Skip to main content

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΙΣΡΑΗΛ – ΑΓΙΟΙ ΤΟΠΟΙ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ - ΜΑΡΤΙΟΣ 2023 απο 2190

10 ΗΜΕΡΕΣ / 9 ΝΥΧΤΕΣ    6/1 | 17/2 | 17/3

 

  • Ιδανικές πτήσεις με την TUS AIR
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*, με ημιδιατροφή
  • Ολοήμερος πλούσιος γύρος της περιοχής της Γαλιλαίας
  • Επίσκεψη στην Καισάρεια, Σαφέντ, Χάιφα, Καπερναούμ, Ναζαρέτ
  • Ξενάγηση στο Τελ Αβίβ, στην παλιά Γιάφα και στο Μουσείο της Διασποράς
  • Πλούσια ξενάγηση στην χριστιανική και εβραϊκή Ιερουσαλήμ
  • Επίσκεψη στο Μουσείο του Ολοκαυτώματος
  • Επίσκεψη στο Μουσείο του Ισραήλ με τα χειρόγραφα της Νεκράς Θάλασσας
  • Ανάβαση στην Μασάντα με τελεφερίκ
  • Εκδρομή στη Βηθλεέμ και επίσκεψη στη Βασιλική της Γέννησης
  • Χαλάρωση στη Νεκρά Θάλασσα

 

 Ημέρα 1η: Αθήνα – Τελ Αβίβ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και απευθείας πτήση για το μοντέρνο και κοσμοπολίτικο Τελ Αβίβ. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Ο απογευματινός περίπατος στην όμορφα διαμορφωμένη παραλιακή λεωφόρο με τα κομψά καφέ και τα ενδιαφέροντα εστιατόρια, θα μας δώσει μια θαυμάσια πρώτη εικόνα της πόλης.

 

Ημέρα 2η: Τελ Αβίβ (Ξενάγηση πόλης και στην παλιά Γιάφα)

Μετά το πρωινό μας ξεκινάμε για την ξενάγηση της πόλης. Αρχίζοντας, θα πάρουμε μια πρώτη γεύση της... αμερικανικής πόλης που βρέχεται από τα νερά της Μεσογείου, ξεκινώντας όμως από την παλιά διατηρημένη πόλη Γιάφα στα νότια προάστια του Τελ Αβίβ. Οι Έλληνες την ονόμαζαν Ιόππη, ενώ ο Σολομών τη μετέτρεψε στο επίσημο λιμάνι του κράτους του. Πρωτεύουσα των Σταυροφόρων του Ριχάρδου του Λεοντόκαρδου του 12ου αιώνα, επανήλθε στα χέρια των Αράβων μέχρι το Μεγάλο Ναπολέοντα και αργότερα πέρασε στους Άγγλους. Επιστρέφοντας στο Τελ Αβίβ θα επισκεφθούμε το Μουσείο της Διασποράς, όπου εκτίθενται με κατατοπιστικό τρόπο η πολυμορφία και οι παραδόσεις των Εβραίων που επί 1.900 χρόνια έζησαν σε εξορία. Ακολούθως θα περπατήσουμε στην αγορά της Χακάρμελ, όπου κάθε λογής φρούτα, λαχανικά, ελιές από τη... Γη της Επαγγελίας κατακλύζουν τα καταστήματα.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο το απόγευμα.

 

