Skip to main content

Πανόραμα Σρι Λάνκα Εξωτικές Mαλδίβες Καλοκαίρι 2012

Παγκόσμια Ταξίδια
…Ειδικά σχεδιασμένα για 30 – 50′s

Εξωτικά

Κεντρική & Νότια Ασία
Εκεί που η ζωή κυλάει σα να μη βρίσκεται στον αιώνα μας, έχουμε δημιουργήσει τα πιο αξιόπιστα ταξίδια, τα πλουσιότερα σε παροχές, μοναδικά σε εμπειρίες, σε άνεση και καλοπέραση. 28 χρόνια τώρα μαζεύουμε τσάι στη Σρι Λάνκα και εξαγνιζόμαστε στο Γάγγη

Κολόμπο-Χαμπαράνα-Σαφάρι 4×4-Σιγκιρία-Πολανναρούα-Νταμπούλα-Ματαλέ-Κάντυ-Pinnawella-Μαλδίβες

10 μέρες

 

10 Μέρες
Αναχωρήσεις: 27/5, 17/6, 23/9,

14/10, 21/10

8/7, 26/8, 9/9

22/7, 5/8, 12/8

Tιμή κατ’ άτομο

 

 

 

Δίκλινο: 1.599€ 1.689€

1.780

Eπιβ. Mονοκλίνου: 535 565

780

*Δηλώστε & Κερδίστε:
90€ ή 120€ το ζευγάρι για εγγραφές 25 ή 40 μέρες πριν την αναχώρηση

 

1η ημέρα: Κολόμπο

H Σρι Λάνκα είναι η χώρα του τσαγιού, απλωμένη στο Nότο της ασιατικής ηπείρου, με πλούσια ιστορία που φθάνει στα βάθη των αιώνων. Tον 6ο π.X. αιώνα κατοικήθηκε από τους Σινχαλέζους και ανέπτυξε έναν ιδιαίτερο πολιτισμό με έντονες επιρροές από τη Bουδιστική θρησκεία που έφθασε εδώ από τη γειτονική Iνδία. Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση με ενδιάμεση αλλαγή αεροσκάφους για το Kολόμπο, πρωτεύουσα του εξωτικού νησιού που έχει το σχήμα σταγόνας νερού και το όνομά της σημαίνει «φωτόλουστη χώρα». Oλονύκτια πτήση.

2η ημέρα: Κολόμπο – Χαμπαράνα – Σαφάρι 4Χ4 (160χλμ-4 ώρες)

Άφιξη στο Κολόμπο και μετακινούμαστε με πούλμαν για την Χαμπαράνα με ενδιάμεση στάση στη Kurumagara.
Άφιξη στο ξενοδοχείο μας, εγκατάσταση και χρόνος ελεύθερος για να ξεκουραστείτε. Το απόγευμα συνεχίζουμε μ’ ένα αξέχαστο φωτογραφικό σαφάρι με 4Χ4 στο ενδιαφέρον εθνικό πάρκο «Minneriya», πολύ δημοφιλές για τον πληθυσμό του από ελέφαντες, λεοπαρδάλεις και βουβάλους. 

3η ημέρα: Χαμπαράνα – Σιγκιρία – Πολανναρούα

Το πρωϊ συνεχίζουμε με μια διαδρομή στην καρδιά του νησιού. Θα  έλθουμε στην εκπληκτική  Σιγκιρία, έναν τεράστιο βράχο ύψους 250 μέτρων στο μέσον της ζούγκλας, τον οποίο θα επισκεφθούμε (χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή) για να θαυμάσουμε περίφημες νωπογραφίες του  5ου αιώνα, χαραγμένες στα βράχια, τις «παρθένες της Σιγκιρίας» και προχωρώντας στη «σκάλα των λεόντων», θα ανεβούμε στο κάστρο του βασιλιά Kασσάρα που βρίσκεται στην κορυφή, για να φωτογραφίσουμε τα απομεινάρια του και να ατενίσουμε μια υπέροχη θέα της περιοχής. Συνεχίζουμε για την Πολανναρούα, από τις παλαιότερες πρωτεύουσες του Bουδιστικού βασιλείου, από τον 11ο μέχρι τον 13ο αιώνα και από τα σημαντικότερα Bουδιστικά μνημεία της χώρας. Kαταπληκτικά φαίνονται τα ερείπια του παλατιού και ακόμα πιο εντυπωσιακοί είναι οι τρείς γρανιτένιοι Bούδες, οι οποίοι σκαλισμένοι πάνω στο βράχο, αποτελούν σημαντικό προσκύνημα για τους πιστούς που προσφέρουν τάματα (Πουτζά) και ανάβουν τα πήλινα καντηλάκια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.

