Skip to main content

Αριστοκρατική Περσία, οι αρχαιολογικοί θησαυροί Καλοκαιρι 2022 απο 745€

11 μέρες  04/06, 24/06, 01/07, 15/07, 29/07 12/08, 19/08, 02/09, 16/09, 23/09, 28/10

  • Επίσκεψη 3 Μουσείων (Αρχαιολογικό, Γυαλιού και Χαλιού) και 2 παλατιών (Γκολεστάν και Νιαβαράν στην Τεχεράνη)
  • Ξενάγηση στο γραφικό παραδοσιακό χωρίο Αμπιανέ
  • Τρεις διανυκτερεύσεις στο Ισφαχάν ΣΤΟ ΠΑΛΑΤΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ABASSI

 

  • Εξαιρετικές πτήσεις με Turkish που σας προσφέρουν πλήρεις τις ημέρες στον προορισμό
  • Την Πρωτεύουσα Τεχεράνη και τα κορυφαία μουσεία της (Αρχαιολογικό, Μουσείο Γυαλιού και Μουσείο Χαλιού)
  • Το Γκολεστάν, το Παλάτι της Χλιδής του τελευταίου Σάχη της Περσίας και το Παλάτι Νιαβαράν
  • Το Γιαζντ, την γραφική πόλη των Ζωροαστρών, των Ανεμοπαγίδων, των Πύργων της Σιωπής και των Καραβάν Σεράι
  • Το Σιράζ των ποιητών με την αρχοντική ομορφιά
  • Την Περσέπολη και τις Πασαργάδες, τόποι ιστορίας και μνήμης ενός πολιτισμού που σημάδεψε την Ανατολική Μεσόγειο
  • ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Στην Περσέπολη και στο Νακσι Ρουστάμ (τους τάφους των Περσών Βασιλέων) αφιερώνουμε μία ολόκληρη μέρα για μία πραγματική ξενάγηση με άνεση και ηρεμία όπως αρμόζει στο κορυφαίο μνημείο της χώρας
  • Το πανέμορφο χωριό Αμπιανέ, φτιαγμένο από κοκκινόχωμα, με τους κατοίκους του ακόμα και σήμερα κυκλοφορούν με τις παραδοσιακές τους φορεσιές
  • Τρεις διανυκτερεύσεις στο ονειρικό Ισφαχάν με την μοναδικής ομορφιάς πλατεία. Τζαμιά, παλάτια, γέφυρες κι ένα παζάρι που όμοιό του δεν έχετε ξαναδεί!
  • Και φυσικά διαμονή σε εξαιρετικά επιλεγμένα ξενοδοχεία και στο ξενοδοχείο παλάτι Αμπασί στο Ισφαχάν

 

 Ημέρα 1η: Αθήνα - Τεχεράνη

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την Τεχεράνη, την πρωτεύουσα του Ιράν. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας για άμεση παραλαβή δωματίων και διανυκτέρευση.

 

Ημέρα 2η: Τεχεράνη

Ξεκούραστοι και γεμάτοι διάθεση εξερεύνησης θα ξεκινήσουμε την ξενάγησή μας από τον Πύργο Αζαντί στην είσοδο της πόλης. Αμέσως μετά ξεκινάμε την ξενάγηση της πρωτεύουσας, μιας πόλης χτισμένης στους πρόποδες του όρους Ελμπρούζ, με μεγάλες κεντρικές αρτηρίες, ανισόπεδους κόμβους, πολύβουες αγορές και απίστευτα πολύ κίνηση μια που οι Ιρανοί θεωρούν το ιδιωτικό αυτοκίνητο (πάντα χρώματος άσπρου) ένα είδος κοινωνικής καταξίωσης! Βασικά η Τεχεράνη είναι από τις πόλεις που δύσκολα μπορεί να τις περπατήσει κανείς, όσο όμως άσχημη και τσιμεντένια είναι η εξωτερική της μορφή τόσο όμορφη είναι η ιστορία της, την οποία θα γνωρίσουμε μέσα από τα μουσεία και τα παλάτια της. Η επαφή μας λοιπόν με το πολιτιστικό παρελθόν της μεγαλειώδους χώρας θα ξεκινήσει από το Αρχαιολογικό Μουσείο. Προϊστορικά ευρήματα και επιβλητικές προτομές Αχαιμενιδών βασιλέων, νομίσματα και είδη καθημερινής χρήσης από όλες τις επαρχίες της μεγάλης περσικής επικράτειας, αναθηματικές πλάκες και πέτρινες αναπαραστάσεις μαχών εκτίθενται με τέτοιο τρόπο που για τον επισκέπτη αποτελούν την καλύτερη εισαγωγή στην ιστορία, την τέχνη αλλά και την πολυπλοκότητα μιας αυτοκρατορίας που η έκτασή της κάλυπτε περίπου το 1/3 του τότε γνωστού κόσμου. Ακολουθεί εκτενής επίσκεψη στο μουσείο γυαλιού σε ένα πραγματικά κτίριο κομψοτέχνημα με μία από τις ωραιότερες συλλογές γυαλιού από την αρχαιότητα έως σήμερα. Μια εκπληκτική συλλογή που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει! Η μέρα μας θα κλείσει με βόλτα στην μοντέρνα γέφυρα Ταμπιάτ που ενώνει δύο από τους σημαντικότερους πνεύμονες πρασίνου της Τεχεράνης.

