Skip to main content

Πυρηναία Τα Μεσαιωνικά χωριά, ο Σαλβαδόρ Νταλί, το Canal du Midi και η Αίρεση των Καθαρών |Καλοκαίρι Οκτωβριος 2022 απο 1060€

14/7, 9/8, 23/8, 29/9  και 24/10  Διάρκεια: 8 ΗΜΕΡΕΣ

 

  • Διασχίζουμε το περήφιμο Canal du Midi που ενώνει Μεσόγειο με Ατλαντικό, το οποίο σχεδιάστηκε τον 17ο αιώνα και θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα τεχνικά επιτεύγματα της εποχής του και αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco. 
  • Διαμονή και ξενάγηση στη μεσαιωνική Ζιρόνα, μια από της ομορφότερες πόλεις της Καταλωνίας.
  • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στη μεσαιωνική Καρκασόν, την περίφημη καστροπολιτεία του γαλλικού νότου.
  • Μία (1) διανυκτέρευση στην Ανδόρρα, το πριγκιπάτο των Πυρηναίων.
  • Μία (1) διανυκτέρευση στη μεσαιωνική Ζιρόνα.
  • Δύο (2) διανυκτερεύσεις στη Βαρκελώνη στο ξενοδοχείο Catalonia Diagonal Centro 4* στο κέντρο της πόλης και όχι σε ξενοδοχείο εκτός Βαρκελώνης, κυριολεκτικά σε άλλη πόλη.
  • Επίσκεψη στο  μοναστήρι του Αγίου Ιλαρίου (St. Hilaire), ένα αληθινό διαμάντι της ρωμανικής αρχιτεκτονικής.
  • Επίσκεψη στη Λανγκεντόκ-Ρουσιγιόν και συγκεκριμένα στην «Χώρα των Καθαρών» (Pays Cathare), όπως ονομάζεται καθώς σ’ αυτή την πλευρά της Γαλλίας, πίσω στον Μεσαίωνα, είχε εξαπλωθεί ιδιαίτερα η αίρεση των Καθαρών, μία αίρεση της Καθολικής Εκκλησίας που κήρυττε (και εφάρμοζε) μια ιδιαίτερα λιτή ζωή χωρίς καταχρήσεις.
  • Επίσκεψη στη γραφική Μιρεπουά (Mirepoix). Η κεντρική της πλατεία είναι χωρίς αμφιβολία μία από τις ωραιότερες μεσαιωνικές πλατείες της Ευρώπης
  • Ξενοδοχεία  4* και 3* sup.
  • Φόροι πόλεων.
  • Εξειδικευμένος στην περιοχή Έλληνας αρχηγός.

 

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΤΟΥΛΟΥΖΗ – ΚΑΡΚΑΣΣΟΝ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την Τουλούζη. Άφιξη και άμεση αναχώρηση οδικώς για την περιτειχισμένη Καρκασσόν, την περίφημη καστροπολι­τεία του γαλλικού νότου. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: ΚΑΡΚΑΣΣΟΝ – ΤΟΥΛΟΥΖΗ – ΚΑΡΚΑΣΣΟΝ

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για την Τουλούζη. Άφιξη και πανοραμική ξενάγηση στη γραφική «Ροζ Πόλη», όπως την αποκαλούν οι ντόπιοι, λόγω των ροδόχρω­μων τούβλων των σπιτιών της, απλωμένα στις όχθες του ποταμού Γκαρόν. Βγαλμένη σαν από μεσαιωνικό παραμύθι, είναι στολισμένη με εμβληματικά μνημεία που εντυπωσιάζουν όπως το νεοκλασικού ύφους Καπιτώλιο στην κεντρική πλατεία, που είναι και το σήμα-κατατεθέν της πόλης, το Château d' Eau κοντά στη γέφυρα Pont Neuf, η Βασιλική Saint Sernin και ο Καθεδρικός ναός του Saint-Etienne.

Καθώς επιστρέφουμε στην Καρκασσόν θυμόμαστε τον ποιητή και στιχουργό του 19ου αιώνα Γκιστάβ Ναντό, που υμνούσε την Καρκασσόν κάθε τόσο στους στίχους του, «Κανείς δεν πρέπει να φύγει από τη ζωή αυτή χωρίς να δει τουλάχιστον μια φορά την Καρκασ­σόν»...

Σήμερα λοιπόν, κατά την ξενάγησή μας στην Καρκασσόν, θα επισκεφθούμε αρχικά την ακρόπολη, η οποία αποτελεί μια πόλη μέσα στην πόλη, με έναν λαβύρινθο από στενά πλακόστρωτα δρομάκια μέσα σε αυστηρές οροφές από χοντρά τοιχώματα και πυρ­γίσκους, αλλά γεμάτη ζωή και χρώμα. Διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: ΚΑΡΚΑΣΣΟΝ – CANAL DU MIDI – ΜΙΝΕΡΒ – ΛΕ ΣΟΜΑΪΛ – ΚΑΡΚΑΣΣΟΝ

Στην περιοχή που βρισκόμαστε δεσπόζει με την παρουσία του το περίφημο Canal du Midi. Το κα­νάλι του Μιντί είναι υδάτινος δίαυλος μήκους 240 χι­λιομέτρων στη νότια Γαλλία. Το κανάλι συνδέει το κα­νάλι του ποταμού Γκαρόν με την λιμνοθάλασσα του Τω στην ακτή της Μεσογείου και μαζί με το κανάλι του Γκαρόν σχηματίζουν το Κανάλι των Δύο το οποίο συνδέει την Μεσόγειο με τον Ατλαντικό. Σχεδιάστηκε τον 17ο αιώνα και θεωρείται ένα από τα σημαντικό­τερα τεχνικά επιτεύγματα της εποχής του και αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Εφόσον το επιθυμείτε, υπάρχει (προαιρετικά) η δυνατότητα και ο χρόνος να κάνετε ένα κομμάτι του καναλιού!

Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε προς τα βορειοανατο­λικά, ανάμεσα στους λόφους του Λανγκεντόκ, προς το φαράγγι και το λοφοχτισμένο, πέτρινο χωριό του Μινέρβ (Minerve).

Βρισκόμαστε στην επαρχία του Λανγκεντόκ-Ρουσι­γιόν και συγκεκριμένα στην «Χώρα των Καθαρών» (PaysCathare), όπως ονομάζεται καθώς σ’ αυτή την πλευρά της Γαλλίας, πίσω στον Μεσαίωνα, είχε εξα­πλωθεί ιδιαίτερα η αίρεση των Καθαρών, μία αίρεση της Καθολικής Εκκλησίας που κήρυττε (και εφάρ­μοζε) μια ιδιαίτερα λιτή ζωή χωρίς καταχρήσεις.

Το χωριό Μινέρβ λοιπόν καταγράφηκε για πά­ντα στα κατάστιχα της Ιστορίας, όταν τον Ιούνιο του 1210, στον αχό της Σταυροφορίας της Καθολικής Εκ­κλησίας εναντίον των Καθαρών, πολιορκήθηκε από τον Σιμόν ντε Μονφόρ (Simon de Montfort), Γάλλο ευ­γενή και τοπικό ηγεμόνα, και δεν έπεσε παρά μόνο ό­ταν καταστράφηκε από βομβαρδισμό το κεντρικό πη­γάδι που υδροδοτούσε την κώμη. Η Μινέρβ παραδό­θηκε στις 22 Ιουλίου: στους κατοίκους που είχαν α­σπαστεί τα πιστεύω των Καθαρών δόθηκε η δυνατό­τητα να αποκηρύξουν την πίστη τους και να προση­λυτιστούν στον Καθολικισμό. Πολλοί το έκαναν, ω­στόσο 140 κάτοικοι αρνήθηκαν, με αποτέλεσμα να καούν στην πυρά ως αιρετικοί.

Σήμερα στο χωριό αξίζει να δούμε την όμορφη εκκλη­σία του 12ου αι. που περιβάλλεται απόλιθόστρωτα δρομάκια και στενά σοκάκια, καταστήματα ειδών χει­ροτεχνίας και εστιατόρια. Θα περπατήσουμε στο ευ­χάριστο περιβάλλον του Μινέρβ, θα κατεβούμε προς τον ποταμό Κασιέρ (Cassiere) ενώ αργότερα θα κα­τηφορίσουμε ανάμεσα στους αμπελώνες του Μινέρβ για να εξερευνήσουμε το γραφικό χωριουδάκι του Λε Σομάιλ, δίπλα στο Canal du Midi. Θα έχουμε χρόνο για να διασχίσουμε τη γέφυρα του χωριού αλλά και να χαλαρώσουμε και να απολαύσουμε ένα απεριτίφ πλάι στο φημισμένο κανάλι. Στη συνέχεια θα επιστρέ­ψουμε στην Καρκασσόν. Διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: ΚΑΡΚΑΣΣΟΝ – ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΑΓΙΟΥ ΙΛΑΡΙΟΥ – ΜΙΡΕΠΟΥΑ – ΑΝΔΟΡΡΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχωρούμε από την Καρκασσόν. Πρώτος σημερινός μας σταθμός είναι το μοναστήρι του Αγίου Ιλαρίου (St. Hilaire), ένα αληθινό διαμάντι της ρωμανικής αρχιτεκτονικής. Το μοναστήρι θεμε­λιώθηκε τον 8ο αι. και δύο αιώνες αργότερα αφιερώ­θηκε στον Άγιο Ιλάριο, τον πρώτο επίσκοπο της Καρ­κασόν τον 6ο αι. Οι βενεδικτίνοι μοναχοί του ήταν οι πρώτοι που παρασκεύασαν το αφρώδες κρασί «BlanquettedeLimoux», περίπου έναν αιώνα πριν οι ομόλογοί τους φτιάξουν το αντίστοιχο αφρώδες ποτό στην Καμπανία!

Κατευθυνόμαστε προς τους αμπελώνες που ντύ­νουν τις λοφοπλαγιές και το μεσημέρι φτάνουμε στην γραφική Μιρεπουά (Mirepoix), μια πόλη βγαλ­μένη θαρρείς από χρονοκάψουλα. Η κεντρική της πλατεία είναι χωρίς αμφιβολία μία από τις ωραιότε­ρες μεσαιωνικές πλατείες της Ευρώπης, με τα πολύ­χρωμα σπίτια της που χρονολογούνται έως και πίσω στον 13ο με 15ο αι. Πάνω στις ξυλοδεσιές τους θα ξε­χωρίσετε πολλές μορφές ζώων, μέχρι τέρατα και γκάργκοιλς, χαρακτηριστικά στοιχεία της μεσαιωνι­κής αρχιτεκτονικής.

Συνεχίζουμε για την οροσειρά των Πυρηναίων και το πριγκιπάτο της Ανδόρρας, μια μικροσκοπική χώρα, «σφηνωμένη» στα Πυρηναία, μεταξύ Γαλλίας και Ισπα­νίας. Άφιξη στην πρωτεύουσά της Ανδόρρα λα Βέγια (Andorra la Vella), τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέ­ρευση.

 

5η ημέρα: ΑΝΔΟΡΡΑ – ΦΙΓΚΕΡΕΣ (ΜΟΥΣΕΙΟ ΝΤΑΛΙ) – ΖΙΡΟΝΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και βόλτα στην Ανδόρρα για ψώνια στην αγορά της πόλης με τα αφορολόγητα ή χαμηλής φορολογίας είδη, αλλά και στα γραφικά της δρομάκια. Το πριγκηπάτο της Ανδόρρας είναι μια ιδιάζουσα περίπτωση στην γεωπολιτιική μορφολογία της Ευρώπης: αποτελεί ανεξάρτητο κράτος, με επίσημη γλώσσα τα καταλανικά (γαλλικά και ισπανικά) και δύο ανώτατους άρχοντες-πρίγκηπες που ασκούν εξ ημισείας την εξουσία στην Ανδόρρα: τον εκάστοτε Πρόεδρο της Γαλλίας και τον εκάστοτε επίσκοπο της πόλης Ουρζέλ (Urgell) στην Καταλωνία.

Αφού κάνουμε λοιπόν τη βόλτα μας στην Ανδόρρα αναχωρούμε οδικώς για την Ισπανία και το Φιγκέρες (Figueres), στο οποίο θα έχετε τη δυνατότητα, για ό­σους το επιθυμούν, να επισκεφθείτε το μουσείο του διάσημου ζωγράφου Σαλβαδόρ Νταλί. Πρόκειται για έναν χώρο, στον οποίο εκτίθεται η μεγαλύτερη πα­γκοσμίως συλλογή έργων του ζωγράφου και αποτε­λεί ένα από τα διασημότερα μουσεία της χώρας. Θα έχουμε χρόνο να δούμε το ιστορικό κέντρο της πό­λης και την εβραϊκή περιοχή.

Η ημέρα μας ολοκληρώνεται με την άφιξή μας στην πόλη της Ζιρόνα (Girona/Gerona, Ζιρόνα στα καταλανικά, Χερόνα στα ισπανικά). Με την άφιξή μας ξεκινάμε την ξενάγησή μας στη Ζιρόνα, που θεωρείται από τις ο­μορφότερες πόλεις της Καταλωνίας, χάρη στο γεω­γραφικό της ανάγλυφο και το πλούσιο ιστορικό της κέντρο. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: ΖΙΡΟΝΑ – ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και βόλτα στην πανέμορφη Ζιρόνα. Ο περίφημος «περίπατος του τείχους» είναι μια δια­δρομή που ενώνει τα τείχη που περιτριγυρίζουν την παλιά πόλη. Περιέχει τμήματα των τειχών του 9ου αιώνα και του ύστερου Μεσαίωνα (14ος και 15ος αιώνας). Γύρω από τον ποταμό Ουνιάρ βρίσκονται χτισμένα κολλητά σπίτια διαφόρων χρωμάτων και με­γεθών, που συνθέτουν μια πολύ χαρακτηριστική ει­κόνα της πόλης. Κατασκευασμένα πάνω στα παλιά τείχη, είναι δείγμα της άτακτης αστικής ανάπτυξης που έζησε η πόλη κατά τον 20ό αιώνα. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι δύο κύριοι κοινόχρηστοι χώροι, η Ράμπλα της Ελευθερίας -κύρια είσοδος στην παλιά πόλη- και η πλατεία της Ανεξαρτησίας, που περιτρι­γυρίζεται από νεοκλασικά κτίρια.

Μετά τη βόλτα μας στη Ζιρόνα, συνεχίζουμε οδικώς για τη Βαρκελώνη. Άφιξη στην καταλανική πρωτεύουσα, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

7η ημέρα: ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ

Ξεκινάμε για μια πανοραμική ξενάγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα μεταβούμε αρχικά στον λόφο Μοντζουίκ (Montjuïc) για να θαυμάσουμε την πανοραμική θέα της πόλης και του λιμανιού. Συνεχίζουμε με το Ολυμπιακό χωριό και το Στάδιο, όπου πραγματοποιήθηκαν οι Αγώνες το 1992. Από εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να απο­λαύσουμε τη θέα προς το διάσημο σιντριβάνι, τη λεγόμενη "Font Màgica" (Μαγική Πηγή) και την Plaça d’ Espanya. Συνεχίζουμε με τη γρα­φική Barceloneta και από εκεί για ένα από τα πιο α­ξιόλογα έργα του αρχιτέκτονα Antoni Gaudí, την εκ­κλησία Σαγράδα Φαμίλια (Sagrada Familia, Αγία Οι­κογένεια), όπου θα θαυμάσουμε την ιδιαίτερη αρχι­τεκτονική του.

Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στην κεντρική πλα­τεία της Βαρκελώνης, την Πλάσα Καταλούνια (Plaça Catalunya). Η ξενάγηση είναι προαιρετική και απευ­θύνεται σε όσους έχουν τη φυσική δυνατότητα να περπατήσουνε και να ακολουθήσουν. Το ιστορικό κέντρο της πόλης μπορεί κανείς να το απολαύσει μόνο περπατώντας. Θα διασχίσουμε την περίφημη λεωφόρο Passeig de Gràcia με τα πιο ακριβά κατα­στήματα της πόλης και τα ωραιότερα σπίτια από την εποχή του μοντερνισμού, διάσημων Καταλανών αρχιτεκτόνων με γνωστότερα την Casa Batlló και Casa Milà του Antoni Gaudi.

Το απόγευμα θα περπατήσουμε στον πιο διάσημο πεζόδρομο της πόλης, στην ιστορική Ράμπλα, και θα καταλήξουμε στη Γοτθική Συνοικία (BarriGótic), όπου δεσπόζουν το Μουσείο Πικάσο, η Μητρόπολη, αλλά και σε μι­κρή απόσταση «καταναλωτικοί παράδεισοι», όπως τα El Corte Inglés. Διανυκτέρευση.

 

8η ημέρα: ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ – Πτήση Επιστροφής

Ελεύθερος χρόνος το πρωί (check-out στις 12:00) και μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής μας.

 

 

 

TIMEΣ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  24/10/2022 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 999€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 999 € 350 €
  Twin Room 999 € 350 €
  Triple Room 999 € 350 €
  Single Room 1529 € 350 €

 

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 1099 € 350 €
  Twin Room 1099 € 350 €
  Triple Room 1099 € 350 €
  Single Room 1589 € 350 €

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  14/7/2022 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 1060€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 1060 € 350 €
  Twin Room 1060 € 350 €
  Triple Room 1060 € 350 €
  Single Room 1550 € 350 €

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια μέσω ενδιάμεσου σταθμού.
  • Ξενοδοχεία  4* και 3* sup.
  • Πρωινό καθημερινά.
  • Φόροι πόλεως.
  • Μεταφορές και εκδρομές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Έλληνας έμπειρος αρχηγός.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ (

Ø  Φόροι, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: €350

Ø  Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα.

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα

Άφιξης

LH 1281

24/10/2022

ΑΘΗΝΑ – ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ

11:15

13:15

LH 922

24/10/2022

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ – ΤΟΥΛΟΥΖH

16:15

17:55

LH 1129

31/10/2022

ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ – ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ

16:50

19:00

LH 1284

31/10/2022

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ – ΑΘΗΝΑ

20:30

00:15 +1

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

Α3 710

14/07/2022

ΑΘΗΝΑ – ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ

08:20

10:35

Α3 641

21/07/2022

ΤΟΥΛΟΥΖH – ΑΘΗΝΑ

18:50

22:45

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

Α3 710

09/08/2022

ΑΘΗΝΑ – ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ

08:20

10:35

Α3 641

16/08/2022

ΤΟΥΛΟΥΖH – ΑΘΗΝΑ

18:50

22:45

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

Α3 710

23/08/2022

ΑΘΗΝΑ – ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ

08:20

10:35

Α3 641

30/08/2022

ΤΟΥΛΟΥΖH – ΑΘΗΝΑ

18:50

22:45

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

Α3 710

29/09/2022

ΑΘΗΝΑ – ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ

08:20

10:35

Α3 641

06/10/2022

ΤΟΥΛΟΥΖH – ΑΘΗΝΑ

18:50

22:45