Skip to main content

Πυρηναία Τα Μεσαιωνικά χωριά, ο Σαλβαδόρ Νταλί, το Canal du Midi και η Αίρεση των Καθαρών | Πάσχα - Ιούνιος 2022 από 999€

21/4, 28/4, 26/5, 23/6    Διάρκεια: 7 ΗΜΕΡΕΣ

 

  • Για πρώτη φορά σε ελληνικό πρόγραμμα περιλαμβάνονται τα μεσαιωνικά χωριά των Πυρηναίων Μπεζαλού, Σαντ Ζουάν ντε λες Αμπαντέσσες και Ριπόλλ.
  • Διασχίζουμε το περήφιμο Canal du Midi που ενώνει Μεσόγειο με Ατλαντικό, το οποίο σχεδιάστηκε τον 17ο αιώνα και θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα τεχνικά επιτεύγματα της εποχής του και αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco. 
  • Διαμονή και ξενάγηση στη μεσαιωνική Ζιρόνα, μια από της ομορφότερες πόλεις της Καταλωνίας.
  • 2 ή 3 διανυκτερεύσεις στην Βαρκελώνη στο ξενοδοχείο Hilton Barcelona Center 4* sup  στο κέντρο της πόλης και όχι σε ξενοδοχείο εκτός Βαρκελώνης, κυριολεκτικά σε άλλη πόλη.
  • Δυο διανυκτερεύσεις στην μεσαιωνική Καρκασόν, την περίφημη καστροπολιτεία του γαλλικού νότου.
  • Μια διανυκτέρευση στην γραφική Ανδόρα
  • Επίσκεψη στο  μοναστήρι του Αγίου Ιλαρίου (St. Hilaire), ένα αληθινό διαμάντι της ρωμανικής αρχιτεκτονικής.
  • Επίσκεψη στη Λανγκεντόκ-Ρουσιγιόν και συγκεκριμένα στην «Χώρα των Καθαρών» (Pays Cathare), όπως ονομάζεται καθώς σ’ αυτή την πλευρά της Γαλλίας, πίσω στον Μεσαίωνα, είχε εξαπλωθεί ιδιαίτερα η αίρεση των Καθαρών, μία αίρεση της Καθολικής Εκκλησίας που κήρυττε (και εφάρμοζε) μια ιδιαίτερα λιτή ζωή χωρίς καταχρήσεις.
  • Επίσκεψη στη γραφική Μιρεπουά (Mirepoix). Η κεντρική της πλατεία είναι χωρίς αμφιβολία μία από τις ωραιότερες μεσαιωνικές πλατείες της Ευρώπης
  • Ξενοδοχεία  4* και 3* sup.
  • Φόροι πόλεων.
  • Εξειδικευμένος στην περιοχή Έλληνας αρχηγός.

 

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα – Τουλούζη – Καρκασσόν

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για τη γαλλική Τουλούζη. Άφιξη και πανοραμική ξενάγηση στη γραφική «Ροζ Πόλη», όπως την αποκαλούν οι ντόπιοι, λόγω των ροδόχρωμων τούβλων των σπιτιών της, απλωμένα στις όχθες του ποταμού Γκαρόν. Βγαλμένη σαν από μεσαιωνικό παραμύθι, είναι στολισμένη με εμβληματικά μνημεία που εντυπωσιάζουν όπως το νεοκλασικού ύφους Καπιτώλιο στην κεντρική πλατεία, που είναι και το σήμα-κατατεθέν της πόλης, το Château d'Eau κοντά στη γέφυρα Pont Neuf, η Βασιλική Saint Sernin και ο Καθεδρικός ναός του Saint-Etienne.

Στη συνέχεια, αναχωρούμε οδικώς για την Καρκασσόν, περίφημη καστροπολιτεία του γαλλικού νότου. Ο ποιητής και στιχουργός του 19ου αιώνα Γκιστάβ Ναντό υμνούσε την Καρκασσόν κάθε τόσο στους στίχους του: «Κανείς δεν πρέπει να φύγει από τη ζωή αυτή χωρίς να δει τουλάχιστον μια φορά την Καρκασσόν»... Κατά την ξενάγησή μας θα επισκεφθούμε αρχικά την ακρόπολη, η οποία αποτελεί μια πόλη μέσα στην πόλη, με έναν λαβύρινθο από στενά πλακόστρωτα δρομάκια μέσα σε αυστηρές οροφές από χοντρά τοιχώματα και πυργίσκους, αλλά γεμάτη ζωή και χρώμα. Διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: Καρκασσόν (Canal du Midi – Μινέρβ – Κάστρα Καθαρών – Λε Σομάιλ)

