Skip to main content

Τυνησία - Γύρος οάσεων Καλοκαιρι 2021 απο 590€

30/04/21, 21/05/21, 18/06/21, 16/07/21, 06/08/21, 27/08/21, 10/09/21    8 MΕΡΕΣ

Πτησεις πρωι βραδυ να κερδισετε τις μερες!

Το ταξίδι με μια ματιά… 

  • Πτήσεις με Alitalia
  • Ξενοδοχεία 5*, 4* ως ακολούθως ή παρόμοια, με ημιδιατροφή
    Δύο (2) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 5* Mouradi ή παρόμοιο στη Γκαμάρθ
    Δύο (2) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4* Golden Yasmin Ras El Ain ή παρόμοιο στη Τοζέρ
    Μία (1) διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο 5* Mouradi ή παρόμοιο στη Ντουζ
    Δύο (2) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 5* Laico ή παρόμοιο στη Χαμμαμέτ
  • Σαφάρι με Jeep 4X4!!!
  • Επίσκεψη στο ρωμαϊκό αμφιθέατρο Ελ Τζεμ στο Μοναστίρ
  • Επίσκεψη στο χωριό των τρωγλοδυτών, τη Ματμάτα
  • Βόλτα με καμήλες στους αμμόλοφους της Σαχάρα
  • Επίσκεψη στη Μεντίνα και στο μουσείο Νταρ Σεράιτ στη Τοζέρ
  • Ξενάγηση στην ιερή πόλη Καιρουάν
  • Έμπειρος αρχηγός– συνοδός

 

Ημέρα 1η: Αθήνα - Τύνιδα – Γκάμαρθ (20 χλμ.)
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο όπου θα πάρουμε την πτήση μας για Τύνιδα μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη και στη συνέχεια μεταφορά στο ξενοδοχείο μας στη Γκαμάρθ, παραθαλάσσιο προάστιο της Τύνιδας.

Ημέρα 2η: Γκάμαρθ (Ξενάγηση στην Τύνιδα – Μουσείο Μπαρντό – Καρχηδόνα 70χλμ)
Πρωινό και η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη για την ξενάγηση στην Τύνιδα. Θα ξεκινήσουμε με την Κάσμπα, την παλιά πόλη της Τύνιδας, τη σκεπαστή αγορά και το Μεγάλο Τζαμί Αζ Ζαιτούνα (Τεμένους της Ελιάς). Ελεύθερος χρόνος στα σοκάκια της, με την περίφημη σκεπαστή αγορά της (σουκ) με το έντονο αραβικό στοιχείο. Η Μεντίνα της Τύνιδας είναι ένας λαβύρινθος από ιστορικά μνημεία, μυρωδιές, γεύσεις, πανδαισία χρωμάτων σε υφάσματα και παραδοσιακά είδη τέχνης. Επίσκεψη στο μουσείο Μπαρντό, φημισμένο για τα ψηφιδωτά του & τον αρχαιολογικό χώρο της Καρχηδόνας. Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στη Γκαμάρθ. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 3η: Γκάμαρθ – Καιρουάν - Τοζέρ (440 χλμ.)
Πρωινό και αναχώρηση για το νότο διασχίζοντας τις στέπες της κεντρικής Τυνησίας μέσω Γκάφσας. Άφιξη στο Καϊρουάν, την ιερή πόλη των Αράβων με το έντονο αραβικό στοιχείο και τις εντυπωσιακές δεξαμενές νερού των Αγλαβιτών, έργο μιας άλλης εποχής. Επίσκεψη στο Ιερό Τέμενος, το Μαυσωλείο Σίντι Σάχμπι, στη Μεντίνα και τα μαγαζιά με τα περίφημα χαλιά. Μεταφορά στην Τοζέρ την μεγαλύτερη όαση της Τυνησίας και περιήγηση της πόλης για να χαρούμε την ομορφιά της. Σας προτείνουμε μια βόλτα με τα παϊτόνια (παραδοσιακές άμαξες). Μεταφορά στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση. Το απόγευμα επίσκεψη στο αξιόλογο λαογραφικό μουσείο Νταρ Σαριέτ, που παρουσιάζει με γλαφυρό τρόπο εικόνες από την ιστορία της χώρας, την καθημερινότητα των κατοίκων από τους προϊστορικούς χρόνους έως σήμερα, καθώς και μια δραματοποιημένη αφήγηση από την ιστορία «1.000 και 1 νύχτες». Δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 4η: Τοζέρ (ΣΑΦΑΡΙ ΜΕ JEEP 4X4 & Οάσεις Νέφτα – Ταμέρζα & Τσεμπίκα)
Μετά το πρωινό ακολουθεί επίσκεψη στην Όαση της Νέφτα και στη συνέχεια εκδρομή με jeep 4×4 στις ορεινές οάσεις Τσεμπίκα, Ταμέρζα και Ουνγκισμέλ. Δείτε το δάσος με τις χουρμαδιές, τους μικρούς καταρράκτες και αφήστε τους έμπειρους οδηγούς των jeep να ανεβοκατέβουν τους αμμόλοφους με κλίσεις σχεδόν ορθής γωνίας, μια εμπειρία πραγματικά μοναδική. Θα δούμε επίσης το εγκαταλελειμμένο σκηνικό όπου γυρίστηκε η ταινία «ο Πόλεμος των άστρων» και μαγευτείτε κάνοντας διαστημικούς συνειρμούς. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος για να απολαύσετε το τοπίο. Δείπνο. Σας προτείνουμε παραδοσιακή Βεδουίνικη βραδιά σε αραβικούς ρυθμούς, με φαγητό και τοπικούς χορούς.

