Skip to main content

Ισπανία: Μαδρίτη Βαλένθια Βαρκελώνη, Historia de un Amor Καλοκαιρι 2022 απο 895

Ταξίδι 8 ημερών (επιστροφή ξημερώματα της 8ης μέρας)

22/07, 05/08, 12/08

 

  •  ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ δρομολόγια με AEGEAN AIRLINES
    Αθήνα Μαδρίτη — Βαρκελώνη Αθήνα
  • Διαμονή σε ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ 4*/4*s κεντρικά ξενοδοχεία
    CATALONIA LA PEDRERA  Βαρκελώνη – 2 διανυκτερεύσεις
    MAYORAZGO Μαδρίτη – 2 διανυκτερεύσεις
    SILKEN PUERTA Βαλένθια – 2 διανυκτέρευσεις
  • Ξενάγηση στη Μαδρίτη & στο φημισμένο μουσείο Πράδο
  • Εκδρομή στην μεσαιωνική πόλη του Τολέδο, επίσκεψη στον καθεδρικό ναό της πόλης με τους περίφημους πίνακες – αριστουργήματα
  • Ξενάγηση στην εκπληκτική Βαλένθια των αντιθέσεων, με τα ιδιαίτερης ιστορικής και αρχιτεκτονικής αξίας μνημεία
  • Ξενάγηση στην Βαρκελώνη όπου θα δούμε την Εκκλησία Σαγκράδα Φαμίλια, το Ολυμπιακό Χωριό και το παλιό λιμάνι, αλλά και τον περίφημο πεζόδρομο La Rambla, που οδηγεί στο άγαλμα του Χριστόφορου Κολόμβου
  • Εκδρομή στο Φιγκέρες με επίσκεψη στο μουσείο του εκκεντρικού καλλιτέχνη Νταλί, και στη Χιρόνα όπου θα επισκεφθούμε τον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας

 

Ημέρα 1η: Αθήνα – Μαδρίτη

Στη βασιλική πόλη της Ισπανίας

 Τι σχέση  μπορεί να έχουν μεταξύ τους μια αρκούδα σε ένα δέντρο, μια ιστορική πλατεία περιτριγυρισμένη από 237 μπαλκόνια, πολυπολιτισμικές γειτονιές που σερβίρουν τάπας και μπαρ με βερμούτ, αλλά και μερικά από τα πιο εμβληματικά μουσεία στον κόσμο; Όλα βρίσκονται στη Μαδρίτη, την ιστορική πρωτεύουσα της Ισπανίας στην οποία φτάνουμε με την απευθείας πρωινή πτήση από την Αθήνα!
Χτισμένη σε υψόμετρο 650 μέτρων στο κεντρικό οροπέδιο της Ιβηρικής Χερσονήσου, στην Καστίλλη, η Μαδρίτη μας καλεί να τη γνωρίσουμε αρχίζοντας από το ορόσημό της, που δεν είναι άλλο από την πλατεία Puerta del Sol!
Περπάτημα στους μεγάλους δρόμους Gran Via, Plaza Mayor, Opera, Mercado De San Miguel– αγορά με φαγητό, τάπας, γλυκά, χαμόν, τσούρος,-εμπειρίες γαστρονομικού χαρακτήρα και όχι μόνο.
Στενάκια με μοντέρνα καφέ όπως αυτό στο Calle Ponzano, στέκια που έχουν αντέξει δεκαετίες,  κόσμος που λιάζεται, πλανόδιοι καλλιτέχνες και ένα αυθεντικά μποέμ ευρωπαϊκό στυλ που απαράμιλλό που δεν θα βρείτε πουθενά αλλού παρά εδώ, στην κοσμοπολίτικη πρωτεύουσα της Ισπανίας!

Ημέρα 2η: Μαδρίτη

Πρωινό μενού με Βελάσκεθ, βραδινό με τάπας και χαμόν!

