Skip to main content

Μεγάλη Αυστραλία, Αδελαΐδα, Τασμανία Χριστούγεννα 2022! από 6990€

Αναχωρήσεις 21/12/2022

Διάρκεια: 20 ΗΜΕΡΕΣ

Ενδεικτικά:

Εξαιρετικές για τα Χριστούγεννα πτήσεις με την Etihad!
Με πρωινό και τρία συνολικά γεύματα (από ένα στο Σίδνεϋ, στο Κερνς και στη Μελβούρνη)
Μια μοναδική εκδρομή στα Blue Mountains (Μπλε Βουνά) από το Σίδνεϋ & επίσκεψη σε πάρκο με κοάλα, καγκουρό κ.ά.
Ολοήμερη εκδρομή στην πρωτεύουσα Καμπέρα από το Σίδνεϋ
Επίσκεψη και διαμονή στο Άγιερς Ροκ. Η επίσκεψη περιλαμβάνεται στην τιμή και δεν είναι προαιρετική!
Σπάνια επίσκεψη στο Νησί των Καγκουρό για μια συναρπαστική εμπειρία άγριας ζωής!
Διαμονή και περιήγηση στην πόλη της Αδελαΐδας, από τις πιο δυναμικές μητροπόλεις της Αυστραλίας!
Εκδρομή με τρένο στο Δάσος Βροχής της Κουράντα και διαδρομή με το περίφημο Skyrail πάνω από το τροπικό δάσος.
Κρουαζιέρα με καταμαράν στο θαύμα της φύσης, το μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο με γεύμα μπουφέ θαλασσινών, σνόρκελινγκ, τάισμα ψαριών και άλλες δραστηριότητες.
Διαμονή και περιήγηση στο Μπρισμπέιν.
Αεροπορική μετάβαση, περιήγηση και διανυκτέρευση στην Τασμανία.
Διαμονή και περιήγηση στη Μελβούρνη, με το ιδιαίτερα έντονο ελληνικό χρώμα!
Διασχίζουμε τμήμα του περίφημου Great Ocean Road στην ευρύτερη περιοχή της Μελβούρνης, μία από τις πιο γραφικές παράκτιες διαδρομές σε όλο τον κόσμο!
Με μία διανυκτέρευση και ξενάγηση στο Άμπου Ντάμπι, στην επιστροφή.
Με έμπειρο Έλληνα αρχηγό-συνοδό.
Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο στα Ελληνικά.

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΣΙΔΝΕΫ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Σίδνεϋ μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Με το εκπληκτικό λιμάνι του που βασιλεύει στον Ειρηνικό Ωκεανό, τις πανέμορφες παραλίες του και το ηλιόλουστο μεσογειακό του κλίμα, το Σίδνεϋ θεωρείται η πιο όμορφη πόλη της Αυστραλίας και μία από τις ομορφότερες του κόσμου.


2η ημέρα: ΣΙΔΝΕΫ

Άφιξη στην πρωτεύουσα της πολιτείας της Νέας Νότιας Ουαλίας. Ψυχή της πόλης είναι το εκπληκτικό λιμάνι της, που τη χωρίζει σε δύο μέρη, το Βόρειο και το Νότιο, τα οποία ενώνονται με την περίφημη Γέφυρα του Λιμανιού και τη Σήραγγα του Λιμανιού. Το Σίδνεϋ είναι μια κοσμοπολίτικη, πρόσχαρη και ζωντανή πόλη, γεγονός το οποίο θα έχουμε και εμείς την ευκαιρία να διαπιστώσουμε κατά τη διάρκεια της παραμονής μας εκεί. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.


3η ημέρα: ΣΙΔΝΕΫ: Ξενάγηση – Κρουαζιέρα

Σήμερα θα περιηγηθούμε στα αξιοθέατα του Σίδνεϋ, ξεκινώντας από τον ιστορικό πυρήνα δε Ροκς. Είναι ένας λαβύρινθος από στενά δρομάκια και ανακαινισμένα παλιά κτίρια από πέτρα, με σοφιστικέ παμπ, μπουτίκ και δεκάδες γκαλερί.