Ημέρα 3η: Τελ Αβίβ - Καισάρεια - Μεγκίντο - Χάιφα - Ακρ (Άκκο) - Γκιλμπόα

Η σημερινή μας διαδρομή είναι πλούσια σε εντυπώσεις καθώς θα μας φέρει κατά μήκος της παράκτιας οδού που ένωσε κάποτε την Αίγυπτο με τη Συρία. Πρώτος σταθμός η μεγαλύτερη αρχαία πόλη της Ιουδαίας, χτισμένη προς τιμήν του Αύγουστου Καίσαρα, η Καισαρεία. Εδώ ήταν η πρωτεύουσα της ρωμαϊκής Παλαιστίνης για 600 χρόνια και εδώ ο Έλληνας ορθόδοξος επίσκοπος Καισαρείας Ευσέβιος έγραψε τον 4ο αιώνα το «Ονομαστικόν», χάρη στο οποίο αναγνωρίστηκαν πολλά βιβλικά ονόματα και εντοπίστηκαν οι αντίστοιχες τοποθεσίες. Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο ρωμαϊκό θέατρο, στο υδραγωγείο, στα οχυρά των Σταυροφόρων, στα ελληνιστικά σπίτια και στη βυζαντινή οδό. Ακολούθως μας περιμένει ακόμη ένας αρχαιολογικός χώρος που ακούει στο τρομερό όνομα Αρμαγεδδών, το βιβλικό όνομα για την τελευταία μάχη επί της Γης (πριν από τη συντέλεια του κόσμου). Σήμερα το Μεγκίντο -όπως αποκαλείται τώρα- δείχνει μόνο ένα μέρος της ιστορίας του, που ξεκινάει το 4000 π.Χ., θυμίζοντάς μας πως τον καιρό του Σολομώντα ήταν μια από τις σημαντικές πόλεις του βασιλείου της Ιουδαίας. Επόμενη στάση η γραφική Χάιφα την οποία θα γνωρίσουμε στην περιήγηση της πόλης και τελική μας κατάληξη η πόλη Ακρ (Άκκο) παγκόσμιο μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco, γνωστή στην αρχαιότητα με το όνομα Πτολεμαΐδα και για 25 αιώνες ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια της Μεσογείου. Στην πεζοπορική ξενάγηση θα δούμε το παλιό λιμάνι όπως το διαμόρφωσαν οι Σταυροφόροι, θα δούμε τα τείχη και της πύλες της παλιάς πόλης, την τρομερή Υπόγεια Πόλη, την παλιά αγορά, το καραβάν σεράι Καν ελ Ουμντάν και το Μπουρτζ Τζουρατζί, γνωστό και ως Βρετανικό Φρούριο. Μεταφορά στο πολυτελές ξενοδοχείο μας στους πρόποδες του λόφου Γκιλμπόα, στην βιβλική περιοχή της λίμνης Γαλιλαίας.

 

Ημέρα 4η: Σαφέντ - Υψώματα Γκολάν - Κοιλάδα Χούλα

Μετά το πρωινό κατευθυνόμαστε στην ιστορική και καλοδιατηρημένη πόλη Σαφέντ ανάμεσα στα βουνά της Γαλιλαίας. Έδρα των μυστικιστών Εβραίων και μελετητών της Καβάλα, η Σαφέντ αποπνέει μια ατμόσφαιρα που βγαίνει κατευθείαν από τη Βίβλο. Στην ξενάγησή μας θα περπατήσουμε στην παλιά πόλη με τα πλακόστρωτα δρομάκια, θα δούμε την συνοικία των Συναγωγών, θα περάσουμε από την περιοχή των καλλιτεχνών και θα καταλήξουμε στην πλατεία Κίκαρ Άμπο, όπου οι παραδοσιακοί Εβραίοι Χασιδίμ ξεκινούν τις θρησκευτικές τους πομπές. Συνεχίζοντας, θα αλλάξουμε παραστάσεις επισκεπτόμενοι το εθνικό καταφύγιο της κοιλάδας Χούλα, το βορειότερο σημείο όπου συναντά κανείς καλάμια παπύρου, καθώς και ένα πλήθος αποδημητικών πουλιών από τη Ρωσία και τη Σκανδιναβία καθ' οδόν προς τις θερμές αφρικανικές χώρες. Τέλος, ανεβαίνοντας τα θρυλικά υψώματα του Γκολάν θα απολαύσουμε την μοναδική θέα της περιοχής. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 5η: Λίμνη Γαλιλαίας - Καπερναούμ – Ναζαρέτ

Το πρωί θα επισκεφθούμε την περίφημη συναγωγή της Καπερναούμ καθώς και την εκκλησία της Τάμπγκα, εκεί που ο Ιησούς πολλαπλασίασε τα πανέρια με το ψωμί και τα ψάρια. Επιστρέφοντας πίσω δεν θα παραλείψουμε να απολαύσουμε μια ωραία βαρκάδα στη λίμνη Γαλιλαίας (Τιβεριάδα) για να χαρούμε την υπέροχη φύση της περιοχής. Η μέρα μας θα τελειώσει με επίσκεψη στην Ναζαρέτ, εδώ που ο Ιησούς πέρασε τα παιδικά του χρόνια. Επίσκεψη στη Βασιλική της Αναλήψεως και στην εκκλησία του Αγ. Ιωσήφ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για δείπνο και διανυκτέρευση.