 Το εντυπωσιακό Στάδιο της Ρεάλ, το Santiago Bernabeu και η Puerta de Europa, η Plaza de Toros, η Αρένα της πόλης, η Plaza Colón με το Αρχαιολογικό Μουσείο αλλά και τα κομψά καταστήματα του Barrio de Salamanca, η Πλατεία Ισπανίας με το γιγάντιο γλυπτό του Μιγκέλ Ντε Θερβάντες, το περίφημο Αιγυπτιακό μνημείο Debod, το πάρκο Retiro και φυσικά, η ιστορική Plaza Mayor ανήκουν στις διαφορετικές όψεις της πόλης με τα ποικίλα αρχιτεκτονικά στυλ, έτσι όπως αυτά μας αποκαλύπτονται στη σημερινή μας ξενάγηση.
Από τις βόρειες συνοικίες, καταλήγουμε περπατώντας στα στενά δρομάκια της καρδιάς της Μαδρίτης, όπως το περίφημο Barrio de la letras. Εδώ πάλλεται η καρδιά μιας από τις πιο μποέμ συνοικίες όλης της Ευρώπης, ενώ το μεσαιωνικό κομμάτι της πόλης, η Μαδρίτη των Αψβούργων θα σας εντυπωσιάσει!
Ωστόσο, το highlight  της ημέρας δεν είναι άλλο από το εκπληκτικό Πράδο με τα αριστουργήματα των Ελ Γκρέκο, Βελάθκεθ, Γκόγια να προσφέρουν ένα μοναδικό καλλιτεχνικό ταξίδι στον ιστορικό χρόνο, αποτυπωμένο πάνω σε καμβά.
Καθώς το βράδυ πέφτει απαλά στην πόλη, η Μαδρίτη φαίνεται να ξυπνάει! Tapas bars, κρύα μπύρα, αναρίθμητες γαστρονομικές γωνιές. Από την πολυτελή Salamanca, την χιπ και απελευθερωμένη Chueca και τις πολυπολιτισμικές Lavapiés, η πόλη ανταμείβει τους νυχτερινούς πλάνητες με την έξαρση και τα μοναδικά της vibes.

Ημέρα 3η: Μαδρίτη (Τολέδο) – Βαλένθια

Στην πόλη-μουσείο με το στίγμα του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου

Περιτριγυρισμένο από τον ποταμό Τάγο, το Τολέδο, γνωστό και ως Πόλη των τριών πολιτισμών  -για το οποίο αναχωρούμε μετά το πρωινό μας- αποτελεί εξαιρετικό δείγμα της εποχής του μεσαίωνα, ενώ δικαίως από το 1986 έχει συμπεριληφθεί στον κατάλογο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ουνέσκο. Η πόλη των Χριστιανών, των Εβραίων και των Μουσουλμάνων στο παρελθόν υπήρξε πρωτεύουσα της ισπανικής αυτοκρατορίας και ισχυρό πολιτιστικό κέντρο.
Συγχρόνως, φέρει το στίγμα του Ελ Γκρέκο, ο οποίος όχι μόνο μεγαλούργησε στο Τολέδο, αλλά άφησε εκεί και την τελευταία του πνοή.
Η Συναγωγή θα μας δώσει μια γεύση της ιστορίας της εβραϊκής κουλτούρας στην Ισπανία, ενώ ο Καθεδρικός Ναός, από τους μεγαλύτερους στην Ευρώπη, αποτελεί ένα εντυπωσιακό δείγμα μεσαιωνικής και γοτθικής αρχιτεκτονικής. Όμως, το highlight του ναού είναι η γκαλερί που βρίσκεται στο σκευοφυλάκιο με ανεκτίμητης αξίας πίνακες του Ελ Γκρέκο, του Καραβάτζιο και του Βελάσκεθ.
Σε συνέχεια της μαγευτικής ξενάγησης στην ιστορία της τέχνης και της αρχιτεκτονικής, το παρεκκλήσι του Σάντο Τομέ στεγάζει το αριστούργημα του Ελ Γκρέκο H ταφή του κόμη Οργκάθ. Αυτά και ακόμα περισσότερα θα μας αποκαλύψει η  βόλτα μας στο Τολέδο που φέρει τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα μιας πόλης-μουσείου.
Γεμάτοι με τις σπάνιες αυτές εικόνες τέχνης, συνεχίζουμε για τις όχθες του ποταμού Γκουαδαλαβιάρ και την πανέμορφη Βαλένθια.

Ημέρα 4η: Βαλένθια

Αιώνιος μεσαίωνας: Στα κάστρα για καφέ και πανοραμικές λήψεις και στην Barrio del Carmen για την καλύτερη παέγια της πόλης!