Θα περάσουμε από το εμπορικό και οικονομικό κέντρο της πόλης με τους ουρανοξύστες, την Τσάιναταουν καθώς και το περίφημο Ντάρλινγκ Χάρμπορ με τα καταστήματα, τα εστιατόρια, τα μουσεία κ.λπ. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στην ιστορική «Mrs Macquarie's Chair» («Καρέκλα της κυρίας Μακουάρι»), ένας βράχος σμιλευμένος σε σχήμα καρέκλας από τον κυβερνήτη Λαχλάν Μακουάιρ το 1810, για να μπορεί να θαυμάζει η γυναίκα του τη θέα του λιμανιού και των διερχομένων πλοίων. Πράγματι, το σημείο αυτό έχει την καλύτερη θέα στο λιμάνι με τη γέφυρα του Σίδνεϋ και το ανεπανάληπτο κτίριο της Όπερας του Σίδνεϋ, το ορόσημο της πόλης, μια συναρπαστική φουτουριστική σύλληψη με τις στέγες της σε σχήμα πανιών που τα φουσκώνει ο άνεμος.

Θα δούμε την Όπερα του Σίδνεϋ από κοντά και αφού βγάλουμε τις φωτογραφίες μας, θα επιστρέψουμε στο κέντρο της πόλης, θα περάσουμε από τον Καθεδρικό Ναό, την Πινακοθήκη και θα φτάσουμε στο Κινγκ Κρος, την περιοχή όπου χτυπάει η καρδιά του νυχτερινού Σίδνεϋ . Αφήνουμε για λίγο το κέντρο της πόλης για να πάρουμε μια γεύση από τα πλούσια προάστιά της, τους γραφικούς κόλπους Νταμπλ, Ρόουζ και Γουάτσον, καταλήγοντας στην κοσμοπολίτικη παραλία Μπόντι.

Μας περιμένει σήμερα ακόμα μία έκπληξη, μία κρουαζιέρα στο «πιο όμορφο λιμάνι του κόσμου», στον κόλπο του Σίδνεϋ. Μια συναρπαστική εμπειρία που συμπληρώνει ιδανικά τη φυσική ομορφιά της πόλης.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.


4η ημέρα: ΣΙΔΝΕΫ – εκδρομή στα BLUE MOUNTAINS

Σήμερα το πρωί θα εξορμήσουμε στα «Μπλε βουνά» (Blue Mountains), που θεωρούνται από τα πιο εντυπωσιακά τοπία της παράκτιας Αυστραλίας. Η τοποθεσία αυτή, λίγα χιλιόμετρα έξω από τη μεγαλούπολη, είναι κατάφυτη, σκεπασμένη με δάση ευκαλύπτων, άρρηκτα δεμένη με τους θρύλους και τις παραδόσεις των Αβορίγινων της περιοχής.

Οι αυτόχθονες της Αυστραλίας ζούσαν για χιλιετίες εκεί, όταν οι Ευρωπαίοι κατάφεραν για πρώτη φορά το 1813 να διασχίσουν τα ορεινά περάσματα. Η ονομασία της οροσειράς αποδίδεται στη μπλε απόχρωση της ομίχλης, που εμφανίζεται, όταν το έλαιο των ευκαλύπτων εξατμίζεται και διαχέεται στην ατμόσφαιρα.

Το τοπίο χαρακτηρίζεται από ένα οροπέδιο που οριοθετείται από απότομες ορθοπλαγιές, διαδοχικά φαράγγια και βαθιές δασωμένες κοιλάδες. Η ασβεστολιθική σύσταση του πετρώματος αναδεικνύει μοναδικούς σχηματισμούς βράχων, όπως οι περίφημες «Τρεις Αδελφές», τρεις βραχώδεις απολήξεις που έχουν γίνει σύμβολο του εθνικού δρυμού, αλλά και ολόκληρης της Αυστραλίας. Έτσι θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε τα απέραντα δάση, να φωτογραφήσουμε τα πιο όμορφα σημεία με πανοραμική θέα, αλλά και να πάρουμε και μια γεύση από την πανίδα της περιοχής επισκεπτόμενοι ένα καταφύγιο άγριας ζωής (Featherdale Wildlife Park) με τα καγκουρό και τα κοάλα στο φυσικό τους περιβάλλον.

