Skip to main content

Λίβανος...στη χώρα των αιώνιων κέδρων | Φεβρουάριος - Ιούνιος 2023 από 799€

26/2, 19/3, 10/4, 14/4, 28/4, 30/4, 14/5, 4/6 

Διάρκεια: 7 ΗΜΕΡΕΣ

 

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα – Βηρυτός

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση για τη Βηρυτό.

 

2η ημέρα: Βηρυτός – Ντέιρ Ελ Καμάρ – Μπεϊτεντίν – Βηρυτός (ξενάγηση)

Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, όπου και θα ξεκουραστούμε για κάποιες ώρες. Το πρωί ξεκινάμε τη γνωριμία μας με τον Λίβανο με μια εκδρομή οδικώς στα Βουνά Σουφ (Chouf). Εκεί θα επισκεφθούμε το «Μοναστήρι της Σελήνης», όπως μεταφράζεται το όνομα του Ντέιρ ελ Καμάρ, ένα όμορφο, γραφικό χωριό που τον 17ο αι. υπήρξε πρωτεύουσα του Λιβάνου.

Συνεχίζουμε για το παλάτι Μπεϊτεντίν (Beited-Dine), το ανάκτορο που έχτισε τον 19ο αι. (μέσα σε μια περίοδο τριάντα ετών) ο εμίρης Μπεχίρ ΙΙ Σεχαμπί γύρω από ένα παλιό ερημητήριο. Σήμερα το παλάτι θεωρείται δικαίως ένα από τα κορυφαία σωζόμενα αρχιτεκτονικά επιτεύγματα του Λιβάνου.
Επιστροφή στη Βηρυτό και γνωριμία με την πόλη. Μια πόλη των αντιθέσεων, που μας καταπλήσσει με την όμορφη αρχιτεκτονική της και τις μικρές κατοικίες που επιμένουν να σηκώνουν το ανάστημά τους πλάι στα σύγχρονα κτίρια.

Θα δούμε το Εθνικό Μουσείο Βηρυτού ένα απ’ τα σημαντικότερα σε όλη τη Μέση Ανατολή και στη συνέχεια θα γνωρίσουμε το ιστορικό κέντρο της πολυπρόσωπης πόλης, με τα αρχαία ρωμαϊκά λουτρά, τις ελληνορθόδοξες και μαρωνίτικες εκκλησίες, τα μουσουλμανικά τεμένη, την κοσμοπολίτικη πλατεία του ρολογιού και τα άλλα κομψά κτήρια από την εποχή της Γαλλικής Εντολής. Θα καταλήξουμε στα υπερσύγχρονα, αναπλασμένα σουκς, απόδειξη του πως η πόλη επούλωσε τις πληγές του καταστροφικού εμφυλίου.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: Βηρυτός – Μπααλμπέκ – Κσάρα – Αντζάρ – Βηρυτός

Αναχωρούμε οδικώς για τα ανατολικά της χώρας, την περίφημη κοιλάδα Μπεκάα, με πρώτο προορισμό μας έναν από τους πιο σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους της Μέσης Ανατολής (και όχι μόνο), το Μπααλμπέκ (Baalbek). Είναι το ιερό αφιερωμένο στον Βάαλ, τον τοπικό θεό που οι αρχαίοι Έλληνες και Ρωμαίοι ταύτιζαν με τον θεό Ήλιο, γι’ αυτό και ονόμαζαν το Μπααλμπέκ «Ηλιούπολις». Μαζί με τους παρακείμενους ναούς της Αφροδίτης και του Βάκχου, συνθέτει το καλύτερα διατηρημένο αρχιτεκτονικό σύμπλεγμα ιερών στη Μέση Ανατολή, έχοντας αντέξει σεισμούς, πολέμους και επιδρομές. Όχιτυχαίαλοιπόν κατέχει περίοπτη θέση στα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Επιστρέφοντας προς τη βάση μας στη Βηρυτό θα κάνουμε μια στάση chateauKsara παλαιότερο και διασημότερο οινοποιείο του Λιβάνου. Εκεί θα επισκεφθούμε τις σπηλιές - κελάρια μέσα στον ασβεστολιθικό βράχο, που χρονολογούνται από τη ρωμαϊκή περίοδο και τις οποίες επέκτειναν οι Ιησουίτες στις αρχές του περασμένου αιώνα. Και φυσικά θα απολαύσουμε μία γευστική δοκιμή των εκλεκτών λιβανέζικων κρασιών της κοιλάδας.

