Skip to main content

Όσλo & Στοκχόλμη Πάσχα 2023! από 1130€

Αναχώρηση:  12/04/2023 – 17/04/2023...Διάρκεια: 6 ημέρες

Συνοπτική περιγραφή

Η Στοκχόλμη, πρωτεύουσα της Σουηδίας, είναι χτισμένη πάνω σε 14 νησιά.

Η ονομασία της σημαίνει στα σουηδικά «η πόλη ανάμεσα στις γέφυρες», γι’ αυτό και πολλοί την αποκαλούν «Βενετία του Βορρά». Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι που θα μαγέψει και θα εντυπωσιάσει ακόμα και τον πιο απαιτητικό ταξιδιώτη!

Το Όσλο είναι η πιο κοσμοπολίτικη Σκανδιναβική πρωτεύουσα και μια από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες σε έκταση, αλλά με μικρό- συγκριτικά- πληθυσμό. 

 

Αναλυτικό πρόγραμμα

1η ημέρα: ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ

Αναχώρηση για την Στοκχόλμη. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος για να ανακαλύψετε τις όμορφες γωνιές της πόλης. Μπορείτε να περιηγηθείτε στα καταστήματα της πόλης για σουβενίρ και να πιείτε τον καφέ σας σε κάποιο γραφικό καφέ, ενώ αργότερα το βράδυ σας προτείνουμε να δειπνήσετε σε κάποιο από τα εστιατόρια της πόλης.

2η ημέρα: ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ

Πρωινό και ξεκινάμε την ξενάγηση  της πόλης για να γνωρίσουμε την ιστορία της σουηδικής πρωτεύουσας όπου ανάμεσα σε άλλα θα περιηγηθούμε στο μεσαιωνικό κομμάτι της πόλης, το παλάτι, το Δημαρχείο στις αίθουσες του οποίου πραγματοποιείται η απονομή των βραβείων Νόμπελ, την Όπερα, το κοινοβούλιο, τους εμπορικούς δρόμους, το λιμάνι.

Η Παλιά Πόλη (Gamla Stan), με τα πλακόστρωτα στενά, το Βασιλικό παλάτι, το Κοινοβούλιο και τον επιβλητικό Καθεδρικό Ναό είναι ο τελικός μας προορισμός.  Θα περιηγηθούμε στα στενάκια και θα περάσουμε από το μεγαλόπρεπο Βασιλικό Παλάτι,  ένα από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης. Ελεύθερος χρόνος για περιήγηση στα μικρά και πολύχρωμα στενάκια με τα συμπαθητικά καταστήματα

Σας προτείνουμε μια επίσκεψη στο Δημαρχείο (Stockholms Stadshus) της πόλης, ένα ασυνήθιστα γοητευτικό κτίριο επηρεασμένο από διαφορετικούς αρχιτεκτονικούς ρυθμούς, που έχει καθιερωθεί σαν εθνικό σύμβολο της χώρας. Ο πύργος του Δημαρχείου, με ύψος 106 μέτρα, προσφέρει την ωραιότερη πανοραμική  θέα της επιβλητικής αρχιτεκτονικής και των πάρκων της πόλης. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ

Πρωινό και στον ελεύθερο χρόνο σας αξίζει να επισκεφθείτε το  μουσείο που στεγάζει το πολεμικό πλοίο «Βάσα» το οποίο ανασύρθηκε από το βυθό του λιμανιού της πόλης τα τελευταία χρόνια, τους κήπους του Μίλλες (Millesgården), με τα όμορφα γλυπτά του Σουηδού καλλιτέχνη.

Για τους λάτρεις των μουσείων, η Στοκχόλμη διαθέτει πάνω από 70.

Τέλος, αν σας ενδιαφέρει η φωτογραφία, αξίζει να επισκεφθείτε το μουσείο φωτογραφίας (Fotografiska), το οποίο φιλοξενεί προσωρινές εκθέσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Μια βόλτα στα κανάλια είναι μία πολύ καλή επιλογή για να δείτε όλους του κήπους και τα πάρκα από το νερό, να περάσετε κάτω από τις γέφυρες και να δείτε το σημείο συνάντησης της θάλασσας με την λίμνη που οδηγεί στη παλιά πρωτεύουσα της χώρας. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ – ΌΣΛΟ

Πρωινό, check out και μεταφορά στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για Όσλο.