Η εκδρομή στα Blue Mountains είναι ταυτόσημη με την ίδια τη χώρα, τη φύση και τις παραδόσεις της και αποτελεί απαραίτητο συμπλήρωμα στην περιήγησή μας στη Νέα Νότια Ουαλία. Κατά τη διάρκεια της εκδρομής προσφέρεται γεύμα στο γραφικό χωριουδάκι Λέουρα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.


5η ημέρα: ΣΙΔΝΕΫ – ελεύθερη ημέρα

Ελεύθερη ημέρα στο Σίδνεϋ για να το χαρούμε σε χαλαρούς ρυθμούς. Όλα όσα έχουμε δει και έχουμε απολαύσει τις προηγούμενες ημέρες μάς έχουν χαρίσει μια ασυνήθιστη αίσθηση οικειότητας που θα οδηγήσει τα βήματά μας και σήμερα. Δείπνο και διανυκτέρευση.


6η ημέρα: ΣΙΔΝΕΫ – εκδρομή στην ΚΑΜΠΕΡΑ

Πρωινή αναχώρηση για μια ολοήμερη εκδρομή στην πρωτεύουσα της Αυστραλίας, την Καμπέρα, μια πόλη που εντυπωσιάζει τον ταξιδιώτη με τις ανθρώπινες διαστάσεις και τα λιτά της κτίρια. Χτίστηκε αποκλειστικά με σκοπό να γίνει πρωτεύουσα της Αυστραλίας στη μέση της απόστασης Σίδνεϋ-Μελβούρνης, καθώς οι δύο αυτές πόλεις διεκδικούσαν, η κάθε μια για λογαριασμό της, τον τίτλο της πρωτεύουσας.

Το κυρίαρχο στοιχείο της πόλης είναι η τεχνητή Λίμνη Μπάρλεϊ Γκρίφιν (φέρει το όνομα του Αμερικανού αρχιτέκτονα Γουόλτερ Μπάρλεϊ Γκρίφιν, στα σχέδια του οποίου βασίστηκε το χτίσιμο της πόλης), γύρω από την οποία εκτείνονται τα προάστιά της.

Κατά τη διάρκεια της περιήγησής μας θα επισκεφτούμε το μνημειώδες κτίριο του Κοινοβουλίου που βρίσκεται στον Capital Hill (εγκαινιάστηκε από τη βασίλισσα το 1988) και θα δούμε μεταξύ άλλων την Εθνική Βιβλιοθήκη, το Ανώτατο Δικαστήριο και το Αυστραλιανό Μνημείο των Πεσόντων. Γύρω από αυτό το μνημείο γίνονται κάθε χρόνο στις 25 Απριλίου οι τελετές της ημέρας ANZAC, κατά τη διάρκεια της οποίας οι Αυστραλοί τιμούν αυτούς που πολέμησαν και πέθαναν για την πατρίδα.

Επιστροφή το απόγευμα στο Σίδνεϋ. Δείπνο και διανυκτέρευση.


7η ημέρα: ΣΙΔΝΕΫ – πτήση για ΜΠΡΙΣΜΠΕΪΝ (περιήγηση)

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Μπρισμπέιν, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας. Άφιξη και περιήγηση στην πόλη, η οποία είναι χτισμένη σε μία καμπή του ομώνυμου ποταμού.

Κορυφαίοι ταξιδιωτικοί οδηγοί του κόσμου χαρακτηρίζουν το Μπρισμπέιν ως την «πιο δημοφιλή πόλη της Αυστραλίας», πάμε λοιπόν να ανακαλύψουμε τους λόγους. Η αλήθεια είναι πως το Μπρίσμπεϊν είναι μία διασκεδαστική πόλη, με χαρακτήρα, με μεγάλα πάρκα και χώρους αναψυχής, με το ομώνυμο ποτάμι να διασχίζει την πόλη και να της χαρίζει τη δροσιά του, με έντονη πολιτιστική δραστηριότητα και πολλά σημεία ενδιαφέροντος, αρκετά από τα οποία θα δούμε και εμείς.

Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.