Η ημέρα μας συνεχίζεται με κατεύθυνση την αρχαία πόλη Αντζάρ (Anjar), όπου στον αρχαιολογικό χώρο θα δούμε τα ερείπια της πόλης των Ομεϋαδών με τα παλάτια, τα χαμάμ, τους δημόσιους χώρους. Παντού είναι εμφανείς οι επιρροές της ρωμαϊκής και βυζαντινής πολεοδομίας. Η Αντζάρ είναι το πιο σπουδαίο μνημείο του αρχαίου χαλιφάτου των Ομεϋαδών στον Λίβανο, ένα από τα τέσσερα μεγάλα χαλιφάτα που δημιουργήθηκαν μετά τον θάνατο του προφήτη Μωάμεθ. Η πόλη ιδρύθηκε τον 8ο μ.Χ. αι. από τον χαλίφη Ουαλίντ: τα ευρήματα στην Αντζάρ, παλάτια, λουτρά και τεμένη μάς οδηγούν να πιστέψουμε πως πρόκειται για χώρο που προοριζόταν για τον ίδιο τον χαλίφη, ενώ τα 600 περίπου καταστήματα, που λειτουργούσαν εκεί, αποδεικνύουν πως αποτελούσε σπουδαίο εμπορικό κόμβο της εποχής. Μετά το πέρας της επίσκεψης, επιστρέφουμε στη Βηρυτό. Διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: Βηρυτός – Τύρος – Σιδώνα – Βηρυτός

Πρωινή αναχώρηση με κατεύθυνση προς τον νότιο Λίβανο και την πόλη της Τύρου. Από τα πιο σπουδαία λιμάνια των αρχαίων Φοινίκων, η Τύρος υπήρξε κέντρο εμπορίου που επικοινωνούσε με ολόκληρη τη Μεσόγειο. Ξενάγηση στον διπλό αρχαιολογικό χώρο, εν πολλοίς διαμορφωμένο από τον Μέγα Αλέξανδρο, στην προσπάθεια του να κατακτήσει την πόλη που του αντιστάθηκε σθεναρά. Με ρωμαϊκά, ελληνιστικά και βυζαντινά ευρήματα, ο αρχαιολογικός χώρος αποτελεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.

Η εκδρομή μας συνεχίζεται στη Σιδώνα, από τα μεγαλύτερα αστικά κέντρα του σύγχρονου Λιβάνου, επίσης με μεγάλη ιστορία. Ο πλούτος της αρχαίας Σιδώνας δεν προερχόταν τόσο από τη θάλασσα, όπως της γειτονικής Τύρου, αλλά από την επεξεργασία της πορφύρας, υλικό περιζήτητο την εποχή εκείνη. Θα κάνουμε τηβόλτα μας στα γραφικότατα σουκς, για να καταλήξουμε στο ρομαντικό Κάστρο της Θάλασσας, «κληρονομιά»τωνΣταυροφόρων. Αναχώρηση για τη Βηρυτό με μια στάση στον ναό του Εσμούν (Echmoun), τον μοναδικό αρχαιολογικό χώρο αμιγώς φοινικικό. Άφιξη στη Βηρυτό. Διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: Βηρυτός – Σπήλαια Τζέιτα – Χαρίσσα – Βύβλος

