Skip to main content

Πανόραμα Ελβετίας 27 & 28Οκτωβρίου 2022! από 695€

Ζυρίχη, Καταρράκτες Ρήνου, Λωζάννη, Ιντερλάκεν, Γενεύη, Βέρνη, Λουκέρνη,  (Κωνστάνζ)

Αναχωρήσεις: 27, 28 Οκτωβρίου   ~   5 μέρες  

Η χώρα των Άλπεων, της σοκολάτας, των ρολογιών, των σουγιάδων με ονομασία προέλευσης, των 1500 λιμνών και της αιώνιας ειρήνης είναι η αγαπημένη μας Ελβετία. 

Μία χώρα όμορφη και γαλήνια, με χιονισμένα βουνά που καθρεφτίζονται σε κρυστάλλινες λίμνες, πλούσια δάση, μικρά χωριά με ξύλινες σκεπές και ανθισμένα περβάζια, πεντακάθαρες πόλεις με γραφικές γειτονιές πλούσιες σε αξιοθέατα, με λιθόστρωτα δρομάκια, αρχοντικά κτίρια, προσεγμένα καφέ και εστιατόρια.

Ο απόλυτος συνδυασμός του ανέγγιχτου φυσικού και αστικού τοπίου!

Η Ελβετία αποτελεί έναν πολύ όμορφο ταξιδιωτικό προορισμό για κάθε εποχή του χρόνου!    

  • Εξαιρετικές απ΄ ευθείας πτήσεις με SWISS - πρωινή αναχώρηση από Αθήνα

   και απογευματινή από Ζυρίχη - ώστε να έχουμε περισσότερο χρόνο στην χώρα

  • Τρεις διανυκτερεύσεις και περιήγηση στην πόλη-ζωγραφιά, τη Λωζάννη
  • Ημερήσια εκδρομή στους φαντασμαγορικούς Καταρράκτες του Ρήνου
  • Περιήγηση στην κοσμοπολίτικη Γενεύη
  • Επίσκεψη στο κοσμοπολίτικο τουριστικό θέρετρο Ιντερλάκεν
  • Περιήγηση στην ρομαντική πρωτεύουσα της Ελβετίας, την Βέρνη, την "πόλη των κρηνών"
  • Ημερήσια εκδρομή και περιήγηση στην κουκλίστικη Λουκέρνη
  • Δυνατότητα επίσκεψης στην Κωνστάνζ, που βρίσκεται στο δυτικό άκρο της ομώνυμης λίμνης
  • Δύο διανυκτερεύσεις και περιήγηση στην μεγαλύτερη πόλη και το οικονομικό κέντρο
  • της Ελβετίας, την Ζυρίχη
  • Τέσσερις διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*, 4* sup., 5*  
  • Μπουφέ πρόγευμα καθημερινά
  • Εμπειρότατος Αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας

1η μέρα: Αθήνα - Ζυρίχη - Καταρράκτες Ρήνου - Λωζάννη, Περιήγηση πόλης

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση με SWISS για Ζυρίχη. Φθάνοντας, θα αναχωρήσουμε άμεσα για τους φαντασμαγορικούς Καταρράκτες του Ρήνου στο καντόνι του Σαφχάουζεν, ένα μεγαλειώδες θέαμα της φύσης που εντυπωσιάζει τον επισκέπτη, καθώς ο υδάτινος όγκος πέφτει με βοή από ψηλά και σχηματίζει στη βάση του μια λίμνη, ακολουθώντας την αέναη πορεία του προς τις εκβολές του. Συνεχίζουμε για την Λωζάννη, μια πόλη-ζωγραφιά, που είναι κτισμένη αμφιθεατρικά πάνω από την λίμνη της, ατενίζοντας τις βουνοκορφές των Άλπεων. Άφιξη και περιήγηση στην πόλη, κατά της διάρκεια της οποίας θα επισκεφθούμε πεζοί το παλιό της τμήμα με τους φιδογυριστούς πεζοδρόμους και τις μικροσκοπικές πλατείες, μέχρι να φθάσουμε στον γοτθικό Καθεδρικό ναό του 12ου αιώνα και στο μουσείο των Ολυμπιακών Αγώνων στο Ουσί (εξωτερικά). Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο DE LA PAIX 4* (www.hoteldelapaix.net). Διανυκτέρευση.

