Skip to main content

Νέα Υόρκη - Ανατολικές ΗΠΑ Καναδάς Πάσχα

Αναχωρήσεις: 26/04 & 03/05  10, 12  Ημέρες

Περιπλάνηση και Εξερεύνηση

Από τη συγκλονιστική μητρόπολη του κόσμου, τη Νέα Υόρκη, οικεία όσο καμιά άλλη πόλη της γης ακόμα και για όσους δεν την έχουν ποτέ επισκεφθεί, βρισκόμαστε στα σύνορα ΗΠΑ - Καναδά για να θαυμάσουμε τους περίφημους Καταρράκτες του Νιαγάρα. Επισκεπτόμαστε την Καναδική μεγαλούπολη Τορόντοκαι καταλήγουμε στην Ομοσπονδιακή πρωτεύουσα των ΗΠΑ, τη μεγαλοπρεπή Ουάσιγκτον.

Ανατολικές ΗΠΑ - Νέα Υόρκη

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ                                                                                    

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ (Θεσσαλονίκη) - ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την πόλη-ίνδαλμα των Ηνωμένων Πολιτειών, τη Νέα Υόρκη. Τo "BigApple" όπως ονομάζεται από τους Αμερικανούς, είναι το οικονομικό, ασφαλιστικό, εμπορικό, πολιτιστικό και τουριστικό κέντρο της χώρας. Είναι η πολυπληθέστερη πόλη της Αμερικής, η πόλη που έχει τους περισσότερους ουρανοξύστες, η πόλη με το μεγαλύτερο λιμάνι του κόσμου, η πόλη με το μεγαλύτερο μουσείο του δυτικού ημισφαιρίου, η πόλη με τη μεγαλύτερη αίθουσα Θεάτρου στον κόσμο, η πόλη με τη μεγαλύτερη νεογοτθικού ρυθμού εκκλησία στον κόσμο, η πόλη με το μεγαλύτερο εμπορικό κατάστημα στον κόσμο, η πόλη με την πιο μοντέρνα λυρική Σκηνή στον κόσμο. Η μητρόπολη του κόσμου. Μέσα της χωράνε όλοι οι λαοί και όλες οι φυλές. Γιάπηδες και φρικιά, γυαλιστερές λιμουζίνες και άστεγοι, χρώματα σ΄ όλες τις παραλλαγές, συνεχής κίνηση. Μια πόλη που δεν κοιμάται ποτέ. Μια ζούγκλα που σε προκαλεί να την εξερευνήσεις. Άφιξη, υποδοχή από τους συνεργάτες μας, μεταφορά και τακτοποίηση σε κεντρικό ξενοδοχείο στο Μανχάταν, το νησί όπου κτυπάει η καρδιά της πόλης. Διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ: ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ)

Η Νέα Υόρκη είναι χτισμένη στις ακτές του Ατλαντικού ωκεανού, στις εκβολές του ποταμού Χάντσον. Τα ποτάμια Ιστ Ρίβερ, Χάρλεμ Ρίβερ και Χάντσον απομονώνουν το νησί Μανχάταν, ενώ στα βορειοανατολικά ο Κόλπος Λονγκ Άιλαντ χωρίζει το ομώνυμο νησί από την ηπειρωτική Αμερική. Η πόλη αποτελείται από πέντε ξεχωριστούς αστικούς πυρήνες: το Μανχάταν, το Μπρονξ, το Μπρούκλιν, το Κουίνς και το Ρίτσμοντ. Κατά την πρωινή μας περιήγηση θα περάσουμε από την Τάϊμς Σκουέαρ στο Μπρόντγουεϊ, θα δούμε το Σέντραλ Πάρκ, που είναι το πιο διάσημο πάρκο του κόσμου, το Πολιτιστικό Κέντρο Λίνκολ, θα επισκεφθούμε το Ροκφέλερ Σέντερ, το Σόχο, το Γκρήνουιτς Βίλατζ, την Τσάϊνα Τάουν και το Χάρλεμ, όπου θα δούμε και τον Καθεδρικό Ναό του Σεντ Πάτρικ, θα περάσουμε από την Γουόλ Στριτ και θα καταλήξουμε στην αποβάθρα του Μπάτερι Παρκ για τις απαραίτητες φωτογραφίες με φόντο "τη Γυναίκα με τον πυρσό που φωτίζει το δρόμο προς την ελευθερία", το Άγαλμα της Ελευθερίας. Όσοι επιθυμούν μπορούν στον ελεύθερο χρόνο τους να περάσουν με το πλοιαράκι στο Νησί Λίμπερτι (Νησί της Ελευθερίας), για επισκεφθούν το έμβλημα της Αμερικής, το Άγαλμα της Ελευθερίας, σήμα κατατεθέν της πόλης που δεσπόζει στην είσοδο του λιμανιού.