 Μεσαιωνικά κάστρα, αρτ ντεκό κτίσματα, μικρά γραφικά μαγαζάκια και εξαιρετικό φαγητό. Τα παραπάνω είναι οι συστάσεις για την πανέμορφη πόλη με τον έντονο μεσαιωνικό χαρακτήρα στην οποία θα περιηγηθούμε μετά το πρωινό μας.
Στο ιστορικό της κέντρο θα συναντήσουμε ένα πυκνό δίκτυο μνημείων ιδιαίτερης ιστορικής και αρχιτεκτονικής αξίας. Ανάμεσα σε αυτά περιλαμβάνεται και η Llotja de la Seda (Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από το 1996). Όμως, το αδιαπραγμάτευτο ορόσημό της δεν είναι άλλο από την Πόλη των Τεχνών και των Επιστημών (Ciutat de les Arts i les Ciències). Το πρωτοποριακό και φουτουριστικό συγκρότημα – μουσείο φέρει τη σχεδιαστική υπογραφή του αρχιτέκτονα Σαντιάγο Καλατράβα.
Θα διατρέξουμε το πλούσιο ιστορικό παρελθόν της πόλης που ξεκινάει από την αρχαιότητα και θα γνωρίσουμε σπουδαία μνημεία μεταξύ των οποίων και τον καθεδρικό ναό της.
Το απόγευμα είναι ό,τι πρέπει για μια βόλτα στο διάσημο πάρκο Jardins del Turia, το μεγαλύτερο άλλωστε, αστικό πάρκο της Ευρώπης! Γεμάτο λίμνες, μονοπάτια πεζοπορίας, αθλητικές εγκαταστάσεις και θεματικά ψυχαγωγικά πάρκα, πρόκειται για αστική όαση και ένα από τα πιο δυνατά αξιοθέατα της πόλης.
Τέλος, επιβάλλεται μια βόλτα στο πιο ξεχωριστό κομμάτι του ιστορικού κέντρου της πόλης. Η πολύχρωμη γειτονιά Barrio del Carmen θα σας συναρπάσει με την ιδιαίτερη ντοπιολαλιά της, γεμάτη με εντυπωσιακά κτίρια, καφέ, μπαρ και εστιατόρια τα οποία φημολογούνται πως σερβίρουν την καλύτερη παέγια που θα δοκιμάσετε στην Ισπανία!

Ημέρα 5η: Βαλένθια – Βαρκελώνη

Ολυμπιακά χωριά, γοτθικές συνοικίες και μεσογειακή αύρα

 Πρωινή αναχώρηση για τη Βαρκελώνη, την πολύχρωμη, εξόχως ανθρωποκεντρική πρωτεύουσα της Καταλονίας που αντανακλά τον σφυγμό του ευρωπαϊκού άστεως στο οποίο συμβαίνουν κυριολεκτικά τα πάντα!
Μνημεία, αρχιτεκτονικά θαύματα του μοντέρνου και ιστορικού κόσμου, κουλτούρα και φυσικά, διάσπαρτη, η σφραγίδα του Αντόνιο Γκαουντί!
Η ξενάγησή μας αρχίζει από την κεντρική πλατεία της Βαρκελώνης, την Plaza Catalunia. Διασχίζοντας την περίφημη λεωφόρο Paseo de Gracia με τα πιο ακριβά καταστήματα θα δούμε τα εξαιρετικά σπίτια από την εποχή του μοντερνισμού διάσημων αρχιτεκτόνων με γνωστότερα την Casa Batllo και Casa Mila του μεγάλου Αντόνιο Γκαουντί.
Φυσικά, θα σταματήσουμε για να δούμε από κοντά το αριστούργημά του, την περίφημη εκκλησία Sagrada Familia.
Ένα απαραίτητο πέρασμα από το Porto Olympico, το λιμάνι των Ολυμπιακών Αγώνων, το Ολυμπιακό χωριό και την Barceloneta, παλιά γειτονιά των ψαράδων, επιβάλλονται ως αναπόσπαστα μέρη της αστικής μας περιπλάνησης. Περνώντας λοιπόν από την άλλη πλευρά της πόλης θα ανηφορήσουμε στο λόφο Montjuik, όπου βρίσκεται το ολυμπιακό στάδιο και όλες οι εγκαταστάσεις της ολυμπιάδας του 1992., ενώ η επόμενη στάση μας θα γίνει στο ισπανικό χωριό που κατασκευάστηκε για την παγκόσμια έκθεση του 1929.
Το ιστορικό κέντρο της πόλης με την περίφημη γοτθική συνοικία στην οποία βρίσκονται τα περισσότερα διοικητικά κτήρια, το παλάτι των καθολικών βασιλιάδων και ο καθεδρικός ναός επισφραγίζει την καταπληκτική μας ξενάγηση με τον καλύτερο τρόπο.
Για το απόγευμα προτείνουμε μια βόλτα στην πλατεία έμβλημα της πόλης, την Placa Catalunya. Ο περίφημος πεζόδρομος La Rambla καταλήγει στο λιμάνι. Εδώ δεσπόζει το πανύψηλο άγαλμα του Χριστόφορου Κολόμβου, το οποίο φυσικά στρέφεται προς την Αμερική. Υπέροχη ανάπλαση στην παραλία, η γραφική Μπαρτσελονέτα, σικ καταστήματα και όμορφη παλιά πόλη. Τι άλλο να θελήσει κανείς γι’ αυτό το ελεύθερο απόγευμα με την αύρα της Μεσογείου και την απαράμιλλη ατμόσφαιρα;

