Skip to main content

Η μεγαλειώδης Ρωσία - Μόσχα, Αγία Πετρούπολη | Πάσχα - Αγίου Πνεύματος 2022 απο από 779€

18/4, 20/4, 7/6      Διάρκεια: 8 ΗΜΕΡΕΣ

 

  • Κρουαζιέρα στον ποταμό Νέβα, στην Αγία Πετρούπολη
  • 4 διανυκτερεύσεις στην Αγία Πετρούπολη
  • 3 διανυκτερεύσεις στη Μόσχα και επαρκής χρόνος στην πρωτεύουσα της Ρωσίας για να τη γνωρίσουμε όπως πρέπει!
  • Επίσκεψη στο Ζαγκόρσκ, το «Βατικανό  της Ρωσίας», μια παραμυθένια πολιτεία του 14ου αιώνα, που συνήθως απουσιάζει από τα προγράμματα για μείωση κόστους ή είναι προαιρετική
  • Επίσκεψη στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ισαακίου στην Αγία Πετρούπολη.
  • Επίσκεψη στο Κρεμλίνο και τους τρεις Καθεδρικούς Ναούς, που σε άλλα προγράμματα δεν περιλαμβάνονται
  • Επίσκεψη στο Θησαυροφυλάκιο των τσάρων στο Κρεμλίνο
  • Επίσκεψη στο μοναδικό Μουσείο Κοσμοναυτών και στην Έκθεση Επιτευγμάτων της Εθνικής Οικονομίας
  • Μπαίνουμε στο διάσημο Ερμιτάζ, τα παλιά Χειμερινά Ανάκτορα και τώρα ένα από τα μεγαλύτερα μουσεία σε όλο τον κόσμο!
  • Ξενάγηση στην πολιτεία των παλατιών Τσάρσκογιε Σελό και στο φρούριο-φυλακή του Ντοστογιέφσκι
  • Κρουαζιέρα στον Νέβα για να θαυμάσουμε τη Βενετία της Ρωσίας (Πετρούπολη)
  • Επίσκεψη στο μνημειώδες μετρό της Μόσχας
  • Επίσκεψη στον θρυλικό Ναό του Χυμένου Αίματος.
  • Επίσκεψη στα θερινά ανάκτορα των τσάρων στο Πέτερχοφ.
  • Επίσκεψη στο φρούριο Πέτρου και Παύλου στην Αγία Πετρούπολη.
  • Διαδρομή με το τρένο-express Μόσχα-Αγία Πετρούπολη.
  • Ημιδιατροφή - όλα τα γεύματα δίνονται σαν δείπνα μέσα στα ξενοδοχεία και όχι σε τοπικά εστιατόρια
  • Προσφέρεται ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά

 

ΠΡΟΣΟΧΗ! Στα πλεονεκτήματα του παρόντος προγράμματος πρέπει να υπολογίσουμε το γεγονός ότι η μετάβαση από τη Μόσχα στην Αγία Πετρούπολη πραγματοποιείται με τα γρήγορα express τρένα, κερδίζοντας έτσι αρκετό χρόνο. Tο ταξίδι διαρκεί 4 ώρες και όχι περισσότερες όπως συνήθως συμβαίνει. 

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ταξίδι συνοδεύουν ελληνόφωνες διπλωματούχοι ξεναγοί και εμπειρότατος Έλληνας αρχηγός - εμείς δεν χρησιμοποιούμε απλά και μόνο τοπικούς Ελληνόφωνους/Αγγλόφωνους ξεναγούς. Ο αρχηγός έχει πολύ μεγάλη προϋπηρεσία στα ταξίδια της Ρωσίας, θα σας δείξει τις κρυφές γωνιές της και θα κάνει το ταξίδι σας απολαυστικό! 

 

 

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα – πτήση για Μόσχα (ξενάγηση, Λόφοι των Σπουργιτιών, οδός Αρμπάτ)

Συγκέντρωση με την ταξιδιωτική μας ομάδα στο αεροδρόμιο και πτήση για τη Μόσχα, την εντυπωσιακή και επιβλητική πρωτεύουσα της Ρωσίας.