(Λόγω του συνωστισμού, των μέτρων ασφαλείας και της μεγάλης αναμονής και καθυστέρησης, δεν περιλαμβάνουμε πλέον στην ξενάγησή μας την επίσκεψη στο Νησί).

3η ΗΜΕΡΑ: ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

Ολόκληρη η ημέρα και η Νέα Υόρκη στη διάθεσή σας. Είναι πραγματικά δύσκολο να απαριθμήσει κανείς τις δυνατότητες που προσφέρει αυτή η μεγαλούπολη. Περπατήστε στο κέντρο του Μανχάταν και χαθείτε στα κολοσσιαία πολυκαταστήματα της 5ης Λεωφόρου (Φιφθ Άβενιου) και τα καταστήματα στους γύρω δρόμους ή να επισκεφθείτε κάποια από τα διάσημα μουσεία, όπως το AmericanMuseumofNaturalHistory, το GuggenheimMuseum και το MuseumofModernArt. Απολαύστε μια διαδρομή γύρω από το Σέντραλ Πάρκ, αλλά και εντός αυτού του τεράστιου πάρκου στην καρδιά της πόλης. Αν ο καιρός είναι καλός, σας συνιστούμε μία πτήση με ελικόπτερο πάνω από την απέραντη πόλη, μία εμπειρία που θα σας μείνει πραγματικά αξέχαστη! Για το βράδυ σας προτείνουμε να παρακολουθήσετε μία παράσταση στο Μπρόντγουεϊ. Εισιτήρια για τις παραστάσεις μπορείτε να αναζητήσετε έγκαιρα, πριν ακόμη από την αναχώρηση σας από την Αθήνα, μέσω Internet. Διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ: ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

(Προαιρετική εκδρομή στη Φιλαδέλφεια και το Ατλάντικ Σίτι)

Για τη σημερινή ελεύθερη ημέρα σας προτείνουμε μια προαιρετική ολοήμερη εκδρομή στη Φιλαδέλφεια και στο περίφημο Ατλάντικ Σίτι. Μία όμορφη διαδρομή 2½ ωρών περνά από την ιστορική πόλη της Φιλαδέλφειας, την πρώτη πρωτεύουσα των Ηνωμένων Πολιτειών, την πόλη όπου ανακηρύχθηκε η ανεξαρτησία τους στις 4/7/1776, στην οποία σταματάμε για μία 2ωρη επίσκεψη. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε στο χαριτωμένο θέρετρο, το Ατλάντικ Σίτι, με την εντυπωσιακή νυχτερινή ζωή. Φωτισμένα Καζίνο, Clubs, εστιατόρια, όλα συνθέτουν ένα ανεπανάληπτο θέαμα που θα σας μείνει αξέχαστο. Μετά από παραμονή 3-4 ωρών, θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής για τη Νέα Υόρκη, όπου θα φθάσουμε αργά το απόγευμα. Διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ: ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ - ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΝΙΑΓΑΡΑ

Πρωινή αναχώρηση με προορισμό τους περίφημους Καταρράκτες του Νιαγάρα, στα σύνορα των ΗΠΑ και του Καναδά. Η διαδρομή μας διασχίζει την πολιτεία του Νιου Τζέρσεϊ, τα όρη Pocono και τα βόρεια της Πολιτείας της Νέας Υόρκης, με ενδιάμεση στάση για γεύμα και ψώνια σε πολυκατάστημα και ευκαιρίες σε στοκατζίδικα. Άφιξη το απόγευμα στο Νιαγάρα. Στάση στην Αμερικανική πλευρά των Καταρρακτών για να θαυμάσουμε τη θέα και να τραβήξουμε τις απαραίτητες φωτογραφίες. Στη συνέχεια θα περάσουμε τη γέφυρα που συνδέει τις Η.Π.Α με τον Καναδά και θα κατευθυνθούμε στο ξενοδοχείο μας στην Καναδική πλευρά, η οποία είναι και η καλύτερη για να απολαύσει κανείς τους Καταρράκτες και το περίφημο "Πέταλο". Διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΝΙΑΓΑΡΑ - ΤΟΡΟΝΤΟ - ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΝΙΑΓΑΡΑ

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για το Τορόντο, την Καναδική μεγαλούπολη και πρωτεύουσα της πολιτείας Οντάριο. Η διαδρομή μας κατά μήκος της Λίμνης Οντάριο (απ΄ όπου πήρε το όνομά της η πολιτεία αυτή του Καναδά) είναι μαγευτική, με πλούσια βλάστηση, δάση και πολύ χρώμα. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησής μας στο Τορόντο θα δούμε μεταξύ άλλων, το τοπικό Κοινοβούλιο, τις περιοχές κατά μήκος του ποταμού, την Τσάϊνατάουν - από τις μεγαλύτερες στον κόσμο - το QueensPark, το Στάδιο Σκάϊντομ (Skydome) με τον πλήρως ανασυρόμενο θόλο του, το Ήτον Σέντερ και το σήμα κατατεθέν της πόλης, τον Καναδικό ΠύργοCN (CNTower), ύψους 553 μέτρων, όπου θα ανεβούμε για να δούμε από ψηλά την πανοραμική θέα της πόλης. Χρόνος ελεύθερος για ψώνια στα πολυκαταστήματα Bay & Eatons. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στην Πόλη του Νιαγάρα νωρίς το απόγευμα, για να χαρείτε και πάλι το μαγευτικό τοπίο και τη θέα των καταρρακτών. Στη συνέχεια θα επιβιβαστούμε (όσοι το επιθυμούν και εφ’ όσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες) στο καραβάκι MaidoftheMist (Γοργόνα της ομίχλης) για μια βόλτα που θα μας οδηγήσει στο "φαράγγι του διαβόλου", έχοντας έτσι την ευκαιρία να δούμε απ΄ όσο το δυνατόν πιο κοντά τις θεαματικές υδατοπτώσεις του Νιαγάρα!!!Διανυκτέρευση.

7η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΝΙΑΓΑΡΑ - ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ

Νωρίς το πρωί θα αναχωρήσουμε για τις ΗΠΑ με προορισμό την Ομοσπονδιακή πρωτεύουσά τους, την Ουάσιγκτον. Η διαδρομή μας είναι ενδιαφέρουσα και γοητευτική. Περνά από τα Απαλάχια Όρη και την ενδοχώρα της πολιτείας της Πενσυλβανίας και διαρκεί περίπου 8 ώρες (με 1 – 2 στάσεις). Άφιξη νωρίς απόγευμα στην Ουάσινγκτον, μια πόλη όμορφη, με κανονικό σχέδιο, φαρδιές λεωφόρους και μεγαλόπρεπα κτίρια. Τακτοποίηση σε κεντρικό ξενοδοχείο, όπου βρίσκονται τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης. Διανυκτέρευση.

8η ΗΜΕΡΑ: ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ

Πρωινή ξενάγηση κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε μεταξύ άλλων το Καπιτώλιο, έδρα του Κοινοβουλίου και της Γερουσίας, που θεμελιώθηκε από τον Τζωρτζ Ουάσινγκτον το 1793 και αποτελεί το σήμα κατατεθέν της πόλης. Το ύψους 79 μέτρων επιστέγασμά του είναι ακριβές αντίγραφο του Αγίου Πέτρου της Ρώμης. Ακριβώς απέναντι δεσπόζει το μνημείο του Τζωρτζ Ουάσινγκτον, ένας τεράστιος οβελίσκος, ύψους 153 μέτρων. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε προς τον Λευκό Οίκο, που χρονολογείται από το 1800 και αποτελεί τη μόνιμη Προεδρική κατοικία. Καθ΄ οδόν θα περάσουμε από την Εθνική Πινακοθήκη, το πολύ όμορφο μουσείο Φυσικής Ιστορίας, το Υπουργείο Οικονομικών, το μνημείο που έχει στηθεί προς τιμήν του Τόμας Τζέφερσον και το μνημείο του Αβραάμ Λίνκολν. Θα καταλήξουμε στο κοιμητήριο του Άρλινγκτον, το οποίο φιλοξενεί τους τάφους 213.000 νεκρών, μεταξύ των οποίων και πολλών διασήμων, όπως ο τάφος του Τζων Κέννεντυ και της Τζάκυ Κέννεντυ – Ωνάση, του στρατηγού Τζωρτζ Μάρσαλ και πολλών άλλων επωνύμων. Στο ελεύθερο απόγευμα σας συνιστούμε να επισκεφθείτε τα σημαντικότερα μουσεία που βρίσκονται στις κεντρικές λεωφόρους της πόλης. Το βραδάκι επισκεφθείτε την όμορφη και γραφική περιοχή του Τζωρτζτάουν. Διανυκτέρευση.