 

Ημέρα 3η: Τεχεράνη

Ακόμα μία μέρα στην πρωτεύουσα για να φωτογραφήσουμε τον Πύργο Μιλάντ που ολοκληρώθηκε το 2007 και με ύψος 435 μέτρα αποτελεί σήμερα το Διεθνές Συνεδριακό και Εμπορικό Κέντρο της Τεχεράνης. Στη συνέχεια θα ξεναγηθούμε στο παλάτι Νιαβαράν ένα σύμπλεγμα ανακτόρων του 18ου αλλά και του 20ου αιώνα ενώ η μέρα μας θα ολοκληρωθεί με την επίσκεψη στο υπέροχο Παλάτι Γκολεστάν, την κατοικία του τελευταίου Σάχη της Περσίας Παχλεβί.

 

Ημέρα 4η: Τεχεράνη - Αμπιανέ - Κασάν - Ισφαχάν

Είναι τόσα πολλά αυτά που έχει να μας αποκαλύψει η σημερινή διαδρομή, που θα ευχόμαστε η μέρα να μην τελειώσει. Μετά το πρωινό αναχωρούμε από την Τεχεράνη. Η αποκάλυψη ωστόσο έρχεται μέσα στα φαράγγια του όρους Κάρκας, όπου ξεπετάγεται μπροστά μας το κοκκινωπό περίγραμμα του χωριού Αμπιανέ, σαν να βγήκε κατευθείαν από την έρημο του Μεξικού τις πλαγιές του Αντιάτλαντα στο νότιο Μαρόκο. Εξαιρετική αρχιτεκτονική, παραδοσιακές φορεσιές και ένα τοπίο φωτογενέστατο που σίγουρα θα μας εντυπωσιάσει. Στη συνέχεια θα σταθούμε στο Κασάν, στις παρυφές της Μεγάλης Ερήμου, φημισμένο για τους κήπους Φιν και τα πλούσια αρχοντικά των εμπόρων του παρελθόντος που αποτελούν εξαίρετα δείγματα ιρανικής αστικής αρχιτεκτονικής του 19ου αιώνα.
Αργά το απόγευμα προσεγγίζουμε το αριστοκρατικό Ισφαχάν και καταλήγουμε στο ξενοδοχείο – παλάτι που θα μας φιλοξενήσει απόψε, το μαγικό Αμπασί.

 

Ημέρα 5η: Ισφαχάν

Στη γνωριμία μας με το Ισφαχάν θα αντιληφθούμε ότι πρόκειται για την πιο όμορφη και πιο κοσμοπολίτικη πόλη της χώρας. Εδώ φυσάει ένας αέρας διαφορετικός που καταρρίπτει την έννοια του θεοκρατισμού που χαρακτηρίζει την χώρα και που προκαλεί έκπληξη στον επισκέπτη όταν συγκρίνει την ελευθεριότητα του Ισφαχάν με τον συντηρητισμό που αποπνέουν οι άλλες πόλεις. Η ρήση ότι «το Ισφαχάν είναι ο μισός κόσμος» ειπώθηκε από τον ίδιο τον Σαχ Αμπάς τον 16ο αιώνα, υπονοώντας το μεγαλείο του. Σήμερα θα ξεκινήσουμε τη μέρα μας με ξενάγηση στο ανάκτορο Τσεχέλ Σοτούν με τους υπέροχους κήπους, γνωστό σαν παλάτι των 40 κιόνων ή αλλιώς ως παλάτι του αντικατοπτρισμού. Ακολουθεί επίσκεψη στον Αρμένικο καθεδρικό ναό και στο μουσείο ενώ το απόγευμα θα απολαύσουμε μια βόλτα στις φωταγωγημένες γέφυρες του ποταμού Ζαγιαντί. θα κλείσουν μια μεγάλη και υπέροχη μέρα!