8η ημέρα: ΜΠΡΙΣΜΠΕΪΝ – πτήση για ΚΕΡΝΣ: εκδρομή στο ΔΑΣΟΣ ΚΟΥΡΑΝΤΑ – SKYRAIL ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ ΒΡΟΧΗΣ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Κερνς, στην τροπική Βορειοανατολική Αυστραλία. Άφιξη και συνεχίζουμε για μια μοναδική εκδρομή στην άγρια βλάστηση της ευρύτερης περιοχής του Κερνς. Θα απολαύσουμε μια απίστευτη διαδρομή με ειδικό εναέριο τελεφερίκ (Skyrail) μέχρι την Κουράντα περνώντας πάνω από το περίφημο Δάσος της Βροχής. Η επιστροφή μας στο Κερνς θα γίνει με κανονικό τρένο (η διαδρομή αυτή πιθανόν να γίνει και αντίστροφα, δηλαδή τρένο προς την Κουράντα και Skyrail από την Κουράντα. Η διάρκεια του ταξιδιού και στις δύο περιπτώσεις είναι περίπου μιάμιση ώρα). Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.


9η ημέρα: ΚΕΡΝΣ – εκδρομή στον ΚΟΡΑΛΛΙΟΓΕΝΗ ΥΦΑΛΟ (σνόρκελινγκ)

Η ημέρα μας σήμερα θα αφιερωθεί στο κόσμημα της Αυστραλίας, το μεγάλο Κοραλλιογενές Φράγμα ή Κοραλλιογενή Ύφαλο, ένα από τα θαύματα του φυσικού κόσμου. Σε αντίθεση με τα ανθρώπινα δημιουργήματα, τα θαύματα του φυσικού κόσμου δεν αποθεώνουν τον άνθρωπο ως κυρίαρχο του σύμπαντος, αλλά αντίθετα υπογραμμίζουν τα όριά του. Το μεγάλο Κοραλλιογενές Φράγμα, που εκτείνεται επί 2.000 χιλιόμετρα κατά μήκος της βορειοανατολικής ακτής της πολιτείας Κουίνσλαντ, αποτελεί το μεγαλύτερο συγκρότημα κοραλλιογενών υφάλων παγκοσμίως.

Θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε ολοήμερη κρουαζιέρα με καταμαράν και από το ειδικό υποβρύχιο παρατηρητήριο θα θαυμάσουμε τη μαγευτική υποθαλάσσια ζωή με τους απίθανους κοραλλιογενείς σχηματισμούς και τα χιλιάδες τροπικά ψάρια. Όσοι επιθυμείτε θα μπορέσετε να βουτήξετε για snorkeling και να δείτε από κοντά τον τροπικό αυτόν παράδεισο. Ειδικά για το snorkeling θα προηγηθεί παροχή εξοπλισμού και εκπαίδευση από ειδικούς!

Θα έχετε επίσης την ευκαιρία να δοκιμάσετε προαιρετικά το Seawalker helmet – ένα ειδικό κράνος που φορώντας το μπορείτε να «περπατήσετε» στο βυθό και να θαυμάσετε τον υποβρύχιο κόσμο, χωρίς να απαιτείται προηγούμενη εμπειρία και γνώσεις κατάδυσης. Και αφού οι ειδικοί του θαλάσσιου πάρκου σας παρουσιάσουν τους θησαυρούς της περιοχής, θα απολαύσετε στην πλωτή εξέδρα τον εκπληκτικό μπουφέ με τα θαλασσινά, τις σαλάτες και τα τροπικά φρούτα. Μια συναρπαστική εμπειρία στα γαλαζοπράσινα νερά, που θα σας μείνει αξέχαστη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.


10η ημέρα: ΚΕΡΝΣ – πτήση για ΑΓΙΕΡΣ ΡΟΚ

Μετάβαση το πρωί στο αεροδρόμιο και πτήση για το Άγιερς Ροκ. Θα βρεθούμε στο κόκκινο εσωτερικό της Αυστραλίας για να δούμε ένα μεγαλοπρεπές μνημείο της φύσης: το Βράχο Άγιερς, έναν από τους μεγαλύτερους και διασημότερους μονόλιθους στον κόσμο. Τόπος λατρείας των ιθαγενών της Αυστραλίας και συρροής τουριστών από όλο τον κόσμο.

