Skip to main content

Τυνησία – Μεγάλος γύρος οάσεων, Βερβέρικα χωριά | Μάρτιος - Μάιος 2023 από 645€

29/3, 20/5

 Διάρκεια: 9 ΗΜΕΡΕΣ

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα – Τύνιδα

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο με την ταξιδιωτική μας ομάδα και πτήση για την Τύνιδα. Άφιξη στην πρωτεύουσα της Τυνησίας, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: Τύνιδα – Τεστούρ – Ντούγκα – Καϊρουάν

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση με πρώτο μας σταθμό το «ανδαλουσιανό» χωριό Τεστούρ, με την χαρακτηριστική αρχιτεκτονική που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στα χωριά της νότιας Ισπανίας. Μετά από μια σύντομη στάση στο χωριό, συνεχίζουμε για την Ντούγκα και τον αρχαιολογικό χώρο που αποτελεί και μνημείο της UNESCO.

Η πόλη αποτελεί την καλύτερα διατηρημένη ρωμαϊκή πόλη στη βόρεια Αφρική, που περιλαμβάνει ακόμη μνημεία των Βερβέρων, των Νουμιδών, ακόμη και των Βυζαντινών. Τελικός μας προορισμός για σήμερα η αρχαιότερη ιερή πόλη των Αράβων, η θρυλική Καϊρουάν όπου φτάνουμε μετά από μια στάση στη μικρή πόλη Ελ Φαχές. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση στην Καϊρουάν.

 

3η ημέρα: Καϊρουάν: ξενάγηση – Τζέλμα – Γκάφσα – Τοζέρ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ξενάγηση στην Καϊρουάν. Μεταξύ άλλων θα επισκεφθούμε την κολυμβήθρα των Αγλαβιτών, το Μαυσωλείο των Βέρβερων, το Μεγάλο τέμενος Σίντι Οκμπα καθώς επίσης και τη Μεδίνα, την Παλιά Πόλη της Καϊρουάν.

Συνεχίζουμε την ημέρα αναχωρώντας για την Τοζέρ. Μετά από σύντομες στάσεις στο παραδοσιακό χωριό Τζέλμα και την κωμόπολη της Γκάφσα, θα φτάσουμε στην Τοζέρ, μια πόλη με ιδιαίτερο χρώμα, ένα αληθινό διαμάντι της ερήμου. Αφού ξεκουραστούμε στο ξενοδοχείο μας, θα κάνουμε βόλτα στην πόλη για να γνωρίσουμε την Τοζέρ, για να δούμε μεταξύ άλλων το παζάρι, το τοπικό μουσείο (Dar Cherait) και τον τοπικό ζωολογικό κήπο. Δείπνο και διανυκτέρευση στην Τοζέρ.

 

4η ημέρα: Τοζέρ – Σαφάρι 4x4 στις οάσεις- Τσεμπίκα – Ταμέρζα και Ονγκ Τζέμαλ- Σοτ Ελ Τζερίντ- Ντουζ

Σήμερα ξεκινάμε με τα ειδικά Jeep 4X4 για μια περιπέτεια στην έρημο και στις οάσεις στην ευρύτερη περιοχή της Τοζέρ. Θα έρθουμε λοιπόν στις οάσεις Τσεμπίκα και Ταμέρζα, «χαμένες» ανάμεσα στις τραχιές πλαγιές του Άτλαντα, όχι μακριά από τα σύνορα της Τυνησίας με την Αλγερία, όπου θα δούμε ένα χωριό Βερβέρων καθώς και το γραφικό χωριό της Ταμέρζα.

Συνεχίζουμε για την Ντουζ, ακολουθώντας μία καταπληκτική διαδρομή μέσα από το αλατούχο βαθύπεδο της λίμνης Σοτ Ελ Τζερίντ. Θα κάνουμε στάση στην αλμυρή λίμνη για να θαυμάσουμε το τοπίο και να φωτογραφίσουμε τις αντανακλάσεις στην έρημο. Στη συνέχεια φτάνουμε στη Ντουζ, πόλη-ορόσημο στη Σαχάρα, όπου και θα διανυκτερεύσουμε. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: : Ντουζ – Ματμάτα (Τρωγλοδύτες) – Τατουίν – Τουζάν – Μεταμέρ – Γκαμπές – Σφαξ

Αναχώρηση από την Ντουζ και με κατεύθυνση προς το Βορρά ξεκινάμε τη σημερινή μας διαδρομή, με τελικό μας προορισμό την Σφαξ. Καθοδόν επισκεπτόμαστε τη Ματμάτα, όπου θα επισκεφθούμε χωριό Βερβέρων και τις χαρακτηριστικές τρωγλοδυτικές κατοικίες της Ματμάτα. Πρόκειται για σπίτια σκαλισμένα σε σκληρή άμμο, που χρησιμοποιούνται εδώ και αιώνες ως κατοικίες από τους κατοίκους της ερήμου.

Συνεχίζοντας τα… «εξωγήινα» τοπία, στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τον… πλανήτη Τατουίν! Πρόκειται για το κινηματογραφικό σκηνικό που έστησε ο σκηνοθέτης Τζορτζ Λούκας για να δώσει ζωή σε ένα από τα μεγαλύτερα κινηματογραφικά έπη, τον «Πόλεμο των Άστρων». Το σκηνικό χρησιμοποιήθηκε για τις δύο πρώτες ταινίες της σειράς, τη δεκαετία του ’70 και σήμερα παραμένει στην περιοχή, στο μέσον της ερήμου, ως αξιοθέατο.

Συνεχίζουμε για το χωριό Τουζάν (Toujane), όπου θα σταματήσουμε για πανοραμική θέαση αυτού του μοναδικού βερβέρικου χωριού. Συνεχίζουμε για το χωριό Μεταμέρ (Metameur) για να δούμε τα χαρακτηριστικά κσαρ, τις υπόσκαφες κατοικίες, και κατόπιν φτάνουμε στο λιμάνι του Γκαμπές όπου θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε την περίφημη αγορά των μπαχαρικών στο σουκ Τζάρα. Η ημέρα μας ολοκληρώνεται με την άφιξή μας στη Σφαξ, όπου και διανυκτερεύουμε.

 

6η ημέρα: Σφαξ – Ελ Τζεμ – Σους – Χαμμαμέτ

Αναχώρηση από τη Σφαξ με πρώτο μας σταθμό την Ελ Τζεμ (El Jem), για να επισκεφθούμε το διάσημο και τεράστιο, αρχαίο Ρωμαϊκό αμφιθέατρο του Ελ Τζεμ, μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Το αμφιθέατρο έχει διατηρηθεί σε καταπληκτική κατάσταση και είναι το μεγαλύτερο αρχαίο ρωμαϊκό θέατρο εκτός Ευρώπης!

Θα συνεχίσουμε για την Σους (Sousse) όπου επισκεπτόμαστε την παλιά πόλη, έχοντας ελεύθερο χρόνο για βόλτα. Συνεχίζουμε για τη Χαμμαμέτ, για να δούμε τη σύγχρονη Μεδίνα και την μαρίνα της Γιασμίν Χαμμαμέτ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση στη Χαμμαμέτ.

 

7η ημέρα: Χαμμαμέτ

Ελεύθερη ημέρα σήμερα για να χαλαρώσουμε στις πολυτελείς εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου μας ή σεργιανίζοντας σε ράθυμους χρόνους στην πόλη της Χαμμαμέτ. Δείπνο και διανυκτέρευση

 

8η ημέρα: Χαμμαμετ – Τύνιδα – Καρχηδόνα – Σίντι Μπου Σαΐντ

Πρωινό ελεύθερο και το μεσημέρι ξεκινάμε τη γνωριμία μας με την πρωτεύουσα Τύνιδα. Το πρωί θα έχουμε χρόνο για βόλτα στην πόλη, ενώ στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την παλιά πόλη –Μεδίνα– από όπου θα αναχωρήσουμε για τον αρχαιολογικό χώρο της Καρχηδόνας, με τα Ρωμαϊκά ερείπια και με τα δημόσια λουτρά του Αντωνίνου του επονομαζόμενου «Πίου» την βασιλική Domus Charitatis, το Τοφέ όπου προσέφεραν θυσίες, το Μήτριο κ.α. Συνεχίζοντας αλλάζουμε σκηνικό και πάμε στο γραφικό και κατάλευκο Σίντι Μπου Σαΐντ το χωριό που θυμίζει «Μύκονο». Θα έχουμε χρόνο για χαλαρή βόλτα στο γραφικό Σίντι Μπου Σαΐντ και αργά το βράδυ θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο της Τύνιδας.

 

9η ημέρα: Τύνιδα – Πτήση επιστροφής

Επιβίβαση στην πτήση επιστροφής μας.

 

 

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 645 € 270 €
  Twin Room 645 € 270 €
  Triple Room 645 € 270 €
  Single Room 845 € 270 €

 

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια  με απευθείας πτήσεις.
  • Ξενοδοχεία 4* sup και 5*
  • Ημιδιατροφή  καθημερινά  όπως αναλυτικά αναφέρεται στο πρόγραμμα.
  • Bόλτα στις οάσεις και τα βουνά της Τσεμπίκα – Ταμέρτζα & με τα ειδικά Jeep 4X4.
  • Μεταφορές και μετακινήσεις με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν από/προς τα αεροδρόμια εξωτερικού και καθ’ όλη την διαδρομή μας στην Τυνησία.
  • Οι είσοδοι στα μουσεία, τους αρχαιολογικούς χώρους και τα άλλα αξιοθέατα που αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Ελληνόφωνος αρχηγός, συνοδός του γραφείου.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

 

Δεν περιλαμβάνονται 
Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων:  € 270

ΠΡΟΣΟΧΗ: Στην τελική τιμή συμπεριλαμβάνονται φιλοδωρήματα, είσοδοι στους επισκεπτόμενους χώρους, φόροι ξενοδοχείων, επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια ατυχήματος και απώλειας αποσκευών. Ένα κόστος 80€ που συνήθως χρεώνονται επιπλέον. Δεν πληρώνετε τίποτε από αυτά τοπικά.

 

Αριθμός

Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα

Άφιξης

Α3 734

29/03/2023

ΑΘΗΝΑ – ΤΥΝΙΔΑ

23:45

23:55

Α3 735

06/04/2023

ΤΥΝΙΔΑ – ΑΘΗΝΑ 

01:10

05:00

 

Αριθμός

Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα

Άφιξης

Α3 734

20/05/2023

ΑΘΗΝΑ – ΤΥΝΙΔΑ

23:45

23:55

Α3 735

28/05/2023

ΤΥΝΙΔΑ – ΑΘΗΝΑ 

01:10

05:00