Άφιξη και ξεκινάμε την γνωριμία μας με την Πρωτεύουσα της Νορβηγίας. Θα επισκεφθούμε  όλα τα αξιοθέατα, ανάμεσά τους το Δημαρχείο Oslo Rådhus, το πιο αναγνωρίσιμο κτίριο της πόλης, καθώς κάθε χρόνο εκεί απονέμεται το βραβείο Nobel Ειρήνης, τα Βασιλικά Ανάκτορα, το μεσαιωνικό κέντρο και το μεγαλοπρεπές πάρκο του Φρόγκνερ με τα εκπληκτικά γλυπτά του Vigeland (Vigeland Sculpture Park). Η τεχνοτροπία των γλυπτών είναι χαρακτηριστική του ύφους που διακρίνει τον δημιουργό τους και τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν.

Μεταφορα στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

5η ημέρα : ΌΣΛΟ

Πρωινό και ημέρα ελεύθερη .Ξεκινήστε με μια περιπλάνηση στην Βασιλική κατοικία με τους κήπους (Det Kongelige Slott). Στην πόλη αξίζουν ακόμα την προσοχή σας, το μοντέρνο και πολύβουο εμπορικό κέντρο Akker Brygge, το οποίο συγκεντρώνει μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια, μπαρ και νυκτερινά κέντρα της πόλης Μπορείτε να δείτε επίσης, κάποια από τα Μουσεία που βρίσκονται στη χερσόνησο του Bygdoy.Διανυκτέρευση.

6η ημέρα : ΌΣΛΟ - ΑΘΗΝΑ

Πρωινή μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής στην Αθήνα μέσω σταθμού.

 

ΤΙΜΗ

  • Τιμή ενήλικα σε δίκλινο 1130€
  • Τιμή παιδιού έως 11 ετών σε έξτρα κρεβάτι στο δωμάτιο των γονιών 980€
  • Τιμή μονόκλινου 1480€
  • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων 270€

 

ΠΤΗΣΕΙΣ

 

Kωδικός Πτήσης

Ημερομηνία

Δρομολόγιο

Ώρα αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

 

D84384

12/04/23

ATH - STO

15.25

18.00

Αθήνα - Στοκχόλμη

DY805

15/04/23

STO - OSL

09.10

10.10

Στοκχόλμη - Όσλο

TK1754

17/04/23

OSL - IST

18.45

23.35

Όσλο – Κωνσταντινούπολη

TK1841

18/04/23

IST - ATH

01.15

02.40

Κωνσταντινούπολη - Αθήνα

 

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Στοκχόλμη

Elite Arcadia hotel ή παρόμοιο

Όσλο

Clarion Collection Bastion ή παρόμοιο

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Τρείς νύχτες διαμονή σε ξενοδοχείο πρώτης κατηγορίας στη Στοκχόλμη
  • Δύο νύχτες διαμονή σε ξενοδοχείο πρώτης κατηγορίας στο Όσλο
  • Αεροπορικά εισιτήρια οικ. θέσης Αθήνα –  Στοκχόλμη
  • Αεροπορικά εισιτήρια οικ. θέσης Όσλο– Αθήνα μέσω σταθμού
  • Αεροπορικά εισιτήρια οικ. Θέσης Στοκχόλμη - Όσλο
  • Πρωινό σε μπουφέ καθημερινά
  • Ελαφρύ δέιπνο μπουφέ στο ξενοδοχείο του Όσλο
  • Ενημερωτικά έντυπα για τη Στοκχόλμη και το Όσλο
  • Εξειδικευμένες πληροφορίες και προτάσεις
  • Ξενάγηση της Στοκχόλμης
  • Ξενάγηση του Όσλο
  • Μεταφορές αεροδρόμιο – πόλη – αεροδρόμιο

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Είσοδοι σε μουσεία & αξιοθέατα, ποτά και φιλοδωρήματα
  • Ότι δεν αναφέρεται ρητά στα περιλαμβανόμενα
  • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων 270€