Skip to main content

ΝΤΟΥΜΠΑΙ-ΜΑΛΔΙΒΕΣ 10 ΗΜΕΡΕΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ-ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ

 

Δείτε τον εαυτό σας με τα μάτια της φαντασίας σε μια μαγευτική παραλία στις Μαλδίβες. Λικνίζεστε νωχελικά σε μια αιώρα πάνω από την ολόλευκη πλούσια άμμο που καταλήγει στα πεντακάθαρα γαλαζοπράσινα νερά της θάλασσας. Οι μεθυστικές μυρωδιές των λουλουδιών, το θρόισμα των φοινικόδεντρων, που εναλλάσσεται ρυθμικά με τον ήχο των κυμάτων, συνθέτουν το σκηνικό της απόλυτης χαλάρωσης.

Ό, τι ακριβώς χρειάζεστε πριν μπείτε στον μαγικό κόσμο του κοσμοπολίτικου Ντουμπάι. Υπερμοντέρνος, συναρπαστικός, πολύχρωμος και μεγαλόδωρος θα σας κερδίζει με την απόλυτη, την αδιαπραγμάτευτη, την αριστοτεχνική του υποταγή στην υπερβολή...

Ημέρα 1η: ΑΘΗΝΑ – ΝΤΟΥΜΠΑΙ – ΜΑΛΔΙΒΕΣ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και ολονύκτια πτήση για τις Μαλδίβες με ενδιάμεσο σταθμό στο Ντουμπάι.

Ημέρα 2η: ΜΑΛΔΙΒΕΣ

Φτάνουμε νωρίς το πρωί στις Μαλδίβες και μεταφερόμαστε με ταχύπλοο ή υδροπλάνο στο ξενοδοχείο μας. Η ημέρα είναι όλη δική σας για μια πρώτη γνωριμία με την τροπική ομορφιά της περιοχής. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 3η – 5η: ΜΑΛΔΙΒΕΣ

Ημέρες ελεύθερες στις μαγευτικές Μαλδίβες για να απολαύσετε τις διακοπές σας. Ξεκινήστε με μία περιήγηση στην προκυμαία κοντά στο Jumhooree Maidan, την κεντρική πλατεία με την τεράστια σημαία της πόλης , το Προεδρικό Μέγαρο, το Ισλαμικό Kέντρο μαζί με το Τζαμί της Μεγάλης Παρασκευής που δημιουργήθηκε με τη συμβολή των κρατών του Κόλπου, του Πακιστάν, του Μπρουνέι και της Μαλαισίας και έχει διαστημικό σχήμα. Συνεχίστε με το Εθνικό Μουσείο και την Chimpanzee Magu, έναν από τους κεντρικούς εμπορικούς δρόμους. Μπορείτε να εξερευνήσετε τον υποθαλάσσιο πλούτο με υποβρύχιο και να χαλαρώσετε με μασάζ στην ύπαιθρο. Οι δραστηριότητες που προσφέρονται είναι πολυποίκιλες και θα σας δελεάσουν η καθεμιά με τη μοναδικότητά της. Από μία απλή εκδρομή σε κοντινά νησάκια, μέχρι θαλάσσιο σκι, windsurfing, ψάρεμα ή κρουαζιέρα σε άλλα νησιά με μαθήματα scuba ping. Ο πλούσιος βυθός με τα θεαματικά κοράλλια και όστρακα, θεωρείται ο παράδεισος των αυτοδυτών, αλλά και για όποιον θέλει να απολαύσει πραγματικές διακοπές σ' ένα «νησί – ξενοδοχείο». Πρόκειται για νησιά με διάσταση ενός μεγάλου γηπέδου που έχουν μόνο ένα ξενοδοχείο επάνω τους. Δείπνο και διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο σας.

Ημέρα 6η:ΜΑΛΔΙΒΕΣ – ΝΤΟΥΜΠΑΙ

Αργά το απόγευμα συγκέντρωση στο αεροδρόμιο, όπου θα πάρουμε την ολονύκτια πτήση μας για το Ντουμπάι.

