Skip to main content

Αυστραλία, Τασμανία, Νέα Ζηλανδία Χριστούγεννα 2018 - Πρωτοχρονιά Φεβρουάριος 2019 από 5590.00

17,21 ΗΜΕΡΕΣ
Αναχωρήσεις: 21/12, 25/2

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ - ΣΙΔΝΕΪ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Σίδνεϊ  μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Με το εκπληκτικό λιμάνι του που βασιλεύει στον Ειρηνικό Ωκεανό, τις πανέμορφες παραλίες του και το ηλιόλουστο μεσογειακό του κλίμα, το Σίδνεϊ θεωρείται η πιο όμορφη πόλη της Αυστραλίας και μία από τις ομορφότερες του κόσμου.

2η ΗΜΕΡΑ: ΣΙΔΝΕΪ
Άφιξη στην πρωτεύουσα της πολιτείας της Νέας Νότιας Ουαλίας. Ψυχή της πόλης είναι το εκπληκτικό λιμάνι της, που τη χωρίζει σε δύο μέρη, το Βόρειο και το Νότιο, τα οποία ενώνονται με την περίφημη Γέφυρα του Λιμανιού και τη Σήραγγα του Λιμανιού. Το Σίδνεϊ είναι μια κοσμοπολίτικη, πρόσχαρη και ζωντανή πόλη, γεγονός το οποίο θα έχουμε και εμείς την ευκαιρία να διαπιστώσουμε κατά τη διάρκεια της παραμονής μας εκεί. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: ΣΙΔΝΕΪ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ)
Σήμερα το πρωί θα περιηγηθούμε στα αξιοθέατα του Σίδνεϊ, ξεκινώντας από τον ιστορικό πυρήνα δε Ροκς. Είναι ένας λαβύρινθος από στενά δρομάκια και ανακαινισμένα παλιά κτίρια από πέτρα, με σοφιστικέ παμπ, μπουτίκ και δεκάδες γκαλερί. Θα περάσουμε από το εμπορικό και οικονομικό κέντρο της πόλης με τους ουρανοξύστες, την Τσάιναταουν καθώς και το περίφημο Ντάρλινγκ Χάρμπορ με τα καταστήματα, τα εστιατόρια, τα μουσεία κ.λπ. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στην ιστορική «Mrs Macquarie's Chair» («Καρέκλα της κυρίας Μακουάρι»), ένας βράχος σμιλευμένος σε σχήμα καρέκλας από τον κυβερνήτη Λαχλάν Μακουάιρ το 1810, για να μπορεί να θαυμάζει η γυναίκα του τη θέα του λιμανιού και των διερχομένων πλοίων. Πράγματι, το σημείο αυτό έχει την καλύτερη θέα στο λιμάνι με τη γέφυρα του Σίδνεϊ και το ανεπανάληπτο κτίριο της Όπερας, το ορόσημο της πόλης, μια συναρπαστική φουτουριστική σύλληψη με τις στέγες της σε σχήμα πανιών που τα φουσκώνει ο άνεμος. Αφού βγάλουμε τις φωτογραφίες μας, θα επιστρέψουμε στο κέντρο της πόλης, θα περάσουμε από τον Καθεδρικό Ναό, την Πινακοθήκη και θα φτάσουμε στο Κινγκ Κρος, την περιοχή όπου χτυπάει η καρδιά του νυχτερινού Σίδνεϊ. Αφήνουμε για λίγο το κέντρο της πόλης για να πάρουμε μια γεύση από τα πλούσια προάστιά της, τους γραφικούς κόλπους Νταμπλ, Ρόουζ και Γουάτσον, καταλήγοντας στην κοσμοπολίτικη παραλία Μπόντι. Κατά την επιστροφή μας θα περάσουμε από την πανέμορφη συνοικία Πάντινγκτον με τα υπέροχα αναπαλαιωμένα αποικιακά κτίρια. Στο τέλος της περιήγησής μας ακολουθεί γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Διανυκτέρευση.