Άφιξη στη Μόσχα και ξεκινάμε τη γνωριμία μας με τη ρωσική πρωτεύουσα με μια πρώτη πανοραμική ξενάγηση αυτής της απίθανης μητρόπολης. Πρώτος σταθμός μας θα είναι οι Λόφοι των Σπουργιτιών (πρώην Λόφοι του Λένιν) ένα από τα σημαντικότερα ορόσημα της Μόσχας που έχει να μας πει πολλά για τη σοβιετική κουλτούρα της πόλης. Επιλέγουμε τον λόφο για να δούμε κατ’ αρχάς τη ρωσική μεγαλούπολη από ψηλά. Ωστόσο εκεί βρίσκεται το διάσημο πανεπιστήμιο Λομονόσωφ, που στεγάζεται σε μία από τις 7 Αδελφές του Στάλιν και όταν ολοκληρώθηκε τη δεκαετία του 1950 ήταν το ψηλότερο κτίριο στην Ευρώπη. Οι 7 Αδελφές είναι 7 σταλινικοί ουρανοξύστες, τους οποίους οραματίστηκε και ανέθεσε ο Ρώσος ηγέτης στους αρχιτέκτονες του πολιτμπιρό με σκοπό να στεγάσει το κρατικό πανεπιστήμιο, κρατικές υπηρεσίες, ένα ξενοδοχείο, θέατρα, λέσχες κτλ. Το Λομονόσωφ λοιπόν, είναι μία από αυτές τις Αδελφές, τις οποίες, βέβαια, ο Στάλιν δεν πρόλαβε να δει ολοκληρωμένες. Τις άλλες ενδεχομένως θα τις δούμε τις επόμενες ημέρες στις ξεναγήσεις μας. Στον Λόφο των Σπουργιτιών όμως θα δούμε και το Ολυμπιακό Στάδιο, όπου έγινε η τελετή έναρξης και λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Μόσχας το 1980.

Ακολούθως θα περπατήσουμε στην Οδό Αρμπάτ, με καταστήματα παραδοσιακών ρωσικών προϊόντων (σαμοβάρια, σερβίτσια, κεντήματα, δίσκοι, εσάρπες, αντικείμενα από γυαλί κλπ.).

Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση στη Μόσχα.

 

2η ημέρα: Μόσχα (Κρεμλίνο, Θησαυροφυλάκιο, Καθεδρικοί, Κόκκινη Πλατεία, GUM, Πάρκο Ζαράντιε)

Θα ξεκινήσουμε την σημερινή μας ξενάγηση από το Κρεμλίνο, το σύμβολο της Μόσχας και ολόκληρης της Ρωσίας, που αποτελούσε κατοικία των Ρώσων τσάρων και πατριαρχών. Ονομάστηκε έτσι από τη λέξη Κρεμλ, που σημαίνει φρούριο.

Το Κρεμλίνο υπήρξε το διοικητικό, ιστορικό και εκκλησιαστικό κέντρο της Ρωσίας. Ήταν από παντού ορατό και πάντα απροσπέλαστο, αφού κάποτε ήταν αδύνατον να εισχωρήσει κανείς σ’ αυτό. Χτισμένο στις όχθες του ποταμού Μόσκoβα, περιτριγυρισμένο από τείχη με πύργους και εκκλησίες μοναδικής αρχιτεκτονικής, προκαλεί δέος στον επισκέπτη. Κατά την περιήγησή μας στο Κρεμλίνο θα δούμε μεταξύ άλλων το καμπαναριό του Ιβάν του Τρομερού και το Μέγαρο των Συνεδρίων και φυσικά θα θαυμάσουμε τις εκκλησίες του 15ου αι.

Στο Κρεμλίνο θα πάμε και στο Μουσείο των Πανοπλιών ή αλλιώς το Θησαυροφυλάκιο του Μεγάλου Ανακτόρου όπου θα πάρουμε μία καλή γεύση από το… τσαρικό lifestyle. Εκεί θα δούμε τα πάντα! Από κοσμήματα, διαμαντικά και ρούχα των τσάρων, μέχρι άμαξες, έπιπλα, διακοσμητικά αντικείμενα των ανακτόρων και φυσικά τα περίφημα αβγά Fabergé, που κατασκευάζονταν από τον ρωσικής προέλευσης ομώνυμο γαλλικό οίκο κατά παραγγελία του τσάρου Νικόλαου για τη σύζυγό του Αλεξάνδρα. Της έκανε δώρο ένα αβγό σε κάθε Πάσχα, όπως άλλωστε έκανε και ο πατέρας του στη μητέρα του.

