Skip to main content

Αυστραλία - Νέα Ζηλανδία Γιορτές 2018-2019 Άνοιξη 2019 από 3950.00

Σιγκαπούρη, Σίδνεϋ, Μπλε Βουνά, Κουίνσταουν, Εθνικό Πάρκο των Φιόρδ/Μίλφορντ Σάουντ, Μάουντ Κουκ, Κράισττσερτς, Καϊκούρα/Παρακολούθηση Φαλαινών, Γουέλινγκτον, Ροτορούα/Μαορί, Σπήλαια Γουαϊτόμο, Χάμιλτον, Ώκλαντ, Μελβούρνη, Ωκεάνιος Δρόμος (Τασμανία)

18 μέρες
Αναχωρήσεις: 18/12 - 15/1 - 11/2 - 11/3 - 23/4

 

1η μέρα: Αθήνα - Σιγκαπούρη
Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για Σιγκαπούρη.

 

2η μέρα: Σιγκαπούρη, Ξενάγηση
Πρωινή άφιξη και επίσκεψη στα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης: Fountain of Wealth - ένα από τα μεγαλύτερα σιντριβάνια στον κόσμο - κήποι Ορχιδέας, κήποι Άβαταρ, μυθικός θαλάσσιος λέοντας, Κινέζικη και Ινδική συνοικία, κέντρο διασκέδασης Κλαρκ Κη κ.ά. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση και βόλτα στα καταστήματα της λεωφόρου Όρτσαρντ.

 

3η μέρα: Σιγκαπούρη - Σίδνεϋ
Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για Σίδνεϋ. Άφιξη και ξενάγηση της πόλης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε το Δημαρχείο, το πρώτο εμπορικό κέντρο αφιερωμένο στη βασίλισσα Βικτόρια, την εμπορική ζώνη της George Street, το Χάιντ Παρκ με τον Καθεδρικό ναό της Παναγίας, την πολυ-κινηματογραφημένη περιοχή Μάρτιν, που φέρνει την επιχειρηματικότητα της πόλης και την καρδιά της οικονομίας της Αυστραλίας, την γνωστή οδό Pitt με όλα τα καταστήματα, το πρώτο σωζόμενο κτήριο της περιοχής (Cadman’s Cottage), τον Πύργο της πόλης, την ιστορική περιοχή Ροκς (που φιλοξένησε τους πρώτους αποίκους τον 18ο αιώνα), την εκπληκτική Όπερα και την Γέφυρα του λιμανιού, τη νεοσύστατη περιοχή Ντάρλινγκ Χάρμπορ και την παραλιακή πλευρά της Ελίζαμπεθ Μπέι με τα σπίτια των πλουσίων της περιοχής. Υπόλοιπο ημέρας ελεύθερο για αγορές στο εμπορικό κέντρο και διασκέδαση στην περιοχή Ροκς.

 

4η μέρα: Σίδνεϋ, Εθνικό Πάρκο Μπλε Βουνών   
Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για τα περίφημα "Μπλε Βουνά" (Blue Mountains), που βρίσκονται μόλις μία ώρα έξω από το Σίδνεϋ. Το ασβεστολιθικό αυτό οροπέδιο της Νότιας Ουαλίας καταφέρνει να εντυπωσιάσει τους επισκέπτες με την χλωρίδα, την πανίδα και την υπέροχη θέα του. Η περιοχή είναι σκεπασμένη με δάση ευκαλύπτων και οι γεωλογικοί του σχηματισμοί, όπως οι "Τρεις Αδελφές", πραγματικά μοναδικοί. Επιστροφή το Σίδνεϋ και απόγευμα ελεύθερο.

5η μέρα: Σίδνεϋ - Κουίνσταουν (Νότιο Νησί Νέας Ζηλανδίας)
Μεταφορά στο αεροδρόμιο και με μια πτήση πάνω από τις Νότιες Άλπεις, θα φθάσουμε σε μια πόλη σαν παραμύθι, το Κουίνσταουν. Ο συνδυασμός των καταπράσινων πλαγιών, του γαλαζοπράσινου νερού της λίμνης Γουακαπίτου (Wakapitu), των χιονισμένων βουνοκορφών, των παραδοσιακών ξύλινων σπιτιών της πόλης, των αθλοπαιδιών και του μουσικού ρυθμού των νέων κατοίκων της, θα κάνουν την παραμονή σας εδώ αξέχαστη! Ανακαλύψτε την περιοχή με μία βόλτα μέσα στα καταπράσινα μονοπάτια και χαλαρώστε!

