Skip to main content

'Αγιοι Τόποι Χειμωνας εως Μαρτιος 2023 απο 690€

6 Μέρες   22/01, 05/02, 12/02 , 19/02 , 05/03, 19/03

Τελ Αβιβ - Ιερουσαλήμ - Ναός της Αναστάσεως - Πανάγιος Τάφος - Γολγοθάς - Οδός Μαρτυρίου - Πατριαρχείο - Γεσθημανή - Τάφος της Παναγίας - Βηθλεεμ- Ναός της Γεννήσεως - Ιεριχώ - Σαραντάριο Όρος - Ιορδάνης ποταμός - Σαμάρεια - Φρεαρ του Ιακωβ -  Όρος Θαβωρ - Γαλιλαία - Ναζαρετ - Κανά - Καπερναουμ - Λίμνη Τιβεριάδος - Έρημος της Ιουδαίας - Άγιος Σάββας - Λύδδα 

 

Ημέρα 1η: ΑΘΗΝΑ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΒΗΘΛΕΕΜ (75 χλμ.)
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και απευθείας πτήση για Τελ Αβίβ. Άφιξη στο Τελ Αβίβ και στη συνέχεια ξενάγηση στη περιοχή της Λύδδα όπου θα επισκεφθούμε το ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου όπου βρίσκεται και ο τάφος του Αγίου. Αφού προσκυνήσουμε, θα αναχωρήσουμε για τη Βηθλεέμ. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 2η: ΒΗΘΛΕΕΜ – ΙΟΡΔΑΝΗΣ – ΙΕΡΙΧΩ – ΣΑΜΑΡΕΙΑ  - ΒΗΘΛΕΕΜ (160 χλμ.)
Μετά το πρόγευμα, θα ξεκινήσουμε την ξενάγηση μας με προορισμό την Ιεριχώ. Θα επισκεφθούμε την Μονή του Αγίου Γεώργιου Χοτζεβά καθώς και το Σαραντάριο Όρος ή το όρος του Πειρασμού όπως λέγεται, γιατί εδώ νήστεψε ο Χριστός σαράντα μέρες και σαράντα νύχτες πειραζόμενος από τον διάβολο τρεις φορές. Στη συνέχεια μεταβαίνουμε στη μονή του Προφήτου Ελισσαίου, όπου βρίσκεται η Συκομορέα που ανέβηκε ο Ζακχαίος για να δει τον Ιησού. Συνεχίζουμε στο τόπο όπου βαπτίστηκε ο Χριστός στον Ιορδάνη και τη μονή Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου. Στη συνέχεια, μεταβαίνουμε στη Σαμάρεια, στο Φρεαρ του Ιακωβ, όπου συνάντησε ο Ιησους την Σαμαρείτιδα. Προσκυνάμε το σκήνωμα του Ιερομάρτυρος Φιλουμένου του Αγιοταφίτου στον Ναό της Αγίας Φωτεινής. Επιστροφή στη Βηθλεέμ αφού πρώτα επισκεφθούμε τη Μονή του Οσίου Ονουφρίου, χτισμένη στον Αγρό του Κεραμέως ή του Αίματος, που αγοράσθηκε μα τα 30 αργύρια τα οποία επέστρεψε ο Ιούδας μετά την μεταμέλεια του, για την ταφή των ξένων. Δείπνο στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 3η: ΒΗΘΛΕΕΜ - ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ – ΒΗΘΛΕΕΜ (11 χλμ.)
Πρωινό και θα ξεναγηθούμε στην πόλη της Ιερουσαλήμ. Θα ξεκινήσουμε από την εκκλησία της Αγ. Άννης, η οποία είναι χτισμένη στα θεμέλια του σπιτιού όπου γεννήθηκε η Παναγία, Θα δούμε την Προβατική Κολυμβήθρα όπου ο Ιησούς θεράπευσε τον λεπρό, την φυλακή του Αγ. Πέτρου και το Πραιτώριο, όπου φυλακίστηκε ο Ιησούς. Στην συνέχεια, μέσω της Οδού του Μαρτυρίου, θα καταλήξουμε  στον Ναό της Αναστάσεως, όπου θα ξεναγηθούμε στην Αγία Αυλή, τον μαρτυρικό Γολγοθά, τον Πανάγιο Τάφο, την Αγία Αποκαθήλωση και κατόπιν στο σπήλαιο που βρέθηκε ο Τίμιος Σταυρός. Θα συνεχίσουμε με ξενάγηση στο Όρος των Ελαιών, όπου έγινε η Ανάληψη του Χριστού, εκεί όπου ο Κύριος δίδαξε την Κυριακή προσευχή. Επόμενο μας προσκύνημα, η Γεσθημανή, όπου θα προσκυνήσουμε τον Τάφο της Παναγίας μας και στην συνέχεια θα επισκεφθούμε το Υπερώο, όπου τελέστηκε ο Μυστικός Δείπνος και η Επιφοίτηση του Αγ. Πνεύματος. Κατόπιν, θα δούμε τον τάφο του Δαυίδ, το Τείχος των Δακρύων και το Τέμενος Ομάρ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση. 

