Skip to main content

ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ – ΚΟΣΤΑ ΜΠΡΑΒΑ ΜΑΙΟΣ 2013

ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ – ΚΟΣΤΑ ΜΠΡΑΒΑ
Αναχωρήσεις :        

Απρίλιος:            5,14,21                             Μάιος:                 19,26

 

1η Ημέρα:            ΕΛΛΑΔΑ – ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ (ΕΚΔΡΟΜΗ ΜΙΣΗΣ ΗΜΕΡΑΣ)

Πτήση για Βαρκελώνη. Άφιξη και ξεκινάμε την περιήγηση της πόλης από τον λόφο Μοντζουίκ, όπου θα απολαύσουμε την πανοραμική θέα της πόλης και του λιμανιού. Συνεχίζουμε προς το Ολυμπιακό χωριό και το Ολυμπιακό στάδιο όπου πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες το 1992. Επόμενος σταθμός το Πάρκο Γκουέλ, ο καμβάς της δημιουργίας του διάσημου Γκαουντί, με το αξιόλογο έργο του Σαγράδα Φαμίλια (Αγία Οικογένεια). Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στην περιοχή ΚΟΣΤΑ ΜΠΡΑΒΑ. Χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την περιοχή. Δείπνο και διανυκτέρευση.

2η Ημέρα:            ΟΛΟΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ (προαιρετική) 140 χλμ.

Πρωινό στο ξενοδοχείο, μεταφορά στη Βαρκελώνη και ξεκινάμε την περιήγησή μας από το Ισπανικό χωριό με τα γραφικά σοκάκια, που δημιουργήθηκε για τη Διεθνή Έκθεση του 1929. Στο Ισπανικό χωριό θα θαυμάσετε όλες τις γειτονιές των Ισπανικών πόλεων μαζεμένες. Μην ξεχάσετε να επισκεφθείτε το εργαστήρι φυσητών γυαλιών. Θα έχετε χρόνο στη διάθεσή σας για καφέ και να ψωνίσετε διάφορα σουβενίρ. Εν συνεχεία θα μεταφερθούμε στο ParcdelaCiutadella, το πιο κεντρικό πάρκο της Βαρκελώνης, που περιλαμβάνει ζωολογικό κήπο, μια λίμνη και πολλά μουσεία. Θα καταλήξουμε στη Γοτθική συνοικία, όπου θα περιηγηθούμε στα γραφικά σοκάκια, στον Καθεδρικό Ναό, στο κυβερνείο της Καταλονίας και στο πρώην παλάτι της βασίλισσας Ισαβέλλας και κατόπιν θα έχετε χρόνο για βόλτα στην περίφημη Ράμπλας. Στη συνέχεια θα δούμε τη Barceloneta, την παλιά παραλία της Βαρκελώνης. Ολοκληρώνοντας τη σημερινή μας περιήγηση, θα επισκεφθούμε το ενυδρείο της πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η Ημέρα:            ΟΛΟΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΧΙΡΟΝΑ – ΦΙΓΚΕΡΕΣ (προαιρετική) 250 χλμ.

Μετά το πρόγευμα η σημερινή μας ημέρα ξεκινάει με εκδρομή (προαιρετικά) στην Ιστορική πόλη της Χιρόνα, όπου θα θαυμάσουμε, μεταξύ άλλων, τον Καθεδρικό Ναό και την εβραϊκή συνοικία. Χρόνος ελεύθερος για να περιηγηθείτε στα γραφικά σοκάκια. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Figueres, όπου βρίσκεται το μουσείο – θέατρο του διάσημου ζωγράφου SalvadorDali. Αφεθείτε στη σουρεαλιστική ατμόσφαιρα που εκπνέουν τα έργα του, από τα πρώτα χρόνια της καλλιτεχνικής του δραστηριότητας, ως και τα τελευταία χρόνια της ζωής του. Βγαίνοντας από το μουσείο σας προτείνουμε να επισκεφθείτε την Καθολική εκκλησία του Αγ. Πέτρου. Θαυμάστε τη Γοτθική αρχιτεκτονική του με τις τοξωτές οροφές και την απλότητα του ναού. Προτείνουμε επίσης να επισκεφθείτε, εκτός των άλλων το Μουσείο Κοσμημάτων καθώς και το Μουσείο Παιχνιδιών. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Για το βράδυ σας προτείνουμε διασκέδαση με ShowFlamenco που πραγματικά θα σας μείνει αξέχαστο! Η LaSiesta είναι ένα παλιό παραδοσιακό Καταλανικό αγρόκτημα που έχει μεταμορφωθεί. Βρίσκεται σε ένα υπέροχο περιβάλλον και περιβάλλεται από καταπράσινα πάρκα με όμορφη θέα. Θα έχετε την τύχη να παρακολουθήσετε το Show από τον χορευτή ο οποίος κατέχει το ρεκόρ Γκίνες στα πιο γρήγορα χτυπήματα ποδιού.  

4η Ημέρα:            ΟΛΟΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΠΕΡΠΙΝΙΑΝ (ΓΑΛΛΙΑ) (προαιρετική) 280 χλμ.