 

Ημέρα 6η: Ισφαχάν

Μια ακόμα υπέροχη μέρα μάς περιμένει. Οι αισθήσεις μας απογειώνονται με την επίσκεψη στο πολύχρωμο τέμενος του Ιμάμη στην βασιλική πλατεία του Ισφαχάν και το γειτονικό τζαμί του Σεΐχη Λοτφολάχ, που η απουσία μιναρέ αναδεικνύει ακόμη πιο έντονα τη μαγεία των σχεδίων του τρούλου του που θεωρείται ο τρίτος ωραιότερος της Περσίας. Τέλος, από τον εξώστη του παλατιού Αλη Καππού θα θαυμάσουμε την γραφική πλατεία Μεϊντάν με τις ιππήλατες άμαξες και θα απολαύουμε παραδοσιακό τσάι σε κάποιο από τα πολλά τεϊοποτεία της πόλης. Ακολουθεί το Τζαμί της Παρασκευής και η επίσκεψη στην μεγάλη σκεπαστή αγορά που μάλλον κρίνεται ως η αξιολογότερη του Ιράν με πληθώρα από σουβενίρ.

 

Ημέρα 7η: Ισφαχάν – Γιαζντ

Νωρίς το πρωί ξεκινάμε για το Γιαζντ. Καθοδόν θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε το κάστρο Ναρίν, θα σταθούμε στα καραβάν σεράι της Μέιμπόντ και του Φαχράζ και θα δούμε ένα ιδιόμορφο «ψυγείο» της ερήμου! Πλησιάζοντας στο Γιαζντ θα σταθούμε να ατενίσουμε τους Πύργους της Σιωπής, τον χώρο όπου μέχρι το 1950 τοποθετούνταν οι νεκροί των Ζωροαστρών προκειμένου να φαγωθούν από τα όρνια, όπως επέβαλε η παράδοση. Κορυφαίο αξιοθέατο της σημερινής μέρας η επίσκεψη στο ναό των Ζωροαστρών. Πρόκειται για μια λιτή κατασκευή που τη στολίζουν τα σύμβολα του Θεού Άχουρα Μάζντα, ενώ στο χώρο φυλάσσεται και η άσβεστη Φλόγα. Συνεχίζουμε τη γνωριμία μας με την μεσαιωνική Γιαζντ, γνωστή και ως «Η Ευγενής Πόλη Της Ερήμου». Θα ξεναγηθούμε στη μαγική καλοδιατηρημένη παλιά πόλη, χτισμένη από πηλό που είναι ένα αριστούργημα αρχιτεκτονικής. Ένας λαβύρινθος από στενούς δρόμους και κάπου στον ορίζοντα να δεσπόζουν οι πύργοι των ανέμων, ευφυέστατες κατασκευές για την διατήρηση της θερμοκρασίας σε χαμηλά επίπεδα κατά την διάρκεια του ζεστού καλοκαιριού.

 

Ημέρα 8η: Γιαζντ - Πασαργάδες - Σιράζ

Αφήνοντας πίσω μας το Γιαζντ κατευθυνόμαστε στο Σιράζ, ενώ στη διαδρομή μας θα επισκεφτούμε τις εντυπωσιακές Πασαργάδες με το βασιλικό ανάκτορο και τον τάφο του Κύρου. Πρόκειται για την πρώτη πρωτεύουσα του περσικού κράτους μέχρι που ο Δαρείος ο Α’ αποφάσισε να μεταφέρει την έδρα της αυτοκρατορίας στην Περσέπολη. Μετά την ξενάγηση μας περιμένει η γοητευτική πόλη της ποίησης, της φιλοσοφίας και των αηδονιών, γενέτειρα των εθνικών ποιητών Σααντί και Χαφέζ, μια σύγχρονη μεγαλούπολη με μακραίωνη ιστορία, παγκοσμίως γνωστή ως κέντρο παραγωγής μιας των καλυτέρων ποικιλιών κρασιού και έδρα του καλύτερου πανεπιστημίου του Ιράν.

 

Ημέρα 9η: Σιράζ (ολοήμερη ξενάγηση Περσέπολης και Τάφοι Βασιλέων)

Σήμερα επισκεπτόμαστε το Νακς-ε-Ροστάμ, μια κάθετη βραχώδη πλαγιά στην οποία λαξεύτηκαν οι τάφοι του Δαρείου Α’, του Ξέρξη, του Αρταξέρξη, του Δαρείου Β’ και της συζύγου του Παρεισάτιδος. Όλη η ιστορία της Περσίας περνά μπροστά από τα μάτια μας στην θέα αυτών των μεγαλόπρεπων ταφικών συγκροτημάτων. Επόμενος σταθμός μας το σπουδαιότερο αξιοθέατο του ταξιδιού μας το Takht-e Jamshid που δεν είναι άλλο από την θρυλική Περσέπολη, την αρχαία πρωτεύουσα της δυναστείας των Αχαιμενιδών.
Ο Κύρος ο Μέγας επέλεξε την περιοχή, ο Δαρείος ο Α’ ξεκίνησε την κατασκευή του μεγαλόπρεπου ανακτόρου και η ολοκλήρωση του έργου αποδίδεται στον γιο του, Ξέρξη τον Α’. Ολόκληρο το πρωινό είναι αφιερωμένο στην εκτενή ξενάγηση του βασιλικού συγκροτήματος. Η πύλη των Εθνών, η αίθουσα του θρόνου και των ακροάσεων, όπου οι διοικητές των περιφερειών απέδιδαν τιμές και φόρους στον Βασιλέα, τα ιδιαίτερα βασιλικά διαμερίσματα και τα εκθέματα του μουσείου της Περσέπολης θα κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον μας. Αργά το απόγευμα φθάνουμε στο Ισφαχάν.