Διασχίζουμε ένα κομμάτι του Canal du Midi. Το κανάλι του Μιντί είναι υδάτινος δίαυλος μήκους 240 χιλιομέτρων στη νότια Γαλλία. Το κανάλι συνδέει το κανάλι του ποταμού Γκαρόν με την λιμνοθάλασσα του Τω στην ακτή της Μεσογείου και μαζί με το κανάλι του Γκαρόν σχηματίζουν το Κανάλι των Δύο το οποίο συνδέει την Μεσόγειο με τον Ατλαντικό. Σχεδιάστηκε τον 17ο αιώνα και θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα τεχνικά επιτεύγματα της εποχής του και αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco.

Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε προς τα βορειοανατολικά, ανάμεσα στους λόφους του Λανγκεντόκ, προς το φαράγγι και το λοφοχτισμένο, πέτρινο χωριό του Μινέρβ (Minerve). Το χωριό καταγράφηκε για πάντα στα κατάστιχα της Ιστορίας, όταν τον Ιούνιο του 1210, στον αχό της Σταυροφορίας της Καθολικής Εκκλησίας εναντίον των Καθαρών, πολιορκήθηκε από τον Σιμόν ντε Μονφόρ (Simon de Montfort), Γάλλο ευγενή και τοπικό ηγεμόνα, και δεν έπεσε παρά μόνο όταν καταστράφηκε από βομβαρδισμό το κεντρικό πηγάδι που υδροδοτούσε την κώμη. Η Μινέρβ παραδόθηκε στις 22 Ιουλίου: στους κατοίκους που είχαν ασπαστεί τα πιστεύω των Καθαρών δόθηκε η δυνατότητα να αποκηρύξουν την πίστη τους και να προσηλυτιστούν στον Καθολικισμό. Πολλοί το έκαναν, ωστόσο 140 κάτοικοι αρνήθηκαν, με αποτέλεσμα να καούν στην πυρά ως αιρετικοί.

Σήμερα στο χωριό αξίζει να δούμε την όμορφη εκκλησία του 12ου αι. που περιβάλλεται απόλιθόστρωτα δρομάκια και στενά σοκάκια, καταστήματα ειδών χειροτεχνίας και εστιατόρια. Θα περπατήσουμε στο ευχάριστο περιβάλλον του Μινέρβ, θα κατεβούμε προς τον ποταμό Κασιέρ (Cassiere) ενώ αργότερα θα κατηφορίσουμε ανάμεσα στους αμπελώνες του Μινέρβ για να εξερευνήσουμε το γραφικό χωριουδάκι του Λε Σομάιλ, δίπλα στο Canal du Midi. Θα έχουμε χρόνο για να διασχίσουμε τη γέφυρα του χωριού αλλά και να χαλαρώσουμε και να απολαύσουμε ένα απεριτίφ πλάι στο φημισμένο κανάλι. Στη συνέχεια θα επιστρέψουμε στην Καρκασσόν. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: Καρκασσόν – Μιρεπουά – Ανδόρρα

Πρωινή αναχώρηση από την τειχισμένη Καρκασσόν με πρώτο μας σημερινό σταθμό το μοναστήρι του Αγίου Ιλαρίου (St. Hilaire), ένα αληθινό διαμάντι της ρωμανικής αρχιτεκτονικής. Το μοναστήρι θεμελιώθηκε τον 8ο αι. και δύο αιώνες αργότερα αφιερώθηκε στον Άγιο Ιλάριο, τον πρώτο επίσκοπο της Καρκασόν τον 6ο αι. Οι βενεδικτίνοι μοναχοί του ήταν οι πρώτοι που παρασκεύασαν το αφρώδες κρασί «Blanquette de Limoux», περίπου έναν αιώνα πριν οι ομόλογοί τους φτιάξουν το αντίστοιχο αφρώδες ποτό στην Καμπανία!

