεσπόζει μπροστά από το Εβραϊκό Μουσείο, αλλά και το σταλινικό μεγαλειώδες Παλάτι Τεχνών και Επιστημών, που παραπέμπει στις 7 αδελφές της Μόσχας. Συγκεκριμένα ο Ιωσήφ Στά­λιν, ο οποίος αποφάσισε προσωπικά την ανέγερσή του, το κατέγραψε ως της 8η αδελφή. Το εν λόγω πα­λάτι συνδυάζει τη σοβιετική με την μπαρόκ αρχιτεκτο­νική της Πολωνίας και στεγάζει πανεπιστήμιο, 4 θέα­τρα και πολλά μουσεία.

Το υπόλοιπο της ημέρας είναι ελεύθερο για βόλτες στην πόλη, ψώνια και περισσότερη εξερεύνηση. Προαιρετικά σας προτείνουμε μια επίσκεψη στο Εβραϊκό Μουσείο Πολίν, το Μουσείο της Εξέγερσης, το Μουσείο του Κοπέρνικου. Διανυκτέρευση στη Βαρσοβία.

 

8η ημέρα: Βαρσοβία (2η περιήγηση) – πτήση επιστροφής

Περισσότερη Βαρσοβία σήμερα, πριν πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής. Τη δεύτερη ημέρα περιήγησης στην πολωνική πρωτεύουσα θα ξεκινή­σουμε από την περίφημη Βασιλική Οδό που συνδέει το Παλάτι Βιλάνοφ του 17ου αιώνα με το κάστρο της Παλιάς Πόλης. Το τελευταίο της κομμάτι της Βασιλικής Οδού είναι πεζοδρομημένο και απολαυστικότατο: Περνά από σπουδαία κτήρια της πόλης, ναούς, hightech παγκάκια που… παίζουν Σοπέν, υπαίθριες εκθέσεις τέχνης, καφέ με θέα στις όχθες του Βιστούλα και καταλήγει στην πλατεία του Κάστρου, όπου αρχί­ζει η Παλιά Πόλη.

Θα θαυμάσουμε τα υπέ­ροχα κτήρια των πανεπιστημίων της πόλης, το προ­εδρικό μέγαρο, τους επιβλητικούς ναούς-αμαλγά­ματα αρχιτεκτονικών ρυθμών όπως η Αγία Άννα και ο Τίμιος Σταυρός στον οποίο φυλάσσεται η…καρδιά του Σοπέν. Φτάνοντας στη διάσημη πλατεία Ζάμκοβι με την κολώνα του Σιγισμούνδου θα απολαύσουμε τη θέα της πόλης, του παλατιού, του ποταμού Βι­στούλα, του εντυπωσιακού σταδίου της Βαρσοβίας.

Στη συνέχεια μεταβαίνουμε στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής μας στην Αθήνα. Άφιξη αυθημερόν.

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ:

Στις αναχωρήσεις 11/08, 25/08, 01/09 και 08/09 το πρόγραμμα εκτελείται με αντίστροφη φορά, με άφιξη στη Βαρσοβία και επιστροφή από την Κρακοβία.
Στην αναχώρηση 08.10 το πρόγραμμα εκτελείται με άφιξη στη Βαρσοβία, μεταφορά στην Κρακοβία και επιστροφή από Βαρσοβία.

 

ΤΙΜΕΣ 4/7  Αναχώρηση από Αθήνα- Άφιξη σε Κρακοβία, επιστροφή από Βαρσοβία - Τιμή από 759

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 759 € 360 €
  Twin Room 759 € 360 €
  Triple Room 759 € 360 €
  Single Room 1167 € 360 €

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  25/7/2023 - Αναχώρηση από Αθήνα- Άφιξη σε Κρακοβία, επιστροφή από Βαρσοβία - Τιμή από 775€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 775 € 360 €
  Twin Room 775 € 360 €
  Triple Room 775 € 360 €
  Single Room 1183 € 360 €

 

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  1/8/2023 - Αναχώρηση από Αθήνα- Άφιξη σε Κρακοβία, επιστροφή από Βαρσοβία - Τιμή από 799€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 799 € 360 €
  Twin Room 799 € 360 €
  Triple Room 799 € 360 €
  Single Room 1207 € 360 €