4η & 5η ΗΜΕΡΑ: Προαιρετικές εκδρομές
Στο συγκεκριμένο σημείο υπάρχουν 2 επιλογές για την 4η & την 5η ΗΜΕΡΑ:
A) Εκδρομή στην Καμπέρα
B) Προαιρετικά, η αντικατάστασή της από μια 2ήμερη εκδρομή (με αεροπορική μετάβαση) στον Μονόλιθο Άγιερς Ροκ.
Παρακάτω παρατίθενται οι δύο περιγραφές:

4η ΗΜΕΡΑ: ΣΙΔΝΕΪ – ΚΑΜΠΕΡΑ – ΣΙΔΝΕΪ
Πρωινή αναχώρηση για μια ολοήμερη εκδρομή στην πρωτεύουσα της Αυστραλίας, την Καμπέρα, μια πόλη που εντυπωσιάζει τον ταξιδιώτη με τις ανθρώπινες διαστάσεις και τα λιτά της κτίρια. Χτίστηκε αποκλειστικά με σκοπό να γίνει πρωτεύουσα της Αυστραλίας στη μέση της απόστασης Σίδνεϊ - Μελβούρνης, επειδή οι δύο αυτές πόλεις διεκδικούσαν, η κάθε μια για λογαριασμό της, τον τίτλο της πρωτεύουσας. Το κυρίαρχο στοιχείο της πόλης είναι η τεχνητή Λίμνη Μπάρλεϊ Γκρίφιν (φέρει το όνομα του Αμερικανού αρχιτέκτονα Γουόλτερ Μπάρλεϊ Γκρίφιν, στα σχέδια του οποίου βασίστηκε το χτίσιμο της πόλης), γύρω από την οποία εκτείνονται τα προάστιά της. Κατά τη διάρκεια της περιήγησής μας θα επισκεφτούμε το μνημειώδες κτίριο του Κοινοβουλίου που βρίσκεται στον Capital Hill (εγκαινιάστηκε από τη βασίλισσα το 1988) και θα δούμε μεταξύ άλλων την Εθνική Βιβλιοθήκη, το Ανώτατο Δικαστήριο και το Αυστραλιανό Μνημείο των Πεσόντων. Γύρω από αυτό το μνημείο γίνονται κάθε χρόνο στις 25 Απριλίου οι τελετές της ημέρας ANZAC, κατά τη διάρκεια της οποίας οι Αυστραλοί τιμούν αυτούς που πολέμησαν και πέθαναν για την πατρίδα. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο και επιστροφή το απόγευμα στο Σίδνεϊ. Διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ: ΣΙΔΝΕΪ, ΕΝΥΔΡΕΙΟ
Από εμάς, δώρο η είσοδος στο υπέροχο ενυδρείο!
Στόχος του σημερινού πρωινού είναι να γνωρίσουμε καλύτερα την πόλη.
Με τον αρχηγό της εκδρομής και χρησιμοποιώντας τα μέσα μεταφοράς θα εξερευνήσουμε περαιτέρω το κοσμοπολίτικο Σίδνεϊ και θα περιπλανηθούμε στο κέντρο της ή στο Ντάρλινγκ Χάρμπορ. Το βράδυ κάντε μια βόλτα στο Κινγκ Κρος για να πάρετε μια γεύση της νυχτερινής ζωής της πόλης, που δικαίως θεωρείται από τις πιο όμορφες και με ποιότητα ζωής πόλεις του κόσμου. Διανυκτέρευση στο Σίδνεϊ.

4η ΗΜΕΡΑ: ΣΙΔΝΕΪ - ΑΓΙΕΡΣ ΡΟΚ (Προαιρετικά)
ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ 2ήμερη ΕΚΔΡΟΜΗ (με αεροπορική μετάβαση) ΣΤΟ ΜΟΝΟΛΙΘΟ ΑΓΙΕΡΣ ΡΟΚ
Σήμερα αναχωρούμε νωρίς το πρωί για μια διήμερη προαιρετική εκδρομή στο Άγιερς Ροκ. Θα βρεθούμε στο κόκκινο εσωτερικό της Αυστραλίας για να δούμε ένα μεγαλοπρεπές μνημείο της φύσης: το Βράχο Άγιερς, έναν από τους μεγαλύτερους και διασημότερους μονόλιθους στον κόσμο. Τόπος λατρείας των ιθαγενών της Αυστραλίας και συρροής τουριστών από όλο τον κόσμο. Το Εθνικό Πάρκο Ουλούρου - Κάτα Τιούτα (Όλγκας ή Κατατζούτα = πολλά κεφάλια), μαζί με 10 άλλες αυστραλιανές τοποθεσίες, περιλαμβάνεται στον κατάλογο των τόπων τους οποίους η UNESCO θεωρεί μέρος της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Ο βράχος αποκαλύπτεται σε όλη του τη μεγαλοπρέπεια το σούρουπο ή την αυγή, όταν ο μονόλιθος μοιάζει να ρουφά το ηλιακό φως και να ακτινοβολεί τη λάμψη μυριάδων ρουμπινιών. Ένα μαγευτικό ηλιοβασίλεμα με φόντο το μυστηριώδες Άγιερς Ροκ καθώς θα απολαμβάνουμε κρασί από ντόπιες ποικιλίες με μεζεδάκια, θα μείνει για πάντα χαραγμένο στη μνήμη μας.