Βρισκόμαστε στην επαρχία του Λανγκεντόκ-Ρουσιγιόν και συγκεκριμένα στην «Χώρα των Καθαρών» (Pays Cathare), όπως ονομάζεται καθώς σ’ αυτή την πλευρά της Γαλλίας, πίσω στον Μεσαίωνα, είχε εξαπλωθεί ιδιαίτερα η αίρεση των Καθαρών, μία αίρεση της Καθολικής Εκκλησίας που κήρυττε (και εφάρμοζε) μια ιδιαίτερα λιτή ζωή χωρίς καταχρήσεις. Κατευθυνόμαστε προς τους αμπελώνες που ντύνουν τις λοφοπλαγιές και το μεσημέρι φτάνουμε στην γραφική Μιρεπουά (Mirepoix), μια πόλη βγαλμένη θαρρείς από χρονοκάψουλα. Η κεντρική της πλατεία είναι χωρίς αμφιβολία μία από τις ωραιότερες μεσαιωνικές πλατείες της Ευρώπης, με τα πολύχρωμα σπίτια της που χρονολογούνται έως και πίσω στον 13ο με 15ο αι. Πάνω στις ξυλοδεσιές τους θα ξεχωρίσετε πολλές μορφές ζώων, μέχρι τέρατα και γκάργκοιλς, χαρακτηριστικά στοιχεία της μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής.

Συνεχίζουμε για την οροσειρά των Πυρηναίων και το πριγκιπάτο της Ανδόρρας, μια μικροσκοπική χώρα, «σφηνωμένη» στα Πυρηναία, μεταξύ Γαλλίας και Ισπανίας. Άφιξη στην πρωτεύουσά της Ανδόρρα λα Βέγια (Andorra la Vella), τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και χρόνος ελεύθερος για ψώνια στην αγορά της πόλης με τα αφορολόγητα ή χαμηλής φορολογίας είδη, αλλά και για βόλτες για γραφικά της δρομάκια. Διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: Ανδόρρα – Ριπόλλ – Σαντ Ζουάν ντε λες Αμπαντέσσες – Μπεζαλού – Φιγκέρες – Ζιρόνα

Η σημερινή εκπληκτική ορεινή μας διαδρομή προς την Ανδόρρα, περνά από τα μεσαιωνικά χωριά τωνισπανικών Πυρηναίων, όπως το ιστορικό Ριπόλλ (Ripoll) με τη φημισμένη κύρια είσοδο του μοναστηριού της Σάντα Μαρία, που αποτελεί ένα εκπληκτικό «μάθημα» της Βίβλου σε πέτρα, το Σαντ Ζουάν ντε λες Αμπαντέσσες (Sant Joan de les Abadesses) και η Μπεζαλού (Besalú), χωριό κτισμένο σε στρατηγική θέση. Οι περιοχές αυτές έπαιξαν πολύ σημαντικό ρόλο κατά την εποχή της ακμής του Στέμματος της Αραγωνίας, ο δρόμος μάλιστα από την Μπεζαλού προς το Ριπόλλ αποτελούσε κύριο συγκοινωνιακό κόμβο καθώς οι τοπικοί δούκες είχαν πολύ μεγάλη ισχύ και επιρροή.

Συνεχίζουμε για το Φιγκέρες (Figueres), στο οποίο θα έχετε τη δυνατότητα, για όσους το επιθυμούν, να επισκεφθείτε το μουσείο του διάσημου ζωγράφου Σαλβαδόρ Νταλί. Πρόκειται για έναν χώρο, στον οποίο εκτίθεται η μεγαλύτερη παγκοσμίως συλλογή έργων του ζωγράφου και αποτελεί ένα από τα διασημότερα μουσεία της χώρας. Κατόπιν, θα περιηγηθούμε στο ιστορικό κέντρο της πόλης και στην εβραϊκή περιοχή.

Άφιξή μας στη Ζιρόνα. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: Ζιρόνα – Βαρκελώνη

Πρωινό και ξεκινάμε την ξενάγησή μας στη Ζιρόνα (Girona/Gerona, Ζιρόνα στα καταλανικά, Χερόνα στα ισπανικά), που θεωρείται από τις ομορφότερες πόλεις της Καταλωνίας, χάρη στο γεωγραφικό της ανάγλυφο και το πλούσιο ιστορικό της κέντρο. Ο περίφημος «περίπατος του τείχους» είναι μια διαδρομή που ενώνει τα τείχη που περιτριγυρίζουν την παλιά πόλη. Περιέχει τμήματα των τειχών του 9ου αιώνα και του ύστερου Μεσαίωνα (14ος και 15ος αιώνας). Γύρω από τον ποταμό Ουνιάρ βρίσκονται χτισμένα κολλητά σπίτια διαφόρων χρωμάτων και μεγεθών, που συνθέτουν μια πολύ χαρακτηριστική εικόνα της πόλης. Κατασκευασμένα πάνω στα παλιά τείχη, είναι δείγμα της άτακτης αστικής ανάπτυξης που έζησε η πόλη κατά τον 20ό αιώνα. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι δύο κύριοι κοινόχρηστοι χώροι, η Ράμπλα της Ελευθερίας -κύρια είσοδος στην παλιά πόλη- και η πλατεία της Ανεξαρτησίας, που περιτριγυρίζεται από νεοκλασικά κτίρια.