2η μέρα: Λωζάννη - Γενεύη - Λωζάννη

Πρωινή αναχώρηση για την κοσμοπολίτικη Γενεύη. Άφιξη και περιήγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε κτίρια Διεθνών Οργανισμών, όπως του ΟΗΕ και του Ερυθρού Σταυρού, καθώς και το τεράστιο σιντριβάνι που αναβλύζει μέσα από τη λίμνη και αποτελεί, μαζί μ  ε το πολύχρωμο λουλουδιασμένο ρολόι, το σύμβολο της πόλης. Ελεύθερος χρόνος για να περπατήσετε στην παλιά πόλη με τα πλακόστρωτα δρομάκια, τις κουκλίστικες αντικερί, τα μικροσκοπικά βιβλιοπωλεία, τα πολυάριθμα εστιατόρια και καφέ. Επιστροφή στη Λωζάννη. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: Λωζάννη… στην όμορφη πρωτεύουσα Βέρνη και στις λίμνες του Ιντερλάκεν - Ζυρίχη

Πρωινή αναχώρηση για την ρομαντική πρωτεύουσα της Ελβετίας, την Βέρνη, "την πόλη των κρηνών", που είναι κτισμένη σε μια καμπή του ποταμού Άαρ. Σύμφωνα με τον θρύλο, ο ιδρυτής της πόλης δούκας Μπέρτολντ Ε’ της έδωσε το όνομα του πρώτου ζώου που σκότωσε σε ένα κυνήγι το 1191 - μια αρκούδα (Bär), η οποία αποτελεί το έμβλημά της για περισσότερα από 500 χρόνια. Ο πρώτος λάκκος με αρκούδες κατασκευάστηκε το 1441 και ο τέταρτος βρίσκεται μεν στο κέντρο της πόλης, αλλά είναι κενός. Άφιξη και περιήγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε το Κοινοβούλιο, τον πύργο του ιστορικού Ρολογιού, τον επιβλητικό Καθεδρικό ναό και θα περπατήσουμε στους πεζόδρομους με τα μεσαιωνικά κτίρια. Μετά την επίσκεψή μας θα συνεχίσουμε για το δημοφιλές και κοσμοπολίτικο τουριστικό θέρετρο Ιντερλάκεν, που βρίσκεται ανάμεσα στις λίμνες Τουν και Μπρίενζ, σε απόσταση αναπνοής από τον εντυπωσιακό και πάντα χιονισμένο ορεινό όγκο του Γιουνγκφράου (Jungfrau). Τελικός προορισμός της σημερινής μας ημέρας είναι η Ζυρίχη, η μεγαλύτερη πόλη και το οικονομικό κέντρο της Ελβετίας. Κτισμένη σε μια μαγευτική τοποθεσία στις όχθες μιας λίμνης και δυο ποταμών, έχει επιβλητικούς ναούς, μουσεία, γκαλερί, αλλά και τον πιο ακριβό εμπορικό δρόμο του κόσμου. Το γοητευτικό μεσαιωνικό της κέντρο είναι διάσπαρτο από μοντέρνα μπαρ, εστιατόρια, ζαχαροπλαστεία και καταστήματα. Άφιξη και τακτοποίηση στο κεντρικό ξενοδοχείο MARRIOTT ZURICH 5* (www.marriot.com) σε απόσταση περιπάτου από την Μπάνχοφστρασσε ή στο COURTYARD by MARRIOTT 4* sup. στην συνοικία Oerlikon (www.courtyardzurich.com). Διανυκτέρευση.