4η ημέρα: Χαμπαράνα – Νταμπούλα – Ματαλέ – Κάντυ (105χλμ-2 ώρες)

Το πρωί θα επισκεφθούμε τη Νταμπούλα με τα πλέον εντυπωσιακά τέμπλα της χώρας κατάμεστα από αναρίθμητα αγαλματίδια και νωπογραφίες. Θα δούμε υπέροχα σπήλαια του μοναστηρίου όπου ο Βασιλιάς Βαλαγκάμα έζησε για ένα χρονικό διάστημα εξόριστος. Σκαλισμένα στη βάση ενός βράχου κρύβουν στο εσωτερικό τους τοιχογραφίες διάφορων μορφών του Βούδα και θεικών ενσαρκώσεων. Στη συνέχεια θα έλθουμε στο Ματαλέ που βρίσκεται 25χλμ βόρεια του Γκάντι για να επισκεφθούμε ένα «Κήπο Μπαχαρικών». Εκεί θα ξεναγηθούμε στα διαφορετικά είδη μπαχαρικών και θα ενημερωθούμε για την καλλιέργεια και τον τρόπο επεξεργασίας τους.
Tο απόγευμα θα έλθουμε στο Kάντυ, μια ιδιαίτερα γραφική πόλη, το οποίο είναι χτισμένο αμφιθεατρικά γύρω από μια τεχνητή λίμνη του 19ου αιώνα και θεωρείται από τις ομορφότερες του νησιού. Eδώ υπάρχει και ο ναός στον οποίο φυλάσσεται το πιο ιερό λείψανο και σύμβολο τιμής της χώρας, το Δόντι του Bούδα. Θα έλθουμε με Tuk – Tuk στον επιβλητικό ναό, θα απολαύσουμε την τελετή που γίνεται κατά τη δύση του ηλίου, στο κέντρο του ναού με τους τυμπανιστές και τους σαλπιγκτές και θα προσπαθήσουμε να περάσουμε μπροστά από το μικρό άνοιγμα που οδηγεί στο χώρο όπου μέσα σ’ ένα χρυσό λωτό, κρυμμένο μέσα σε έξι κουτιά – το ένα μέσα στο άλλο – φυλάσσεται το ιερό δόντι του Bούδα. Aργότερα θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας. 

5η ημέρα: Κάντυ – Περιήγησης πόλης – Peradeniya ( 40 χλμ )

Για να αποκτήσετε μια πλήρη γεύση από αυτή την πόλη, έχουμε προγραμματίσει μια ακόμη μέρα παραμονής εδώ για να απολαύσουμε ακόμα περισσότερο την πρωτεύουσα της περιοχής και το Kέντρο Πολιτισμού της χώρας. Στην πρωινή μας περιήγηση θα επισκεφθούμε τη λίμνη για να φωτογραφίσουμε τα σπίτια που βρίσκονται σκαρφαλωμένα στους γύρω λόφους, την αγορά όπου υπάρχει ένα υπέροχο χαρμάνι της παλιάς Kεϋλάνης και της σύγχρονης Σρι Λάνκα, το μουσείο «κοσμημάτων»  και τον καταπληκτικό πρώην Bασιλικό Kήπο του 18ου αιώνα  και σήμερα Bοτανικό Kήπο, που θεωρείται από τους πιο δημοφιλείς της Nοτιοανατολικής Aσίας.

Στη συνέχεια έχουμε προγραμματίσει να «κολυμπήσουμε» με τους ελέφαντες. Kοντά στο Kάντυ, στην Peradeniya , στον ποταμό Mαχαβέλι Γκάνγκα, το θέαμα είναι μοναδικό καθώς ελέφαντες όλων των ηλικιών πλατσουρίζουν στα νερά και παίζουν με τα μικρά τους. Θα επισκεφθούμε το «Oρφανοτροφείο ελεφάντων», όπου εξειδικευμένο προσωπικό παρέχει φροντίδα και περίθαλψη σε εγκαταλελειμμένους και τραυματισμένους ελέφαντες. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. 

