Skip to main content

ΑΓΙΟΙ ΤΟΠΟΙ – ΟΡΟΣ ΣΙΝΑ 25 Μαΐου – 1 Ιουνίου 2023 από 1200

 8 ΗΜΕΡΕΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 25 Μαΐου – 1 Ιουνίου

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ 

  • Προσκύνημα στα μοναστήρια Αγ. Γεωργίου και Ιωάννου των Χοζεβιτών
  • Επίσκεψη στο σημείο της βάπτισης του Κυρίου και συμβολικό βάπτισμα
  • Ξενάγηση στο όρος Θαβώρ, την Κανά και τη Ναζαρέτ
  • Επίσκεψη και προσκύνημα στο Σπήλαιο της Γέννησης του Κυρίου, στη Βηθλέεμ
  • Ξενάγηση στο Λόφο Σιών στο Υπερώο και στον τάφο του Δαβίδ
  • Ιεροσόλυμα: Διάσχιση της οδού του Μαρτυρίου και προσκύνημα στον Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο
  • Διάσχιση της ερήμου της Ιουδαίας για το όρος Σινά
  • Παρακολούθηση εσπερινού και Θείας Λειτουργίας στην Αγ. Αικατερίνη
  • Επίσκεψη στη Νεκρά Θάλασσα 

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 

 

Ημέρα 1η (Πέμπτη 25/5): Αναχώρηση

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο. Παράδοση αποσκευών, έλεγχος διαβατηρίων και εισιτηρίων, πτήση με AEGEAB A3123 19.45 για Αθήνα και στη συνέχεια Α3928 23.55 για Τελ Αβίβ.  Μεταφορά στη Βηθλεέμ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

 

Ημέρα 2η (Παρασκευή 26/5): Ιεριχώ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και στη συνέχεια αναχώρηση για την αρχαιότερη των πόλεων, την Ιεριχώ. Προσκύνημα στα μοναστήρια: Αγίου Γεωργίου και Ιωάννου των Χοζεβιτών στην άρια χαράδρα Αινών στην έρημο της Ιουδαίας. Στο Σαραντάριο Όρος ή όρος των πειρασμών, εκεί όπου ο Κύριος νήστεψε 40 μέρες και νύχτες πριν το κοσμοσωτήριο έργο του. Θα επισκεφθούμε το μοναστήρι του Προφήτου Ελισαίου με τη συκομουριά του Αρχιτελώνη Ζακχαίου. Θα καταλήξουμε στο αγέρωχο και φιλόξενο μοναστήρι του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου. Θα επισκεφθούμε το πραγματικό σημείο της βάπτισης του Κυρίου από τον Άγιο Ιωάννη Πρόδρομο, για τον αγιασμό και το συμβολικό μας βάπτισμα, παρουσία της Αγιοταφιτικής αδελφότητος. Επίσης θα προσκυνήσουμε στη μονή του Τιμίου Προδρόμου, η οποία στέκει σαν ρωμαϊκό φρούριο στην απεραντοσύνη της ερήμου της Ιουδαίας. Κατά την επιστροφή μας προς Βηθλεέμ, προσκύνημα στη Μονή της Μάρθας και Μαρίας, αδελφές του Αγίου Λαζάρου, στη Βηθανία και στο Όρος των Ελαιών στη μικρή Γαλιλαία και στη Μονή Αναλήψεως του Κυρίου. Δείπνο, διανυκτέρευση. 

 

Ημέρα 3η (Σάββατο 27/5): Τιβεριάδα

Πρωινό στο ξενοδοχείο και στη συνέχεια αναχώρηση για την περιοχή της Γαλιλαίας. Θα ξεναγηθούμε και θα προσκυνήσουμε στο όρος Θαβώρ, όπου έγινε η Μεταμόρφωση του Κυρίου, την Κανά, όπου ο Κύριος έκανε το πρώτο του θαύμα, μετατρέποντας το νερό σε κρασί και στη Ναζαρέτ θα προσκυνήσουμε στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.Προαιρετική μικρή κρουαζιέρα στη λίμνη της Τιβεριάδας και στάση για γεύμα αν ο χρόνος το επιτρέπει. Θα δούμε επίσης από μακριά το Όρος των Μακαρισμών, όπου ο Κύριος είπε τους μακαρισμούς, τον χώρο των πεντακισχιλίων, όπου ο Κύριος έκανε το θαύμα πολλαπλασιασμού των 5 άρτων και 2 ψαριών και χόρτασαν 5.000 άνθρωποι, εκτός από τις γυναίκες και τα παιδιά.Θα επισκεφθούμε τη Μονή των Αποστόλων στην Καπερναούμ, όπου ο Κύριος θεράπευσε τον παραλυτικό και την μονή των Αποστόλων στην πόλη Τιβεριάδα, δίπλα στη λίμνη, όπου ο Κύριος εμφανίστηκε στους μαθητές του μετά την Ανάστασή του. Δείπνο, διανυκτέρευση.