Πρωινή αναχώρηση από τη Βηρυτό, με τελικό προορισμό μας την πόλη της Βύβλου. Καθοδόν θα επισκεφθούμε τα Σπήλαια Τζέιτα, τα πιο γνωστά σπήλαια στη Μέση Ανατολή, για να θαυμάσουμε από κοντά τις πελώριες αίθουσες και μια από τις μεγαλύτερες και πλουσιότερες συλλογές από σταλακτίτες και σταλαγμίτες. Το ιδιαίτερο με το σπήλαιο αυτό είναι ότι αναπτύσσεται σε δύο επίπεδα: στο άνω επίπεδο θα περιπλανηθούμε πεζή ενώ στο κάτω θα απολαύσουμε μία μικρή βαρκάδα στην υπόγεια λίμνη.

Θα συνεχίσουμε για τη Χαρίσσα, μία πόλη χτισμένη πάνω σε λόφο όπου θα ανέβουμε με τελεφερίκ, για να θαυμάσουμε την καταπληκτική θέα στον κόλπο Τζουνιέχ αλλά και την εκκλησία της Παναγίας.
Κι από τη Χαρίσσα θα φύγουμε για τη Βύβλο που είναι και το τελικός προορισμός της ημέρας. Πολλοί ιστορικοί επισημαίνουν πως η Βύβλος είναι η αρχαιότερη πόλη με συνεχή κατοίκηση, σε ολόκληρο τον κόσμο! Σήμερα, μετά από χιλιετίες ιστορίας, παραμένει ένα γοητευτικό φοινικικό λιμάνι, με εξαιρετικά πλούσια ιστορική και αρχαιολογική κληρονομιά, που την καθιστά ίσως τον πιο συναρπαστικό προορισμό στον Λίβανο. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.
Ξενάγηση στον σημαντικότατο αρχαιολογικό χώρο που απλώνεται κάτω από το μπαλκόνι ενός ιδιαίτερα διατηρημένου σταυροφορικού κάστρου − σήμερα είναι μεταμορφωμένο σε μουσείο. Θα δούμε επίσης την εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή που χρονολογείται στη σταυροφορική περίοδο και από εκεί θα κατηφορίσουμε για το αρχαίο, γραφικό λιμανάκι. Μετά το δείπνο προτείνεται βόλτα στην παλιά πόλη. Διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: Βύβλος – Τρίπολη – Δάσος Κέδρων – Κοιλάδα Καντίσα – Βύβλος

Ολοήμερη εκδρομή προς το βόρειο τμήμα της χώρας. Πρώτη μας επίσκεψη η Τρίπολις όπου ξεκινώντας από το κάστρο με τα σημάδια των Σταυροφόρων, των Μαμελούκων και των Οθωμανών θα κατηφορίσουμε στην παλιά πόλη και θα περιηγηθούμε στα σοκάκια της που είναι γεμάτα με τεμένη, μεντρεσέδες και μικρές αγορές.

Θα συνεχίσουμε στους περίφημους Κέδρους του Λιβάνου. Ανεβαίνοντας σε υψόμετρο περίπου 2.000 μ. Θα σταματήσουμε σε ένα από τα λίγα σωζόμενα αλσύλλια του συμβολικού αυτού δέντρου που κάποτε κάλυπτε σχεδόν το σύνολο της χώρας ενώ σήμερα είναι προστατευόμενο εθνικό μνημείο φυσικής ομορφιάς. Συνώνυμος με τον Λίβανο ο κέδρος ως πολύτιμο υλικό εξάγονταν σε όλο τον πολιτισμένο αρχαίο κόσμο από τη εποχή της Φαραωνικής Αιγύπτου.

Τελευταία μας επίσκεψη για σήμερα η ιερή κοιλάδα Καντίσα που είναι διάστικτη με δεκάδες μοναστήρια και εκκλησιές κυρίως της μαρωνίτικης πίστης. Επιστροφή, δείπνο και διανυκτέρευση στη Βύβλο.