 

6η μέρα: Κουίνσταουν, Εθνικό Πάρκο των Φιόρδ/Μίλφορντ Σάουντ
Κάνοντας σήμερα μία εντυπωσιακή διαδρομή προς το Εθνικό Πάρκο των Φιόρδ, με επιλεγμένες στάσεις για φωτογραφίες στις λίμνες-καθρέπτες και για να απολαύσουμε τον υπέροχο φυσικό πλούτο της περιοχής, θα φθάσουμε στα σημεία όπου αναβλύζουν οι μελωδικοί καταρράκτες από τα γρανιτένια βουνά. Αφού διανύσουμε την Σήραγγα του Ομήρου (Homer Tunnel), θα φθάσουμε στο σημείο επιβίβασης στο τοπικό πλοίο και θα γίνουμε και εμείς …μέλη του πληρώματος της Νότιας Ανακάλυψης. Με μήκος 16 χιλιομέτρων, το Μίλφορντ Σάουντ είναι το μακρύτερο φιόρδ της χώρας. Το τοπίο είναι πέρα από κάθε φαντασία: καταρράκτες εμφανίζονται από το πουθενά σε διάφορα ύψη των γρανιτένιων πλαγιών και σε συνδυασμό με το πλούσιο πράσινο της περιοχής και τον αντικατοπτρισμό, δημιουργούν ένα τοπίο μοναδικό. Οι φώκιες που παίζουν στα βράχια, τα σπάνια πουλιά που κελαηδούν πετώντας, ο χαλαρωτικός ήχος από τα ρέοντα νερά, τα δελφίνια που ακολουθούν τα σκάφη, οι πιγκουίνοι που κλέβουν την τροφή, όλα συμβάλουν στις εκπληκτικές εικόνες που περνούν μπροστά από τα έκπληκτα μάτια μας και αν προλάβουμε, τις …αιχμαλωτίζουμε με τον φακό της φωτογραφικής μας μηχανής. Αν μάλιστα τύχετε σε μία βροχερή μέρα, τότε όλα θα γίνουν ακόμα εντονότερα! Σας προτείνουμε να δειπνήσετε προαιρετικά στο εστιατόριο Skyline στην κορφή του βουνού (η ανάβαση γίνεται με γόνδολα). Από εκεί, με ζωντανή μουσική, θα θαυμάσετε τα χρώματα του δειλινού στην όμορφη λίμνη Γουακαπίτου, επιλέγοντας ό,τι θέλετε από τον πλούσιο μπουφέ!

 

7η μέρα: Κουίνσταουν, Ελεύθερη μέρα
Η "πρωτεύουσα της περιπέτειας", η πόλη των δραστηριοτήτων και της υψηλής αδρεναλίνης, έρχεται σήμερα να επιβεβαιώσει τη φήμη της. Στην ελεύθερη μέρα σας, επιλέξτε ανάμεσα από διάφορες δραστηριότητες, όπως κρουαζιέρα στη λίμνη με παραδοσιακό ατμόπλοιο, διαδρομή με υπερταχύπλοο τζετ στο Σκίπερ Κάνυον, μπάντζι τζάμπινγκ στη γέφυρα Σκίπερς, πτήση με ελικόπτερο πάνω από το φαράγγι στις χιονισμένες βουνοκορφές, ράφτινγκ στα διάφανα νερά του ποταμού Σοτόβερ, ιππασία, πεζοπορικές διαδρομές στη φύση ή ιστορικές διαδρομές σε χωριά-φαντάσματα των χρυσοθήρων και πολλά άλλα.  