Το Εθνικό Πάρκο Ουλούρου - Κάτα Τιούτα (Όλγκας ή Κατατζούτα = πολλά κεφάλια), μαζί με 10 άλλες αυστραλιανές τοποθεσίες, περιλαμβάνεται στον κατάλογο των τόπων τους οποίους η UNESCO θεωρεί μέρος της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Ο βράχος αποκαλύπτεται σε όλη του τη μεγαλοπρέπεια το σούρουπο ή την αυγή, όταν ο μονόλιθος μοιάζει να ρουφά το ηλιακό φως και να ακτινοβολεί τη λάμψη μυριάδων ρουμπινιών.

Ένα μαγευτικό ηλιοβασίλεμα με φόντο το μυστηριώδες Άγιερς Ροκ καθώς θα απολαμβάνουμε τσάι ή κρασί από ντόπιες ποικιλίες με μεζεδάκια, θα μείνει για πάντα χαραγμένο στη μνήμη μας. Δείπνο και διανυκτέρευση στην περιοχή.


11η ημέρα: ΑΓΙΕΡΣ ΡΟΚ – πτήση για ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ

Πολύ πρωινό ξύπνημα σήμερα για να μπορέσουμε να θαυμάσουμε τα εντυπωσιακά χρώματα που αντανακλά ο Βράχος κατά την ανατολή. Στη συνέχεια αναχώρηση για το αεροδρόμιο, από όπου θα πετάξουμε για τη Μελβούρνη, την πολιτιστική πρωτεύουσα της Αυστραλίας, μια πραγματικά υπέροχη και αριστοκρατική πόλη.

Η Μελβούρνη είναι η δεύτερη σε μέγεθος πόλη της Αυστραλίας και παλιά πρωτεύουσα της χώρας (1901-1927). Είναι μια πόλη πολυ-πολιτισμική και το

ελληνικό στοιχείο έχει εδώ δυναμική παρουσία. Τα πολλά πάρκα και οι δεντροφυτεμένοι δρόμοι, τα ιστορικά κτίρια βικτωριανής εποχής και οι φιλικοί της κάτοικοι κάνουν την πόλη αυτή ξεχωριστή.

Άφιξη και περιήγηση της πόλης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε τους όμορφους κήπους Fitzroy και θα περάσουμε από το Πανεπιστήμιο, το Κοινοβούλιο, την κεντρική πλατεία, το διάσημο Γήπεδο Κρίκετ (Melbourne Cricket Ground) -ένα από τα μεγαλύτερα του κόσμου- και το εθνικό κέντρο Τένις.

Στη συνέχεια θα διασχίσουμε την όμορφη συνοικία της πόλης Κάρλτον με χαρακτηριστικές κατοικίες και θα περάσουμε από τα προάστια Toorak και South Yarra με τις επαύλεις των πλουσίων και τις μοντέρνες μπουτίκ. Επιστρέφουμε προς το κέντρο της πόλης περνώντας από τη γραφική Αγορά Βικτώρια, το κέντρο εμπορίου, το Δικαστικό Μέγαρο και το Φουτουριστικό Κτίριο Μοντέρνας Τέχνης. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.


12η ημέρα: ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ – εκδρομή στον GREAT OCEAN ROAD

Μια διαφορετική εμπειρία μάς περιμένει σήμερα! Ξεκινάμε από τη Μελβούρνη για να καλύψουμε ένα μεγάλο μέρος από τον περίφημο Great Ocean Road, μία από τις πιο γραφικές διαδρομές της Αυστραλίας. Ο Μεγάλος Ωκεάνιος Δρόμος, όπως θα το αποδίδαμε στα ελληνικά, είναι μία διαδρομή περίπου 240 χιλιομέτρων που κινείται αποκλειστικά κατά μήκος της νότιας ακτής της Αυστραλίας, ενώνοντας τις πόλεις Άλλανσφορντ και Τόρκι. Η διαδρομή είναι απίστευτα γραφική, με πολλά και εντυπωσιακά τοπία, από απάνεμες αμμουδιές μέχρι απότομα, κοφτά βράχια και αλλόκοτους βραχώδεις σχηματισμούς, που προσφέρονται για εκπληκτικές φωτογραφίες! Εδώ και κάποια χρόνια η διαδρομή αυτή αποτελεί Εθνική Κληρονομιά της Αυστραλίας και προστατεύεται δια νόμου.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.