5η ΗΜΕΡΑ: ΑΓΙΕΡΣ ΡΟΚ - ΣΙΔΝΕΪ
Πολύ πρωινό ξύπνημα σήμερα για να μπορέσουμε να θαυμάσουμε τα εντυπωσιακά χρώματα που αντανακλά ο Βράχος κατά την αυγή. Στη συνέχεια επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για το αεροδρόμιο, από όπου θα πετάξουμε για το Σίδνεϊ. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ: ΣΙΔΝΕΪ - BLUE MOUNTAINS - ΣΙΔΝΕΪ
Σήμερα το πρωί θα εξορμήσουμε στα «Μπλε βουνά» (Blue Mountains), που θεωρούνται από τα πιο εντυπωσιακά τοπία της παράκτιας Αυστραλίας. Η τοποθεσία αυτή, λίγα χιλιόμετρα έξω από τη μεγαλούπολη, είναι κατάφυτη, σκεπασμένη με δάση ευκαλύπτων, άρρηκτα δεμένη με τους θρύλους και τις παραδόσεις των Αβορίγινων της περιοχής. Οι αυτόχθονες της Αυστραλίας ζούσαν για χιλιετίες εκεί, όταν οι Ευρωπαίοι κατάφεραν για πρώτη φορά το 1813 να διασχίσουν τα ορεινά περάσματα. Η ονομασία της οροσειράς αποδίδεται στη μπλε απόχρωση της ομίχλης, που εμφανίζεται, όταν το έλαιο των ευκαλύπτων εξατμίζεται και διαχέεται στην ατμόσφαιρα. Το τοπίο χαρακτηρίζεται από ένα οροπέδιο που οριοθετείται από απότομες ορθοπλαγιές, διαδοχικά φαράγγια και βαθιές δασωμένες κοιλάδες. Η ασβεστολιθική σύσταση του πετρώματος αναδεικνύει μοναδικούς σχηματισμούς βράχων, όπως οι περίφημες «Τρεις Αδελφές», τρεις βραχώδεις απολήξεις που έχουν γίνει σύμβολο του εθνικού δρυμού, αλλά και ολόκληρης της Αυστραλίας. Έτσι θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε τα απέραντα δάση, να φωτογραφήσουμε τα πιο όμορφα σημεία με πανοραμική θέα, αλλά και να πάρουμε και μια γεύση από την πανίδα της περιοχής επισκεπτόμενοι ένα καταφύγιο άγριας ζωής (Featherdale Wildlife Park) με τα καγκουρό και τα κοάλα στο φυσικό τους περιβάλλον. Η εκδρομή στα Blue Mountains είναι ταυτόσημη με την ίδια τη χώρα, τη φύση και τις παραδόσεις της και αποτελεί απαραίτητο συμπλήρωμα στην περιήγησή μας στη Νέα Νότια Ουαλία. Κατά τη διάρκεια της εκδρομής προσφέρεται γεύμα στο γραφικό χωριουδάκι Λέουρα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