Ημέρα 6η: Βαρκελώνη

Πικάσο, τσούρος και φλαμέγνκο! Ολέ!

 Ελεύθερη μέρα στην πόλη και οι επιλογές είναι ατελείωτες. Μια καλή αρχή είναι η επίσκεψη στο μουσείο του Πάμπλο Πικάσο, όπου θα απολαύσετε πίνακες κυρίως της πρώιμης φάσης του γνωστού ζωγράφου.
Η πανέμορφη εκκλησία Σάντα Μαρία Ντελ Μαρ σας περιμένει κι αυτή ως εξαίσιο παράδειγμα γοτθικής αρχιτεκτονικής και στη συνέχεια, το πάρκο Ciutadella που άλλοτε εκτελούσε χρέη οχυρού του Φίλιππου Ε, κατασκευασμένο για την παγκόσμια έκθεση του 1888.  Δίπλα από το πάρκο δεσπόζει η αψίδα του θριάμβου που ήταν η είσοδος για τη σημαντική αυτή περίοδο της Βαρκελώνης.
Στο ενυδρείο της πόλης, από τα πιο σημαντικά της Ευρώπης, θα έχετε την ευκαιρία να «καταδυθείτε» στη μαγεία του θαλάσσιου βασιλείου. Οι λάτρεις του ποδοσφαίρου, μπορείτε να επισκεφτείτε το Camp nou, το γήπεδο της φημισμένης Μπαρτσελόνα, της καλύτερης ομάδας του κόσμου. Στο μουσείο της ομάδας εκτίθενται ως άλλα άγια δισκοπότηρα, οι χρυσές μπάλες και τα χρυσά παπούτσια του καλύτερου ποδοσφαιριστή του κόσμου, του Λιονέλ Μέσι, ενώ από τις κερκίδες του μεγαλύτερου γηπέδου της Ευρώπης μπορείτε να νιώσετε τις δονήσεις και τις επάλξεις του αγώνα.
Τέλος, οι λάτρεις της γαστριμαργίας μπορούν να ανακαλύψουν τις αυθεντικές γεύσεις της Βαρκελώνης. Με τεράστια παρακαταθήκη και με υλικά που αντλούνται τόσο από το βουνό, όσο και από τη θάλασσα, η βαρκελωνέζικη  κουζίνα είναι από μόνη της ένα ταξίδι στη γεύση και τον πολιτισμό. Καφές ή ζεστή σοκολάτα συνοδευόμενα με γλυκίσματα τσούρος (xurros), παέγια, τάπας με χαμόν, θαλασσινά και άλλες λιχουδιές, ψάρια, θαλασσινά και οστρακοειδή στην Μπαρτσελονέτα και για επιδόρπιο, η περίφημη κρέμα Καταλάνα, συμπυκνώνουν την περιπλάνηση ενός ταξιδιού γεμάτο γευστικές συγκινήσεις.
Το βράδυ, η Βαρκελώνη λικνίζεται στους ρυθμούς του Φλαμένγκο. Παρακολουθήστε λοιπόν τον φλογερό χορό στην πατρίδα του και αφεθείτε στον έντονο και γεμάτο πάθος ρυθμό του.

