Skip to main content

Γιορτινή Μόσχα Χριστουγεννα, Πρωτοχρονια, Φωτα 2021 απο 745,00

Αναχωρήσεις: 23, 30 Δεκεμβρίου, 4 Ιανουαρίου   ~    5 μέρες  4 και 5* ξενοδοχεια

Δώρο βόλτα με έλκηθρο που σέρνουν τα αξιολάτρευτα Χάσκις!

 

  • Απ΄ ευθείας πτήσεις με AEGEAN AIRLINES
  • Βλέπουμε τους θησαυρούς του στέμματος στο θησαυροφυλάκιο εντός του Κρεμλίνου της Μόσχας
  • Επισκεπτόμαστε το διάσημο πάρκο VDNKH
  • Μαθαίνουμε για τα επιτεύγματα των πρωτοπόρων Κοσμοναυτών στο ομώνυμο μουσείο
  • Θαυμάζουμε τους περίφημους σταθμούς του Metro της Μόσχας, τα "Κάτω Ανάκτορα του Λαού".
  • Ημερήσια εκδρομή και επίσκεψη στην πόλη του Χρυσού Δακτυλίου Σέργκιεβ Πασάντ, το "Βατικανό της Ρωσίας"
  • Κάνουμε βόλτα με έλκηθρο που το σέρνουν χάσκις
  • Τέσσερις διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4*
  • Ημιδιατροφή καθημερινά μέσα στο ξενοδοχείο
  • Εμπειρότατος Αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας

 

1η μέρα: Αθήνα - Μόσχα 

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και απ΄ ευθείας πτήση με AEGEAN AIRLINES για την πρωτεύουσα της Ρωσίας, την Μόσχα. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

2η μέρα: Μόσχα, Ξενάγηση ~ Κρεμλίνο, Θησαυροφυλάκιο, Κόκκινη Πλατεία, Γκουμ, Πάρκο Ζαράντιε, Χριστουγεννιάτικες αγορές

Η σημερινή ξενάγηση της πόλης ξεκινά από το Κρεμλίνο, όπου θα δούμε τους ναούς της Στέψης και Ταφής των τσάρων, καθώς και το εξαιρετικό θησαυροφυλάκιο με τους θησαυρούς του στέμματος. Στην πλατεία του Ιβάν του Μεγάλου θα θαυμάσουμε το τεράστιο τσαρικό Κανόνι, το μεγάλο Καμπαναριό και την τεράστια αχρησιμοποίητη τσαρική Καμπάνα. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στην ιστορική "Κόκκινη Πλατεία", που περιβάλλεται από το Κρεμλίνο, τον ναό του Αγίου Βασιλείου και το περίφημο  πολυκατάστημα Γκουμ. Με τα πόδια θα φθάσουμε στο τεράστιο πάρκο της πόλης Ζαράντιε (Zaradie), με αντιπροσωπευτική χλωρίδα από τα τέσσερα βασικά γεωγραφικά χαρακτηριστικά της χώρας: τα δάση, τη στέπα, την τούνδρα και τον υγρότοπο. Στο ίδιο πάρκο θα περπατήσουμε πάνω στην αιωρούμενη γέφυρα σχήματος V, που κατέχει προνομιακή θέση για αξέχαστες φωτογραφίες με φόντο όλο το ιστορικό κέντρο της πόλης. Τέλος, θα επισκεφθούμε τις χριστουγεννιάτικες αγορές της πόλης και θα γευτούμε το υπέροχο ζεστό κρασί! Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

 3η μέρα: Μόσχα, Ξενάγηση ~ Λόφος Σπουργιτιών, Λίμνη των Κύκνων, Πάρκο της Νίκης, Μουσείο Κοσμοναυτών, Πάρκο VDNKH, Καθεδρικός ναός του Σωτήρος, Πεζόδρομος Αρμπάτ, Κάτω Ανάκτορα (στάσεις Metro)

Σήμερα το πρωί θα επισκεφθούμε το δημοφιλές πάρκο της Νίκης, θα θαυμάσουμε την πανοραμική θέα της πόλης και την ομορφότερη από τις "Αδελφές του Στάλιν" από τον λόφο των Σπουργιτιών και θα συνεχίσουμε με την περίφημη Λίμνη των Κύκνων και την όμορφη Μονή Νοβοντέβιτσι, την οποία θα δούμε εξωτερικά. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το μουσείο Αστροναυτικής ή Κοσμοναυτών, για να θαυμάσουμε μερικές από τις πρωτιές των αστροναυτών της χώρας, καθώς και τα βαλσαμωμένα δύο σκυλάκια Μπέλκα και Στρέλκα που επέστρεψαν σώα από την εκτόξευση στο διάστημα, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο και για τον άνθρωπο. Ακολουθεί επίσκεψη στο διάσημο πάρκο VDNKH (Βεντενκχά). Μία εξαιρετική αναφορά στο Σοσιαλιστικό παρελθόν της Ρωσίας, με αναλυτική προσέγγιση μνημείων από κάθε χώρα που υπήρξε μέλος της Κοινοπολιτείας. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τον Καθεδρικό ναό του Σωτήρος και θα περπατήσουμε στον πεζόδρομο "Στάρι Αρμπάτ", μια περιοχή που μοιάζει με την δική μας Πλάκα. Τέλος, θα επισκεφθούμε τους περίφημους σταθμούς του Metro για να θαυμάσουμε τα "Κάτω Ανάκτορα του Λαού". Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