7η ΗΜΕΡΑ: ΣΙΔΝΕΪ - ΚΕΡΝΣ (ΔΑΣΟΣ ΒΡΟΧΗΣ ΚΟΥΡΑΝΤΑ, ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΑΒΟΡΙΓΙΝΩΝ ΜΕ ΔΕΙΠΝΟ)
Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Κερνς, στην τροπική Βορειοανατολική Αυστραλία. Άφιξη και συνεχίζουμε για μια μοναδική εκδρομή στην άγρια βλάστηση της ευρύτερης περιοχής του Κερνς. Θα απολαύσουμε μια απίστευτη διαδρομή με ειδικό εναέριο τελεφερίκ (Skyrail) μέχρι την Κουράντα περνώντας πάνω από το περίφημο Δάσος της Βροχής. Η επιστροφή μας στο Κερνς θα γίνει με κανονικό τρένο (η διαδρομή αυτή πιθανόν να γίνει και αντίστροφα, δηλαδή τρένο προς την Κουράντα και Skyrail από την Κουράντα. Η διάρκεια του ταξιδιού και στις δύο περιπτώσεις είναι περίπου μιάμιση ώρα. Για το βράδυ το Versus Travel έχει φροντίσει για ακόμα μια ξεχωριστή εμπειρία: δείπνο με χορούς από τους ιθαγενείς Αβορίγινες, που θα μας μυήσουν στον πολιτισμό και στις παραδόσεις τους. Ένα θέαμα που πραγματικά θα σας συναρπάσει!

8η ΗΜΕΡΑ: ΚΕΡΝΣ (ΚΟΡΑΛΛΙΟΓΕΝΗΣ ΎΦΑΛΟΣ)
Η ημέρα μας σήμερα θα αφιερωθεί στο κόσμημα της Αυστραλίας, το μεγάλο Κοραλλιογενές Φράγμα, ένα από τα θαύματα του φυσικού κόσμου. Σε αντίθεση με τα ανθρώπινα δημιουργήματα, τα θαύματα του φυσικού κόσμου δεν αποθεώνουν τον άνθρωπο ως κυρίαρχο του σύμπαντος, αλλά αντίθετα υπογραμμίζουν τα όριά του. Το μεγάλο Κοραλλιογενές Φράγμα, που εκτείνεται επί 2.000 χιλιόμετρα κατά μήκος της βορειοανατολικής ακτής της πολιτείας Κουίνσλαντ, αποτελεί το μεγαλύτερο συγκρότημα κοραλλιογενών υφάλων παγκοσμίως. Θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε ολοήμερη κρουαζιέρα με καταμαράν και από το ειδικό υποβρύχιο παρατηρητήριο θα θαυμάσουμε τη μαγευτική υποθαλάσσια ζωή με τους απίθανους κοραλλιογενείς σχηματισμούς και τα χιλιάδες τροπικά ψάρια. Όσοι επιθυμείτε θα μπορέσετε να βουτήξετε για snorkeling και να δείτε από κοντά τον τροπικό αυτόν παράδεισο. Θα έχετε επίσης την ευκαιρία να δοκιμάσετε προαιρετικά το Seawalker helmet – ένα ειδικό κράνος που φορώντας το μπορείτε να «περπατήσετε» στο βυθό και να θαυμάσετε τον υποβρύχιο κόσμο, χωρίς να απαιτείται προηγούμενη εμπειρία και γνώσεις κατάδυσης. Και αφού οι ειδικοί του θαλάσσιου πάρκου σας παρουσιάσουν τους θησαυρούς της περιοχής, θα απολαύσετε στην πλωτή εξέδρα τον εκπληκτικό μπουφέ με τα θαλασσινά, τις σαλάτες και τα τροπικά φρούτα. Μια συναρπαστική εμπειρία στα γαλαζοπράσινα νερά, που θα σας μείνει αξέχαστη.

9η ΗΜΕΡΑ: ΚΕΡΝΣ - ΜΠΡΙΣΜΠΕΪΝ
Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Μπρισμπέιν, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας. Άφιξη και περιήγηση στην πόλη, η οποία είναι χτισμένη σε μία καμπή του ομώνυμου ποταμού. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