 

Ημέρα 4η (Κυριακή 28/5): Βηθλεέμ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και στη συνέχεια προσκύνημα στο Σπήλαιο της Γέννησης του Κυρίου στο Σπήλαιο των Οστών των νηπίων που έσφαξε ο Ηρώδης. Προσκύνημα επίσης στα μοναστήρια: Αγίου Σάββα, Αββά Θεοδοσίου, χωριό των ποιμένων. Στάση για αναμνηστικά από τη Βηθλεέμ. Προσκύνημα στις ιερές μονές: Συμεών του Θεοδόχου, Τιμίου Σταυρού και Τιμίου Προδρόμου στην Ορεινή.Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το  Λόφο Σιών θα ξεναγηθούμε στο Υπερώο, στον τάφο του Δαβίδ, στο σπίτι που κοιμήθηκε η Παναγία. Δείπνο, διανυκτέρευση.

 

Ημέρα 5η (Δευτέρα 29/5): Ιεροσόλυμα

Πρωινό στο ξενοδοχείο και στη συνέχεια μετάβαση για προσκύνημα στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως. Θα προσκυνήσουμε στον Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο, τον Φρικτό Γολγοθά, την Αποκαθήλωση, το σημείο εύρεσης του Τιμίου Σταυρού, το σημείο Μη μου Άπτου, το παρεκκλήσιο του Εκατόνταρχου Λογγίνου και το υπόλοιπο συγκρότημα. Διασχίζοντας την Οδό του Μαρτυρίου θα κάνουμε στάσεις στα σημεία όπου ο ΧΡΙΣΤΟΣ, συνάντησε την Μητέρα του, την Αγία Βερονίκη και τον Σίμωνα τον Κυρηναίο ο οποίος τον βοήθησε από το βάρος του Σταυρού. Θα προσκυνήσουμε στο Πραιτώριο, τη φυλακή του Χριστού και τη φυλακή του Αποστόλου Πέτρου. Θα δούμε την Προβατική κολυμβήθρα και το σπίτι που γεννήθηκε η Παναγία (των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννας). Επίσης διασχίζοντας την οδό του μαρτυρίου θα δούμε το τείχος των δακρύων και τα τεμένη του Ομάρ και Ελ Άξα. Θα περάσουμε από την πύλη του Αγίου Στεφάνου και στη συνέχεια θα προσκυνήσουμε στη Γεθσημανή στον Τάφο της Παναγίας, στην εικόνα της Ιεροσολυμίτησας, στον κήπο της προδοσίας, στον Ναό των Εθνών και στον τόπο μαρτυρίου του Αγίου Στεφάνου. Δείπνο, διανυκτέρευση.

 

Ημέρα 6η (Τρίτη 30/5): Ιεροσόλυμα – Όρος Σινά

Πρωινό στο ξενοδοχείο και στη συνέχεια αναχώρηση για το Όρος Σινά. Διασχίζοντας την έρημο της Ιουδαίας, ακολουθούμε τον παραθαλάσσιο δρόμο της Νεκράς Θαλάσσης (στάση για ξεκούραση). Άφιξη στο Εϊλάτ, στην Ερυθρά Θάλασσα. Ενημερωτική επίσκεψη προαιρετικά στο εργοστάσιο πολύτιμων λίθων. Διέλευση συνόρων στην Τάμπα (με τα πόδια). Με το αιγυπτιακό λεωφορείο φτάνουμε στο Μοναστήρι. Παρακολούθηση του εσπερινού στην Αγία Αικατερίνη. Προσκύνημα Ιερών Λειψάνων, παραλαβή συμβολικού δακτυλιδιού, ξενάγηση στην Αγία Βάτο το πηγάδι του Ιωθόρ και την παγκοσμίου αναγνώρισης έκθεση της Μονής.

