Skip to main content

Πανόραμα Λιβάνου Αποκριες και 25η Μαρτιου 2023 από 1025€

6 Μέρες    24/1 & 21/2 & 21/3/23

Βηρυτός –  Βύβλος – Τζέιτα – Χαρίσσα - Μπάαλμπεκ – Ανζάρ – Κσαρά - Μπειτ Ελ Ντιν - Τύρος – Σιδώνα - Τρίπολη

 

1η Μέρα: Αθήνα – Βηρυτός – Ξενάγηση Πόλης

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση για το άλλοτε «Παρίσι της Ανατολής» , την κοσμοπολίτικη πρωτεύουσα του Λιβάνου, την Βηρυτό. Αν και καταστράφηκε πολλές φορές και η θάλασσα κατάπιε ένα τμήμα της, εκείνη κάθε φορά ανασταίνεται πιο όμορφη και ξαναβρίσκει με υπομονή τον παλιό παλμό της. Σήμερα είναι μια πόλη σύγχρονη, με αναβαθμισμένο και ανανεωμένο εμπορικό κέντρο που προσφέρει στον επισκέπτη αμέτρητες επιλογές για ψυχαγωγία, αναψυχή & αγορές. Αποτελεί σήμερα την πιο κομψή εκδοχή της αστικής μεσανατολίτικης πόλης. Θα διασχίσουμε την αναβαθμισμένη παραλιακή λεωφόρο με τους «Βράχους των Περιστεριών» καθώς και το κοσμοπολίτικο Τζούνιε με την κεντρική πεζοδρομημένη περιοχή και τα αναπαλαιωμένα κτίρια. Έχοντας πάρει μια πρώτη εικόνα από το παρελθόν και το παρόν μιας από τις πιο σημαντικές πόλεις της Μεσογείου θα μεταφερθούμε στο ξενοδοχείο για τακτοποίηση στα δωμάτια. Διανυκτέρευση.

2η Μέρα: Βίβλος – Τρίπολη

Μετά το πρωινό, θα ξεκινήσουμε την εκδρομή μας στα βόρεια της χώρας. Αναχωρούμε για την Τραμπλούς ή Τρίπολη κατά το ελληνικότερο, 85 χλμ. περίπου βόρεια της Βηρυτού. Σήμερα είναι το δεύτερο σε πληθυσμό αστικό κέντρο του Λιβάνου. Εμείς θα περάσουμε μέσα από τα γραφικά σουκ της παλιάς πόλης και μεταξύ άλλων, θα δούμε το Μεγάλο Τέμενος, που στεγάζεται σε πρώην Καθεδρικό του 7ου αιώνα. Και βέβαια δεν θα παραλείψουμε μία στάση στο Abdul Rahman Hallab, το διασημότερο ζαχαροπλαστείο της Μέσης Ανατολής, για να γευθούμε τα παραδοσιακά λιβανέζικα γλυκά. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Επόμενη μας στάση η παραθαλάσσια Βίβλος την οποία η Ουνέσκο έχει κατατάξει στη λίστα της παγκόσμιας κληρονομιάς λόγω των εκπληκτικών μνημείων των διαφόρων πολιτισμών που κυριάρχησαν σε διαφορετικές χρονικές περιόδους. Ένα από τα σημαντικότερα ναυτικά ορμητήρια των Φοινίκων καθώς και μία από τις αρχαιότερες πόλεις του κόσμου. Εκεί θα επισκεφθούμε τα ερείπια της Αμοριακής πόλης τα οποία βρίσκονται σκορπισμένα γύρω από την Ακρόπολη της πόλης. Στη συνέχεια θα ξεναγηθούμε σε ένα μεγαλόπρεπο Φοινικικό ναό και στις Ρωμαϊκές κερκίδες που αντικρίζουν στην αιωνιότητα κομψούς Φοινικικούς τάφους. Επόμενη μας στάση το μικρό γραφικό λιμάνι όπου θα έχουμε χρόνο για φωτογραφίες και βόλτες. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στη Βυρητό για διανυκτέρευση.