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχωρούμε (προαιρετικά) για το Περπινιάν στη Γαλλία. Άφιξη και ακολουθεί περιήγηση στο κέντρο της πόλης. Η σημερινή πρωτεύουσα της περιφέρειας του Ρουσιγιόν έφτασε σε εντυπωσιακή άνθηση τον 13ο και 14ο αιώνα επί των βασιλέων της Μαγιόρκας. Το οχυρωμένο Palais de Rois, αποτελεί αδιάψευστο μάρτυρα της ευημερίας της πόλης. Στην πλατεία de la Loge του Περπινιάν, θα ανακαλύψουμε και ένα από τα ωραιότερα κτίσματα της πόλης, τη στοά Loge de Μer. Εκεί όπου τα Πυρηναία καταλήγουν στη Μεσόγειο, ξεκινά η παραλιακή οδός που εκτείνεται κατά μήκος της βραχώδους Cote Vermeille. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η Ημέρα:            ΟΛΟΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ MONTSERRAT & ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ TORRES (προαιρετική)   260 χλμ.

Πρόγευμα και τη σημερινή ημέρα, προαιρετικά, μέσα από μια όμορφη διαδρομή θα απολαύσουμε τη θέα του Όρους MONTSERRATκαι θα επισκεφθούμε το μοναστήρι των Βενεδικτίνων μοναχών. Η ιστορία του μοναστηριού ξεκινάει από το 880 μ.Χ., όπου σε ένα σπήλαιο βρέθηκε το ξύλινο άγαλμα της Παρθένου Μαρίας, Λα Μορενέτα (η μελαχρινούλα). Είναι για την Ισπανία ότι η Παναγία της Τήνου για τους Έλληνες. Θαυμάστε τον Καθεδρικό Ναό, δώστε προσοχή στις ατέλειωτες εικόνες – αγάλματα, όπου φέρουν ελληνικά ονόματα και αφήστε το βλέμμα σας να περιπλανηθεί από υψόμετρο 1100 μ. Μετά την επίσκεψη στο μοναστήρι, οι τολμηροί θα έχουν χρόνο στη διάθεσή τους για μια βόλτα με το τρενάκι (έξοδα ατομικά). Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το διάσημο οινοποιείο Torres, όπου θα ξεναγηθούμε στα αμπέλια και στα κελάρια του οινοποιείου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

6η Ημέρα:            ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Χρόνος στη διάθεσή σας μέχρι τη μεταφορά προς το αεροδρόμιο της Βαρκελώνης για την πτήση της επιστροφής στην Ελλάδα.

395€ κατ’ άτομο σε δίκλινο, σε ξενοδοχείο 3* (Μονόκλινο + 100€)

445€ κατ’ άτομο σε δίκλινο, σε ξενοδοχείο 4 * (Μονόκλινο + 140 €)

Περιλαμβάνονται

ü      Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ-ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ-ΑΘΗΝ, με απευθείας πτήσεις της AEGEAN / VUELING.

ü      Φόροι αεροδρομίων.

ü      Μεταφορές αεροδρόμιο – ξενοδοχείο – αεροδρόμιο.

ü      5 διαν/σεις σε ξενοδοχείο 3, 4* στην Κόστα Μπράβα.

ü      Ημιδιατροφή στο ξενοδοχείο κατά τη διάρκεια της διαμονής.

ü      1 εκδρομή μισής ημέρας στην Βαρκελώνη.

ü      Ταξιδιωτική Ασφάλεια (Αστικής Ευθύνης).

ü      Ελληνόφωνος Συνοδός – Αρχηγός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.

ü      Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται

û       Είσοδοι μουσείων & αρχαιολογικών χώρων.

û       Ποτά – αναψυκτικά κατά τη διάρκεια των γευμάτων και των βραδινών εκδηλώσεων στο ξενοδοχείο.

û       Ότι ρητώς δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Προαιρετικές εκδρομές / ενδεικτικές τιμές για ελάχιστη συμμετοχή 20 ατόμων

Ολοήμερη εκδρομή ΜONTSERRAT & ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ TORRES                    40 €
Ολοήμερη εκδρομή ΧΙΡΟΝΑ – ΦΙΓΚΕΡΕΣ                                                 40 €
Ολοήμερη εκδρομή ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ                                                             40 €
Ολοήμερη εκδρομή ΠΕΡΠΙΝΙΑΝ                                                                 40 €

Πακέτο προαγοράς από Ελλάδα   100 €:
Ολοήμερη εκδρομή ΜONTSERRAT & ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ TORRES         
Ολοήμερη εκδρομή ΧΙΡΟΝΑ – ΦΙΓΚΕΡΕΣ                                                                                                             
Ολοήμερη εκδρομή ΠΕΡΠΙΝΙΑΝ                                                              

Σημαντικές Παρατηρήσεις.

Η σειρά του προγράμματος ενδέχεται να αλλάξει, εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο για την καλύτερη διεξαγωγή του, χωρίς να αφαιρεθεί τίποτα.

Αναχωρήσεις :

Απρίλιος:            5,14,21

Μάιος:                 19,26