9η ΗΜΕΡΑ: ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ - (ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ ή ΒΑΛΤΙΜΟΡΗ) - ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ - ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ (Θεσσαλονίκη)

Πρωινή αναχώρηση για το αεροδρόμιο Κέννεντυ της Νέας Υόρκης. Καθ’ οδόν (ανάλογα με τα χρονικά περιθώρια που υπάρχουν σε σχέση με την αναχώρηση της πτήσης μας) πιθανόν να έχουμε λίγο χρόνο για να σταματήσουμε στη Βαλτιμόρη ή τη Φιλαδέλφεια. Απογευματινή πτήση για την Αθήνα με ενδιάμεσο σταθμό.

10η ΗΜΕΡΑ: ΑΦΙΞΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ (Θεσσαλονίκη)

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα πραγματοποιείται και αντίστροφα
(με αφετηρία την Ουάσιγκτον και τέλος τη Νέα Υόρκη)
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3 – 5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση

 

 

ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΙΜΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ & ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΩΝ

 

Κάντε την κράτηση σας έως 31/03/13 και ταξιδέψτε την περίοδο του Πάσχα απολαμβάνοντας ιδιαίτερα χαμηλές τιμές, σε συνδυασμό με υψηλές παροχές υπηρεσιών & εξασφαλισμένες αναχωρήσεις.

Ωφεληθείτε έτσι έως από 150 €  - 500 € το ζευγάρι από τις κανονικές τιμές της περιόδου.

Η προσφορά ισχύει για περιορισμένο αριθμό θέσεων που μπορεί και να εξαντληθούν και πριν από την παραπάνω ημερομηνία.

*** Η έκπτωση έχει συνυπολογιστεί στις αναγραφόμενες τιμές

 

 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ

 

 

ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ

 

ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ MONΟΚΛΙNOY

 

 

ΕΙΔΙΚΟ 12ήμερο πρόγραμμα αναχώρηση 26/04

Με 6 νύχτες Νέα Υόρκη

 

1.965 €

 

 

 

+ 940 €

 

10ήμερο πρόγραμμα αναχώρηση 26/04

 

 

   1.499   €

 

+ 650 €

 

 

10ήμερο πρόγραμμα αναχώρηση 03/05

 

 

   1.499 €

 

 

+ 697 €

 

 

 

 

Έως 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις

Σημειώσεις

  • Στις ΗΠΑ δεν υπάρχουν τρίκλινα δωμάτια. Διατίθενται δίκλινα με δυο διπλά κρεβάτια σαν τρίκλινα ή τετράκλινα & suites.
  • Πρόσθετο κόστος για δωμάτια με θέα τους καταρράκτες (Fallsviewrooms) 50 € κατ’ άτομο.
  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης
  • Διαμονή σε επιλεγμένα, κεντρικά πολυτελή ξενοδοχεία 4 & 4* Sup.

Περιλαμβανονται

Δηλαδή: 4 Διαν/σεις στη Νέα Υόρκη στην καρδιά του Μανχάταν, 2 Διαν/σεις στους Καταρράκτες του Νιαγάρα (Καναδική πλευρά) και 2 Διαν/σεις στην Ουάσινγκτον

  • Αμερικάνικο πρωινό καθημερινά
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις, εκδρομές, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Η βαρκάδα με το θρυλικό MaidoftheMist στους καταρράκτες του Νιαγάρα
  • Εκδρομή στο Τορόντο του Καναδά και η είσοδος στον Πύργο CN Tower
  • Επίσκεψη σε στοκατζίδικο πολυκατάστημα
  • Έμπειροι τοπικοί ξεναγοί στις προβλεπόμενες ξεναγήσεις
  • Έμπειρος, ειδικός αρχηγός - συνοδός του γραφείου μας, με γνώσεις των Η.Π.Α. για την διεκπεραίωση όλων των ξεναγήσεων και του προγράμματος. Σε ορισμένες αναχωρήσεις ο αρχηγός σας παραλαμβάνει κατά την άφιξή σας στη Νέα Υόρκη
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων.
  • Τοπικοί φόροι

 

 

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

  • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
  • Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
  • Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 500 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
  • Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
  • 12 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως 12). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων.
  • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
  • Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
  • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
  • Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.