3η Μέρα: Μπάαλμπεκ – Ανζάρ – Κσαρά

Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για την ενδοχώρα του Λιβάνου, προσπερνώντας το όρος Λίβανος με τελικό μας προορισμό την κοιλάδα του Μπάαλμπεκ η οποία φιλοξενεί «την πόλη των θεών» και ένα από τα σημαντικότερα αρχαιολογικά μνημεία του κόσμου. Αν και αρχικά ιδρύθηκε από τους Φοίνικες, γνώρισε δόξα κατά την περίοδο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ο οποίος την εξύψωσε σε Ηλιούπολη. Ο αρχαιολογικός χώρος χωρίζεται σε τρεις λατρευτικούς τόπους. Ο πρώτος είναι το Δία, ο οποίος είναι ο μεγαλύτερος αλλά όχι τόσο καλοδιατηρημένος. Ο δεύτερος που είναι αφιερωμένος στον θεό Βάκχο είναι και ο πιο καλά διατηρημένος. Ο τρίτος και τελευταίος αρχαιολογικός χώρος είναι ο ναός της Αφροδίτης ο οποίος αποτελεί κόσμημα της Ρωμαϊκής αρχιτεκτονικής. Η αρχαία πόλη του Μπάαλμπεκ έχει συμπεριληφθεί από την Ουνέσκο στη λίστα με τα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς. Αφού διασχίσουμε τους αμπελώνες Κσαρά, που θεωρούνται από τους σημαντικότερους της χώρας φτιαγμένους από Ιησουίτες μοναχούς στην αρχή του 20ου αιώνα θα μεταφερθούμε στη πόλη των Ουμαιδών, την Ανζάρ η οποία βρίσκεται γύρω από το τέμενος του Μπάαλμπεκ, και συγκαταλέγεται επίσης στη λίστα της Ουνέσκο. Ανακαλύφθηκε το 1943 και είναι από τα λίγα μνημεία που έχουν απομείνει από την εποχή των Ουμαιδών. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Το απόγευμα μεταφορά στο ξενοδοχείο μας στην Βυρητό. Διανυκτέρευση.

4η Μέρα: Τύρος – Σιδώνα

Πρωινό και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την εκδρομή μας στη νότια πλευρά της χώρας. Πρώτη μας στάση η τρίτη σημαντικότερη πόλη των Φοινίκων, Σιδώνα. Κτισμένη στις ακτές της Μεσογείου έχει γνωρίσεις πολλούς κατακτητές, Έλληνες, Ρωμαίους, Άραβες και Μαμελούκους και κληρονόμησε από όλους σημαντικά μνημεία. Η πόλη ξεχωρίζει  για τις σκεπαστές αγορές που φιλοξενούν επαγγελματιές που ασκούν ακόμα παραδοσιακά επαγγέλματα. Το σημαντικότερο αξιοθέατο της πόλης, το οποίο και θα επισκεφθούμε είναι το Κάστρο της Θάλασσας που είναι κτισμένο πάνω στην άμμο από την εποχή των Σταυροφόρων. Για την κατασκευή του χρησιμοποιήθηκαν ογκόλιθοι από το λιμάνι της αρχαίας πόλης. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στην Τύρο, μια πόλη που αναφέρεται και στην Αγία Γραφή. Σήμερα διαθέτει πολλά αρχαιολογικά μνημεία. Θα επισκεφθούμε την Ρωμαϊκή πόλη και το τεράστιο κενοτάφιο με τάφους από τους πρώτους Χριστιανικούς χρόνους, το Ρωμαϊκό Στάδιο και τον Ιππόδρομο. Όλα τα μνημεία συμπεριλαμβάνονται στη λίστα της Ουνέσκο και διατηρούνται σε άριστη κατάσταση. Τελευταίος μας σταθμός πριν αναχωρήσουμε για τη Βηρυτό, η Μαγδούσα όπου δεσπόζει το άγαλμα της Παναγίας. Ξενάγηση του χώρου και γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