10η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΡΙΣΜΠΕΪΝ - ΧΟΜΠΑΡΤ - ΛΟΝΣΤΟΝ (ΤΑΣΜΑΝΙΑ)
Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για τη νησιωτική ομόσπονδη πολιτεία της Αυστραλίας, την Τασμανία, ένα νησί σε σχήμα καρδιάς και ένα από τα πιο άγνωστα νησιά του πλανήτη. Είναι ένα νησί με δύο πρόσωπα, που κανένα από αυτά δεν θυμίζει σε τίποτα τη γνωστή Αυστραλία. Από τη μια τα μελαγχολικά βουνά, τα δάση και τα ερείπια που άφησε πίσω του το αποικιακό παρελθόν της. Από την άλλη, τα βρετανικού τύπου χωριά με τα ήσυχα δρομάκια, τα περιβόλια και τα πρόβατα που βόσκουν σε κοινόχρηστες εκτάσεις. Το όνομά της οφείλεται στον Ολλανδό θαλασσοπόρο Άμπελ Τάσμαν, που ήταν ο πρώτος Ευρωπαίος που αντίκρισε το νησί το 1642. Άφιξη στην πρωτεύουσα της Τασμανίας, το Χόμπαρτ, που βρίσκεται στο νότιο τμήμα του νησιού. Το Χόμπαρτ είναι η δεύτερη παλαιότερη πόλη της Αυστραλίας μετά το Σίδνεϊ. Είναι χτισμένο στους πρόποδες του όρους Ουέλινγκτον και κατά μήκος του ποταμού Ντέργουεντ. Τα περισσότερα σπίτια του είναι ξύλινα, βαμμένα σε απαλά χρώματα. Περιήγηση στην πόλη και χρόνος ελεύθερος για καφέ ή φαγητό. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για μια πανέμορφη διαδρομή στην ενδοχώρα με προορισμό το Λόνστον, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Τασμανίας, που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του νησιού. Άφιξη και γύρος της πόλης με τη βικτοριανή ατμόσφαιρα, κατά τη διάρκεια του οποίου θα δούμε τον Καθεδρικό Ναό, το Ταχυδρομείο, το Δημαρχείο και άλλα ενδιαφέροντα σημεία της πόλης. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

11η ΗΜΕΡΑ: ΛΟΝΣΤΟΝ - ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ)
Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για τη Μελβούρνη, την πολιτιστική πρωτεύουσα της Αυστραλίας, μια πραγματικά υπέροχη και αριστοκρατική πόλη. Η Μελβούρνη είναι η δεύτερη σε μέγεθος πόλη της Αυστραλίας και παλιά πρωτεύουσα της χώρας (1901-1927). Είναι μια πόλη πολυ-πολιτισμική και το ελληνικό στοιχείο έχει εδώ δυναμική παρουσία. Τα πολλά πάρκα και οι δεντροφυτεμένοι δρόμοι, τα ιστορικά κτίρια βικτωριανής εποχής και οι φιλικοί της κάτοικοι κάνουν την πόλη αυτή ξεχωριστή. Άφιξη και περιήγηση της πόλης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε τους όμορφους κήπους Fitzroy και θα περάσουμε από το Πανεπιστήμιο, το Κοινοβούλιο, την κεντρική πλατεία, το διάσημο Γήπεδο Κρίκετ (Melbourne Cricket Ground) -ένα από τα μεγαλύτερα του κόσμου- και το εθνικό κέντρο Τένις. Στη συνέχεια θα διασχίσουμε την όμορφη συνοικία της πόλης Κάρλτον με χαρακτηριστικές κατοικίες και θα περάσουμε από τα προάστια Toorak και South Yarra με τις επαύλεις των πλουσίων και τις μοντέρνες μπουτίκ. Επιστρέφουμε προς το κέντρο της πόλης περνώντας από τη γραφική Αγορά Βικτώρια, το κέντρο εμπορίου, το Δικαστικό Μέγαρο και το Φουτουριστικό Κτίριο Μοντέρνας Τέχνης. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

12η ΗΜΕΡΑ: ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ (ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΜΕ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΡΑΜ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ)
Σήμερα το πρωί θα περπατήσουμε με τον αρχηγό μας από το ξενοδοχείο μέχρι το σταθμό του ιστορικού τραμ της Μελβούρνης, το οποίο οι Αυστραλοί διατηρούν όπως ήταν πριν δεκαετίες. Το τραμ αυτό κινείται περιμετρικά στο ιστορικό κέντρο της πόλης και έτσι θα έχουμε την ευκαιρία να την απολαύσουμε για άλλη μια φορά, από διαφορετική οπτική γωνία. Το υπόλοιπο της ημέρας ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

13η ΗΜΕΡΑ: ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ - ΟΚΛΑΝΤ
Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την «πύλη» της Νέας Ζηλανδίας, το Οκλαντ, την παλιά πρωτεύουσα της Νέας Ζηλανδίας, την πόλη της ιστιοπλοΐας, με τις υπέροχες παραλίες, τη μαγευτική ύπαιθρο και τα δάση. Το Οκλαντ είναι η πολιτιστική και πνευματική πρωτεύουσα της Νέας Ζηλανδίας και το πιο σημαντικό εμπορικό και βιομηχανικό της κέντρο. Μια πόλη ζωντανή και πολύχρωμη, χτισμένη σε μια εξαιρετικά ασυνήθιστη γεωγραφική θέση ανάμεσα σε δύο λιμάνια, το Γουαϊτεμάτα και το Μανουκάου. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