Κατόπιν, αναχωρούμε οδικώς για τη Βαρκελώνη. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: Βαρκελώνη (ξενάγηση)

Ξενάγηση στην καταλανική πρωτεύουσα, κατά τη διάρκεια της οποίας θα μεταβούμε αρχικά στον λόφο Μοντζουίκ (Montjuïc) για να θαυμάσουμε την πανοραμική θέα της πόλης και του λιμανιού. Συνεχίζουμε με το Ολυμπιακό χωριό και το Στάδιο, όπου πραγματοποιήθηκαν οι Αγώνες το 1992. Από εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τη θέα προς το διάσημο σιντριβάνι, τη λεγόμενη "Font Màgica" (Μαγική Πηγή) και την Plaça d’Espanya. Συνεχίζουμε με τη γραφική Barceloneta και από εκεί για ένα από τα πιο αξιόλογα έργα του αρχιτέκτονα Antoni Gaudí, την εκκλησία Σαγράδα Φαμίλια (Sagrada Familia, Αγία Οικογένεια), όπου θα θαυμάσουμε την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του. Διανυκτέρευση. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στην κεντρική πλατεία της Βαρκελώνης, την Πλάσα Καταλούνια (Plaça Catalunya). Η ξενάγηση είναι προαιρετική και απευθύνεται σε όσους έχουν τη φυσική δυνατότητα να περπατήσουνε και να ακολουθήσουν. Το ιστορικό κέντρο της πόλης μπορεί κανείς να το απολαύσει μόνο περπατώντας. Θα διασχίσουμε την περίφημη λεωφόρο Passeig de Gràcia με τα πιο ακριβά καταστήματα της πόλης και τα ωραιότερα σπίτια από την εποχή του μοντερνισμού, διάσημων Καταλανών αρχιτεκτόνων με γνωστότερα την Casa Batlló και Casa Milà του Antoni Gaudi. Στη συνέχεια θα περπατήσουμε στον πιο διάσημο πεζόδρομο της πόλης, στην ιστορική Ράμπλα, και θα καταλήξουμε στη Γοτθική Συνοικία (Barri Gótic), όπου δεσπόζουν το Μουσείο Πικάσο, η Μητρόπολη, αλλά και σε μικρή απόσταση «καταναλωτικοί παράδεισοι», όπως τα El Corte Inglés. Διανυκτέρευση.

 

7η ημέρα: Βαρκελώνη – Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα

Ελεύθερη ημέρα στη Βαρκελώνη (check out στις 12:00). Μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση επιστροφής μας.

 

 

Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 999€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 999 € 285 €
  Twin Room 999 € 285 €
  Triple Room 999 € 285 €
  Single Room 1399 € 285 €

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια μέσω ενδιάμεσου σταθμού.  
  • Ξενοδοχεία  4* και 3* sup.
  • Πρωινό καθημερινά.
  • Φόροι πόλεως.
  • Μεταφορές και εκδρομές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Έλληνας έμπειρος αρχηγός.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ 

  • Φόροι, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: € 285
  • Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

Α3 640

21/04/2022

ΑΘΗΝΑ – ΤΟΥΛΟΥΖH

15:45

18:00

Α3 711

27/04/2022

ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ – ΑΘΗΝΑ

11:25

15:15

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

Α3 640

28/04/2022

ΑΘΗΝΑ – ΤΟΥΛΟΥΖH

15:45

18:00

Α3 711

04/05/2022

ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ – ΑΘΗΝΑ

11:25

15:15

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

Α3 640

26/05/2022

ΑΘΗΝΑ – ΤΟΥΛΟΥΖH

15:45

18:00

Α3 711

01/06/2022

ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ – ΑΘΗΝΑ

11:25

15:15

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

Α3 640

23/06/2022

ΑΘΗΝΑ – ΤΟΥΛΟΥΖH

15:45

18:00

Α3 713

29/06/2022

ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ – ΑΘΗΝΑ

01:30

05:25