Skip to main content

Αγία Πετρούπολη Φεβρουαρίος έως Ιούνιος 2020 από 630,00

Βόλτα στη Βενετία του Βορρά

Αναχωρήσεις:  26/2 , 21/3 , 19/4  , 3/5 ,1/6

5 ΗΜΕΡΕΣ

1η μέρα: Αθήνα - Αγία Πετρούπολη

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αγία Πετρούπολη. Τυλιγμένη ανάμεσα σε υδάτινους δρόμους και νησίδες, το αστικό θαύμα που οραματίστηκε ο Μεγάλος Πέτρος είναι αυτή η πόλη-μουσείο και ταυτόχρονα το παράθυρο της Ρωσίας στον δυτικό κόσμο. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο εντός του ξενοδοχείου. Διανυκτέρευση.

 2η μέρα: Αγία Πετρούπολη, Ξενάγηση πόλης, Επισκέψεις ανακτόρων Ερμιτάζ, Φρούριο Πέτρου & Παύλου, Καθεδρικός ναός Αγίου Ισαάκ

Πρωινή επίσκεψη στο Ερμιτάζ (από την ελληνική λέξη ερημητήριο), για να δούμε σημαντικές αίθουσες των χειμερινών ανακτόρων, αλλά και σπουδαία εκθέματα και συλλογές μεγάλων δημιουργών στην μουσειακή πλευρά του. Ακολουθεί ξενάγηση της "Βενετίας του Βορρά", όπως δικαίως επονομάζεται η Αγία Πετρούπολη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε την πλατεία και τον ναό του Αγίου Ισαάκ, το "Βέλος" (το στενότερο σημείο του νησιού Βασιλιέφσκι) και το Φρούριο των Πέτρου και Παύλου. Θα επισκεφθούμε επίσης τους τάφους της δυναστείας των Ρομανώφ. Μετά το τέλος της ξενάγησης, μπορείτε προαιρετικά, να συμμετάσχετε σε μία ελληνόφωνη κρουαζιέρα στα κανάλια της πόλης με πλοιάριο τσάρτερ. Δείπνο εντός του ξενοδοχείου. Διανυκτέρευση.

 3η μέρα: Αγία Πετρούπολη, Λαύρα Αλεξάνδρου Νιέφσκυ, Κήποι Πέτερχοφ, Ανάκτορα Τσάρκογιε Σέλο/Πούσκιν

Σήμερα επισκεπτόμαστε τη Λαύρα του Αλεξάνδρου Νιέφσκυ (μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της μεσαιωνικής Ρωσίας και άγιος της Ρωσικής Εκκλησίας - ηγέτης ολόκληρης της Ρωσίας σε μία δύσκολη περίοδο του ανατολικού σλαβικού κόσμου, κατάφερε το 1240 να κερδίσει τους Σουηδούς στη μάχη του Νέβα - εξ ου και το προσωνύμιο Νιέφσκι δηλ. του Νέβα). Ακολουθεί επίσκεψη των διάσημων κήπων στα ανάκτορα Πέτερχοφ με τα περίφημα σιντριβάνια, όπως η μεγαλοπρεπή κρήνη του Ποσειδώνα τριγυρισμένη με νύμφες, θαλάσσια άλογα και δράκοντες, η κρήνη του Σαμψών με το λιοντάρι, οι δίδυμες κρήνες της Εύας και του Αδάμ και η κρήνη της πυραμίδας με περισσότερους από 500 πίδακες νερού. Τέλος, θα επισκεφθούμε το σύμπλεγμα παλατιών και πάρκων του Τσάρκογιε Σέλο ("χωριό του Τσάρου"), που από το 1937 έως τη δεκαετία του 1990 ονομαζόταν Πούσκιν. Τα πολυτελή δωμάτια των θερινών εξοχικών ανακτόρων της Αικατερίνης είναι γνωστά για την μεγαλοπρέπεια και την υπερβολή τους, αλλά κυρίως για την Κεχριμπαρένια τους αίθουσα (την ακριβότερη αίθουσα στον κόσμο, που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει). Ακολουθεί επίσκεψη των κήπων των ανακτόρων και επιστροφή στο ξενοδοχείο για δείπνο και διανυκτέρευση.