 

Ημέρα 10η: Σιράζ (ολοήμερη ξενάγηση)

Μετά το πρωινό μας ξεκινάμε την γνωριμία μας με την σύγχρονη μεγαλούπολη. Η μεγαλόπρεπη σιταντέλα του Καρίμ Χαν, το πολύχρωμο και λαμπρό τζαμί Βακίλ, κλασσικό δείγμα Σιιτικής αρχιτεκτονικής με την παρακείμενη ομώνυμη σκεπαστή αγορά, οι μνημειακοί τάφοι των ποιητών Σααντί και Χαφέζ, το τζαμί Νασιρ Ολμολκ, το Μαυσωλείο με τους καθρέπτες και η εντυπωσιακή ρυμοτομία και τα πάρκα, κατατάσσουν το Σιράζ ψηλά στη λίστα με τις ωραιότερες πόλεις του σύγχρονου Ιράν. Μια μέρα χορταστική γεμάτη εικόνες και ιστορία. Μετά το βραδινό φαγητό και χορτάτοι από εικόνες και ιστορία θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο της πόλης και αμέσως μετά τα μεσάνυχτα θα πετάξουμε για την Ελλάδα μέσω Κωνσταντινούπολης.

 

Ημέρα 11η: Σιράζ – Αθήνα

Πτήση επιστροφής και άφιξη στην Αθήνα.

  • Η ροή των ημερησίων προγραμμάτων ενδέχεται να τροποποιηθεί χωρίς να παραλείπεται τίποτα.
  • Αναχωρήσεις και από Θεσσαλονίκη. Ρωτήστε μας για τις τιμές.

 

Το ταξίδι περιλαμβάνει

  • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Πτήσεις με Turkish Airlines.
  • Διαμονή: Eπιλεγμένα ξενοδοχεία 4* και 5* & διαμονή στο ξενοδοχείο Αμπασί στο Ισφαχάν.
  • Γεύματα: Ημιδιατροφή καθημερινά.
  • Μεταφορές: Όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Ξεναγήσεις και εκδρομές: Όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Τέλη εισόδων (π.χ. μουσεία): Eπισκέψεις με εισόδους στα διάφορα αξιοθέατα.
  • Φιλοδωρήματα.
  • Αχθοφορικά μιας αποσκευής κατ' άτομο.
  • Φ.Π.Α.
  • Αντιπρόσωπο/Συνοδό: Έμπειρο αρχηγό/συνοδό.
  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες.
  • Δωρεάν ταξιδιωτική ασφάλεια με καλύψεις και για Covid-19.

 

Δεν περιλαμβάνονται

  • Βίζα εισόδου: 75€ πληρωτέα στην Ελλάδα.
  • Ό,τι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο.

 

 

  • Διαβατήριο με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημέρα εξόδου από τη χώρα προορισμού και χωρίς σφραγίδα ΙΣΡΑΗΛ.
  • Ηλεκτρονική μορφή (έγχρωμο αρχείο pdf, μεγέθους 10-300Κb) του διαβατηρίου σας, που θα αποστείλετε στο γραφείο μας είκοσι (20) τουλάχιστον ημέρες πριν από την αναχώρηση του ταξιδιού.
  • Πρόσφατη(ες) έγχρωμη(ες) φωτογραφία(ες) διαστάσεων διαβατηρίου που θα προσκομίσετε στο γραφείο μας είκοσι (20) τουλάχιστον ημέρες πριν από την αναχώρηση του ταξιδιού: Μία (1) φωτογραφία.

 

Πτήσεις: Turkish Airlines

Ημέρες Διαδρομή Ώρα Αναχώρησης Ώρα Άφιξης
1η μέρα Αθήνα – Κων/πολη 15:40 17:15
Κων/πολη – Τεχεράνη 21:10 00:45
11η μέρα Σιράζ – Κων/πολη 01:55 05:30
Κων/πολη – Αθήνα 07:40 09:05