Ημέρα 4η: ΒΗΘΛΕΕΜ - ΝΑΖΑΡΕΤ (190 χλμ.)– ΓΑΛΙΛΑΙΑ (33 χλμ.)- ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ (31 χλμ.) – ΚΑΠΕΡΝΑΟΥΜ (16 χλμ.)- ΒΗΘΛΕΕΜ (67 χλμ.)
Μετά το πρόγευμα θα ξεκινήσουμε την ολοήμερη ξενάγηση μας αρχίζοντας από τη περιοχή της Γαλιλαίας. Θα επισκεφθούμε το όρος Θαβώρ, όπου έγινε το θαύμα της Μεταμορφώσεως του Σωτήρoς, το όρος όπου ο Χριστός, λίγο πριν το πάθος του, πήγε με τους Αποστόλους Πέτρο, Ιάκωβο και Ιωάννη και μετεμορφώθη ενώπιων αυτών.  Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε στη Ναζαρέτ, όπου βρίσκεται ο ναός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, όπου η Παρθένος έλαβε το αγγελικό μήνυμα, από τον αρχιστράτηγο Γαβριήλ, λέγοντας: «χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία, ο Κύριος μετα Σου». Επόμενη μας επίσκεψη στη Κάνα της Γαλιλαίας όπου έγινε το πρώτο θαύμα του Κυρίου με της μετατροπής του ύδατος σε οίνο. Στη συνέχεια αναχωρούμε για την Καπερναουμ, όπου θα επισκεφθούμε τον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων και θα δούμε το Όρος των Μακαρισμών, όπου ο Ιησούς εκφώνησε την «Επί του Όρους Ομιλία». Ακολουθεί επίσκεψη στη Τιβεριάδα, όπου και θα δούμε το σπίτι του Απόστολου Πέτρου. Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε μια πανοραμική θέα της λίμνης Τιβεριάδος όπου και έγινε το θαύμα του πολλαπλασιασμού των ψαριών και βρίσκεται το σημείο όπου έδωσε ο Κύριος τις οκτώ εντολές της Αγάπης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση. 

Ημέρα 5η: ΒΗΘΛΕΕΜ, Ξενάγηση πόλης, Άγ. Θεοδόσιος, Αγ. Σάββας (40 χλμ.)
Μετά το πρωινό μας, ξεκινάμε την ξενάγηση μας στη Βηθλεέμ, τον τόπο γέννησης του Ιησού, όπου επισκεπτόμαστε τον Ναό και το Σπήλαιο της Γέννησης. Στη συνέχεια θα ξεναγηθούμε στη μεγάλη Βασιλική του Ιουστινιανού και στην Μονή του Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου, όπου βρίσκεται το Ιερό σπήλαιο των Τριών Μάγων και θα επισκεφθούμε την Κοιλάδα των Ποιμένων, όπου ο Άγγελος ανήγγειλε την γέννηση του Θεανθρώπου. Ακολουθεί προσκύνημα στην Ι.Μ. του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου, στην έρημο της Ιουδαίας. Το αυστηρότερο ίσως μοναστήρι στην Αγία Γη και άβατο για τις γυναίκες, για τις οποίες έχει φροντίσει η αδελφότητα να τις υποδέχεται στην είσοδο του Μοναστηριού για το προσκύνημα ιερών λειψάνων. 
Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση. 