Ακολουθεί το Πάρκο Ζαράντιε, το δημόσιο πάρκο που δημιουργήθηκε το 2017 στη θέση που προηγουμένως βρισκόταν το θρυλικό σοβιετικό Ξενοδοχείο Ρωσία. Το Ξενοδοχείο Ρωσία είχε χτιστεί τη δεκαετία του 1960 και ήταν το μεγαλύτερο στον κόσμο. Έκλεισε και κατεδαφίστηκε το 2013.

Θα πάμε επίσης το ιστορικό κέντρο της Μόσχας, τη διάσημη Κόκκινη Πλατεία (Κράσναγια), που πήρε το όνομά της από το χρώμα των τειχών του Κρεμλίνου. Στην Κόκκινη Πλατεία θα δούμε (εξωτερικά) τον περίφημο Καθεδρικό του Αγίου Βασιλείου με τους εννέα τρούλους, αφιερωμένους στις μεγάλες γιορτές της ορθοδοξίας, που κτίστηκε από τον τσάρο Ιβάν τον Τρομερό για τη νίκη του στην πρωτεύουσα των Τατάρων Καζάν, το μαυσωλείο του Λένιν (εξωτερικά) αλλά και το εντυπωσιακό συγκρότημα εμπορικών καταστημάτων GUM, που κατασκευάστηκε τον 19ο αι. για να στεγάσει 1000 καταστήματα και έχει πολύ πλούσια εσωτερική διακόσμηση. Η ονομασία GUM είναι αρκτικόλεξο και σημαίνει Κρατικό Πολυ-Κατάστημα. Ακόμη και επί ΕΣΣΔ το GUM ήταν το μεγαλύτερο και πολυτελέστερο πολυκατάστημα-εμπορικό κέντρο της Μόσχας. Στην ξενάγησή μας θα δούμε επίσης το κτίριο του Κρατικού Ιστορικού Μουσείου, το θέατρο Μπολσόι κ.ά. Με δυο λόγια, θα γνωρίσουμε όλα περισσότερα χωράνε από αυτή την εκπληκτική μητρόπολη σε μία ημέρα. Και πιστέψτε μας, αυτά είναι πολλά… Διανυκτέρευση στη Μόσχα.

 

3η ημέρα: Μόσχα (Ζαγκόρσκ, Μουσείο Κοσμοναυτών)

Πρωινή αναχώρηση για την ιστορική πόλη Ζαγκόρσκ, που απέχει 71 χλμ. από τη Μόσχα και θεωρείται το «Βατικανό της Ρωσίας». Μια παραμυθένια πολιτεία του 14ου αι. με εντυπωσιακό αρχιτεκτονικό ρυθμό, που αναπαριστά όλη την εξέλιξη της ρωσικής αρχιτεκτονικής μέχρι τον 19ο αι. Εκεί θα επισκεφθούμε το εν ενεργεία μοναστήρι της Λαύρας, που είναι κέντρο της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και κατοικία του πατριάρχη της Ρωσίας. Επιστροφή στη Μόσχα.

Στη Μόσχα θα επισκεφθούμε το Μουσείο Μνήμης της Αστροναυτικής, επίσης γνωστό ως το Μουσείο Μνήμης της Κοσμοναυτικής ή Μουσείο Μνήμης της Εξερεύνησης του Διαστήματος. Είναι ένα μοναδικό στο είδος του μουσείο, αφιερωμένο στην εξερεύνηση του διαστήματος. Βρίσκεται στο υπόγειο του Μνημείου για τους Κατακτητές του Διαστήματος. Το μουσείο εγκαινιάστηκε το 1981 για την 20η επέτειο της πτήσης στο διάστημα του Γούρι Γκαγκάριν και εξηγεί όλη την ιστορία της εξερεύνησης του διαστήματος. Εκθέματα του μουσείου είναι ο πύραυλος και ο διαστημικός εξοπλισμός, προσωπικά αντικείμενα των αστροναυτών και των μηχανικών, αρχειακά έγγραφα, καθώς και μια ευρεία ποικιλία αντικειμένων σχετικών με την ιστορία της πτήσης, την αστρονομία, την εξερεύνηση του διαστήματος και τη διαστημική τεχνολογία. Διανυκτέρευση στη Μόσχα.