14η ΗΜΕΡΑ: ΟΚΛΑΝΤ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ)
Πρωινή ξενάγηση Θα δούμε μεταξύ άλλων τις συνοικίες με τα παλιά αποικιακά κτίρια του 19ου αιώνα, τις αποβάθρες του λιμανιού, το Μέγαρο Βικτώρια, το εμπορικό κέντρο της πόλης, τα υπέροχα πάρκα της, το μνημείο των Πεσόντων στους δύο παγκόσμιους πολέμους κ.ά. Επίσης θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε πολλά είδη τροπικών ψαριών, συμπεριλαμβανομένων και καρχαριών, από ένα διαφανές υπόγειο τούνελ του ενυδρείου Kelly Tarlton’s. Τέλος, θα ανέβουμε στο παρατηρητήριο του Sky Tower με τον ταχύτατο ανελκυστήρα και θα απολαύσουμε μια υπέροχη, πανοραμική θέα της πόλης και του λιμανιού της. 

15η ΗΜΕΡΑ: ΟΚΛΑΝΤ - ΡΟΤΟΡΟΥΑ - ΟΚΛΑΝΤ (ΠΑΡΚΟ RAINBOW SPRINGS, SKYLINE, ΓΚΕΪΖΕΡ, ΧΟΡΟΙ ΜΑΟΡΙ)
Νωρίς σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για μια ολοήμερη εκδρομή στη Ροτορούα, μια ηφαιστειογενή περιοχή με τη μεγαλύτερη θερμική δραστηριότητα στη χώρα. Κατά τη διάρκεια της πανέμορφης διαδρομής μας θα έχουμε την ευκαιρία να χαρούμε ένα μεγάλο μέρος του Βόρειου Νησιού της Νέας Ζηλανδίας, να επισκεφτούμε το Πάρκο Rainbow Springs με την πυκνή βλάστηση, τις λιμνούλες και τα ποταμάκια με τα κρυστάλλινα νερά και να γνωρίσουμε από κοντά κάποιους από τους εκπροσώπους της τοπικής πανίδας. Φτάνοντας στη Ροτορούα θα ανέβουμε με την περίφημη «Γόνδολα» στο εστιατόριο Skyline, όπου θα γευματίσουμε έχοντας μια πανοραμική θέα της πόλης και της ομώνυμης λίμνης. Ακολουθεί το Γουακαρεβαρέβα Θέρμαλ Ριζέρβ (Whakarewarewa Thermal Reserve) με τους θεαματικούς θερμοπίδακες (γκέιζερ), μεταξύ των οποίων το μεγαλύτερο γκέιζερ της περιοχής, το Ποχούτου («Μεγάλο Πιτσίλισμα» στη γλώσσα των Μαορί) καθώς και τις ιαματικές πηγές και τις λίμνες με τη λάσπη που βράζει. Τέλος, θα γνωρίσουμε τη φυλή των Μαορί - των πρώτων κατοίκων της χώρας, αφού εδώ κατοικεί το μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού τους. Θα μάθουμε για τις παραδοσιακές τους τέχνες στο Ινστιτούτο Καλών Τεχνών, θα απολαύσουμε διάφορους χορούς τους, όπως το χορό του πολέμου, και θα ακούσουμε τραγούδια με ιστορίες από τις παραδόσεις των προγόνων τους. Επιστροφή στο Οκλαντ το βράδυ. Διανυκτέρευση.

16η ΗΜΕΡΑ: ΟΚΛΑΝΤ - ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ
Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής στην Αθήνα μέσω ενδιάμεσων σταθμών.

17η ΗΜΕΡΑ: ΑΦΙΞΗ ΣΕ ΑΘΗΝΑ

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3-5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

Επέκταση: στο Νότιο Νησί της Νέας Ζηλανδίας

Επέκταση στο Νότιο Νησί της Νέας Ζηλανδίας 21 ημέρες

Απο την 1η έως την 15η ημέρα όπως περιγράφεται παραπάνω.