 

8η μέρα: Κουίνσταουν - Μάουντ Κουκ - Κράισττσερτς
Το οδική μας διαδρομή στους πρόποδες του υψηλότερου βουνού της Νέας Ζηλανδίας ξεκινάει από το εκπληκτικό Αοράκι, στο Εθνικό Πάρκο του Όρους Κουκ. Ο θρύλος των Μαορί θέλει τον μικρό Αοράκι και τα αδέλφια του να παγώνουν από έναν νότιο κρύο άνεμο, που τους μετέτρεψε σε βράχους. Θα έχετε τη δυνατότητα ως "Άρχοντες του Δακτυλιδιού" να σταματήσετε για φαγητό στο υψηλότερο σημείο της χώρας και να απολαύσετε και εσείς τα υπέροχα πανοραμικά τοπία που έκαναν την ομώνυμη ταινία μοναδική. Θα συνεχίσετε για τις λίμνες Πουκάκι και Τεκάπο και θα θαυμάσετε την εκκλησία του Καλού Ποιμένα με φόντο τον έντονα μπλε παγετώνα της λίμνης. Η κοιλάδες του Καντέρμπουρι θα σας οδηγήσουν στην καταπράσινη πόλη Κράισττσερτς (Christchurch). Κάντε μία βόλτα στη μοναδική υπαίθρια αγορά της και ξεκουραστείτε στο ξενοδοχείο σας.

 

9η μέρα: Κράισττσερτς - Καϊκούρα/Παρακολούθηση Φαλαινών - Πίκτον - Γουέλινγκτον
(Βόρειο Νησί Νέας Ζηλανδίας) 
Άλλη μία ιδιαίτερη διαδρομή σήμερα με το μοναδικό τραίνο των Νοτίων Άλπεων, ειδικά διαμορφωμένο για να απολαμβάνει κανείς το τοπίο. Διανύει όλη την παράκτια διαδρομή με θέα τον ωκεανό, τις κοιλάδες και τα ψηλά βουνά του νησιού. Οι θαλάσσιοι ελέφαντες, οι φώκιες και οι φάλαινες θα είναι η παρέα σας σε αυτή την διαδρομή! (Αν δεν υπάρχει δρομολόγιο τραίνου, η διαδρομή αυτή θα γίνει με πούλμαν). Η στάση στο θαλάσσιο κέντρο της Καϊκούρα θα σας δώσει τη ευκαιρία να γνωρίσετε τις μεγαλύτερες φάλαινες στο είδος τους, τις Σπερμ. Η βόλτα στον ωκεανό με το καταμαράν θα σας φέρει κοντά στα υπέροχα αυτά πλάσματα και θα σας δώσει τη δυνατότητα να τα φωτογραφίσετε! Συνεχίζουμε οδικώς για το λιμάνι Πίκτον - σημείο ένωσης των δύο νησιών. Επιβίβαση στο πλοίο για μία σύντομη διαδρομή μέχρι την πρωτεύουσα της Νέας Ζηλανδίας, το γραφικό Γουέλινγκτον, που βρίσκεται στο νότιο άκρο του Βόρειου Νησιού, περίπου κέντρο της χώρας. Κάντε μία βραδινή βόλτα στο πολύβουο λιμάνι της πόλης και απολαύστε το δείπνο σας με θέα τα ήρεμα νερά του κόλπου.

 

10η μέρα: Γουέλινγκτον, Ξενάγηση
Η σημερινή μας ξενάγηση ξεκινάει με το τελεφερίκ, που θα μας δώσει την ευκαιρία να απολαύσουμε μια πανοραμική θέα της πόλης από τον λόφο Βικτόρια και στη συνέχεια, κατεβαίνοντας με τα πόδια, να θαυμάσουμε τους υπέροχους κήπους της. Καταλήγοντας στον κεντρικό δρόμο της πόλης, θα περάσουμε από το Κοινοβούλιο και θα επισκεφθούμε τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου. Το λιμάνι της πόλης είναι το ιδανικό σημείο για να χαλαρώσουμε σε πολύ ψαγμένα καφέ-μπαρ και εστιατόρια.      