 

4η ημέρα: Μόσχα (ξενάγηση, μετρό) – Αγία Πετρούπολη με τρένο express

Πρωινό και συνεχίζουμε τη βόλτα μας στη Μόσχα. Θα δούμε το Πάρκο VDNKH (=Έκθεση Επιτευγμάτων της Εθνικής Οικονομίας). Πρόκειται για ένα τεράστιο εκθεσιακό πάρκο, που πρωτολειτούργησε το 1939, με στόχο την ετήσια ενημέρωση των πολιτών αλλά και των ξένων επισκεπτών της ΕΣΣΔ, για τα επιτεύγματα του σοβιετικού καθεστώτος όσον αφορά την ανάπτυξη της οικονομίας, της γεωργίας, της βιομηχανίας, των επιστημών, των τεχνών κ.α. με βάση τα 5ετή πλάνα.

Η ιδέα γι’ αυτό το πάρκο, φυσικά, ανήκε στον Ιωσήφ Στάλιν. Κάθε χώρα που υπαγόταν στην ΕΣΣΔ είχε το δικό της περίπτερο, και κάθε χρόνο, στις ετήσιες εκθέσεις παρουσίαζε τα σημαντικότερα επιτεύγματά της. Φανταστείτε δηλαδή εκθέσεις ανάλογες της Διεθνούς Έκθεσης του Παρισιού στον τότε Δυτικό Κόσμο. Στην είσοδο του πάρκου δεσπόζει το μνημειώδες γλυπτό ύψους 25 μ. με τίτλο Εργάτης & Γυναίκα των Κολχόζ, το οποίο αναπαριστά έναν άνδρα και μία γυναίκα που κρατούν το σφυροδρέπανο. Το φιλοτέχνησε η Βέρα Μούκινα για να εκτεθεί στη Διεθνή Έκθεση του Παρισιού το 1937 στο ρωσικό περίπτερο.

Κατόπιν, θα επιβιβαστούμε στο φημισμένο μετρό της Μόσχας, ένα αληθινό μνημείο τέχνης. Κατασκευάστηκε τη δεκαετία του 1930 (επί Στάλιν) και λειτούργησε το 1935. Έχει 144 σταθμούς, πολλοί από τους οποίους θεωρούνται υψίστης αισθητικής, διακοσμημένοι με πολύχρωμα μάρμαρα, τοιχογραφίες, μωσαϊκά, γλυπτά, υαλουργήματα, πολυέλαιους κ.ά.

Στη συνέχεια με ταχύτατο τρένο που κάνει τη διαδρομή Μόσχα - Αγία Πετρούπολη μέσα σε 4 ώρες θα μεταβούμε, σήμερα, στο πρώην Λένινγκραντ, τη νυν Αγία Πετρούπολη. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση στην Αγία Πετρούπολη.

 

5η ημέρα: Αγία Πετρούπολη (ξενάγηση, ναός Αγίου Ισαάκιου, Τσάρσκογιε Σελό)

Η Αγία Πετρούπολη είναι ένα κλασικό παράδειγμα «τεχνητής» πρωτεύουσας, που δημιουργήθηκε από τον Μεγάλο Πέτρο της Ρωσίας το 1703. Το 1712 η πρωτεύουσα μεταφέρθηκε από τη Μόσχα στην Πετρούπολη. Η εκλογή μιας πρωτεύουσας τόσο μακρινής σε σχέση με τις κεντρικές περιοχές της αυτοκρατορίας ήταν μια έκπληξη, αλλά ο τσάρος σκόπευε να την καταστήσει πύλη προς τη Δύση και γι' αυτό είχε διαλέξει αυτό το λεγόμενο «παράθυρο στη Βαλτική». Οι κατοικίες οικοδομήθηκαν σε περισσότερα από εκατό νησιά και η πόλη από την αρχή απέκτησε μνημειώδη και μεγαλοπρεπή όψη με κανονικό σχέδιο, μεγάλες λεωφόρους και απέραντες πλατείες. Το 1914 πήρε την ονομασία Πέτρογκραντ, που τη διατήρησε έως το 1924, οπότε μετονομάστηκε σε Λένινγκραντ, προς τιμήν του Λένιν. Μετά την πτώση της τσαρικής αυτοκρατορίας το 1918, η πρωτεύουσα μεταφέρθηκε στη Μόσχα και η Πετρούπολη το 1991 ξαναπήρε τη σημερινή της ονομασία.

Από το ένδοξο παρελθόν της η πόλη διατηρεί θαυμάσια μνημεία σε ρυθμούς μπαρόκ, ροκοκό και νεοκλασικό: είναι η πιο ευρωπαϊκή πόλη της Ρωσίας. Η πόλη της διανόησης, της προόδου, του πολιτισμού, της τέχνης. Ένα ανοιχτό μουσείο στις ακτές της Βαλτικής.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής μας ξενάγησης θα δούμε μεταξύ άλλων την εκπληκτική Εκκλησία της Αναστάσεως, που μοιάζει σαν βγαλμένη από ρωσικό παραμύθι, το Ινστιτούτο Σμόλυν, απ’ όπου ο Λένιν διηύθυνε τις επιχειρήσεις της λαϊκής εξέγερσης, τον Μπρούτζινο Καβαλάρη που απεικονίζει τον ιδρυτή της πόλης Μεγάλο Πέτρο της Ρωσίας, τη Λεωφόρο Νιέφσκι Πόσπεκτ, δηλαδή τη Σαμπς Ελιζέ της Πετρούπολης, στην οποία βρίσκονται παλάτια, εκκλησίες, πάρκα, θέατρα σε μια ευθεία 4 χιλιομέτρων, τον καθεδρικό ναό Καζάν, το άγαλμα του τσάρου Νικόλαου Α ́ και το Δημαρχείο.

Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τον μεγαλοπρεπή καθεδρικό ναό του Αγίου Ισαάκιου (1818-1848), ένα νεοκλασικό δείγμα αυτοκρατορικού μεγαλείου. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα θολωτά κτίρια στον κόσμο και από τα πιο εντυπωσιακά της πόλης, σχέδιο του Γάλλου αρχιτέκτονα Ωγκύστ Μονφεράν, διακοσμημένο με 400 αγάλματα, 300 ανάγλυφες παραστάσεις, 152 ζωγραφικούς πίνακες και 62 μωσαϊκά.

Τελευταία επίσκεψη της ημέρας είναι στο Τσάρσκογιε Σελό, το σύμπλεγμα εξοχικών παλατιών και πάρκων που ήταν θέρετρο τσάρων. Βρίσκεται 24 χλμ. νότια της Πετρούπολης και περιλαμβάνεται στον κατάλογο της UNESCO με τα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Η ελληνική απόδοση του ονόματος είναι Χωριό του Τσάρου. Εδώ θα επισκεφθούμε το περίφημο παλάτι της Αικατερίνης όπου βρισκόταν το Κεχριμπαρένιο Δωμάτιο. Το δωμάτιο αποσυναρμολογήθηκε από τους Ναζί για να μεταφερθεί στη Γερμανία όπου επανασυναρμολογήθηκε στο κάστρο Κένισγκσμπεργκ. Το 1979 η σοβιετική κυβέρνηση άρχισε την ανακατασκευή του βασιζόμενη στα πρωτότυπα σχέδια και σε φωτογραφίες. Χρειάστηκαν 24 χρόνια για να ολοκληρωθεί το έργο.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: Αγία Πετρούπολη (Ερμιτάζ, ναός Χυμένου Αίματος, κρουαζιέρα στα κανάλια του ποταμού Νέβα)

Σήμερα θα επισκεφθούμε τα χειμερινά ανάκτορα των τσάρων, όπου στεγάζεται το μουσείο Ερμιτάζ, ένα από τα πλουσιότερα μουσεία του κόσμου με 2.700.000 εκθέματα και το τρίτο σε μέγεθος στον κόσμο μετά το Λούβρο και την Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου. Άρχισε να λειτουργεί το 1764 επί Μεγάλης Αικατερίνης της Ρωσίας και περιλαμβάνει έργα των Λεονάρντο Ντα Βίντσι, Μιχαήλ Άγγελου, Ραφαήλ, Ρενουάρ, Τιτσιάνο, Ρέμπραντ, Βαν Γκογκ, Ματίς, Γκωγκέν, γλυπτά του Ροντέν και αμέτρητα βασιλικά έπιπλα και σκεύη.

Ακολουθεί ο Ναός του Χυμένου Αίματος, με την παράξενη ιστορία. Ο ναός χτίστηκε στο σημείο όπου ο Τσάρος Αλέξανδρος Β΄ πυροβολήθηκε και τραυματίστηκε θανάσιμα τον Μάρτιο του 1881 από αναρχικούς μηδενιστές. Η κατασκευή του ολοκληρώθηκε το 1907 και χρηματοδοτήθηκε από τη βασιλική οικογένεια. Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα κτίρια της πόλης, τα οποία είναι είτε μπαρόκ είτε νεοκλασικά, ο ναός του Χυμένου Αίματος θυμίζει τη μεσαιωνική ρωσική αρχιτεκτονική, στο πνεύμα του ρομαντικού εθνικισμού και καλύπτεται με πολύχρωμα μωσαϊκά.

Ο ναός αυτός επί τσαρικής Ρωσίας χρησιμοποιούνταν μόνο για μνημόσυνα του Αλέξανδρου Β΄ και δεν απέκτησε ποτέ πλήρως λειτουργικό ρόλο για τον λαό. Μετά την Οκτωβριανή Επανάσταση, το 1923, έγινε ο επίσημος καθεδρικός της πόλης ανοιχτός για όλους τους σοβιετικούς πολίτες. Κατά τη γερμανική Πολιορκία του Λένινγκραντ (1041-44) στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο υπέστη τεράστιες καταστροφές, οπότε μετά τον πόλεμο άλλαξε χρήση, και λειτούργησε ως αποθήκη της όπερας. Το 1970, υπάχθηκε στο μουσείο του καθεδρικού του Αγίου Ισαάκ και άρχισε η ανακαίνισή του, η οποία διήρκησε όμως πάνω από 30 χρόνια. Τελικά ο Ναός του Χυμένου Αίματος επαναλειτούργησε το 1997.

Στη συνέχεια ακολουθεί κρουαζιέρα στον ποταμό Νέβα. Θα δούμε μια άλλη όψη της πόλης. Θα πλεύσουμε ανάμεσα σε νησιά που χωρίζονται με φυσικά και τεχνητά κανάλια, που ενώνονται μεταξύ τους με γέφυρες και δικαιώνουν το όνομα της πόλης ως «Βενετία του Βορρά».

Διανυκτέρευση στην Αγία Πετρούπολη.

 

7η ημέρα: Αγία Πετρούπολη (Φρούριο Πέτρου και Παύλου – Πέτερχοφ)

Σήμερα θα επισκεφθούμε το νησάκι του Νέβα, με το Φρούριο Πέτρου & Παύλου, στο εσωτερικό του οποίου βρίσκεται ο ομώνυμος ναός με το κοιμητήριο των Τσάρων. Το φρούριο αυτό οικοδομήθηκε το 1740 από τον Μεγάλο Πέτρο και λειτούργησε ως η ακρόπολη της Πετρούπολης. Το κυριότερο χαρακτηριστικό του είναι οι έξι επιβλητικοί προμαχώνες του οι οποίοι αρχικά ήταν ξύλινοι όμως στη συνέχεια ανακατασκευάστηκαν με ισχυρότερα υλικά (πέτρα και σίδερο). Από το 1720 το φρούριο χρησίμευε ως βάση της αυτοκρατορικής φρουράς αλλά και ως φυλακή υψίστης ασφαλείας κυρίως για πολιτικούς κρατουμένους. Μερικοί από αυτούς ήταν ο Κροπότκιν, ο Ντοστογιεφσκι, ο Μπακούνιν, ο Τίτο της Γιουγκοσλαβίας. Ο μοναδικός που κατάφερε να δραπετεύσει ήταν ο Κροπότκιν. Το 1924, καταργήθηκε από το σοβιετικό καθεστώς η φυλακή και το φρούριο άρχισε να λειτουργεί ως το Κρατικό Μουσείο της Πετρούπολης.

Στην συνέχεια θα αναχωρήσουμε για μία εκδρομή στην πόλη Πέτερχοφ (Πετροντβόρετς, από το 1944) που βρίσκεται στον Κόλπο της Φινλανδίας. Η πόλη αυτή φιλοξενούσε τα θερινά ανάκτορα των τσάρων και σήμερα είναι πραγματικά η ομορφότερη πόλη των περιχώρων της Πετρούπολης, με 7 πάρκα, 20 παλάτια κτισμένα στις αρχές του 18ου αιώνα, φαντασμαγορικούς καταρράκτες και 144 σιντριβάνια. Ο ίδιος ο Μεγάλος Πέτρος αποφάσισε να οικοδομήσει το ανάκτορο κατά το πρότυπο των Βερσαλλιών. Τα σιντριβάνια προσδίδουν στο ανακτορικό συγκρότημα τον μοναδικό χαρακτήρα του και αποτελούν ύψιστο επίτευγμα υδραυλικής. Όπως καταλαβαίνετε η σημερινή μέρα είναι γεμάτη με παλάτια και τσαρικό μεγαλείο. Θα την απολαύσουμε λοιπόν όπως της αξίζει.