5η Μέρα: Μπειτ Ελ Ντιν

Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για το Εθνικό Αρχαιολογικό μουσείο, στο οποίο θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε τον πολιτισμό και την ιστορία αυτής της χώρας. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το παλάτι των Πριγκήπων, το Μπειτ Ελ Ντιν! Θεωρείται το κορυφαίο τουριστικό μνημείο του Λιβάνου το οποίο χτίστηκε το 19ο αιώνα και ολοκληρώθηκε μετά από 30 χρόνια. Εκεί θα θαυμάσουμε την απόλυτη χλιδή της Μέσης Ανατολής. Συντριβάνια που στολίζουν τις αυλές του, υπέροχες μαρμαρινές πύλες και βεράντες που είναι φτιαγμένες από ξύλο και γυαλί μαρτυρούν την ένδοξη ιστορία αυτού του παλατιού. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο και επιστροφή στη Βηρυτό. Ελεύθερος χρόνος για να ανακαλύψετε τις ομορφιές της πόλης. Διανυκτέρευση.

6η Μέρα: Βηρυτός – Τζέιτα - Χαρίσα - Αθήνα

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για τη Τζέιτα. Εκεί θα θαυμάσουμε τα καταπληκτικά σπήλαια με τους μοναδικούς σταλαγμίτες και σταλακτίτες. Στη συνέχεια επίσκεψη το λόφο Χαρίσσα όπου θα ανεβούμε στη κορυφή με τελεφερίκ για να θαυμάσουμε το άγαλμα της Κυρίας του Λιβάνου καθώς και την πανοραμική θέα της Βηρυτού. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο και μεταφορά στο αεροδρόμιο όπου θα πάρουμε την πτήση επιστροφής για Αθήνα.

 

ΤΙΜΕΣ & ΠΑΡΟΧΕΣ

Early Booking Offer

( Για κρατήσεις έως 45 Μέρες πριν την αναχώρηση και για τις 10 πρώτες θέσεις )

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

ΔΙΚΛΙΝΟ / ΤΡΙΚΛΙΝΟ

ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ

 
 

24/1 & 21/2 & 21/3/23

Warwick Palm Beach 4*

975 €

1.165 €

 

Royal Tulip 5*

1.050 €

1.290 €

 

 

Κανονικές Τιμές

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

ΔΙΚΛΙΝΟ / ΤΡΙΚΛΙΝΟ

ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ

 
 

24/1 & 21/2 & 21/3/23

Warwick Palm Beach 4*

1.025 €

1.225 €

 

Royal Tulip 5*

1.100 €

1.350 €

 

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΦΕΡΕΙ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΙΣΡΑΗΛ ΤΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΣΑΣ !

 

Γενικές σημειώσεις

Ενδεικτικές πτήσεις με Middle East 
ΑΘΗΝΑ ΒΥΡΡΗΤΟΣ 11.15 13.00
ΒΥΡΡΗΤΟΣ ΑΘΗΝΑ 18.00 20.00 

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με Middle East Airlines
  • 5 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4* Sup ή 5* ( ανάλογα με το ξενοδοχείο )  με πρωινό μπουφέ
  • 5 γεύματα σε τοπικά εστιατόρια με πλούσιο μενού κατά τη διάρκεια των ξεναγήσεων
  • Ελληνόφωνος  Αρχηγός – συνοδός & διπλωματούχος τοπικός ξεναγός
  • Εκδρομές, μεταφορές & περιηγήσεις με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν
  • Ταξιδιωτική ασφάλεια δωρεάν ! (ζητήστε μας τους όρους συμβολαίου)
  • Εισιτήρια σε αρχαιολογικούς χώρους
  • Ενημερωτικά έντυπα

Δεν περιλαμβάνονται

  • Φόροι αεροδρομίου και λοιπά έξοδα: 290 €
  • Αχθοφορικά & φιλοδωρήματα
  • Ποτά & αναψυκτικά κατά τη διάρκεια των γευμάτων
  • Ότι δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα