Skip to main content

ΒΟΡΕΙΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΠΑΣΧΑ 2022! από 995€

 8 ημέρες   ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2022       περιλαμβάνει και τις άλλες αυτόνομες κοινότητες που αποτελούν τον βορρά της Χώρας,
όπως την Καντάμπρια, την Καστίλλη και Λεών, την Λα Ριόχα, την Ναβάρρα καθώς επίσης και από την πλευρά της Γαλλίας, την Γαλλική Χώρα των Βάσκων. 

 

ένα ταξίδι όπου τον μοναδικό συνδυασμό των νερών του Βισκαϊκού κόλπου και του πρασίνου της Χώρας των Βάσκων μπορείς να τον γευτείς μέσα από την γαστρονομία της …!!!

 

1η μέρα ΑΘΗΝΑ – ΜΠΙΛΜΠΑΟ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Μπιλμπάο. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και   τακτοποίηση. Στη συνέχεια μια πρώτη επαφή με το ιστορικό κέντρο της πόλης ,κάνοντας μια βόλτα από την Plaza Nueva, στην συνέχεια θα περπατήσουμε και την Gran Via de Don Diego López de Haro, θα περάσουμε και από το Δημαρχείο δίπλα από τον ποταμό Nervion. Θα έχουμε και την ευκαιρία να κάνουμε μία πρώτη επαφή με την 《μικρή τους κουζίνα》τα pintxos που θα τα βρίσκουμε σε όλα τα bar του βορρά. 

2η μέρα MΠΙΛΜΠΑΟ – ΓΚΕΡΝΙΚΑ - ΟΥΝΤΑΡΜΠΑΙ

Πρωινό και επίσκεψη στο αριστουργηματικό Μουσείο  Μοντέρνας Τέχνης  Guggenheim που βρίσκεται κατά μήκος του ποταμού Nervion. Το οποίο από το 1997 αποτέλεσε την κορωνίδα της μετάλλαξης της πόλης του Bilbao από μία άκρως βιομηχανική πόλη σε μία πόλη παροχής υπηρεσιών και τουρισμού. To Bilbao κατάφερε να <<παντρέψει >>  τα παλαιά νεοκλασικά κτήρια αναδεικνύοντάς τα, με τις μοντέρνες  αρχιτεκτονικές κατασκευές των διάσημων αρχιτεκτόνων Norman Foster, Frank Gery , Kalatrava , Isozaki και Fillip Stark.  Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τη Gernika όπου θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε το χωριό το οποίο έγινε διάσημο από τον πίνακα - Σύμβολο Παγκόσμιας Ειρήνης του Pablo Picasso με τον ομώνυμο τίτλο. Το θέμα του είναι ο βομβαρδισμός της πόλης κατά την διάρκεια του Ισπανικού εμφυλίου και συγκεκριμένα το 1937 από την λεγεώνα Κόνδορ της  Λούφτβαφφε που ήταν στην υπηρεσία των Φρανκικών στρατευμάτων. Εκεί θα μπορέσουμε να επισκεφτούμε και την αίθουσα σύγκλισης της αντιπροσωπευτικής συνέλευσης της Βισκαΐας και το ιστορικό σύμβολο που είναι το δέντρο της Gernika όπου από τον εντέκατο αιώνα έως και σήμερα τοπικοί φεουδάρχες, βασιλείς και πρόεδροι της Χώρας των Βάσκων ορκίζονται τον σεβασμό προς τους νόμους της. Φεύγοντας θα διασχίσουμε  το πανέμορφο Urdaibai που είναι εθνικός δρυμός / προστατευόμενη περιοχή βιόσφαιρας.  Επιστροφή  στο ξενοδοχείο. 

3η μέρα ΜΠΙΛΜΠΑΟ – ΚΑΝΤΑΜΠΡΙΑ (προαιρετικά )

Πρωινό και σας προτείνουμε προαιρετικά την εκδρομή στην Cantabria.  Αναχώρηση για το  Comillas όπου θα επισκεφτούμε το capricho του Gaudí, ένα από τα λίγα αρχιτεκτονικά έργα που έχει κάνει εκτός της Καταλονίας. Στη συνέχεια  θα πάμε στην Santillana del Mar (την πόλη των τριών ψεμάτων ) όπου θα επισκεφτούμε το μουσείο και κέντρο έρευνας της Altamira που βρίσκεται αντίγραφο του σπηλαίου της, που περιέχει σημαντικές ιστορικές σπηλαιογραφίες . Μετά χρόνος για φαγητό στην γραφική Santillana del Mar.

Κατόπιν θα επισκεφτούμε την χερσόνησο της Magdalena όπου είναι ένα δημοτικό πάρκο στο οποίο βρίσκεται κι ένα βασιλικό ανάκτορο – θερινή κατοικία με καταπληκτική θέα στην Κανταβρική θάλασσα και την πόλη Santander πρωτεύουσα της αυτόνομης κοινότητας Cantabria. Στάση για καφέ στο κέντρο του Santander.  Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο.

 4η μέρα ΜΠΙΛΜΠΑΟ – ΒΙΤΟΡΙΑ – ΛΟΓΡΟΝΙΟ -ΜΠΟΥΡΓΚΟΣ 

Πρωινό  και αναχώρηση για τη  Vitoria-Gasteiz την πρωτεύουσα της Χώρας των Βάσκων. 

Η πόλη ανακηρύχτηκε  <<Ευρωπαϊκή  Πράσινη Πρωτεύουσα   >> για το 2012. Θα περπατήσομε στο ιστορικό  της κέντρο όπου θα περάσουμε από  την Plaza de la Virgen Blanca , τον Kαθεδρικό της Santa Maria και την Plaza España την κλασσική  κλειστή  πλατεία της πόλης. Λίγος χρόνος ελεύθερος και αναχώρηση για την πόλη  Logroño , πρωτεύουσα μιας άλλης αυτόνομης κοινότητας ,της La Rioja η οποία είναι διάσημη για την παραγωγή κρασιού κάτω από την Π.Ο.Π Rioja, την διεθνώς διάσημη και πιο παλιά της Ισπανίας Στάση για έναν καφέ στο κέντρο της πόλης και επίσκεψη σε τοπικό οινοποιείο. Επόμενος σταθμός μας το Burgos  την γενέτειρα του El Sid το οποίο  βρίσκεται στη βόρεια Καστίλλη. Άφιξη και περίπατος στο ιστορικό  κέντρο και επίσκεψη στον Καθεδρικό ναό Μνημείο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.  Στην συνέχεια άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

Το βράδυ θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε τοπικά  εδέσματα, όπως την διάσημη morcilla de Burgos και όχι μόνο...

5η μέρα ΜΠΟΥΡΓΚΟΣ – ΟΛΙΤΕ – ΠΑΜΠΛΟΝΑ – ΣΑΝ ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ

Μετά το πρωινό ξεκινάμε για το μεσαιωνικό Olite όπου εκεί βρισκόταν η κατοικία των βασιλιάδων της Navarra. 

Μετά θα επισκεφτούμε την Pamplona, την πρωτεύουσα της Navarra, την οποία έκανε διάσημη ο Έρνεστ Χέμινγουέη για την γιορτή San Fermines που γίνεται από τις 7 έως 14 Ιουλίου. Είναι το γνωστό τρέξιμο των ταύρων στο ιστορικό κέντρο της πόλης , διαδρομή που κι εμείς θα διανύσουμε με τα πόδια κάνοντας την επίσκεψή μας και θα καταλήξουμε όπως και οι ταύροι στην Αρένα της πόλης. Ελεύθερος χρόνος και αναχωρούμε για τον τελικό μας προορισμό το άλλοτε βασιλικό θέρετρο San Sebastián. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και αργότερα μια πρώτη επαφή με το ιστορικό κέντρο και την γαστρονομία της πόλης.

6η μέρα  ΣΑΝ ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ

Μετά το πρωινό ξεκινάμε την βόλτα μας στην πόλη από το Πάρκο Miramar και στη συνέχεια ανεβαίνουμε στο Monte Igueldo όπου θα έχουμε μια πανοραμική θέα της πόλης και της καταπληκτικής παραλίας La Concha . Kκατεβαίνοντας θα δούμε το Χτένι του Ανέμου ,  ένα γλυπτό στην άκρη του κόλπου του διάσημου Βάσκου γλύπτη Eduardo Chillida. Κατόπιν θα περιπλανηθούμε στην πόλη του San Sebastián όπου θα δούμε το Δημαρχείο (πρώην καζίνο ), Καθεδρικό ναό , την γέφυρα πάνω στον ποταμό Urumea.κλειστές και ανοιχτές πλατείες , το διάσημο ξενοδοχείο Maria Christina , το θέατρο Victoria Eugenia και το σύγχρονο Μέγαρο μουσικής – συνεδριακό κέντρο Kursaal. Η υπόλοιπη ημέρα ελεύθερη , στην οποία  καλούμαστε να εντρυφήσουμε στη γαστρονομία της πόλης.

