Skip to main content

ΜΟΣΧΑ Πάσχα 2020 από 445,00

Κρεμλίνο- Κόκκινη πλατεία-Μετρό-Αρμπάτ- πάρκο Zaryadye 
17 - 21 Απριλίου 2020
5 μέρες

1η μέρα: Αθήνα - Μόσχα
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο της Αθήνας και αναχώρηση για την Μόσχα, πρωτεύουσα της Ρωσίας. Άφιξη υποδοχή από τους αντιπροσώπους μας και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας και τακτοποίηση δωματίων. Υπόλοιπη μέρα ελεύθερη για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη.

2η μέρα: Μόσχα - Ξενάγηση - Κρεμλίνο - Κόκκινη Πλατεία
Πρόγευμα και σήμερα θα έχουμε την πρώτη επίσημη γνωριμία μας με την πόλη. Στην περιήγηση που ακολουθεί θα δούμε μερικά από τα σημαντικά αξιοθέατα της ρωσικής πρωτεύουσας, όπως η Κόκκινη Πλατεία, όπου βρίσκεται ο ναός της Αγίας Σκέπης της Παναγίας γνωστός σαν ο ναός του Αγίου Βασιλείου, το Θέατρο Μπολσόι, το Κρεμλίνο, το Κρατικό Πανεπιστήμιο της Μόσχας και θα περάσουμε από τους κεντρικούς δρόμους Tverskaya με τους διάσημους οίκους μόδας και Mokhovaya και το γνωστό πολυκατάστημα Γκούμ. Θα επισκεφθούμε το Κρεμλίνο (με την επικράτειά του και τους καθεδρικούς ναούς), ένα ιστορικό οχυρωμένο συγκρότημα στην καρδιά της Μόσχας, που διαδραμάτισε κυρίαρχο ρόλο στη ρωσική ζωή για πάνω από οκτακόσια χρόνια. Σήμερα το συγκρότημα λειτουργεί ως επίσημη κατοικία του προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Είναι το πιο γνωστό μουσείο της Ρωσίας και περιλαμβάνει πέντε μέρη, τέσσερις καθεδρικούς ναούς και περιβάλλει το τείχος του Κρεμλίνου με πύργους του Κρεμλίνου.
Επιστροφή στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση. Δείπνο στο ξενοδοχείο. Το βράδυ θα μεταφερθούμε σε εκκλησία για παρακολούθηση της Αναστάσιμης λειτουργίας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

3η μέρα: Μόσχα
Πρόγευμα και μέρα ελεύθερη για να την αξιοποιήσετε όπως εσείς νομίζετε καλύτερα. Δείπνο και διανυκτέρευση. Εμείς σας προτείνουμε στον ελεύθερο χρόνο σας να πάρετε το ποταμόπλοιο για μια κρουαζιέρα στο ποταμό Μόσχοβα για να θαυμάσετε την πόλη με μια διαφορετική ματιά.

4η Μέρα: Μόσχα - Μετρό - Αρπάτ
Σήμερα μετά το πρόγευμα θα επισκεφθούμε το μετρό της Μόσχας που είναι ένα μεγάλο μουσείο. Λειτούργησε για πρώτη φορά στις 15 Μαΐου 1935. Σήμερα λειτουργούν 183 σταθμοί. Στη διακόσμηση του συνέβαλαν διάσημοι Ρώσοι καλλιτέχνες. Ένα μείγμα μπαρόκ, κλασικισμού και σοβιετικού ρεαλισμού με εικονογραφήσεις από τον αθλητισμό, την βιομηχανία, την γεωργία και παραστάσεις από σημαντικές νίκες. Χάλκινα και μαρμάρινα αγάλματα, ανάγλυφα, βιτρό παράθυρα και ψηφιδωτά φτιαγμένα από μάρμαρο, γρανίτη και γυαλί διακοσμούν τους διάφορους σταθμούς του μετρό. Συνεχίζουμε προς την λεωφόρο Αρπάτ, όπου εδώ θα βρείτε πολλά μαγαζιά, εστιατόρια και καφετέριες. Αγοράστε από μικροπωλητές τις φημισμένες Ματριόσκες που σατιρίζουν πολιτικούς και δημόσια άλλα πρόσωπα. Μπορείτε να βρείτε σουβενίρ σε κρύσταλλα και πίνακες ζωγραφικής. Υπόλοιπη μέρα ελεύθερη για βόλτες και για να συνεχίσετε τα ψώνια σας.

5η Μέρα: Μόσχα - Πάρκο Zaryadye - Αθήνα
Πρωινό και χρόνος ελεύθερος μέχρι το μεσημέρι που πρέπει να παραδοθούν τα δωμάτια.
Ακολούθως θα επισκεφθούμε το γνωστό πάρκο Zaryadye. Είναι ένα αστικό πάρκο που βρίσκεται δίπλα στην Κόκκινη Πλατεία και είναι το πρώτο δημόσιο πάρκο που χτίστηκε στη Μόσχα για πάνω από 50 χρόνια. Είναι χτισμένο σε μία έκταση 78.000τ.μ, εκ των οποίων τα 25.200 τετραγωνικά μέτρα καταλαμβάνεται από μια αίθουσα συναυλιών και πολλαπλών χρήσεων. Το κύριο χαρακτηριστικό του πάρκου είναι ότι χωρίζεται σε κλιματικές ζώνες: δάσος, στέπα, τούνδρα και άλλα. Ένα άλλο πλεονέκτημα του πάρκου είναι η θέα του Κρεμλίνου, το οποίο οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν από μια πλωτή γέφυρα πάνω από τον ποταμό Μόσχα. Μεταφορά στο αεροδρόμιο της Μόσχας για να πάρουμε τη πτήση για τη Αθήνα. Άφιξη με τις πιο ευχάριστες αναμνήσεις από μια χώρα που είναι από τις πλουσιότερες στον κόσμο σε κουλτούρα ιστορία και πολιτισμό.

 

17 - 21 Απριλίου 2020, 5 μέρες

Κατ’ άτομο σε δίκλινο

445 €

Μονόκλινο

565 €

Παιδικό έως 11 ετών

400 €

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα-Μόσχα-Αθήνα με AEROFLOT
  • 4 διαν/σεις στο ξενοδοχείο Vega 4*  ή παρόμοιο στη Μόσχα 
  • Πρωινό μπουφέ καθημερινά
  • Δύο (2) Δείπνα συνολικά
  • Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις ως αναλυτικό πρόγραμμα
  • Έμπειρος ελληνόφωνος τοπικός ξεναγός / αρχηγός
  • Εισιτήρια εισόδων σε Κρεμλίνο και μετρό
  • κόστος αποσκευής έως 23 κιλά
  • Υπηρεσίες τοπικού αντιπροσώπου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Φόροι αεροδρομίων, επίναυλος καυσίμου, βίζα, €420
  • φιλοδωρήματα, αχθοφορικά 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

  • Η ροή των ξεναγήσεων μπορεί να αλλάξει ανάλογα με τα ωράρια πτήσεων και λειτουργίας χώρων και μουσείων.