Διανυκτέρευση στην Αγία Πετρούπολη.

 

8η ημέρα: Αγία Πετρούπολη – πτήση επιστροφής

Πρωινό και ευκαιρία για χαλαρή βόλτα στην πόλη (check-out πριν τις 12:00), πριν μεταβούμε στο αεροδρόμιο για να επιβιβαστούμε στην πτήση επιστροφής μας, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

 

 ΤΙΜΕΣ

Αναχώρηση από Αθήνα - για τις πρώτες 11 συμμετοχές και για κρατήσεις έως 31/01 από 839 ευρώ - Τιμή από 779€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 779 € 550 €
  Twin Room 779 € 550 €
  Triple Room 779 € 550 €
  Single Room 1039 € 550 €

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  7/6/2022 - Αναχώρηση από Αθήνα - Λευκές νύχτες, αναχώρηση Αγίου Πνεύματος - για τις πρώτες 11 συμμετοχές και για κρατήσεις έως 31/01 από 999 ευρώ  - Τιμή από 956€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 956 € 550 €
  Twin Room 956 € 550 €
  Triple Room 956 € 550 €
  Single Room 1216 € 550 €

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό
  • Ξενοδοχεία 4*sup.
  • Ημιδιατροφή μέσα στα ξενοδοχεία
  • Μεταφορές, ξεναγήσεις, είσοδοι σε μουσεία, μνημεία και αξιοθέατα όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Ξενάγηση στο μουσείο Ερμιτάζ και είσοδος
  • Κρουαζιέρα στον ποταμό Νέβα (καιρού επιτρέποντος)
  • Είσοδος και ξενάγηση στον μεγαλοπρεπή Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ισαακίου
  • Ξενάγηση στο Κρεμλίνο & τους 3 Καθεδρικούς Ναούς και είσοδος
  • Περίπατος στον διάσημο πεζόδρομο Στάρυ Αρμπάτ.
  • Επίσκεψη στο παλάτι της Αικατερίνης.
  • Επίσκεψη Μουσείο Κοσμοναυτών και είσοδος
  • Επίσκεψη στην ιστορική πόλη Ζαγκόρσκ, το "Βατικανό της Ρωσίας"
  • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός και τοπικοί ξεναγοί και όχι μόνο τοπικοί ελληνόφωνοι ξεναγοί-συνοδοί. Σε κάποιες αναχωρήσεις ο αρχηγός μπορεί να σας περιμένει στην Ρωσία
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  •  Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά

.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ  

  • Φόροι, επιβάρυνση καυσίμων, BIZA, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 550 €

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από Þ Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

OS 804

18/04/2022

ΑΘΗΝΑ – ΒΙΕΝΝΗ

06:40

07:55

OS 601

18/04/2022

ΒΙΕΝΝΗ – ΜΟΣΧΑ

09:15

13:00

LX 1311

25/04/2022

ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ – ΖΥΡΙΧΗ

14:20

16:25

LX 1842

25/04/2022

ΖΥΡΙΧΗ – ΑΘΗΝΑ

17:45

21:20

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από Þ Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

OS 804

20/04/2022

ΑΘΗΝΑ – ΒΙΕΝΝΗ

06:40

07:55

OS 601

20/04/2022

ΒΙΕΝΝΗ – ΜΟΣΧΑ

09:15

13:00

LX 1311

27/04/2022

ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ – ΖΥΡΙΧΗ

14:20

16:25

LX 1842

27/04/2022

ΖΥΡΙΧΗ – ΑΘΗΝΑ

17:45

21:20

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από Þ Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

OS 804

07/06/2022

ΑΘΗΝΑ – ΒΙΕΝΝΗ

06:40

07:55

OS 601

07/06/2022

ΒΙΕΝΝΗ – ΜΟΣΧΑ

09:15

13:00

LX 1311

14/06/2022

ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ – ΖΥΡΙΧΗ

14:20

16:25

LX 1842

14/06/2022

ΖΥΡΙΧΗ – ΑΘΗΝΑ

17:45

21:20