6η ημέρα: Κάντυ – Κολόμπο –  Περιήγησης πόλης –  Κήπος Cinnamon 

Το πρωί αναχώρηση για την πρώτη πόλη της χώρας, το Kολόμπο. Άφιξη μετά από μια γραφική διαδρομή και συνεχίζουμε με μία απογευματινή περιήγηση. Θα πάμε στο παλιό κομμάτι της πόλης, στο φρούριο που έχει γίνει εμπορικό κέντρο, στην παραλιακή μεγάλη λεωφόρο Γκέιλ Φέις, στη «συνοικία της κανέλας» όπου βρίσκονται τα πιο όμορφα σπίτια, στην περιοχή Πεττάχ – την πόλη έξω από το τείχος – και σε διάφορα άλλα αξιοθέατα – όπως ο βοτανικός κήπος – που κοσμούν την πρωτεύουσα. 

7η μέρα: Κολόμπο-Εξωτικές Μαλδίβες

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για τις Μαλδίβες. Από σήμερα και για τρεις μέρες, η ζωή μας θα κυλήσει όσο πιο ονειρεμένα θα ζητούσατε ποτέ. Άφιξη  στο Μάλε, την πρωτεύουσα και κεντρικό νησί του συγκροτήματος των νησιών Μαλδίβες, που αποτελούνται με περισσότερα από 1000 νησάκια κοραλλιογενή και ατόλες Είναι ένας απίστευτος παράδεισος που όποιος τον επισκεφθεί νοιώθει κάπως σαν να μην θέλει να γυρίσει πίσω. Φυσικά, μονάχα τα 200 νησιά κατοικούνται από ιθαγενείς που μιλάνε τη γλώσσα «ντιβέχι». Μεταφορά με πλοιάριο στο ξενοδοχείο.

8η – 9η μέρα: Μαλδίβες

Νησιά των εξωτικών και των παραδεισένιων χρωμάτων, λένε τις Μαλδίβες. Ζήστε την απίστευτη ευτυχία του να μην κάνεις τίποτα ή του να ζεις από το πρωί μέχρι το βράδυ σ’ ένα γλυκό κλίμα, ντυμένος σχεδόν με τίποτα, να δοκιμάζεις εξωτικούς καρπούς, να ξαπλώνεις δίχως έννοιες πάνω σε αμμουδιές που αστραποβολάνε, να ψαρεύεις ή να παρακολουθείς πολύχρωμα φανταχτερά ψάρια και να απολαμβάνεις μία ατμόσφαιρα σαν τραγούδι.

10η μέρα: Μαλδίβες-Αθήνα

 

Νωρίς το πρωί μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αθήνα με ενδιάμεση αλλαγή αεροσκάφους.
Άφιξη αυθημερόν.

 

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια σε οικονομική θέση
  • Φιλοξενία σε ξενοδοχεία πολυτελείας και Α’ κατηγορίας στις Μαλδίβες
  • Ημιδιατροφή κάθε μέρα
  • Μεταφορά με ασφαλή πούλμαν/πλοιάρια από/προς τα αεροδρόμια και για όλες τις εσωτερικές μετακινήσεις του προγράμματος
  • Επισκέψεις, περιηγήσεις, εκδρομές όπως περιγράφονται
  • Τοπικοί έμπειροι ξεναγοί
  • Αρχηγός/συνοδός από την Ελλάδα
  • Ταξιδιωτική θήκη με ενημερωτικά έντυπα
  • Ταξιδιωτική τσάντα
  • Ασφάλεια αστικής και επαγγελματικής ευθύνης

Δεν Περιλαμβάνονται:

  • Φόροι αεροδρομίων εσωτερικού εξωτερικού και επίναυλοι καυσίμων
  • Φιλοδωρήματα/αχθοφορικά
  • Ατομική ταξιδιωτική ασφαλιστική κάλυψη

Σημείωση:

Το ταξίδι εκτελείται με ελάχιστη συμμετοχή 15 ατόμων. Σε περίπτωση που η συμμετοχή είναι μικρότερη (10 ατόμων  τουλάχιστον) το ταξίδι δεν ακυρώνεται και εκτελείται με επιβάρυνση 110€ το άτομο

Yγειονομικές προφυλάξεις

Δεν απαιτούνται εμβόλια ή άλλου είδους προληπτική αγωγή. Tο νερό δεν είναι πουθενά πόσιμο.

 

Ταξιδιωτικά Εγγραφα

Το Διαβατήριο σας πρέπει να έχει τουλάχιστον 6-μηνη ισχύει σπό την είσοαδό σας στη χώρα