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  8/8/2023 - Αναχώρηση από Αθήνα- Άφιξη σε Κρακοβία, επιστροφή από Βαρσοβία - Τιμή από 899€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 899 € 360 €
  Twin Room 899 € 360 €
  Triple Room 899 € 360 €
  Single Room 1379 € 360 €

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  11/8/2023 - Αναχώρηση από Αθήνα- Άφιξη σε Βαρσοβία, επιστροφή από Κρακοβία - Τιμή από 899€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 899 € 360 €
  Twin Room 899 € 360 €
  Triple Room 899 € 360 €
  Single Room 1379 € 360 €

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  15/8/2023 - Αναχώρηση από Αθήνα- Άφιξη σε Κρακοβία, επιστροφή από Βαρσοβία - Τιμή από 799€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 799 € 360 €
  Twin Room 799 € 360 €
  Triple Room 799 € 360 €
  Single Room 1279 € 360 €

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  22/8/2023 - Αναχώρηση από Αθήνα- Άφιξη σε Κρακοβία, επιστροφή από Βαρσοβία - Τιμή από 829€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 829 € 360 €
  Twin Room 829 € 360 €
  Triple Room 829 € 360 €
  Single Room 1309 € 360 €

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  25/8/2023 - Αναχώρηση από Αθήνα- Άφιξη σε Βαρσοβία, επιστροφή από Κρακοβία - Τιμή από 829€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 829 € 360 €
  Twin Room 829 € 360 €
  Triple Room 829 € 360 €
  Single Room 1309 € 360 €

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  1/9/2023 - Αναχώρηση από Αθήνα- Άφιξη σε Βαρσοβία, επιστροφή από Κρακοβία - Τιμή από 819€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 819 € 360 €
  Twin Room 819 € 360 €
  Triple Room 819 € 360 €
  Single Room 1299 € 360 €

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  8/9/2023 - Αναχώρηση από Αθήνα- Άφιξη σε Βαρσοβία, επιστροφή από Κρακοβία - Τιμή από 819€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 819 € 360 €
  Twin Room 819 € 360 €
  Triple Room 819 € 360 €
  Single Room 1299 € 360 €

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  8/10/2023 - Αναχώρηση από Αθήνα- Άφιξη σε Βαρσοβία, επιστροφή από Βαρσοβία - Τιμή από 799€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 799 € 360 €
  Twin Room 799 € 360 €
  Triple Room 799 € 360 €
  Single Room 1279 € 360 €

 

 

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια σε οικονομική θέση.
  • Διαμονή σε ξενοδοχείο 5* στη Βαρσοβία (Westin Warsaw), 4* sup. στην Κρακοβία (Mercure Krakow Stare Miasto) και στο Βρότσλαβ (Double Tree by Hilton).
  • Είσοδοι στο Αλατωρυχείο Βιελίτσκα και στο Άουσβιτς (προαγορασμένη είσοδος για να έχουμε σωστή ξενάγηση), καθώς και οι ξεναγήσεις με ειδικούς ξεναγούς.
  • Πρωινό καθημερινά.
  • Όλες οι μετακινήσεις, ξεναγήσεις, εκδρομές σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα.
  • Έλληνας αρχηγός.
  • Διπλωματούχοι τοπικοί ξεναγοί (επιπλέον του Έλληνα αρχηγού) όπου κρίνουμε σκόπιμο ότι χρειάζεται.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Δεν περιλαμβάνονται      

Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 360 €

  • Είσοδοι σε μουσεία, αξιοθέατα κ.λπ., εκτός από το ’ουσβιτς και τα αλατωρυχεία, που είναι εντός της τιμής.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ

  1. Στις αναχωρήσεις 11/08, 25/08, 01/09 και 08/09 το πρόγραμμα εκτελείται με αντίστροφη φορά, με άφιξη στη Βαρσοβία και επιστροφή από την Κρακοβία.
  2. Στην αναχώρηση 08.10 το πρόγραμμα εκτελείται με άφιξη στη Βαρσοβία, μεταφορά στην Κρακοβία και επιστροφή από Βαρσοβία.

 

 

Πτήσεις με AEGEAN Airlines.