16η ΗΜΕΡΑ: ΟΚΛΑΝΤ - ΚΟΥΙΝΣΤΑΟΥΝ
Στη μυθολογία των Μαορί, το Νότιο Νησί είναι το μονόξυλο από το οποίο ο Μάουι, ένας πρόγονος με μαγικές δυνάμεις, «ψάρεψε» το Βόρειο Νησί. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την «πρωτεύουσα της περιπέτειας», την Κουίνσταουν, την πόλη όπου γεννήθηκε το μπάντζι τζάμπινγκ. Έως τις αρχές του 19ου αιώνα η Κουίνσταουν ήταν οικισμός των ιθαγενών Μαορί, τον οποίο εγκατέλειψαν όταν έφτασαν οι Άγγλοι. Σήμερα είναι μια κοσμοπολίτικη πόλη, το ιδανικό θέρετρο για όσους αγαπούν τα περιπετειώδη σπορ, η Μέκκα των σκιέρ του νότιου ημισφαιρίου. Άφιξη και περιήγηση στην πόλη και τη γύρω περιοχή, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε μεταξύ άλλων την πανέμορφη Λίμνη Hayes, το ιδιαίτερα γραφικό ιστορικό χωριό Arrowtown, η ανάπτυξη του οποίου αναγάγεται στην εποχή του «πυρετού του χρυσού», τη γέφυρα Edith Cavell στο στενό φαράγγι του ποταμού Shotover κ.ά. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

17η ΗΜΕΡΑ: ΚΟΥΙΝΣΤΑΟΥΝ - ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΦΙΟΡΝΤΛΑΝΤ/ΣΤΕΝΑ ΜΙΛΦΟΡΝΤ - ΚΟΥΙΝΣΤΑΟΥΝ
Ξεκινάμε σήμερα το πρωί για μία εκπληκτική διαδρομή προς το Εθνικό Πάρκο Φιόρντλαντ. Οι 14 ακανόνιστες, οδοντωτές εγκοπές στις ακτές χάρισαν στην περιοχή το όνομά της. Το 1990, όταν το Φιόρντλαντ και μερικά άλλα γειτονικά φυσικά καταφύγια χαρακτηρίστηκαν από τα Ηνωμένα Έθνη μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς, η περιοχή ονομάστηκε Τε Γουαχιπουναμού, δηλαδή «Ο τόπος του Νεφρίτη». Φτάνοντας στα Στενά Μίλφορντ θα επιβιβαστούμε σε πλοιάριο για να απολαύσουμε τις δαντελωτές ακτές, τους ορμίσκους και τα αμέτρητα νησιά. Την τοποθεσία αυτή ο Κίπλινγκ την είχε χαρακτηρίσει ως το όγδοο θαύμα της Γης. Πρόκειται για ένα από τα πιο όμορφα φιόρδ του κόσμου μήκους περίπου 20 χιλιομέτρων και πλάτους 3 μέτρων που περιβάλλεται από πανύψηλους κάθετους γκρεμούς, απ’ όπου γιγαντιαίοι καταρράκτες χύνονται κατευθείαν στη θάλασσα. Μετά τη μοναδική αυτή εμπειρία, θα αναχωρήσουμε για το ξενοδοχείο μας στην Κουίνσταουν. Διανυκτέρευση.

18η ΗΜΕΡΑ: ΚΟΥΙΝΣΤΑΟΥΝ - ΜΑΟΥΝΤ ΚΟΥΚ - ΤΟΥΪΖΕΛ
Πρωινή αναχώρηση για το Εθνικό Πάρκο του όρους Κουκ με τις χιονοσκεπείς κορυφές. Περνώντας από το Φαράγγι Kawarau και την όμορφη Λίμνη Dunstan, θα δούμε τις μικρές πόλεις Omarama και Twizel, ενώ η διαδρομή μας κατά μήκος της όχθης της Λίμνης Pukaki θα μας οδηγήσει στον τελικό μας προορισμό. Το όρος Κουκ πήρε το όνομά του από τον Βρετανό εξερευνητή Τζέιμς Κουκ. Από τις κορυφές του, ύψους 3.764 μ., ξεκινούν πέντε παγετώνες που ρέουν σαν ποτάμια πάγου και καταλήγουν στις πεδιάδες. Στη γλώσσα των Μαορί το βουνό αποκαλείται «Aoraki ο Arangi», δηλαδή «Αυτός που τρυπά τα σύννεφα». Θα έχουμε την ευκαιρία να περπατήσουμε για λίγο μέσα στο Εθνικό Πάρκο πριν αναχωρήσουμε για το ξενοδοχείο μας στο Τουίζελ. Άφιξη και τακτοποίηση στα δωμάτια μας. Διανυκτέρευση.

