Skip to main content

ΤΥΝΗΣΙΑ ΓΥΡΟΣ ΟΑΣΕΩΝ Πασχα 2023 απο 730

8 ΗΜΕΡΕΣ   ΠΑΣΧΑ 2023   13 - 20/4  πληρες προγραμμα!

  

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

  • Πτήσεις με TURKISH AIRLINES
  • Ξενοδοχεία 5*, 4* με ημιδιατροφή
  • Σαφάρι με Jeep 4X4!!!
  • Ξενάγηση στη πρωτεύουσα Τύνιδα και βόλτα στο Σιντι μπου Σαιντ
  • Επίσκεψη στο ρωμαϊκό αμφιθέατρο Ελ Τζεμ στο Μοναστίρ
  • Επίσκεψη στο χωριό των τρωγλοδυτών, τη Ματμάτα
  • Βόλτα με καμήλες στους αμμόλοφους της Σαχάρα
  • Επίσκεψη στη Μεντίνα, στο μουσείο Φοινίκων/ χουρμάδων και στο μουσείο Νταρ Σεράιτ στη Τοζέρ
  • Ξενάγηση στην ιερή πόλη Καιρουάν
  • Έμπειρος αρχηγός– συνοδός

  

 Ημέρα 1η: Αθήνα - Τύνιδα – Χαμμαμέτ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο όπου θα πάρουμε την απευθείας πτήση για Τύνιδα. Άφιξη και στη συνέχεια μεταφορά στο ξενοδοχείο μας στη Χαμμαμέτ, παραθαλάσσιο θέρετρο της Τύνιδας.

 

 Ημέρα 2η: Χαμμαμέτ - Μοναστίρ – Καιρουάν - Τοζέρ

Πρωινό και αναχώρηση για το νότο διασχίζοντας τις στέπες της κεντρικής Τυνησίας. Πρώτη μας στάση στην πιο εξευρωπαϊσμένη πόλη της Τυνησίας και γενέτειρα του πρώην προέδρου και αναμορφωτή της, Χαμπίμπ Μπουργκίμπα, το Μοναστίρ. Θα επισκεφθούμε το μαυσωλείο του Μπουργκίμπα και θα περιπλανηθούμε στην παραθαλάσσια ακτή της πόλης. Συνεχίζουμε για το Καϊρουάν, την ιερή πόλη των Αράβων με το έντονο αραβικό στοιχείο και τις εντυπωσιακές δεξαμενές νερού των Αγλαβιτών, έργο μιας άλλης εποχής. Επίσκεψη στο Ιερό Τέμενος, το Μαυσωλείο Σίντι Σάχμπι, στη Μεντίνα και τα μαγαζιά με τα περίφημα χαλιά. Μεταφορά στην Τοζέρ την μεγαλύτερη όαση της Τυνησίας και περιήγηση της πόλης για να χαρούμε την ομορφιά της. Σας προτείνουμε μια βόλτα με τα παϊτόνια (παραδοσιακές άμαξες). Μεταφορά στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

 Ημέρα 3η: Τοζέρ (ΣΑΦΑΡΙ ΜΕ JEEP 4X4 & Οάσεις Νέφτα – Ong Jmel & Τσεμπίκα)

Μετά το πρωινό ακολουθεί επίσκεψη στην Όαση της Νέφτα και στη συνέχεια εκδρομή με jeep 4x4 στις ορεινές οάσεις Τσεμπίκα & Ong Jmel.  Δείτε το δάσος με τις χουρμαδιές, τους μικρούς καταρράκτες και αφήστε τους έμπειρους οδηγούς των jeep να ανεβοκατέβουν τους αμμόλοφους με κλίσεις σχεδόν ορθής γωνίας, μια εμπειρία πραγματικά μοναδική. Θα δούμε επίσης το εγκαταλελειμμένο σκηνικό όπου γυρίστηκε η ταινία «ο Πόλεμος των άστρων» και μαγευτείτε κάνοντας διαστημικούς συνειρμούς. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

Το απόγευμα επίσκεψη στη μεντίνα της πόλης, στο μουσείο χουρμάδων και στο αξιόλογο λαογραφικό μουσείο Νταρ Σαριέτ, που παρουσιάζει με γλαφυρό τρόπο εικόνες από την ιστορία της χώρας, την καθημερινότητα των κατοίκων από τους προϊστορικούς χρόνους έως σήμερα, καθώς και μια δραματοποιημένη αφήγηση από την ιστορία «1.000 και 1 νύχτες».

Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

Ημέρα 4η: Τοζέρ - Κεμπίλι - Τσοντ Ελ Τσερίντ - Βόλτα με καμήλες στην έρημο - Ντουζ

Πρωινό και συνεχίζουμε για τη Ντουζ, περνώντας από την πόλη Κεμπιλί και απολαμβάνοντας τη διαδρομή μέχρι το αλατούχο βαθύπεδο Σοτ Ελ Τζερίντ. Στάση για να βγάλουμε φωτογραφίες. Άφιξη στην Ντουζ γνωστή και ως «η Πύλη της Ερήμου». Βόλτα με τις καμήλες στην έρημο πάνω στους αμμόλοφους προσφέροντας έτσι στον εαυτό σας μια μαγική και μοναδική εμπειρία. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

Ημέρα 5η: Ντουζ – Ματμάτα – Ελ Τζεμ – Σους –Χαμμαμέτ

Πρωινό και αναχώρηση για το Βόρειο τμήμα της Τυνησίας. Πρώτος μας σταθμός είναι η παγκοσμίως γνωστή πόλη των Τρωγλοδυτών, Ματμάτα. Θα περιηγηθούμε στα μοναδικά από άποψη αρχιτεκτονικής σπίτια. Επόμενή μας επίσκεψη, το ξακουστό ρωμαϊκό αμφιθέατρο του Ελ Τζεμ, πιο καλοδιατηρημένο και από αυτό της Ρώμης. Σύντομη στάσης στο παραθαλάσσιο θέρετρο Σους, όπου θα επισκεφθούμε τα γραφικά σουκς και θα κάνουμε μια σύντομη στάση για καφέ. Στη συνέχεια αναχώρηση για το παραθεριστικό θέρετρο της Χαμμαμέτ και το ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

Ημέρα 6η: Χαμμαμέτ ( Ξενάγηση στην Τύνιδα – Καρχηδόνα - Σιντ Μπου Σαίντ )

Πρωινό και η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη για την ξενάγηση στην πρωτεύουσα Τύνιδα. Θα ξεκινήσουμε με την Κάσμπα, την παλιά πόλη της Τύνιδας, τη σκεπαστή αγορά και το Μεγάλο Τζαμί Αζ Ζαιτούνα (Τεμένους της Ελιάς). Ελεύθερος χρόνος στα σοκάκια της, με την περίφημη σκεπαστή αγορά της (σουκ) με το έντονο αραβικό στοιχείο. Η Μεντίνα της Τύνιδας είναι ένας λαβύρινθος από ιστορικά μνημεία, μυρωδιές, γεύσεις, πανδαισία χρωμάτων σε υφάσματα και παραδοσιακά είδη τέχνης. Επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Καρχηδόνας και στο κατάλευκο Σιντ Μπου Σαίντ που θυμίζει κάτι μεταξύ της αθηναϊκής Πλάκας και των κυκλαδίτικων νησιών. Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

Ημέρα 7η: Χαμμαμέτ (ελεύθερη μέρα)

Πρωϊνό και σήμερα σας προτείνουμε να απολαύσετε τις διακοπές σας χρησιμοποιώντας τις παροχές του ξενοδοχείου σας όπως είναι η πισίνα, το spa, το χαμάμ, τη σάουνα. Μπορείτε να πιείτε ένα δροσερό κοκτέιλ στο pool bar ή απλά να κολυμπήσετε και να ξεκουραστείτε στην ιδιωτική παραλία του πολυτελούς θέρετρου όπου διαμένετε. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

Ημέρα 8η: Χαμμαμέτ – Τύνιδα - Αθήνα

Πρωινό ελεύθερο για να χαλαρώσουμε στο όμορφο ξενοδοχείο μας. Στη συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο της Τύνιδας όπου θα πάρουμε την πτήση επιστροφής. Άφιξη στην Ελλάδα γεμάτοι όμορφες εντυπώσεις και ανεξίτηλες μνήμες και εμπειρίες που θα μας συντροφεύουν μια ζωή.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλείπεται κάτι.

 

ΠΤΗΣΕΙΣ

ΗΜ/ΝΙΑ

ΔΙΑΔΡΟΜΗ

ΩΡΑ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ

ΩΡΑ

ΑΦΙΞΗΣ

13/4

Αθήνα – Κωνσταντινούπολη

04.55

06.25

13/4

Κωνσταντινούπολη – Τύνιδα

08.15

09.15

20/4

Τύνιδα – Κωνσταντινούπολη

17.05

21.55

21/4

Κωνσταντινούπολη – Αθήνα

 01.15

02.35

 

ΤΙΜΕΣ

Ταξίδι

Διατροφή

Αναχωρήσεις

Διαμονή

Δίκλινο

Μονόκλινο

Φόροι

ΤΥΝΗΣΙΑ

Γύρος Οάσεων

8 ημέρες

HB

Ημιδιατροφή

13/4

5*, 4*

730

+170

+350

 

Το ταξιδι σας προσφέρει:

  • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση) μέσω σταθμού
  • Ξενοδοχεία 4* & 5* με ημιδιατροφή
  • Μεταφορές, μετακινήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Βόλτα στις οάσεις με ειδικά διαμορφωμένα jeep 4x4
  • Ξεναγήσεις και εκδρομές από έμπειρους ξεναγούς σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Έμπειρο αρχηγό/Συνοδό
  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ 

  • Αχθοφορικά, ποτά, Φιλοδωρήματα 25 € (πληρωτέα επί τόπου)
  • Δημοτικός φόρος ξενοδοχείων ανά άτομο ανά ημέρα, πληρωτέος επί τόπου στο ξενοδοχείο (Ξενοδοχεία 5*/4* = 3ΤΝD (περίπου 1€)
  • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο

 

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

  • Απαραίτητο το διαβατήριό σας με 6μηνη ισχύ από την ημερομηνία εξόδου από τη χώρα.