Προαιρετική νυχτερινή ανάβαση με τα πόδια στην Αγία Κορυφή του Όρους Χωρήβ. (Συνιστάται οι αναβάτες να είναι εφοδιασμένοι με φακό, μπαστούνι και ανάλογο αθλητικό ντύσιμο). Δείπνο, διανυκτέρευση.

 

Ημέρα 7η (Τετάρτη 31/5): Όρος Σινά - Ιεροσόλυμα

Μετάβαση και παρακολούθηση της Θείας Λειτουργίας στην Αγία Αικατερίνη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για πρωινό και ξεκούραση. Στη συνέχεια αναχώρηση για τα Ιεροσόλυμα. Στάση στην Νεκρά θάλασσα για καφέ και ξεκούραση. Άφιξη στα Ιεροσόλυμα. Δείπνο, διανυκτέρευση.

 

Ημέρα 8η (Πέμπτη 1/6): Επιστροφή

Πρωινό. Αναχώρηση για το αεροδρόμιο BEN GURION. Μετά από τις τυπικές διαδικασίες του αεροδρομίου, έλεγχο διαβατηρίων και εισιτηρίων, πτήση με ΑEGEAN A3549 10.30 π.μ. πτήση για Θεσσαλονίκη.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλείπεται κάτι.

 

ΤΙΜΕΣ 

Ταξίδι

Διατροφή

Αναχ/ση

Διαμ/νή

2κλινο

1κλινο

Φόροι

Άγιοι Τόποι

Όρος Σινά

 

8 ημέρες

Ημιδιατροφή

25/5

4*

1.200

+250

Περιλαμβάνονται

 

 

Το ταξίδι σας προσφέρει:

 

  • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Πτήσεις με Aegean Airlines (Θεσ/νίκη – Τελ Αβίβ – Αθήνα – Θες/νίκη). Περιλαμβάνεται μία (1) αποσκευή έως 23 κιλά και μία (1) χειραποσκευή έως 8 κιλά ανά άτομο
  • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*
  • Ημιδιατροφή καθημερινά (πρωινό και δείπνο)
  • Μεταφορές, εκδρομές, ξεναγήσεις όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα
  • Μετάβαση με ταξί στο όρος Θαβώρ και στον Άγιο Σάββα
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης/Φ.Π.Α.
  • Έμπειρό αρχηγό/συνοδό 

 

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ 

  • Μικρή κρουαζιέρα στη λίμνη Τιβεριάδα, 15€
  • Το γεύμα με ψάρι στη λίμνη Τιβεριάδα, 25€
  • Το τελεφερίκ για το Σαραντάριο όρος, 15€
  • Τα φιλοδωρήματα (υποχρεωτικά) για όλο το ταξίδι, 35€
  • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο 

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ 

  • Οι προσκυνητές πρέπει να έχουν διαβατήριο σε ισχύ μέχρι και την ημερομηνία επιστροφής.
  • H ασφάλεια δεν καλύπτει περιπτώσεις επιδείνωσης χρόνιων ασθενειών. Ρωτήστε μας για τις αναλυτικές καλύψεις.
  • Τα δωμάτια στα ξενοδοχεία παραλαμβάνονται και παραδίνονται μετά τις 12:00 μ.μ.
  • Ο υπεύθυνος του γραφείου έχει δικαίωμα αλλαγής του προγράμματος εάν σοβαροί λόγοι το επιβάλλουν, αλλά πάντοτε για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών.
  • Η τιμή έχει ορισθεί με βάση τις ισχύουσες τιμές την 10/1/2023. Πέραν της ημερομηνίας αυτής οποιαδήποτε αύξηση ναύλων, φόρων καυσίμων κ.λπ. επιβαρύνει τους εκδρομείς. 

 

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ 

  • Ταυτότητα νέου τύπου, με λατινικούς χαρακτήρες ή διαβατήριο.
    Προσοχή! Φτάνοντας στο Ισραήλ και προτού παραδώσετε το διαβατήριό σας για έλεγχο, να δηλώσετε ότι δεν επιθυμείτε να σας το σφραγίσουν, γιατί μετά δεν θα μπορείτε να μπείτε σε αραβικές χώρες που δεν έχουν σχέσεις με το Ισραήλ (Ιράν, Λίβανος κ.ά.).