Skip to main content

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2022 Χώρα των Βάσκων! από 645€

Κάστρα Καστίλλης 7ημ.

Μπιλμπάο, Σανταντέρ, Σαντιγιάνα Ντελ Μαρ, Βαγιαδολίδ, Καστίγιο Ντε Κόκα, Άβιλα, Σεγκόβια, Μαδρίτη, Τολέδο, Μπουργκός, Μπιλμπάο, Ονταρίμπια, Σαν Σεμπαστιάν

 Αναχωρήσεις :   01, 08, 19  Αυγούστου ’22

  Early Booking!!!

 

·         Απευθείας πτήσεις με τη Volotea για το Μπιλμπάο, με πρωινή αναχώρηση και βραδινή επιστροφή, για ένα πλήρες 7 ήμερο ταξίδι στην Καστίλη και τη Βασκονία.

·         Διανυκτερεύσεις εντός πόλεων (Μαδρίτη, Βαγιαδολίδ, Μπιλμπάο) σε 4* επιλεγμένα εξαιρετικά ξενοδοχεία.

·         Γνωριμία με τα διασημότερα κάστρα της Καστίλλης (Καστίγιο Ντε Κόκα, Καστροπολιτεία Άβιλα, Καστροπολιτεία Σεγκόβια).

·         Δυνατότητα επίσκεψης στο παγκόσμιας αναγνωρισιμότητας μουσείο Guggenheim στο Μπιλμπάο.

·         Μονοήμερες εκδρομές δώρο σε Σαν Σεμπαστιάν, Ονταρίμπια, Τολέδο, Σανταντέρ και Σαντιλιάνα Ντελ Μαρ.

 

 

1η μέρα:  ΑΘΗΝΑ – ΜΠΙΛΜΠΑΟ – ΣΑΝΤΑΝΤΕΡ – ΣΑΝΤΙΓΙΑΝΑ ΝΤΕΛ ΜΑΡ - ΒΑΓΙΑΔΟΛΙΔ

Συγκέντρωση νωρίς το πρωί στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για το Μπιλμπάο και ένα ασύγκριτο 7ήμερο ταξίδι στη μαγική χώρα των Βάσκων με απευθείας πτήση. Άφιξη στο Μπιλμπάο και αναχώρηση για τον πρώτο μας προορισμό, το Σανταντέρ, πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της αυτόνομης κοινότητας και ιστορικής περιοχής της Κανταβρίας, στις βόρειες ακτές της Ισπανίας, παραθαλάσσια πόλη, παλαιό επίνειο του βασιλείου της Καστίλης. Κατά τη διάρκεια του μεσαίωνα, από το λιμάνι αυτό γινόταν το θαλάσσιο εμπόριο της Ισπανίας, αργότερα δε, στις αρχές του 20ού αιώνα, υπήρξε και η θερινή διαμονή των βασιλέων, εξ ου και τα υπέροχα ανάκτορα Palacio Magdalena. Πανοραμική περιήγηση στο ιστορικό κέντρο της πόλης και χρόνος ελεύθερος. Επόμενος προορισμός μας η Σαντιγιάνα Ντελ Μαρ. Η παλιά πόλη με τα χαρακτηριστικά μπαλκόνια της και τα λουλούδια είναι πανέμορφη. Ολόκληρο το χωριό, με τα παλαιά κτήρια και τις πέτρινες οικίες, τα λιθόστρωτα σοκάκια κλπ., έχει χαρακτηριστεί από την Unesco, μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής  κληρονομιάς. Προαιρετικά, αν υπάρχει χρόνος, θα δούμε το μουσείο της Altamira, με παραστάσεις από τα προϊστορικά ομώνυμα σπήλαια. Στη συνέχεια αναχώρηση και άφιξη το απόγευμα στο Βαγιαδολίδ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

2η μέρα: ΒΑΓΙΑΔΟΛΙΔ – ΚΑΣΤΙΓΙΟ ΝΤΕ ΚΟΚΑ – ΑΒΙΛΑ - ΜΑΔΡΙΤΗ

Πρωινό μπουφέ στο ξενοδοχείο μας. Έπειτα από την πανοραμική ξενάγηση της πόλης, σήμερα θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε την μεσαιωνική Καστιλιάνικη ύπαιθρο, αρχικά επισκεπτόμενοι το Κάστρο της Κόκα, το οποίο χτίστηκε τον 15ο αιώνα και θεωρείται ένα από τα καλύτερα παραδείγματα ισπανικών κάστρων με πλινθοδομή. Ενσωματώνει με ένα μαγευτικό τρόπο το μαυριτανικό-μουσουλμανικό σχεδιασμό και βασίζεται έντονα στη Γοτθική αρχιτεκτονική. Έχει κηρυχθεί Ισπανικό Εθνικό Μνημείο και θα έχουμε την ευκαιρία να το επισκεφτούμε εσωτερικά! Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε τη μεσαιωνική καστροπολιτεία Άβιλα. Εδώ υπάρχουν τα μεγαλύτερα μεσαιωνικά τείχη της Ευρώπης και αμέτρητες μονές και εκκλησίες, ένας συνδυασμός επίγειας και επουράνιας δύναμης που χαρακτήριζαν την παλιά Καστίλη. Είναι η υψηλότερη επαρχιακή πρωτεύουσα της Ισπανίας, και το κλίμα στα ενδότερα της καστροπολιτείας θα μας μεταφέρει νοερά σε μία άλλη εποχή. Μετέπειτα θα αναχωρήσουμε για τη Μαδρίτη, όπου και θα εγκατασταθούμε για τις επόμενες 3 διανυκτερεύσεις του ταξιδιού μας. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

3η μέρα: ΜΑΔΡΙΤΗ (Ξενάγηση πόλης)

Πρωινό μπουφέ στο ξενοδοχείο. Στην πρωινή πανοραμική ξενάγηση θα δούμε τα αναρίθμητα αξιοθέατα που “στολίζουν” την Μαδρίτη. Θα δούμε την μεσαιωνική πλατεία “Πλάθα Μαγιόρ”, την Πουέρτα δελ Σολ (την πόρτα του ήλιου) που είναι  το γεωγραφικό  κέντρο  της Ισπανίας, την Πλάθα δε Οριέντε  που την διακοσμούν τα αγάλματα των Ισπανών βασιλέων, το Βασιλικό Παλάτι με τα 2.500 δωμάτια, και τον Καθεδρικό Ναό της Αλμουδένα.  Θα διασχίσουμε μεγάλες Λεωφόρους όπως την Λεωφόρου Πράδο, όπου βρίσκονται μεγάλα μουσεία, όπως η Πινακοθήκη του Πράδο και Μοντέρνας Τέχνης Ρέϊνα Σοφία, θα δούμε τον σιδηροδρομικό σταθμό Ατότσα και το νεοκλασικό κτίριο που στεγάζει την Βουλή. Θα περάσουμε από τις πλατείες του Ποσειδώνα και της Θεάς Κυβέλης με το υπέροχο νεοκλασικό κτίριο του Ταχυδρομείου, την Πύλη του Αλκαλά και το μεγάλο Πάρκο Ρετίρο. Τέλος θα  διασχίσουμε την μεγάλη λεωφόρο Καστελιάνα με τα μοντέρνα κτίρια, το γήπεδο του Μπερναμπέου και την Πλατεία του Χριστόφορου Κολόμβου. Επιστροφή το μεσημέρι στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος. Για το ελεύθερο απόγευμα σας προτείνουμε να επισκεφθείτε το Μουσείου του Πράδο με έργα των μεγάλων ζωγράφων, όπως του Ελ Γκρέκο, Μουρίλιο, Βελάσκεθ και Γκόγια, και το Βασιλικό Παλάτι.  Διανυκτέρευση.

4η μέρα: ΜΑΔΡΙΤΗ - ΤΟΛΕΔΟ

Πρωινό μπουφέ στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για το Τολέδο, την «πόλη των τριών πολιτισμών» (Χριστιανών, Εβραίων και Αράβων), χτισμένη στις όχθες του ποταμού Τάγου, που διατηρεί  αναλλοίωτη τη μεσαιωνική φυσιογνωμία της και έχει συμπεριληφθεί στον κατάλογο  της Unesco σαν Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Εδώ θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε τον Καθεδρικό Ναό, που κυριαρχεί στο κέντρο της πόλης και αντικατοπτρίζει την ιστορική σημασία του, το σπίτι-μουσείο του Ελ Γκρέκο (Δομίνικου Θεοτοκόπουλου) και την εκκλησία του Αγίου Θωμά, όπου βρίσκεται το αριστούργημά του Ελ Γκρέκο,  «Η ταφή του κόμη Οργκάθ» (1586-1588). Επιστροφή νωρίς το μεσημέρι στη Μαδρίτη και απόγευμα ελεύθερο. Σας προτείνουμε να περπατήσετε  στα γραφικά στενά της  περίφημης συνοικίας Barrio de la Letras, μία απ' τις πιο μποέμ συνοικίες της Ευρώπης, όπου έζησαν και δημιούργησαν πολλοί απ' τους σπουδαίους ζωγράφους και λογοτέχνες της Ισπανίας, όπως ο Λόπεθ Ντε Βέγκα και Θερβάντες. Διανυκτέρευση.

 

5η μέρα: ΜΑΔΡΙΤΗ – ΣΕΓΚΟΒΙΑ – ΜΠΟΥΡΓKΟΣ - ΜΠΙΛΜΠΑΟ

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για το Μπιλμπάο με ενδιάμεσες στάσεις στην ασύγκριτης ομορφιάς Σεγκόβια και στο ιστορικό Μπουργκός. Ξεκινώντας από τη Σεγκόβια, ανακηρυγμένη ως μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς από την Unesco, θα έχουμε την ευκαιρία να ξεναγηθούμε στην πόλη, να θαυμάσουμε το διάσημο μεσαιωνικό υδραγωγείο της πόλης και το ξακουστό και πανέμορφο κάστρο του Αλκαθάρ. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας με επόμενη στάση το Μπουργκός. Ο Καστιλιάνος ευγενής, πολιτικός ηγέτης και διπλωμάτης Ελ Σιντ είναι μια ιστορική φιγούρα για την πόλη, καθώς γεννήθηκε μερικά χιλιόμετρα μακριά από το Μπούργος και μεγάλωσε και μορφώθηκε σε αυτό. Η πόλη είχε το γόητρο της πρωτεύουσας μέχρι το 1560, όταν η Μαδρίτη ορίστηκε ως η μόνη αυλή. Η πόλη αναπτύχθηκε ξανά τον 19ο αιώνα. Κατά τη διάρκεια του Ισπανικού Εμφυλίου, το Μπούργος ήταν έδρα της εθνικιστικής κυβέρνησης του Φράνκο. Η πόλη διαθέτει πολλά ιστορικά μνημεία: ο Καθεδρικός του Μπούργος (ανακηρύχθηκε Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO το 1984), τη Μονή Λας Ουέλγας Ρεάλες και το αββαείο Καρτούχα ντε Μιραφλόρες. Ένας μεγάλος αριθμός εκκλησιών, παλατιών και άλλων κτιρίων από τη μεσαιωνική περίοδο σώζονται μέχρι σήμερα. Με την ολοκλήρωση της περιήγησης μας, θα επιβιβαστούμε στο λεωφορείο μας με τελικό προορισμό το Μπιλμπάο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

6η μέρα: ΜΠΙΛΜΠΑΟ – ΟΝΤΑΡΙΜΠΙΑ – ΣΑΝ ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ - ΜΠΙΛΜΠΑΟ

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και ακολουθεί η ολοήμερη εκδρομή μας στα πανέμορφα τουριστικά θέρετρα του Βισκαικού κόλπου, την καστροπολιτεία Ονταρίμπια και το ξακουστό Σαν Σεμπαστιάν. Η Ονταριμπία (Hondarribia) εκτείνεται στις εκβολές του ποταμού Μπιδασόα. Το πολεοδομικό της συγκρότημα συνεχίζεται δίχως διακοπή στις γειτονικές Ιρούν και Εντάιγ που συνεργάζονται στα πλαίσια της ομώνυμης διασυνοριακής κοινοπραξίας και της ευρύτερης ευρωπόλης Μπαγιόν-Σαν Σεμπαστιάν. Εκεί θα έχουμε το χρόνο να περιπλανηθούμε στα παραμυθένια σοκάκια και να απολαύσουμε τα πεντανόστιμα pintxos της βασκικής κουζίνας. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η ξενάγηση μας στην πρωτεύουσα της παγκόσμιας γαστρονομίας, με τα 6 βραβευμένα Michelin εστιατόρια,  η οποία χαρακτηρίζεται και ως η βασίλισσα της Χώρας των Βάσκων. Το Σαν Σεμπαστιάν (San Sebastián) ή Ντονόστια ιδρύθηκε το 1524 και η παλαιά πόλη στηρίζεται σε έναν αμμώδη ισθμό που συνδέει την ηπειρωτική χώρα με το δύσκολο και απότομο λόφο του Ουρχέλ. Θα περιπλανηθούμε στα στενά γραφικά σοκάκια της Παλιάς Πόλης (Parte Vieja) για να θαυμάσουμε παλιά κτίρια γοτθικού ρυθμού που σήμερα φιλοξενούν παραδοσιακά μπαρ και εστιατόρια, που σφύζουν από ζωή όλη μέρα.  Θα καταλήξουμε στην Calle Mayor (μεγάλο δρόμο) για να δούμε τον Καθεδρικό Ναό σε νεογοτθικό ρυθμό και τα υπέροχα βιτρό και στη συνέχεια θα δούμε την μπαρόκ εκκλησία της Σάντα Μαρία Κόρο. Φυσικά δεν θα παραλείψουμε τη διαδρομή Gernikako Arbola, τη λεωφόρο που διασχίζει τον ποταμό Itsasadarra με τις υπέροχες γέφυρες, καθώς και τον παραλιακό πολυφωτογραφημένο δρόμο Mirakontxa. Σας συστήνουμε να έχετε μαζί το μαγιό σας, απολαμβάνοντας την παραλία. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό και μεζέδες στα σοκάκια της πόλης, ή σε κάποιο από τα περίφημα πολυτελή εστιατόρια της πόλης. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο Μπιλμπάο και διανυκτέρευση.

7η μέρα: ΜΠΙΛΜΠΑΟ (Ξενάγηση πόλης & Μουσείο Guggenheim) - ΑΘΗΝΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και ξενάγηση της πόλης που εκτείνεται κατά μήκος του ποταμού Νερβιόν, στις όχθες του οποίου αναπτύχθηκαν όλες οι συνοικίες της. Σε αυτό το ποτάμι οφείλει εξ άλλου το Μπιλμπάο και το όνομά του - bi albo στα βασκικά σημαίνει "δύο όχθες". Περπατώντας σε ένα από τα ωραιότερα ιστορικά κέντρα, βλέπουμε την αψιδωτή Πλάθα Νουέβα, το εντυπωσιακό θέατρο Αριάγα κατά το πρότυπο της γαλλικής Όπερας, την γέφυρα Αρενάλ, τον Καθεδρικό ναό και την περίφημη Γκραν Βία με τα κομψά καταστήματα. Το ίδρυμα Σολομών Ρ. Γκουγκενχάιμ επέλεξε το Μπιλμπάο να είναι η πόλη του Ευρωπαϊκού του παραρτήματος και κατασκευάστηκε εδώ το περίφημο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης Γκουγκενχάιμ - σήμα κατατεθέν της πόλης από το 1997. Προαιρετική επίσκεψη στο μουσείο που είναι ένα από τα καλύτερα του είδους του στην Ισπανία. Ελεύθερος χρόνος μέχρι αργά το απόγευμα, οπότε και θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής.

 

1/8 & 8/8                                                                         Early Booking                     

Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο                                                         645€                            695€

Τιμή σε μονόκλινο                                                                         875€                            925€                                                      

Φόροι (αερ. & ξεν.) & check point                                             225€                            225€

 

19/8                                                                                  Early Booking                     

Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο                                                         685€                            735€

Τιμή σε μονόκλινο                                                                         915€                            965€                                                      

Φόροι (αερ. & ξεν.) & check point                                             225€                            225€

 

                       

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης Αθήνα - Μπιλμπάο - Αθήνα με την Volotea.
  • Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν  για τις μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Μεταφορές από/προς αεροδρόμιο εξωτερικού.
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία (Abba Euskalduna 4* στο Μπιλμπάο) & (NH Balago 4* στο Βαγιαδολίδ) & (VP Jardin Metropolitano 4* στη Μαδρίτη).
  • Πρωινό μπουφέ καθημερινά.
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Έμπειρος αρχηγός - συνοδός του γραφείου μας.
  • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α.
  • Μια χειραποσκευή μέχρι 8 κιλά.
  • Μια βαλίτσα μέχρι 20 κιλά.

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Φόροι αεροδρομίων, ξενοδοχείων & checkpoints (225€).     

 

Πτήσεις

Αναχώρηση :  Αθήνα – Μπιλμπάο   05.00  - 07.30 
Επιστροφή  :  Μπιλμπάο – Αθήνα    22.30 -  03:00

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

  1. Διαφοροποίηση στη ροή – σειρά των επισκέψεων του προγράμματος, ενδέχεται να πραγματοποιηθεί, χωρίς να παραλειφθεί καμία επίσκεψη.

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ 20€)

…Απόλαυσε κάθε σου ταξίδι χωρίς άγχος. 

Ήρθε ώρα να ταξιδέψουμε ξανά! 

Το ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα που ακολουθεί, διασφαλίζει εσάς & την οικογένεια σας, έναντι δύσκολων καταστάσεων που μπορεί να παρουσιαστούν τόσο κατά την διάρκεια της εκδρομής όσο και πριν την αναχώρηση.

ü  Επιστροφή των χρημάτων σας σε περίπτωση ακύρωσης για λόγους υγείας . 

ü  Επιστροφή των χρημάτων σας σε περίπτωση  νόσησης COVID - 19 πριν την αναχώρηση. ( Επιστροφή 100% του προκαταβληθέντος ποσού.)

ü  Έξοδα ξενοδοχείου λόγω καραντίνας ( COVID - 19). 

ü  Αποζημίωση για την απώλεια αποσκευών . 

ü  Έξοδα λόγω καθυστερημένης άφιξης των αποσκευών  . 

ü  Επαναπατρισμός των συνταξιδευόντων μελών της οικογένειας του Ασφαλισμένου . 

ü  Έξοδα διαμονής και επικοινωνίας του Ασφαλισμένου εξαιτίας απώλειας των ταξιδιωτικών του εγγράφων.

ü  Έξοδα λόγω καθυστέρησης της πτήσης .

ü  Έξοδα του Ασφαλισμένου εξαιτίας πρόωρης διακοπής του ταξιδιού του.

ü  Έξοδα μετάφρασης (Απώλεια εγγράφων , νοσηλεία , διάγνωση κ.α). 

ü  Έξοδα για αποστολή φαρμάκων του Ασφαλισμένου.

ü  Έξοδα για νομική υποστήριξη.

ü  Έξοδα μετακίνησης και διαμονής , στενού συγγενή του Ασφαλισμένου που νοσηλεύεται.

ü  Έξοδα νοσηλείας εκτός χώρας μόνιμης διαμονής.

ü  Έξοδα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης εκτός νοσοκομείου.

ü  Ιατρικές συμβουλές και πληροφορίες Συντονιστικού Κέντρου (Χωρίς περιορισμό χρήσης).

ü  Υγειονομική μεταφορά του Ασφαλισμένου (Χωρίς όριο κόστους).

ü  Προσωπική Αστική Ευθύνη έναντι τρίτων.

    Τώρα μπορείς να ταξιδέψεις ξανά !

  Νιώσε την ασφάλεια σε κάθε σου ταξίδι ... 

     Δεν ξεχνάω πριν από κάθε μου αναχώρηση , την ασφάλεια μου !