19η ΗΜΕΡΑ: ΤΟΥΪΖΕΛ - ΚΡΑΪΣΤ ΤΣΕΡΤΣ
Πρωινή αναχώρηση για μια διαδρομή προς τη Λίμνη Τεκάπο και τις πεδιάδες Καντέρμπερι, με προορισμό την Κράιστ Τσερτς, τη δεύτερη σε πληθυσμό πόλη της Νέας Ζηλανδίας, που βρίσκεται στην ανατολική ακτή του Νότιου Νησιού. Η «πόλη των κήπων» ιδρύθηκε το 1850 από μια ομάδα αποίκων και της έδωσαν το όνομα ενός Κολεγίου στην Οξφόρδη. Ως προς την προέλευση και την ατμόσφαιρα είναι η «αγγλικότερη» από όλες τις νεοζηλανδικές πόλεις. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

20η ΗΜΕΡΑ: ΚΡΑΪΣΤ ΤΣΕΡΤΣ - ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ
Κατά τη διάρκειας της σημερινής μας ξενάγησης στην πόλη θα δούμε τον Καθεδρικό Ναό, το Πανεπιστήμιο του Καντέρμπερρυ, το «Κέντρο της Ανταρκτικής», τα ωραία πάρκα και τον ελικοειδή ποταμό Έιβον. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής στην Αθήνα μέσω ενδιάμεσων σταθμών.

21η ΗΜΕΡΑ: ΑΦΙΞΗ ΣΕ ΑΘΗΝΑ

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3-5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  21/12/2018 - Αναχώρηση από Αθήνα - 17 ημέρες - Τιμή από 5590€

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι
- Double Room 5590 € 930 €
  Twin Room 5590 € 930 €
  Triple Room 5590 € 930 €
  Single Room 6790 € 930 €
Extras

+ Αεροπορική εκδρομή στο Άγιερς Ροκ  :  800 €

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  21/12/2018 - Αναχώρηση από Αθήνα - 21 ημέρες με Επέκταση στο Νότιο Νησί της Νέας Ζηλανδίας - Τιμή από 7480€

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι
- Double Room 7480 € 930 €
  Twin Room 7480 € 930 €
  Triple Room 7480 € 930 €
  Single Room 9110 € 930 €
Extras

+ Αεροπορική εκδρομή στο Άγιερς Ροκ  :  800 €

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  25/2/2019 - Αναχώρηση από Αθήνα - 21 ημέρες με Επέκταση στο Νότιο Νησί της Νέας Ζηλανδίας - Τιμή από 7480€

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι
- Double Room 7480 € 930 €
  Twin Room 7480 € 930 €
  Triple Room 7480 € 930 €
  Single Room 9110 € 930 €
Extras

+ Αεροπορική εκδρομή στο Άγιερς Ροκ  :  800 €

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  25/2/2019 - Αναχώρηση από Αθήνα - 17 ημέρες - Τιμή από 5590€

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι
- Double Room 5590 € 930 €
  Twin Room 5590 € 930 €
  Triple Room 5590 € 930 €
  Single Room 6790 € 930 €
Extras

+ Αεροπορική εκδρομή στο Άγιερς Ροκ  :  800 €

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσους σταθμούς.
  • Ξενοδοχεία 4* superior.
  • Ημιδιατροφή καθημερινά, εκτός της 1ης ημέρας στο Σίδνεϊ, καθώς η πτήση φτάνει το βράδυ.
  • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός/συνοδός.
  • Τοπικός οδηγός/ξεναγός.
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις, επισκέψεις, εκδρομές, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο στα Ελληνικά

Δεν περιλαμβάνονται
Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων. 930 €

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΡΑΤΗΣΗΣ

  • Το ταξίδι στην Αυστραλία είναι πολύ ειδικό. 
  • Η κράτηση γίνεται αυστηρά με κατάθεση προκαταβολής
  • Τιμή αεροπορικής εκδρομής στο Αγιερς Ροκ: +800 € κατ’ άτομο (για έγκαιρες κρατήσεις)