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα

Άφιξης

A3 868

04/07/2023

ΑΘΗΝΑ – ΚΡΑΚΟΒΙΑ

07:35

09:00

A3 873

11/07/2023

ΒΑΡΣΟΒΙΑ – ΑΘΗΝΑ

18:20

21:50

Το πρόγραμμα εκτελείται όπως περιγράφεται: άφιξη σε Κρακοβία, επιστροφή από Βαρσοβία

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα

Άφιξης

A3 868

25/07/2023

ΑΘΗΝΑ – ΚΡΑΚΟΒΙΑ

07:35

09:00

A3 873

01/08/2023

ΒΑΡΣΟΒΙΑ – ΑΘΗΝΑ

18:20

21:50

Το πρόγραμμα εκτελείται όπως περιγράφεται: άφιξη σε Κρακοβία, επιστροφή από Βαρσοβία

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα

Άφιξης

A3 868

01/08/2023

ΑΘΗΝΑ – ΚΡΑΚΟΒΙΑ

07:35

09:00

A3 873

08/08/2023

ΒΑΡΣΟΒΙΑ – ΑΘΗΝΑ

18:20

21:50

Το πρόγραμμα εκτελείται όπως περιγράφεται: άφιξη σε Κρακοβία, επιστροφή από Βαρσοβία

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα

Άφιξης

A3 868

08/08/2023

ΑΘΗΝΑ – ΚΡΑΚΟΒΙΑ

07:35

09:00

A3 873

15/08/2023

ΒΑΡΣΟΒΙΑ – ΑΘΗΝΑ

18:20

21:50

Το πρόγραμμα εκτελείται όπως περιγράφεται: άφιξη σε Κρακοβία, επιστροφή από Βαρσοβία

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα

Άφιξης

A3 870

11/08/2023

ΑΘΗΝΑ – ΒΑΡΣΟΒΙΑ 

08:05

09:40

A3 869

18/08/2023

ΚΡΑΚΟΒΙΑ – ΑΘΗΝΑ

09:45

13:00

Το πρόγραμμα εκτελείται με αντίστροφη φορά, με άφιξη στη Βαρσοβία και επιστροφή
από την Κρακοβία.

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα

Άφιξης

A3 868

15/08/2023

ΑΘΗΝΑ – ΚΡΑΚΟΒΙΑ

07:35

09:00

A3 873

22/08/2023

ΒΑΡΣΟΒΙΑ – ΑΘΗΝΑ

18:20

21:50

Το πρόγραμμα εκτελείται όπως περιγράφεται: άφιξη σε Κρακοβία, επιστροφή από Βαρσοβία

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα

Άφιξης

A3 868

22/08/2023

ΑΘΗΝΑ – ΚΡΑΚΟΒΙΑ

07:35

09:00

A3 873

29/08/2023

ΒΑΡΣΟΒΙΑ – ΑΘΗΝΑ

18:20

21:50

Το πρόγραμμα εκτελείται όπως περιγράφεται: άφιξη σε Κρακοβία, επιστροφή από Βαρσοβία

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα

Άφιξης

A3 870

25/08/2023

ΑΘΗΝΑ – ΒΑΡΣΟΒΙΑ 

08:05

09:40

A3 869

01/09/2023

ΚΡΑΚΟΒΙΑ – ΑΘΗΝΑ

09:45

13:00

Το πρόγραμμα εκτελείται με αντίστροφη φορά, με άφιξη στη Βαρσοβία και επιστροφή
από την Κρακοβία.

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα

Άφιξης

A3 870

01/09/2023

ΑΘΗΝΑ – ΒΑΡΣΟΒΙΑ 

08:05

09:40

A3 869

08/09/2023

ΚΡΑΚΟΒΙΑ – ΑΘΗΝΑ

09:45

13:00

Το πρόγραμμα εκτελείται με αντίστροφη φορά, με άφιξη στη Βαρσοβία και επιστροφή
από την Κρακοβία.

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα

Άφιξης

A3 870

08/09/2023

ΑΘΗΝΑ – ΒΑΡΣΟΒΙΑ 

08:05

09:40

A3 869

15/09/2023

ΚΡΑΚΟΒΙΑ – ΑΘΗΝΑ

09:45

13:00

Το πρόγραμμα εκτελείται με αντίστροφη φορά, με άφιξη στη Βαρσοβία και επιστροφή
από την Κρακοβία.

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα

Άφιξης

A3 870

08/10/2023

ΑΘΗΝΑ – ΒΑΡΣΟΒΙΑ 

08:05

09:40

A3 871

15/10/2023

ΚΡΑΚΟΒΙΑ – ΑΘΗΝΑ

10:35

14:05

Το πρόγραμμα εκτελείται με άφιξη στη Βαρσοβία και επιστροφή από Βαρσοβία.