Ημέρα 6η: ΒΗΘΛΕΕΜ–ΤΕΛ ΑΒΙΒ –ΑΘΗΝΑ
Μετά το πρωινό μας,  θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού η οποία ιδρύθηκε τον 4ο αιώνα από την Αγία Ελένη στο σημείο όπου κατά την παράδοση ο Λωτ φύτεψε τα τρία ραβδιά τα οποία έγιναν τρισύνθετο δέντρο, από το οποίο κατασκευάσθηκε ο Σταυρός του Χριστού. Επόμενη μας επίσκεψη η Ιερά Μονή Δικαίου Συμεών του Θεοδόχου, όπου κατά την παράδοση στον χώρο της Μονής ήταν το σπίτι του Αγίου Συμεών. Αναχώρηση για το αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ, όπου θα πάρουμε την πτήση επιστροφής μας στην Αθήνα.

Τέλος προγράμματος 


Σημείωση: Η ροή του  προγράμματος ή των ξεναγήσεων ενδέχεται να  διαφοροποιηθεί χωρίς να παραληφθεί καμία υπηρεσία. 

 

σε ΔΙΚΛΙΝΟ / ΤΡΙΚΛΙΝΟ

ΕΠΙΒ. ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ

690 €

180 €

 Φόροι αεροδρομίων: 220 €

 

Γενικές σημειώσεις

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΠΤΗΣΕΙΣ ΜΕ AEGEAN:

ΑΘΗΝΑ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ        07.30 - 09.30

ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΑΘΗΝΑ        20.10 - 22.20

Σημειώσεις:
- Σας ενημερωνουμε οτι λόγω της διαδιακασίας ασφαλείας στο αεροδρόμιο των Αθηνών αλλα και του Τελ Αβίβ υπάρχει καθυστέρηση από τους ελεγχους που κάνουν οι ελεγκτές ασφαλείας. Παρακαλούμε δείξτε υπομονή.
- Ο αρχηγός/ξεναγός βρίσκεται στο Τελ Αβίβ και τον συναντάται κατά την άφιξή σας εκεί. 

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσεως με Aegean Airlines
  • Κόστος αποσκευής 23 κιλά κατ'άτομο 
  • 5 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4* στην Βηθλεεμ με ημιδιατροφή
  • Μεταφορές από /προς τα αεροδρόμια εξωτερικού
  • Ξεναγήσεις /εκδρομές ως αναφέρονται ανωτέρω
  • Ελληνόφωνος αρχηγός / συνοδός του γραφείου μας
  • Υπηρεσίες τοπικού αντιπροσώπου
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Ταξιδιωτική ασφάλεια δωρεάν ! (ζητήστε μας τους όρους συμβολαίου)
  • Ενημερωτικά έντυπα

Δεν περιλαμβάνονται

  • Φόροι αεροδρομίων: 220 €
  • Το τελεφερίκ στο Σαραντάριο Όρος (~17 €), το ταξί για την ανάβαση στο όρος Θαβώρ (~10 €), το μινι βαν για την μεταφορά στον Άγιο Σάββα (~11 €) κατ' άτομο πληρωτέα στον προορισμό
  • Φιλοδωρήματα 25 € κατ΄άτομο πληρωτέα στον αρχηγό της εκδρομής σας
  • Ό,τι ρητά δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα