Skip to main content

ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ Πάσχα 2020 από 695,00

Φρούριο Πέτρου & Παύλου - Ερμιτάζ - Πετροτβάρετς
18 - 22 Απριλίου 2020
5 μέρες

1η μέρα: Αθήνα - Αγία Πετρούπολη

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο της Αθήνας και αναχώρηση για την για τη Αγία Πετρούπολη. Άφιξη, υποδοχή από τους αντιπροσώπους μας και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση δωματίων και υπόλοιπη μέρα ελεύθερη για μια βόλτα στη πόλη.

2η μέρα: Αγία Πετρούπολη - Φρούριο Πετρου & Παύλου - Καθεδρικός Ναός Καζάν - Ερμιτάζ

Μετά το πρωινό αρχίζει η γνωριμία μας με την όμορφη πόλη και πρώτη πρωτεύουσα της Ρωσικής αυτοκρατορίας. Κτισμένη πάνω σε σύμπλεγμα μικρών νησιών που χωρίζονται από φυσικά και τεχνητά κανάλια και επικοινωνούν μεταξύ τους με γέφυρες. Συνδυάζει κουλτούρα και αριστοκρατικότητα, το μοντέρνο με το παραδοσιακό. Υπάρχουν πανέμορφα διατηρητέα κτίρια και εκπληκτικές εκκλησίες με μοναδική αρχιτεκτονική. Θα επισκεφθούμε το κάστρο του Πέτρου και Παύλου, το παλαιότερο μνημείο στην ιστορία και την αρχιτεκτονική της πόλης. Το σημαντικότερο οικοδόμημα στο φρούριο είναι ο ναός καθώς και το αυτοκρατορικό κοιμητήριο που βρίσκεται μέσα στη εκκλησία του κάστρου όπου βρίσκονται οι τάφοι των Τσάρων. Ακολούθως θα επισκεφθούμε τον Καθεδρικό Ναό Καζάν. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στο περίφημο μουσείο Ερμιτάζ, ένα από τα σημαντικότερα καθώς και μεγαλύτερο μουσείο στο κόσμο. Το μουσείο φιλοξενεί μια πλούσια συλλογή από ρωσικά και όχι μόνο έργα τέχνης και αποτελείται από έξι κτήρια, με μεγαλύτερο και εντυπωσιακότερο το Χειμερινό Ανάκτορο της Αγίας Πετρούπολης, πρώην κατοικία των Τσάρων. Διαθέτει περισσότερα από τρία εκατομμύρια εκθέματα, μεταξύ των οποίων έργα των Μονέτ, Ντα Βίτσι, Ρέμπραντ κ.α. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Υπόλοιπη μέρα ελεύθερη.

3η μέρα: Πετροτβάρετς Θερινά Ανάκτορα των Τσάρων
Πρόγευμα και η σημερινή μέρα μας φέρνει μέχρι το κόλπο της Φινλανδίας όπου βρίσκονται τα θερινά ανάκτορα των Τσάρων. Κτισμένα από τον Μεγάλο Πέτρο συμβολίζουν την νίκη του Ρωσικού στρατού ενάντιων των Σουηδών. Τα ανάκτορα αποτελούνται από ένα μεγάλο παλάτι με υπέροχες αίθουσες και επίχρυσα αγάλματα, περιτριγυρισμένο με όμορφα πάρκα και με σιντριβάνια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο  και απόγευμα ελεύθερο.

4η μέρα: Αγία Πετρούπολη
Πρόγευμα και μέρα ελεύθερη για να την αξιοποιήσετε όπως εσείς θέλετε. Περπατήστε στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, κάντε τα ψώνια σας και απολαύστε ένα παραδοσιακό γεύμα.
Εμείς σας προτείνουμε να κάνετε μιας ώρας κρουαζιέρα στα κανάλια για μια διαφορετική ματιά της πόλης. Επίσης αξίζει να πάρετε μια γεύση από κάποιο ρωσικό μπαλέτο ή όπερα. Οι επιλογές είναι πολλές και η απόφαση δική σας.

5η μέρα: Αγία Πετρούπολη - Αθήνα
Πρόγευμα και μεταφορά στο αεροδρόμιο για να πάρουμε την πτήση της επιστροφής στην Αθήνα.

   

Κατ’ άτομο σε δίκλινο

695 €

Μονόκλινο

845 €

Παιδικό έως 11 ετών

645 €

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Αεροπορικά εισιτήρια μέσω Μόσχας με AEROFLOT  
  • 4 διαν/σεις με πρωινό μπουφέ στο ξενοδοχείο VEDENSKY 4* στην Αγ. Πετρούπολη
  • Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις ως αναλυτικό πρόγραμμα
  • Έμπειρος ελληνόφωνος τοπικός ξεναγός / αρχηγός
  • Εισιτήρια εισόδων σε Φρούριο Πέτρου & Παύλου, Καθεδρικό ναό Καζάν, Ερμιτάζ & Θερινά Ανάκτορα
  • Υπηρεσίες τοπικού αντιπροσώπου μας
  • Δημοτικός φόρος διαμονής του ξενοδοχείου
  • Κόστος αποσκευής έως 23 κιλά
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Φόροι αεροδρομίων & επίναυλοι καυσίμων € 420
  • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά
  • Ότι δε αναφέρεται στο πρόγραμμα

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

  • Η ροή των ξεναγήσεων μπορεί να αλλάξει ανάλογα με τα ωράρια πτήσεων και λειτουργίας χώρων και μουσείων. Τελικό ημερήσιο πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.