Ημέρα 7η: ΝΤΟΥΜΠΑΙ – Ξενάγηση Πόλης

Νωρίς το πρωί φτάνουμε στο κοσμοπολίτικο Ντουμπάι και ξεκινάμε τη ξενάγησή μας στο δεύτερο μεγαλύτερο εμιράτο της χώρας. Ξεκινάμε από την Ντέιρα και θα περνάμε στο Bur Dubai, όπου μπορούμε να θαυμάσουμε το παλάτι της Σέιχα Μαριάμ, την περιοχή με τις αραβικές πρεσβείες και την παλιά πόλη του Ντουμπάι, την Μπαστάκια. Αφού δούμε τα πρώτα σπίτια των κατοίκων της περιοχής με τις ανεμοδόχους, θα επισκεφτούμε ένα ξεχωριστό Μουσείο. Πρόκειται για το Μουσείο του Ντουμπάι όπου θα γνωρίσουμε από κοντά την ιστορική πορεία της χώρας. Κατόπιν, θα διασχίσουμε τον κολπίσκο «Dubai Creek» με πλωτά ταξί - τα λεγόμενα άμπρα - και θα βρεθούμε στην αγορά των μπαχαρικών και του χρυσού, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για αγορές. Μετά τα ψώνια μας, μέσω του υποθαλάσσιου τούνελ της Σάνταγα, θα βρεθούμε στην περιοχή της Τζουμέιρα με τις πολυτελής βίλες και τα μεγαλοπρεπή ξενοδοχεία. Θα θαυμάσουμε το τζαμί της Τζουμέιρα και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο να εξερευνήσουμε τη «Βενετία του Ντουμπάι», την Madinat Jumeirah. Εκεί μπορούμε να απολαύσουμε τον καφέ μας με θέα τα τεχνητά κανάλια και το Burj Al Arab και να κάνουμε τις αγορές μας σε είδη λαϊκής τέχνης και σουβενίρ. Προχωράμε στο περίφημο τεχνητό νησί του φοίνικα της Τζουμέιρα, το οποίο θα διανύσουμε κατά μήκος μέχρι και τον κυματοθραύστη του και θα θαυμάσουμε τις βίλες που έχουν ήδη αγοράσει πολλοί διάσημοι όπως ο Μπραντ Πιτ, Μπέκαμ, Μαντόνα. Το υπερπολυτελές ξενοδοχείο Atlantis και το Aqua Adventure - το μεγαλύτερο θαλάσσιο πάρκο στον κόσμο - θα μας μείνουν αξέχαστα. Ακολουθεί το SkiDubai, το μεγαλύτερο χιονοδρομικό κέντρο εσωτερικού χώρου παγκοσμίως που μάλιστα χτίστηκε πάνω στην έρημο! Με κομμένη την ανάσα, θα θαυμάσουμε τον ψηλότερο πύργο στον κόσμο, αλλά και τους δίδυμους πύργους. Αφού διασχίσουμε τον υπέροχο δρόμο με τα παγώνια, θα καταλήξουμε στο παλάτι του Σεΐχη Μωχάμεντ Μπιν Ράσιντ Αλ Μακτούμ. Πριν επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας, θα περάσουμε από την περιοχή με τα παλιά παλάτια και το πάρκο Ζαμπίλ. To βράδυ μπορούμε να απολαύσουμε μια 2ωρη κρουαζιέρα στο Creek για να θαυμάσουμε τη θέα του φωταγωγημένου Ντουμπάι, τις τοπικές σπεσιαλιτέ σε πλούσιο μπουφέ και αραβικό σόου. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 8η: ΝΤΟΥΜΠΑΙ – ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ

Μετά το πρωινό μας, αναχωρούμε οδικώς για το Αμπού Ντάμπι, την πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, το μεγαλύτερο και πλουσιότερο εμιράτο από τα 7 της χώρας, το οποίο απέχει 190χλμ από το Ντουμπάι. Θα κινηθούμε στο δρόμο του Σεΐχη Ζάιντ και στη διαδρομή θα περάσουμε από την περιοχή Dubai Marina, την πιο καινούρια περιοχή στο Ντουμπάι με τους περισσότερους ουρανοξύστες και την περιοχή Jebel Ali που αποτελεί την βιομηχανική και κατασκευαστική ζώνη του Ντουμπάι. Εκεί βρίσκονται το μεγαλύτερο μέχρι σήμερα τεχνητό λιμάνι στο κόσμο, το λιμάνι Jebel Ali, το τεχνητό νησί του φοίνικα Jebel Ali και το καινούριο, υπό κατασκευή, αεροδρόμιο, που θα είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο. Φτάνοντας στο Αμπού Ντάμπι θα επισκεφθούμε και θα ξεναγηθούμε στο μεγαλοπρεπές τζαμί του Σεΐχη Ζάιντ, που είναι φτιαγμένο όλο από μάρμαρο και χρυσό, ενώ μέσα θα δούμε και το μεγαλύτερο μονοκόμματο χειροποίητο χαλί στον κόσμο. Στη συνέχεια, θα δούμε το παλάτι του Σεΐχη Χαλίφα, του τωρινού κυβερνήτη του Αμπού Ντάμπι αλλά και προέδρου της χώρας. Θα θαυμάσουμε το μεγαλοπρεπές ξενοδοχείο 6 αστέρων Emirates Palace που είναι εσωτερικά διακοσμημένο με χρυσό, μάρμαρο, γρανίτη και αλάβαστρο σε όλους του τους χώρους, στο οποίο μπορούμε να σταματήσουμε για καφέ, αν υπάρχει διαθεσιμότητα. Θα καταλήξουμε στο μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο του Αμπού Ντάμπι, το Marina Mall, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για τις αγορές μας. Το μεσημέρι θα επισκεφθούμε το πολιτιστικό χωριό του Αμπού Ντάμπι, το Heritage Village, και διασχίζοντας τον ομορφότερο δρόμο στη χώρα, το Corniche, θα απολαύσουμε ένα λαχταριστό γεύμα σε παραδοσιακό εστιατόριο. Το απόγευμα αναχωρούμε για το Ντουμπάι, όπου για το βράδυ σας προτείνουμε δείπνο στο υπερπολυτελές ξενοδοχείο 7 αστέρων, Burj Al Arab. Διανυκτέρευση. Σημειώνουμε ότι, για δική σας καλύτερη εξυπηρέτηση, οι κρατήσεις για δείπνο στο Burj Al Arab θα πρέπει να γίνονται στο γραφείο μας, πριν την αναχώρησή σας.