 

7η ημέρα: Βύβλος – Βηρυτός – πτήση επιστροφής

Αναχώρηση πολύ νωρίς (λίγο μετά την αλλαγή της ημέρας), οδικώς για τη Βηρυτό και το διεθνές αεροδρόμιο όπου θα επιβιβαστούμε στην πτήση επιστροφής μας. Άφιξη αυθημερόν.

 

Περιλαμβάνει:

  • 4 διανυκτερεύσεις στη Βηρυτό και 2 διανυκτερεύσεις στη Βύβλο.
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*.
  • Ημιδιατροφή σε όλο το πρόγραμμα.
  • Εκδρομή στην Τύρο, πόλη-μνημείο της UNESCO, και στην ιστορική πόλη της Σιδώνας.
  • Είσοδοι στα μουσεία και αξιοθέατα που επισκεπτόμαστε.
  • Επίσκεψη στο Εθνικό Μουσείο της Βηρυτού.
  • Την εκδρομή συνοδεύει εμπειρότατος Έλληνας αρχηγός
  • Τοπικός ξεναγός.
  • ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το πρόγραμμα μπορεί να φαίνεται 7ήμερο αλλά είναι στην πραγματικότητα 6ήμερο, με 6 διανυκτερεύσεις, λόγω πτήσεων.

 

ΤΙΜΕΣ 26/2, 19/3, 28/4, 30/4, 14/5 από Αθήνα - 

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 799 € 320 €
  Twin Room 799 € 320 €
  Triple Room 799 € 320 €
  Single Room 1099 € 320 €

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  10/4/2023 - Αναχώρηση από Αθήνα - 8 ημέρες - Τιμή από 899€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 899 € 320 €
  Twin Room 899 € 320 €
  Triple Room 899 € 320 €
  Single Room 1199 € 320 €

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  14/4/2023 - Αναχώρηση από Αθήνα - 9 ημέρες - Τιμή από 999€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 999 € 320 €
  Twin Room 999 € 320 €
  Triple Room 999 € 320 €
  Single Room 1399 € 320 €

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  4/6/2023 - Αναχώρηση από Αθήνα - 7 ημέρες - Τιμή από 849€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 849 € 320 €
  Twin Room 849 € 320 €
  Triple Room 849 € 320 €
  Single Room 1149 € 320 €

 

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης.
  • Ξενοδοχεία 4*.
  • Ημιδιατροφή σε όλο το πρόγραμμα.
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις, επισκέψεις, όπως αναλυτικά αναγράφονται στο πρόγραμμά μας.
  • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός.
  • Τοπικός ξεναγός.
  • Ασφάλεια αστικήςευθύνης.

Δεν περιλαμβάνονται

Φόροι, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα και επιπλέον ασφάλεια ατυχήματος, απώλειας αποσκευών και έξτρα καλύψεων (ενημερωθείτε από το τμήμα κρατήσεων), τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.).Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: € 320

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

Για να σας επιτραπεί η είσοδος στον Λίβανο, θα πρέπει στο διαβατήριό σας να μην υπάρχει σφραγίδα από το κράτος του Ισραήλ.

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα ’φιξης

Α3 946

23/12/2022

ΑΘΗΝΑ – ΒΗΡΥΤΟΣ

23:55

01:50 +1

Α3 947

29/12/2022

ΒΗΡΥΤΟΣ – ΑΘΗΝΑ

04:15

06:15

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα ’φιξης

Α3 946

30/12/2022

ΑΘΗΝΑ – ΒΗΡΥΤΟΣ

23:55

01:50 +1

Α3 947

05/01/2023

ΒΗΡΥΤΟΣ – ΑΘΗΝΑ

04:15

06:15

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα ’φιξης

Α3 946

06/01/2023

ΑΘΗΝΑ – ΒΗΡΥΤΟΣ

23:55

01:50 +1

Α3 947

12/01/2023

ΒΗΡΥΤΟΣ – ΑΘΗΝΑ

04:15

06:15