 

11η μέρα: Γουέλινγκτον - Ροτορούα
Πρωινή αναχώρηση για την πρωτεύουσα των Μαορί, τη Ροτορούα. Το απόγευμα θα έχετε την ευκαιρία να μάθετε όλα όσα σχετίζονται με τον τρόπο ζωής και τον πολιτισμό της φυλής αυτής, επισκεπτόμενοι το χωριό τους. Ακολουθεί παραδοσιακό δείπνο και φολκλορικό σόου!

 

12η μέρα: Ροτορούα, Σπήλαια Γουαϊτόμο
Σήμερα μας περιμένουν προϊστορικές ηφαιστειακές θερμές πηγές και εξωπραγματικά τοπία. Λίμνες σχηματισμένες σε ηφαιστειακούς κρατήρες, λάσπη που βράζει, ποτάμια με θερμά νερά, θεαματικοί θερμοπίδακες (γκέιζερ) - εικόνες ενός άλλου κόσμου, που θα σας μείνουν αλησμόνητες! Στη συνέχεια θα μεταβούμε στα σπήλαια Γουαϊτόμο με τους σταλακτίτες και τους σταλαγμίτες, για μία μίνι κρουαζιέρα στα σκοτεινά νερά τους, που φωταγωγούνται από τα φωσφορούχα μπλε σκουλήκια (προνύμφες) της περιοχής! Ένα πραγματικά μοναδικό φαινόμενο, που μόνο εδώ μπορείτε να δείτε!

 

13η μέρα: Ροτορούα - Χάμιλτον - Ώκλαντ  
Η χώρα των μικρών Χόμπιτ και του Σάιρ περιμένει να την ανακαλύψετε. Ο τοπικός ξεναγός θα σας μάθει όλα τα μυστικά των γυρισμάτων της τριλογίας "ο Άρχοντας των Δακτυλιδιών" και των "Χόμπιτ". Θα δείτε ένα μοναδικό χωριό που κατασκευάστηκε αποκλειστικά για τα γυρίσματα της ταινίας. Οι φωτογραφικές σας μηχανές θα ανάψουν, αφού το τοπίο είναι μοναδικό και όλοι οι χώροι αυθεντικοί και όχι σκηνικά! Η ξενάγησή σας θα τελειώσει στο μπαρ του πράσινου δράκου, για να δοκιμάσετε ό,τι και τα μικρά χόμπιτ - μία μπίρα χωρίς αλκοόλ (από τσίντζερ) ή άλλες δυνατές μπίρες και τοπικά ποτά! Συνεχίζουμε για την μεγαλύτερη πόλη της Νέας Ζηλανδίας, την πόλη της ιστιοπλοΐας, το Ώκλαντ. Χρόνος ελεύθερος για να επισκεφθείτε προαιρετικά τον πύργο-ορόσημο της πόλης για μια πανοραμική θέα στην ευρύτερη περιοχή.

 

14η μέρα: Ώκλαντ, Ελεύθερη μέρα (Προαιρετική εκδρομή στα BayofIslands)
Ελεύθερη μέρα στο Ώκλαντ για ξεκούραση. Ο εμπορικός δρόμος της βασίλισσας και η περιοχή του λιμανιού Viaduct, είναι σημεία που εύκολα μπορείτε να επισκεφθείτε οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. Προαιρετικά, σας προτείνουμε να ακολουθήσετε μία ολοήμερη εκδρομή στη περιοχή Bay of Islands. Ο Κόλπος των Νησιών είναι το βορειότερο σημείο της Νέας Ζηλανδίας. Θα περάσετε στο νησί Ράσελ, το "κολαστήριο του Ειρηνικού". Όλη η διαδρομή είναι από μόνη της μοναδική. Πριν από την επιβίβασή μας στο πλοίο, θα επισκεφθούμε το Γουαϊτάνγκι, όπου έγινε η περιβόητη Συνθήκη παραχώρησης της χώρας από 43 αρχηγούς των Μαορί στο Βρετανικό στέμμα το 1832. Στην ίδια περιοχή θα δείτε παραδοσιακές κατασκευές των Μαορί, όπως σπίτια, το μουσείο της Συνθήκης και ένα μεγάλο πολεμικό κανό. Στο νησί Ράσελ - γνωστό για το άγριο παρελθόν του - θα θαυμάσετε τη θέα της περιοχής από τον λόφο Flagstaff και θα μάθετε για την ιστορική διαμάχη του 1840. Χρόνος ελεύθερος στην προβλήτα με καταστήματα γεμάτα αναμνηστικά των Μαορί, γκαλερί, καφετέριες και εστιατόρια. Απογευματινή επιστροφή στο Ώκλαντ.