 

4η μέρα: Ζυρίχη, Περιήγηση πόλης,

Προαιρετική εκδρομή στην Κωνστάνζ

Πρωινή περιήγηση της πόλης κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε την περίφημη λεωφόρο Μπάνχοφστρασσε, θα περπατήσουμε στους κεντρικούς πεζόδρομους της παλιάς πόλης, θα δούμε (εξωτερικά) την εκκλησία Φραουμύνστερ με τα εντυπωσιακά βιτρό του Σαγκάλ, τον Καθεδρικό ναό, το Δημαρχείο, τον Πύργο του Ρολογιού, τον λόφο του Λίντερχοφ, τις γέφυρες του ποταμού Λίματ και άλλα αξιοθέατα. Ελεύθερος χρόνος για περαιτέρω εξερεύνηση της πόλης. Επίσης, μπορείτε να λάβετε μέρος σε μια προαιρετική εκδρομή στην πόλη της Κωνστάνζ (Konstanz, έξοδα ατομικά), η οποία γλύτωσε από τους βομβαρδισμούς του Β΄ παγκοσμίου πολέμου και ως εκ τούτου διατηρείται ατόφια.   

 

Περιγραφή προαιρετικής εκδρομής

Το μεσημέρι θα αναχωρήσουμε για την Κωνστάνζ, που βρίσκεται στο δυτικό άκρο της ομώνυμης λίμνης Η λίμνη Κωνσταντίας ή Μπόντενζεε (Bodensee) είναι μια από τις πιο γραφικές λίμνες της Ευρώπης. Βρίσκεται σε υψόμετρο 400 μέτρων στις παρυφές των Άλπεων και ανήκει σε τρία κράτη - την Γερμανία, την Ελβετία και την Αυστρία Φθάνοντας θα περπατήσουμε στο ιστορικό κέντρο της πόλης, θα δούμε το άγαλμα Ιμπέρια, την πλατεία της αγοράς, τις παραδοσιακές μπυραρίες και θα έχετε την ευκαιρία να κάνετε όμορφα και οικονομικά ψώνια. Επιστροφή στην Ζυρίχη. Διανυκτέρευση.

5η μέρα: Ζυρίχη - Λουκέρνη - Ζυρίχη - Αθήνα

Πρωινή αναχώρηση για την κουκλίστικη Λουκέρνη, που είναι κτισμένη στις όχθες της λίμνης των τεσσάρων καντονιών. Άφιξη και περιήγηση στο καλοδιατηρημένο μεσαιωνικό της κέντρο με το παλαιό Δημαρχείο, την χαρακτηριστική γραφική ξύλινη γέφυρα, το μνημείο του Λιονταριού και τα άλλα αξιοθέατα της πόλης. Νωρίς το μεσημέρι μετάβαση στο αεροδρόμιο της Ζυρίχης και επιβίβαση στην πτήση για την Αθήνα.

Σημειώσεις

  • Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι από τα αναγραφόμενα
  • Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.

Αναχωρήσεις: 27, 28 Οκτωβρίου   ~   5 μέρες  

Τιμή κατ΄ άτομο

Λωζάννη

 

DE LA PAIX 4*

 

Ζυρίχη

 

COURTYARD 4* sup.

 

 

Ζυρίχη

 

MARRIOTT 5*

 

Δίκλινο

695

845

3ο άτομο έως 12 ετών

545

695

Μονόκλινο

945

1245

Περιλαμβάνονται

Οι πτήσεις μας

1η μέρα

LX 1843

ΑΘΗΝΑ - ΖΥΡΙΧΗ

06:35 - 08:25

5η μέρα

LX 1842

ΖΥΡΙΧΗ - ΑΘΗΝΑ

17:45 - 20:20

  • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ - ΖΥΡΙΧΗ - ΑΘΗΝΑ με SWISS                                    
  • Τέσσερις διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4*, 4* sup., 5*
  • Μπουφέ πρόγευμα καθημερινά
  • Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Φ.Π.Α.

Δεν Περιλαμβάνονται

  • Φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων, check point, parking, φόροι πόλεων, ταξιδιωτική ασφάλεια και ασφάλεια COVID για ταξιδιώτες έως 75 ετών: € 300
  • Είσοδοι σε μουσεία, μνημεία και λοιπά αξιοθέατα
  • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά
  • Ό,τι δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό, προτεινόμενο κλπ.