 

Ημέρα 6η: Γκιλμπόα – Μπέιτ Σεάν – Ιεριχώ – Ιερουσαλήμ

Σήμερα κατηφορίζουμε νότια για την αρχαία Σκυθόπολη. Στη Σκυθόπολη, γνωστή σήμερα με το όνομα Μπείτ Σεάν, άλλοτε μία από τις ωραιότερες ελληνικές πόλεις της Ιουδαίας, χτίστηκε τον 3ο αιώνα π.Χ. το αρχαίο θέατρο που ήταν αφιερωμένο στον Διόνυσο και που θεωρείται ακόμη και σήμερα το ωραιότερο της Παλαιστίνης. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε στην Ιεριχώ, την αρχαιότερη σωζόμενη πόλη του κόσμου. Κατοικείται συνεχώς από το 7000 π.Χ. και παρότι η σημερινή πόλη δείχνει καινούρια, εμείς θα αφιερώσουμε λίγο χρόνο να δούμε τα παλιά τείχη. Ακολούθως θα πάρουμε το σύγχρονο εναέριο τελεφερίκ που θα μας οδηγήσει στο βιβλικό όρος του Πειρασμού, όπου ο Ιησούς δοκιμάστηκε από τον διάβολο και που σήμερα δεσπόζει ένα εντυπωσιακό μοναστήρι στην άκρη του γκρεμού. Θα συνεχίσουμε με κατεύθυνση την μυστηριακή Ιερουσαλήμ, τελικός προορισμός μας για σήμερα.

 

Ημέρα 7η: Ιερουσαλήμ

Η Ιερουσαλήμ αποτελεί ιουδαϊκό, χριστιανικό και ισλαμικό κέντρο θρησκευτικής και ιστορικής σημασίας. Η πεζοπορική μας ξενάγηση θα επικεντρωθεί στα χριστιανικά ενδιαφέροντα της πόλης. Η παλιά πόλη αποτελεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, περιβάλλεται από έναν οχυρωμένο τοίχο και διαιρείται σε τέσσερις συνοικίες: την αρμένικη, την χριστιανική, την μουσουλμανική και την εβραϊκή. Εμείς θα ανεβούμε το όρος των Ελαιών, στην κορυφή της μικρής Γαλιλαίας, εκεί όπου πραγματοποιήθηκε η πρώτη εμφάνιση του Ιησού στους μαθητές μετά την Ανάσταση για να απολαύσουμε μια πανοραμική θέα της παλιάς πόλης της Ιερουσαλήμ και θα συνεχίσουμε με τον κήπο της Γεθσημανής σκεπτόμενοι ταπεινά τον Κύριο κάτω από τα αρχαία ελαιόδεντρα. Εάν είναι ανοικτό για επίσκεψη, θα ανεβούμε στο όρος του Ναού όπου θα δούμε εξωτερικά και το μουσουλμανικό τέμενος Αλ Άκσα. Στη συνέχεια θα βιώσουμε τη δραματική εμπειρία της περίφημης Βία Ντολορόζα με τα πολύχρωμα παζάρια της παλιάς πόλης για να προσκυνήσουμε στον Πανάγιο τάφο. Θα περπατήσουμε στην αρμένικη συνοικία και θα περάσουμε από τον πύργο του Δαυίδ. Συνεχίζουμε για τη γειτονική Βηθλεέμ. Είμαστε πλέον σε Παλαιστινιακό έδαφος και φτάνοντας στη Βηθλεέμ, θα επισκεφθούμε τη Βασιλική της Γέννησης, με το σπήλαιο και την Αγία Φάτνη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.

 

Ημέρα 8η: Ιερουσαλήμ

Και επειδή η Ιερουσαλήμ αποτελεί την πανάρχαια πρωτεύουσα και των τριών θρησκειών, σήμερα θα γνωρίσουμε την εβραϊκή συνοικία της πόλης. Μεταξύ άλλων θα επισκεφθούμε το Μουσείο του Ισραήλ γνωστό για τα περίφημα χειρόγραφα της Νεκράς θάλασσας και τα άλλα αρχαία ευρήματα αλλά ακόμη και ...αναγεννησιακή ζωγραφική με πίνακες του Ρούμπενς και άλλων μεγάλων ζωγράφων!! Συνεχίζουμε με το μουσείο Γιαντ Βασέμ, το παγκοσμίως αναγνωρισμένο μουσείο του Ολοκαυτώματος, μια βαθιά συναισθηματική εμπειρία! Θα δούμε την μεγάλη Μενορά έξω από το κοινοβούλιο και θα επισκεφθούμε το τείχος των Δακρύων, τελευταίο απομεινάρι του παλιού εβραϊκού ναού, τόπο προσκυνήματος για όλους τους Ισραηλίτες του κόσμου! Θα περπατήσουμε μέσα στην εβραϊκή συνοικία της παλιάς πόλης και θα βγούμε από την πύλη της Σιών για να επισκεφθούμε το Υπερώον όπου έγινε ο Μυστικός Δείπνος. Αφού επισκεφθούμε και τον τάφο του βασιλιά Δαυίδ, επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας.

 

Ημέρα 9η: Ιερουσαλήμ - Νεκρά Θάλασσα (Κουμράν) - Μασάντα - Ιερουσαλήμ

Ξεκινώντας σήμερα μετά το πρωινό μας, κατευθυνόμαστε προς την Νεκρά Θάλασσα όπου και θα επισκεφτούμε το περίφημο Κουμράν, όπου θα ενημερωθούμε για τα γνωστά χειρόγραφα του χειρόγραφα. Συνεχίζοντας, μας περιμένει ένα από τα κορυφαία αξιοθέατα του ταξιδιού μας. Η θρυλική Μασάντα: η Ακρόπολη των Ιουδαίων, το Γιβραλτάρ της ερήμου. Θρύλος, θέαμα και ιστορία. Φυσικό οχυρό που υψώνεται 400 μέτρα κατακόρυφα πάνω από την έρημο, ήταν για πολλούς αιώνες ακρόπολη της αντίστασης των ζηλωτών Εβραίων κατά των Ρωμαίων και φιλοξένησε τα ανάκτορα του Ηρώδη και αργότερα ακόμη και βυζαντινές εκκλησίες. Το θέαμα και η θέα είναι επιβλητικά και η εκτενής ξενάγηση θα μας διαφωτίσει σχετικά με τις τελευταίες φάσεις της αρχαίας ιστορίας των Εβραίων πριν από τη διασπορά.

Ολοκληρώνουμε τη σημερινή μας μέρα… επιπλέοντας στα νερά της Νεκράς θάλασσας, γνωστή για τις θεραπευτικές της ιδιότητες. Αργότερα, επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

 

Ημέρα 10η: Ιερουσαλήμ - Τελ Αβίβ - Αθήνα

Νωρίς το πρωί μεταφερόμαστε στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ για να πάρουμε την πτήση της επιστροφής για την Ελλάδα, γεμάτοι πλούσιες εντυπώσεις από την ολοκληρωμένη γνωριμία μας με τους Άγιους Τόπους.

 

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλείπεται κάτι.

ΠΤΗΣΕΙΣ

Ημ/νία

ΔΙΑΔΡΟΜΗ

ΩΡΑ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ

ΩΡΑ

ΑΦΙΞΗΣ

1η μέρα

Αθήνα – Τελ Αβίβ

12:30

14:30

10η μέρα

Τελ Αβίβ – Αθήνα

09:20

11:35

 

 

ΤΙΜΕΣ

Ταξίδι

Διατροφή

Αναχώρηση

Διαμονή

Δίκλινο

Μονόκλινο

Φόροι

Είσοδοι

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΙΣΡΑΗΛ

10 ημέρες

Ημιδιατροφή

6/1, 17/2

17/3

4*

2.190

+940

+790

 

 

Το ταξιδι σας προσφέρει:

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με την Tus Air
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4*
  • Μεταφορές και ξεναγήσεις όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα
  • Ημιδιατροφή καθημερινά
  • Εισόδους στους επισκεπτόμενους χώρους (αξίας 100 USD)
  • Τοπικούς επίσημους ξεναγούς
  • Έμπειρο αρχηγό/συνοδό
  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αχθοφορικά/Φιλοδωρήματα
  • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο

  

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

Φτάνοντας στο Ισραήλ και προτού παραδώσετε το διαβατήριό σας για έλεγχο, να δηλώσετε ότι δεν επιθυμείτε να σας το σφραγίσουν, γιατί μετά δεν θα μπορείτε να μπείτε σε αραβικές χώρες που δεν έχουν σχέσεις με το Ισραήλ (Ιράν, Λίβανος κ.ά.).

 

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

  • Απαραίτητο το διαβατήριό σας με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημέρα εξόδου από τη χώρα προορισμού.