Ημέρα 5η: Τοζέρ - Κέιμπλι - Τσοντ Ελ Τσερίντ - Βόλτα με καμήλες στην έρημο - Ντουζ (110 χλμ.)
Πρωινό και συνεχίζουμε για τη Ντουζ, περνώντας από την πόλη Κεμπιλί και απολαμβάνοντας τη διαδρομή μέχρι το αλατούχο βαθύπεδο Σοτ Ελ Τζερίντ. Στάση για να βγάλουμε φωτογραφίες. Άφιξη στην Ντουζ γνωστή και ως «η Πύλη της Ερήμου». Βόλτα με τις καμήλες στην έρημο πάνω στους αμμόλοφους προσφέροντας έτσι στον εαυτό σας μια μαγική και μοναδική εμπειρία. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 6η: Ντουζ – Ματμάτα – Σφαξ – Ελ Τζεμ – Σους – Μοναστίρ – Χαμμαμέτ (430χλμ)
Πρωινό και αναχώρηση για το Βόρειο τμήμα της Τυνησίας. Πρώτος μας σταθμός είναι η παγκοσμίως γνωστή πόλη των Τρωγλοδυτών, Ματμάτα. Θα περιηγηθούμε στα μοναδικά από άποψη αρχιτεκτονικής σπίτια. Επόμενή μας επίσκεψη μετά από ένα σύντομο πέρασμα από την πόλη Σφαξ, το ξακουστό ρωμαϊκό αμφιθέατρο του Ελ Τζεμ, πιο καλοδιατηρημένο και από αυτό της Ρώμης. Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στην πιο εξευρωπαϊσμένη πόλη της Τυνησίας και γενέτειρα του πρώην προέδρου και αναμορφωτή της, Χαμπίμπ Μπουργκίμπα, το Μοναστίρ. Θα επισκευθούμε το μαυσωλείο του Μπουργκίμπα και θα περιπλανηθούμε στην παραθαλάσσια ακτή της πόλης. Σύντομες στάσεις στα παραθαλάσσια θέρετρα Σους και Πορτ ελ Καντάουι, όπου θα επισκεφθούμε τα γραφικά σουκς και θα κάνουμε μια σύντομη στάση για καφέ. Στη συνέχεια αναχώρηση για το παραθεριστικό θέρετρο της Χαμμαμέτ και το ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 7η: Χαμμαμέτ (ελεύθερη μέρα)
Πρωϊνό και σήμερα σας προτείνουμε να απολαύσετε τις διακοπές σας χρησιμοποιώντας τις παροχές του ξενοδοχείου σας όπως είναι η πισίνα, το spa, το χαμάμ, τη σάουνα. Μπορείτε να πιείτε ένα δροσερό κοκτέιλ στο pool bar ή απλά να κολυμπήσετε και να ξεκουραστείτε στην ιδιωτική παραλία του πολυτελούς θέρετρου όπου διαμένετε. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 8η: Χαμμαμέτ – Ζαγκουάν – Τακρούνα & Ζραντού – Γκουλέτ – Σιντ Μπου Σαίντ – Τύνιδα (190 χλμ) - Αθήνα
Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για το Ζαγκουάν όπου θα επισκεφθούμε τον αρχαιολογικό χώρο της πόλης όπου βρίσκονται τα αρχαία ρωμαϊκά λουτρά και ο Ναός του Νερού. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στα παραδοσιακά χωριά των Βερβέρων, Τακρούνα και Ζραντού όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε τον τρόπο ζωής των ντόπιων και την αρχιτεκτονική των σπιτιών τους. Τελικός μας προορισμός η Τύνιδα και πιο συγκεκριμένα η παραθαλάσσια πόλη La Goulette και το κατάλευκο Σιντ Μπου Σαίντ που θυμίζει κάτι μεταξύ της αθηναϊκής Πλάκας και των κυκλαδίτικων νησιών. Στη συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο όπου θα πάρουμε την πτήση επιστροφής. Άφιξη στην Ελλάδα γεμάτοι όμορφες εντυπώσεις και ανεξίτηλες μνήμες και εμπειρίες που θα μας συντροφεύουν μια ζωή.

Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλείπεται κάτι.
Αναχωρήσεις και από Θεσσαλονίκη με επιβάρυνση εσωτερικών πτήσεων +75€.

 

ΤΙΜΕΣ

30/04/21, 21/05/21, 18/06/21, 16/07/21, 06/08/21, 27/08/21, 10/09/21    ΣΕ Δίκλινο 590€

Μονόκλινο 760€

Φόροι 290€

 

 

Το ταξίδι περιλαμβάνει

  • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Πτήσεις με Alitalia.
  • Διαμονή: Ξενοδοχεία 5*, 4*.
  • Γεύματα: Ημιδιατροφή.
  • Μεταφορές: Όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Ξεναγήσεις και εκδρομές: Από έμπειρους ξεναγούς, σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α.
  • Αντιπρόσωπο/Συνοδό.
  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες.

 

 Δεν περιλαμβανονται

  • Ποτά/αναψυκτικά κατά την διάρκεια των γευμάτων/δείπνων.
  • Φιλοδωρήματα: 20€ πληρωτέα επί τόπου.
  • Αχθοφορικά.
  • Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων που πληρώνονται επιτόπου: Ξενοδοχεία 5*/4* = 3TND (περίπου 1€).
  • Τέλη εισόδων: Σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους (25€).
  • Προαιρετική ατομική ταξιδιωτική ασφάλιση κόστους 15€.
  • Ό,τι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο.

 

Πτήσεις: Alitalia

Διαδρομή Ώρα Αναχώρησης Ώρα Άφιξης
Αθήνα – Ρώμη 05.55 07.00
Ρώμη – Τύνιδα 09.10 09.30
Τύνιδα – Ρώμη 17.5 20.10
Ρώμη – Αθήνα 21.50 00.50