Ημέρα 9η: ΝΤΟΥΜΠΑΙ – Σαφάρι με Jeep 4X4 & Δείπνο σε οικισμό Βεδουίνων

Το πρωινό είναι ελεύθερο και μπορούμε να το διαθέσουμε για βόλτα σε ένα από τα πολλά εμπορικά της πόλης ή χαλαρώνοντας στην πισίνα του ξενοδοχείου σας. Το μεσημέρι αναχωρούμε για το σαφάρι στην έρημο. Μια μέρα που ανεβάζει την αδρεναλίνη, μας γεμίζει με γέλιο, διασκέδαση και φυσικά με την ανεκτίμητης αξίας εμπειρία να βρεθούμε στη μέση της απέραντη ερήμου, εκεί όπου ζούσαν οι βεδουίνοι ταξιδιώτες της ερήμου έχοντας μοναδικούς οδηγούς τα αστέρια, το φεγγάρι και τον ήλιο. Φεύγουμε από το ξενοδοχείο με κλιματιζόμενα jeep 4x4 κλειστού τύπου και μετά από διαδρομή μίας ώρας φτάνουμε στο σημείο όπου ξεκινά το σαφάρι. Βάζουμε ζώνες και ξεκινάμε για να απολαύσουμε την μαγεία της οδήγησης μέσα στην έρημο από έμπειρους οδηγούς. Θα σταματήσουμε σε φάρμα με καμήλες και φυσικά για να απαθανατίσουμε το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα της ερήμου, όπου γίνεται αισθητή η διαφορά της θερμοκρασίας που αρχίζει να πέφτει μαζί με τον ήλιο. Καταλήγουμε στις τέντες των βεδουίνων όπου εκεί λαμβάνουν χώρα όλες οι δραστηριότητες: sandboard (κατάβαση αμμόλοφου με σανίδα) στην έρημο, βόλτα με καμήλες, υποδοχή με αραβικό καφέ, τσάι και χουρμάδες. Και επειδή η περιπέτεια ανοίγει την όρεξη, μέχρι να ετοιμαστεί το δείπνο, μας περιμένουν κάποια πρώτα παραδοσιακά ορντέβρ, ενώ μπορούμε να δροσιστούμε με όσο νερό και αναψυκτικά επιθυμούμε. Κάνουμε το παραδοσιακό τατουάζ με χένα, καπνίζουμε ναργιλέ, ενώ μετά το δείπνο η έμπειρη αιγύπτια χορεύτρια της κοιλιάς είναι έτοιμη να μας μαγέψει! Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Ντουμπάι και διανυκτέρευση.

Ημέρα 10η: ΝΤΟΥΜΠΑΙ – ΑΘΗΝΑ

Μετά το πρωινό μας αναχώρηση για το αεροδρόμιο του Ντουμπάι. Στο αεροδρόμιο θα έχετε αρκετό χρόνο για αγορές στα αφορολόγητα που πραγματικά αξίζουν να τα επισκεφθείτε. Επιβίβαση στο αεροσκάφος και επιστροφή στην Αθήνα αφήνοντας πίσω μας την χώρα των Σεΐχηδων αλλά παίρνοντας μαζί μας τις καλύτερες αναμνήσεις...

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα/Ντουμπάι/Μάλε/Ντουμπαι/Αθήνα
  • Διαμονή σε ξενοδοχείο της επιλογής σας
  • Ημιδιατροφή στις Μαλδίβες & πρωινό με 3 γεύματα στο Ντουμπάι
  • Μεταφορές από / προς τα αεροδρόμια εξωτερικού
  • Έμπειρος ελληνόφωνος αρχηγός / συνοδός
  • Ξενάγηση πόλεως και βόλτα στη Madinat Jumeirah με έλληνα αρχηγό
  • Ολοήμερη εκδρομή στο Αμπου Ντάμπι με γεύμα
  • Σαφάρι με τζιπ 4χ4 και δείπνο
  • Υπηρεσίες τοπικού αντιπροσώπου
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Ενημερωτικά έντυπα

Δεν περιλαμβάνονται

  • Φόροι αεροδρομίων
  • Φιλοδωρήματα
  • Ποτά και αναψυκτικά κατά την διάρκεια των γευμάτων που συμπεριλαμβάνονται στην εκδρομή
  • Ότι ρητά δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα

Τιμοκατάλογος και αναχωρήσεις εδώ!