Ημέρα 7η: Βαρκελώνη (Χιρόνα, Φιγκέρες) – Αθήνα

Στον ονειρικό και άκρως σουρεαλιστικό κόσμο του Σαλβαδόρ Νταλί

 Μια κατάφυτη διαδρομή γεμάτη πευκοδάση μας οδηγεί στο Φιγκέρες, τη γενέτειρα του μεγάλου Καταλανού ζωγράφου. Το μουσείο θέατρο του Σαλβαδόρ Νταλί όχι μόνο είναι το πιο επισκέψιμο μουσείο στην Καταλονία, αλλά και το τρίτο σε ολόκληρη την Ισπανία, αφού περιλαμβάνει τη μεγαλύτερη συλλογή έργων του Νταλί στον κόσμο! Στο ονειρικό του κτίριο θα θαυμάσουμε τα έργα του μέγα σουρεαλιστή, έτσι όπως εξελίχθηκαν από τα βρεφικά καλλιτεχνικά του βήματα μέχρι τον θάνατό του.
Στην έξοδο του μουσείου λαμβάνει χώρα η μόνιμη έκθεση κοσμημάτων που αποτελείται από 37 μοναδικά κοσμήματα τα οποία σχεδίασε ο ζωγράφος.
Φυσικά, ένα καφεδάκι στο ιστορικό κέντρο του Φιγκέρες θα το πιούμε. Ύστερα, αναχωρούμε για τη Χιρόνα με τον καθεδρικό ναό της Παναγίας που φέρει το μεγαλύτερο κλίτος γοτθικού ναού στον κόσμο! Ο περίπατος στο εβραϊκό προάστιο της πόλης θα μας αποκαλύψει ένα από τα καλύτερα διατηρημένα στην Ευρώπη, εκεί όπου μένανε οι σεφαραδίτες, οι εβραίοι της Ισπανίας μέχρι το 1492! Το ποτάμι με τα πανέμορφα ζωγραφιστά σπιτάκια στις όχθες που θυμίζουν Φλωρεντία συμπληρώνουν τον φυσικό καμβά μιας υπέροχης πόλης!
Με τις σουρεαλιστικές εικόνες του Νταλί σφηνωμένες στο υποσυνείδητό μας και την ομορφιά της κλασικής Ισπανίας στο ταξιδιωτική μας συνείδηση, ένα ακόμα εξαιρετικό ταξίδι, οργανωμένο ως την τελευταία λεπτομέρεια ολοκληρώνεται σήμερα.
Μεταφορά στο αεροδρόμιο το βράδυ και επιστροφή στην Ελλάδα.

  • Η ροή των ημερησίων προγραμμάτων ενδέχεται να τροποποιηθεί χωρίς να παραλείπεται τίποτα.
  • Παιδί έως 12 ετών στο ίδιο δωμάτιο με δύο (2) ενήλικες = -60€.

 

 

Το ταξίδι περιλαμβάνει

  • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Απευθείας πτήσεις με Aegean Airlines.
  • Διαμονή: Eπιλεγμένα κεντρικά ξενοδοχεία 4*, 4*sup ως ακολούθως ή παρόμοια: Βαρκελώνη: CATALONIA LA PEDRERA, Βαλένθια: SILKEN PUERTA VALENCIA, Μαδρίτη: MAYORAZGO.
  • Γεύματα: Πρωινό μπουφέ καθημερινά.
  • Μεταφορές: Όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα .
  • Ξεναγήσεις και εκδρομές: Όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα .
  • Δημοτικοί φόροι στα ξενοδοχεία.
  • Φιλοδωρήματα.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α.
  • Αντιπρόσωπο/Συνοδό: Έμπειρος ελληνόφωνος αρχηγός/συνοδός.
  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες.
  • Δωρεάν ταξιδιωτική ασφάλεια με καλύψεις και για Covid-19.

 

Δεν περιλαμβάνονται

  • Τέλη εισόδων: Είσοδοι σε μουσεία/αξιοθέατα.
  • Ό,τι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο.

 

Πτήσεις: Aegean Airlines

Ημ/νία Διαδρομή Ώρα Αναχώρησης Ώρα Άφιξης
1η μέρα Αθήνα – Βαρκελώνη 08:55 11:45
8η μέρα Βαρκελώνη – Αθήνα 01:30 05:25

Θεσ/νίκη – Αθήνα 06:20 07:15
Αθήνα – Θεσ/νίκη 08:10 09:05