4η μέρα: Μόσχα, Σέργκιεβ Ποσάντ, Βόλτα με έλκηθρο που σέρνουν Χάσκις

Ακολουθώντας μία διαδρομή 70 χιλιομέτρων, θα διασχίσουμε όμορφα εξοχικά τοπία και θα περάσουμε από χωριά με πλούσια διακοσμημένα ξύλινα σπίτια, που θυμίζουν την "Παλιά Ρωσία". Άφιξη στο "Βατικανό" της Ορθόδοξης Ρωσίας, το Σέργκιεβ Ποσάντ, μία από τις πόλεις Χρυσού Δακτυλίου. Η περιοχή, λόγω της θρησκευτικής της αξίας, έλκει προσκυνητές από ολόκληρη την χώρα, αλλά και τουρίστες από όλον τον κόσμο. Οι μονές και τα ιερά προσκυνήματα επαναλειτούργησαν μετά την πτώση του σοβιετικού καθεστώτος. Η Λαύρα της Αγίας Τριάδος λειτουργεί πλέον, όπως και κατά την περίοδο του οσίου Σεργίου του Θαυματουργού. Στο θησαυροφυλάκιό της υπάρχουν πολλά ιερά δώρα από όλα τα ορθόδοξα πατριαρχεία (οστά των νεογέννητων που είχε σφάξει ο Ηρώδης, το χέρι του Αγίου Στεφάνου και άλλα πολλά). Χρόνος ελεύθερος στα ξύλινα μικρομάγαζα της περιοχής, απ΄ όπου μπορείτε να αγοράσετε διάφορα αναμνηστικά και φυσικά την διάσημη κούκλα Ματρυόσκα - η πόλη ισχυρίζεται ότι είναι η γενέτειρά της, αφού για αιώνες βρίσκεται εδώ το μεγαλύτερο εργοστάσιο παιχνιδιών της χώρας. Ακολουθεί μια μοναδική "αρκτική" εμπειρία: βόλτα με έλκηθρο που το σέρνουν τα υπέροχα σκυλιά χάσκις. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

5η μέρα: Μόσχα - Αθήνα

Λίγος χρόνος ελεύθερος το πρωί μέχρι την ώρα της μετάβασής μας στο αεροδρόμιο και επιβίβασή μας στην πτήση για την Αθήνα.

 

Αναχωρήσεις: 23, 30 Δεκεμβρίου, 4 Ιανουαρίου   ~    5 μέρες  

 Τιμή κατ΄ άτομο

     HOLIDAY INN SUCHEVSKY 4*

ή παρόμοιο

 

23/12, 04/01

 

 

30/12

 

 5 μέρες

 

5 μέρες

 

Δίκλινο

745

785

3ο άτομο έως 12 ετών

675

715

Μονόκλινο

935

975

  

 

 Τιμή κατ΄ άτομο

      SHERATON PALACE 5*

ή παρόμοιο

 

 

23/12, 04/01

 

 

30/12

 

 5 μέρες 

 

5 μέρες 

 

Δίκλινο

860

995

3ο άτομο έως 12 ετών

760

900

Μονόκλινο

1090

1245

 

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ-ΜΟΣΧΑ, ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ-ΑΘΗΝΑ με AEGEAN AIRLINES

Οι πτήσεις μας

1η μέρα

Α3 880

ΑΘΗΝΑ - ΜΟΣΧΑ

08:40 - 13:10

5η μέρα

Α3 881

ΜΟΣΧΑ - ΑΘΗΝΑ

14:00 - 16:30

  • 4 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4* ή 5* στη Μόσχα
  • Ημιδιατροφή (πρωινό και ένα δείπνο καθημερινά)
  • Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις είσοδοι όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας
  • Τοπικοί ξεναγοί
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική για τους εκδρομείς έως 75 ετών

 

Δεν Περιλαμβάνονται         

Φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων, κόστος βίζας (7 εργάσιμες), ιατροφαρμακευτική ασφάλεια: 350€

 

Σημειώσεις

  • Βίζα Ρωσίας:Απαιτείται διαβατήριο με εξάμηνη ισχύ (μετά το τέλος του ταξιδιού), υπογεγραμμένο από τον κάτοχό του με δύο σελίδες τουλάχιστον κενές, αίτηση συμπληρωμένη, καθώς και μια Έγχρωμη φωτογραφία διαστάσεων 3,5x4,5 εκ. σε φωτεινό φόντο, με σαφή απεικόνιση του προσώπου ανφάς, χωρίς γυαλιά με σκοτεινούς φακούς και χωρίς κάλυμμα κεφαλής.
  • Οι ανωτέρω εκδρομές, ξεναγήσεις, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι από τα αναγραφόμενα.
  • Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.