 4η μέρα: Αγία Πετρούπολη, Ημέρα ελεύθερη

Προβλέψαμε να περιλάβουμε στο πρόγραμμά μας μια ελεύθερη μέρα, για να μπορέσετε να ξεκουραστείτε ή να επισκεφθείτε σημεία της πόλης που θα σας ενδιέφεραν. Δοκιμάστε έναν καφέ στο Terrassa (πίσω από τον Καθεδρικό ναό της Παναγίας του Καζάν) με θέα όλη την πόλη ή στο βιβλιοπωλείο Σίνγκερ με θέα προς την Παναγία του Καζάν. Επισκεφθείτε τους θερινούς κήπους του Μεγάλου Πέτρου (που παραδόθηκαν στο κοινό πριν από 3 χρόνια, αφού ανακατασκευάστηκαν με βάση τα πρωτότυπα σχέδια της περιόδου του Μεγάλου Πέτρου - είσοδος δωρεάν). Εκεί θα μπορέσετε να απολαύσετε το τοπίο και να φωτογραφηθείτε, όπως και πολλά νεόνυμφα ζευγάρια, μπροστά από τα εμπνευσμένα από το δωδεκάθεό μας αγάλματα και να πιείτε ένα ρόφημα σε ένα από τα ξύλινα περίπτερα, που χρησίμευαν κάποτε ως χώροι φιλοξενίας των ζώων των ανακτόρων. Κάντε μία βόλτα στο Κανάλι των Γρυπών κοντά στον ναό του Ρέοντος Αίματος και κάντε παζάρι στα σουβενίρ που διαθέτουν τα μικρά ξύλινα περίπτερα. Δοκιμάσετε το διάσημο πιροσκί στα καταστήματα Stolle και πιείτε τον καφέ σας στο εκκεντρικό Αγκλετέρε, που βρίσκεται στη γωνία του Καθεδρικού ναού του Αγίου Ισαάκ. Δείπνο εντός του ξενοδοχείου. Διανυκτέρευση.

 5η μέρα: Αγία Πετρούπολη - Αθήνα

Χαλαρό πρωινό, μέχρι την ώρα της μετάβασης στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής στην Αθήνα μέσω Μόσχας

 

Αναχωρήσεις

Τιμές κατ’ άτομο σε δίκλινο

 

26/2-1/3 (Swiss)   Η καρνάβαλος Μάσλενιτσα

630

21-25/3 (Swiss)

630

19-23/4 (Turkish)

690

3-7/5 (Turkish)

660

1-5/6 (Austrian) Λευκές Νύχτες

750

 Επιβάρυνση Μονόκλινου: +€ 290

 

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης
  • 4 διανυκτερεύσεις στο Sokos Olympia Garden 4* ή αντίστοιχο στην Αγία Πετρούπολη 
  • Ημιδιατροφή (πρωινό και δείπνο εντός των ξενοδοχείων)
  • Μεταφορές από/προς το αεροδρόμιο της Αγίας Πετρούπολης
  • Ελληνόφωνες ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Τοπικός ξεναγός με χρέη συνοδού, που θα είναι μαζί σας καθημερινά σε όλη τη διάρκεια της ημέρας
  • Ασφάλεια αστικής  ευθύνης

Δεν Περιλαμβάνονται 

Φόροι, επίναυλος καυσίμων, ηλεκτρονική βίζα, ιατροφαρμακευτική ασφάλεια, είσοδοι: € 450

 

Σημειώσεις 

  • Το πρόγραμμα μπορεί να πραγματοποιηθεί με διαφορετική σειρά ή μερική αλλαγή, αν αυτό κριθεί αναγκαίο για την καλύτερη έκβασή του!
  • Απαραίτητη ελάχιστη συμμετοχή 15 ατόμων 
  • Το παραπάνω πρόγραμμα ενσωματώνεται με την αναχώρηση του ομαδικού προγράμματος Μόσχα - Αγία Πετρούπολη
  • Απαιτείται διαβατήριο, που να μη λήγει 6 μήνες μετά το τέλος του ταξιδιού και να είναι υπογεγραμμένο από τον κάτοχό του, αίτηση συμπληρωμένη