 

15η μέρα: Ώκλαντ - Μελβούρνη, Ξενάγηση
Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρώτη πρωτεύουσα της χώρας και την καλύτερη πόλη του κόσμου για να ζει κανείς, τη Μελβούρνη. Άφιξη και περιήγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε την πλατεία Federation με την αμφιλεγόμενη σύγχρονη αρχιτεκτονική της, το Μνημείο Πεσόντων των δύο παγκοσμίων πολέμων, το ιστορικό κέντρο της πόλης (Σουόνστον Στριτ), το σπίτι του Κάπταιν Κουκ, τα προάστια της Σαν Κίλντα κ.ά. Θα περάσουμε επίσης από τους βασιλικούς βοτανικούς κήπους και φυσικά δεν θα παραλείψουμε την ελληνική συνοικία (3η στον κόσμο σε αριθμό ομογενών) - το Oakleigh, κάτι σαν το δικό μας Μοναστηράκι, διαμορφώθηκε από τους χιλιάδες ομογενείς και δίνει την εντύπωση ενός προαστίου των Αθηνών, με καθημερινές ελληνικές συνήθειες και επίσημη γλώσσα την ελληνική! Απόγευμα ελεύθερο για μια βόλτα στα πολυάριθμα καταστήματα. Η γευσιγνωσία σε αυτή την πόλη είναι must! Έχοντας τη φήμη μιας γκουρμέ πόλης, αξίζει να κλείσετε τραπέζι σε κάποιο από τα εστιατόριά της.

 

16η μέρα: Μελβούρνη, Ωκεάνιος Δρόμος
Ο μεγάλος Ωκεάνιος Δρόμος θεωρείται η σημαντικότερη παράκτια διαδρομή της Αυστραλίας και σίγουρα από τις θεαματικότερες του κόσμου. Μία ονειρεμένη διαδρομή, που ενώνει τις πόλεις Torquay και Warrnambool είναι σίγουρα ένας εορτασμός της τοπικής φύσης.

 

17η μέρα: Μελβούρνη - Αθήνα
Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής με ενδιάμεσο σταθμό

 

18η μέρα: Άφιξη στην Αθήνα

 

 

Τιμή κατ’ άτομο

18 μέρες

Δίκλινο

Διαφορά

Μονόκλινου

18/12

4590

+ 1300

15/1, 11/2, 11/3, * 23/4

*Για κράτηση έως 30/12

4390

+ 1100

Στην περίπτωση ατομικού πακέτου χωρίς συνοδό µε αγγλόφωνους τοπικούς ξεναγούς

3950

+1300

 

 

 

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομική θέσης με ενδιάμεσο σταθμό
  • Διαμονή σε 4* ξενοδοχεία, χωρίς πρωινά
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις, επισκέψεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Τοπικοί ξεναγοί και Έλληνας συνοδός (για συμμετοχή άνω των 15 ατόμων)
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

 

Δεν Περιλαμβάνονται:

  • Φόροι αεροδρομίων, επίναυλος καυσίμων, είσοδοι σε μνημεία και πάρκα € 990
  • Τοπικά θα πρέπει να δοθούν € 180 κατ’ άτομο στον συνοδό σας για φιλοδωρήματα και τοπικούς φόρους
  • Συνολικό κόστος έκδοσης βίζας € 310

 

 

 

Σημειώσεις

 

  • Απαραίτητη ελάχιστη συμμετοχή 20 ατόμων
  • Σε περίπτωση συμμετοχής 12 έως 19 ατόμων υπάρχει επιβάρυνση 280 €
  • Υπάρχει δυνατότητα επέκτασης του προγράμματος στην Τασμανία (2 Διανυκτερεύσεις)