7η  μέρα  ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΚΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΒΑΣΚΩΝ - ΜΠΙΛΜΠΑΟ

Μετά το πρωινό  αναχωρούμε για την Γαλλία όπου θα επισκεφτούμε την παλιά πρωτεύουσα της Γαλλικής Χώρας των Βάσκων Saint Jean Pied de Por και στη συνέχεια θα σταματήσουμε στο όμορφο Saint Jean de Luz και από εκεί θα καταλήξουμε στο Biarritz. Μεγαλοπρεπή κτήρια ,παραλίες, διάσημοι επισκέπτες και σέρφερ από όλο τον κόσμο συνθέτουν το παζλ του κοσμικού θέρετρου στα σύνορα με την Ισπανία. Βασική επιλογή της Ρωσικής αριστοκρατίας μέχρι το έτος 1917 η οποία άφησε το στίγμα της με την Ρωσική ορθόδοξη εκκλησία απέναντι από το διάσημο Hôtel  du Palais ένα παλάτι - ξενοδοχείο που κοσμεί την Λουτρόπολη. Βόλτα και χρόνος για φαγητό, καφέ και για όποιον επιθυμεί επίσκεψη στο μουσείο Musee de la Mer. Αναχώρηση για το . Άφιξη στο ξενοδοχείο.

8η  μέρα ΜΠΙΛΜΠΑΟ - ΑΘΗΝΑ

Πρωινό  στο ξενοδοχείο  και χρόνος ελεύθερος. Μεταφορά  στο  αεροδρόμιο και πτήση για Αθήνα.

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΚΔΡΟΜΩΝ ΜΑΡΤΙΟΣ - ΑΠΡΙΛΙΟΣ  2022 (τιμές κατά άτομο)

 

ΕΚΔΡΟΜΗ

ΗΜ.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

ΔΙΚΛΙΝΟ

ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ

ΠΑΙΔΙΚΟ

ΦΟΡΟΙ

ΒΟΡΕΙΟΣ ΙΣΠΑΝΙΑ

4 διανυκτερεύσεις στο Μπιλμπάο

2 διανυκτερεύσεις στο Σαν Σεμπαστιάν

1 διανυκτέρευση στο Μπούργκος

8

22/04

 

995,00€

1355,00€

1035,00€

145,00€ LH

 

*           ΟΛΙΓΟΜΕΛΗ ΓΚΡΟΥΠ * ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΙ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ (COVID19)

**         ΖΗΤΗΣΤΕ ΜΑΣ ΤΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

***      ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΨΟΥΝ ΜΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΠΤΗΣΗ ME THN AEGEAN

ΑΠΟ – ΠΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚH KAI TA ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΙΣΧΥΟΥΝ ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ.

 

ΣΗΜ. ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΚΔΡΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΜΟΝΟΜΕΝΑ ΣΕ ΑΤΟΜΙΚΑ ΠΑΚΕΤΑ .ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΖΗΤΗΣΤΕ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑ.

 

ΠΤΗΣΕΙΣ 22/04

HTLS 4*   8 HΜΕΡΕΣ

LH 1281

ATH FRA

11:15

13:15

LH 1144

FRA BIO

16:00

18:05

LH 1143

BIO FRA

14:20

16:25

LH 1284

FRA ATH

20:20

00:05

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό  ΑΘΗΝΑ-ΜΠΙΛΜΠΑΟ και ΜΠΙΛΜΠΑΟ-ΑΘΗΝΑ 
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4 αστέρων
  • Πρωινό μπουφέ καθημερινά
  • Μεταφορές από / προς  αεροδρόμια / ξενοδοχεία εξωτερικού  
  • Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν για όλες τις μετακινήσεις όπως αναφέρει το
  • πρόγραμμα
  • Ξεναγήσεις / περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Έμπειρός αρχηγός / σύνοδός τού γραφείου μας • Ενημερωτικά έντυπα / χάρτες
  • Φ.Π.Α.
  • Ασφάλεια ταξιδιού (αστικής ευθύνης)
  • Ειδική ασφάλεια COVID-19

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα
  • Είσοδοι στα μουσεία
  • Η προαιρετική εκδρομή  στην Καντάμπρια 

Σημείωση:

H σειρά  των ξεναγήσεων μπορεί  να αλλάξει για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος  χωρίς να παραληφθεί  καμία από  αυτές.