13η ημέρα: ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ – πτήση για ΑΔΕΛΑΪΔΑ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την πόλη των… 20 λεπτών, όπως αποκαλούν οι Αυστραλοί την Αδελαΐδα. Πρόκειται για μία εκλεπτυσμένη πόλη, με υψηλή αισθητική και πάρα μα πάρα πολλά πράγματα να κάνει ο επισκέπτης, και όλα σε μικρή απόσταση μεταξύ τους, εξού και τα προσωνύμιό της.

Θα περιηγηθούμε στην πόλη για να ανακαλύψουμε μαζί με τον αρχηγό μας τα χαρακτηριστικά που κάνουν την Αδελαΐδα ξεχωριστή.

Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.


14η ημέρα: ΑΔΕΛΑΪΔΑ – εκδρομή στο ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΚΑΓΚΟΥΡΩ

Αναχωρούμε οδικώς για το Ακρωτήριο Τζέρβις από όπου θα μεταβούμε στο Νησί Καγκουρό (Kangaroo Island), ένα φυσικό θαύμα που θεωρείται ως «η παιδική χαρά της φύσης»! Είναι αδύνατο να μη χαλαρώσει κανείς εδώ, στο νησί με την τραχιά ακτογραμμή, τα πεντακάθαρα νερά και την υπέροχη άγρια ζωή!

Απολαμβάνουμε το Νησί Καγκουρό, ένας υπέροχος τόπος για κάθε λάτρη της φύσης. Από μερικές από τις καλύτερες παραλίες στην Ωκεανία μέχρι την πλούσια άγρια ζωή (καγκουρό, θαλάσσιοι ελέφαντες, φώκιες, κοάλα) το Νησί έχει πραγματικά πάρα πολλά να δώσει. Φυσικά το νησί «δικαιολογεί» πλήρως το όνομά του, όπως θα διαπιστώσουμε, φροντίστε λοιπόν να έχετε «ετοιμοπόλεμη» τη φωτογραφική σας μηχανή!

Μετά την περιήγησή μας στο νησί, επιστρέφουμε στην Αδελαΐδα. Δείπνο και διανυκτέρευση.


15η ημέρα: ΑΔΕΛΑΪΔΑ – πτήση για ΧΟΜΠΑΡΤ (Τασμανία) – ΛΟΝΣΤΟΝ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για τη νησιωτική ομόσπονδη πολιτεία της Αυστραλίας, την Τασμανία, ένα νησί σε σχήμα καρδιάς και ένα από τα πιο άγνωστα νησιά του πλανήτη.

Είναι ένα νησί με δύο πρόσωπα, που κανένα από αυτά δεν θυμίζει σε τίποτα τη γνωστή Αυστραλία. Από τη μια τα μελαγχολικά βουνά, τα δάση και τα ερείπια που άφησε πίσω του το αποικιακό παρελθόν της. Από την άλλη, τα βρετανικού τύπου χωριά με τα ήσυχα δρομάκια, τα περιβόλια και τα πρόβατα που βόσκουν σε κοινόχρηστες εκτάσεις. Το όνομά της οφείλεται στον Ολλανδό θαλασσοπόρο Άμπελ Τάσμαν, που ήταν ο πρώτος Ευρωπαίος που αντίκρισε το νησί το 1642.

Άφιξη στην πρωτεύουσα της Τασμανίας, το Χόμπαρτ, που βρίσκεται στο νότιο τμήμα του νησιού. Το Χόμπαρτ είναι η δεύτερη παλαιότερη πόλη της Αυστραλίας μετά το Σίδνεϋ . Είναι χτισμένο στους πρόποδες του όρους Ουέλινγκτον και κατά μήκος του ποταμού Ντέργουεντ. Τα περισσότερα σπίτια του είναι ξύλινα, βαμμένα σε απαλά χρώματα. Περιήγηση στην πόλη και χρόνος ελεύθερος για καφέ ή φαγητό.

Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για μια πανέμορφη διαδρομή στην ενδοχώρα με προορισμό το Λόνστον, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Τασμανίας, που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του νησιού. Άφιξη και γύρος της πόλης με τη βικτοριανή ατμόσφαιρα, κατά τη διάρκεια του οποίου θα δούμε τον Καθεδρικό Ναό, το Ταχυδρομείο, το Δημαρχείο και άλλα ενδιαφέροντα σημεία της πόλης. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.


16η ημέρα: ΛΟΝΣΤΟΝ – πτήση για ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για τη Μελβούρνη. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και χρόνος για χαλαρή βόλτα στην πόλη. Δείπνο και διανυκτέρευση.


17η ημέρα: ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ – πτήση για ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ

Πρωινό ελεύθερο στη Μελβούρνη (check-out στις 11:00) για τις τελευταίες βόλτες και τα απαραίτητα ψώνια στη Μελβούρνη. Αποχαιρετούμε σε λίγο την Αυστραλία και αφού μεταβούμε στο αεροδρόμιο, το απόγευμα, θα πετάξουμε για το Άμπου Ντάμπι.


18η ημέρα: ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ

Πρωινή άφιξη στο Άμπου Ντάμπι και ξεκινάμε τη γνωριμία μας με την πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, το «πράσινο Εμιράτο», όπως το λένε οι ντόπιοι. Θα δούμε ένα από τα πιο όμορφα ξενοδοχεία στον κόσμο, το Emirates Palace. Ένα ξενοδοχείο-όνειρο με μάρμαρο, αλάβαστρο, γρανίτη και χρυσό σε όλους τους χώρους, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για φωτογραφίες. Το πρόγραμμά μας συνεχίζεται με το πολιτιστικό χωριό του Άμπου Ντάμπι, που μας ταξιδεύει στο παρελθόν της πόλης.

Η περιήγησή μας στην πρωτεύουσα των Εμιράτων ολοκληρώνεται με την επίσκεψη στο Yas Island, το νησί όπου φιλοξενεί την πίστα της Φόρμουλα Ένα. Θα κάνουμε μια στάση για φωτογραφίες και μετά θα μπούμε στην είσοδο του Ferrari World για φωτογραφίες και για τους λάτρεις αγορές αναμνηστικών από τη μεγαλύτερη boutique Ferrari στον κόσμο (δεν περιλαμβάνεται η είσοδος στα παιχνίδια του πάρκου). Διανυκτέρευση.


19η ημέρα: ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ – ελεύθερη ημέρα

Ελεύθερη ημέρα για χαλαρές βόλτες.


20η ημέρα: ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ – Πτήση Επιστροφής

Πρωινή μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση επιστροφής μας.


ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 21/12/2022 - 

Ξενοδοχείο

Τύπος Δωματίου                  Κόστος   Φόροι 
- Double Room                    6990 €    1150 €
Twin Room                          6990 €    1150 €
Triple Room                        6990 €    1150 €
Single Room                       8790 €    1150 €


Extras
+ Αεροπορική εκδρομή στο Άγιερς Ροκ : 0 €

 

ΠΤΗΣΕΙΣ

ΕΥ 090 21/12/2022 ΑΘΗΝΑ – ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ 13:50 - 20:20

ΕΥ 454 21/12/2022 ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ – ΣΙΔΝΕΫ 22:10 - 18:55 +1

ΕΥ 461 06/01/2023 ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ – ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ 23:00 - 06:15 +1

ΕΥ 091 09/01/2023 ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ – ΑΘΗΝΑ 09:25 - 12:55

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσους σταθμούς.
Ξενοδοχεία 4* superior.
Πρωινό καθημερινά και 3 συνολικά γεύματα.
Έμπειρος Έλληνας αρχηγός/συνοδός.
Τοπικός οδηγός/ξεναγός.
Μετακινήσεις, ξεναγήσεις, επισκέψεις, εκδρομές, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο στα Ελληνικά Travel.
Αναχωρήσεις από Κύπρο

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει)

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων. 1150€

 

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΡΑΤΗΣΗΣ

Το ταξίδι στην Αυστραλία είναι πολύ ειδικό.

Η κράτηση γίνεται αυστηρά με κατάθεση προκαταβολής