Skip to main content

Νησιά Χαβάης με Γαλλική Πολυνησία Μπόρα Μπόρα - Μοορέα - Ταϊτή 8 Αυγούστου 2019 από 9850.00

Μοναδική αναχώρηση 8 Αυγούστου 2019
20 μέρες

1η μέρα: Αθήνα - Λος Άντζελες
Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση για Λος Άντζελες. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2η μέρα: Λος Άντζελες - Μάουι 
Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το μαγευτικό Μάουι, το δεύτερο σε μέγεθος νησί του αρχιπελάγους, που πήρε το όνομά του από τον ημίθεο Μάουι. Αγαπημένος τόπος των πρώην βασιλιάδων της Χαβάης, είναι το νησί με τα περισσότερα χιλιόμετρα παραλιών. Το 2016 το Μάουι αναδείχθηκε καλύτερο νησί του κόσμου, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του Tripadvisor, κερδίζοντας οριακά την Σαντορίνη, η οποία βρέθηκε στη 2η θέση. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χαλαρώστε και απολαύστε μια μέρα στον παράδεισο. Aloha, "καλωσορίσατε"!

3η μέρα: Μάουι, Γύρος του νησιού  
Ξεκινάμε σήμερα για να γνωρίσουμε το νησί, που διατηρεί μέχρι σήμερα τον αυθεντικό πολυνησιακό χαρακτήρα της Χαβάης και να θαυμάσουμε την τροπική του βλάστηση, τα τοπία με τους απόκρημνους βράχους, τους κρατήρες ηφαιστείων και τις εντυπωσιακές παραλίες. Θα επισκεφθούμε ένα από τα πιο διάσημα ηφαίστεια της Χαβάης, το Χαλεακάλα (Haleakala), που σημαίνει "σπίτι του ήλιου" στη χαβανέζικη γλώσσα. Σε υψόμετρο 3.055 μέτρων βρίσκεται η ψηλότερη κορυφή του νησιού, η Που-ου Ουλάουλα ("Κόκκινος Λόφος"), αλλά και το μεγαλύτερο αδρανές ηφαίστειο του κόσμου - η πιο πρόσφατη έκρηξή του ήταν πριν από 200 χρόνια. Στο Εθνικό Πάρκο Χαλεακάλα θα θαυμάσουμε το συγκλονιστικό σεληνιακό τοπίο της γύρω περιοχής, αλλά και την υπέροχη θέα του νησιού. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τις καταπράσινες σμαραγδένιες κορυφές της κοιλάδας Ιάο (Πολιτειακό Πάρκο Κοιλάδας Ιάο, Iao Valley State Park), καθώς και το Ωκεανογραφικό Κέντρο Μάουι (Maui Ocean Center), όπου οι υπεύθυνοι φυσιοδίφες θα μας δώσουν πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με τον υποβρύχιο κόσμο του νησιού. Τέλος, θα επισκεφθούμε την γραφική Λαχάινα (Lahaina), την πρωτεύουσα του ενωμένου χαβανέζικου βασιλείου μέχρι το 1845, όταν πήρε τα σκήπτρα η Χονολουλού. Στο διάστημα 1820-1860 το λιμάνι της αποτελούσε το κύριο αγκυροβόλιο για τον βορειοαμερικανικό στόλο φαλαινοθηρικών του Ειρηνικού - το 1846 κατέφθασαν εδώ 429 φαλαινοθηρικά! Σήμερα είναι μια όμορφη παραθαλάσσια πόλη με μοντέρνες γκαλερί τέχνης και φιλόξενα καφέ.

4η μέρα: Μάουι - Νησί της Χαβάης/Μπιγκ Άιλαντ, Χίλο, Περιήγηση και επίσκεψη στο Mauna Loa Macadamia Nut
Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Μεγάλο Νησί της Χαβάης (Μπιγκ Άιλαντ, Big Island), όπως αποκαλούν οι ντόπιοι το Νησί της Χαβάης. Εδώ, δεσπόζουν οι ηφαιστειακές κορυφές των Μάουνα Κέα και Μάουνα Λόα, που ξεπερνούν σε ύψος τα τέσσερα χιλιόμετρα, καθώς και το πιο ενεργό ηφαίστειο της γης, το Κιλαουέα. Είναι το πιο ενεργό από τα πέντε ηφαίστεια του νησιού και ένα από τα πιο "δραστήρια" ηφαίστεια του κόσμου. Οι κάτοικοι πίστευαν ότι το Κιλαουέα ήταν η κατοικία της όμορφης, αλλά και πολύ οξύθυμης Pele, θεάς της φωτιάς, της αστραπής, του χορού, των ηφαιστείων και της βίας. Μάλιστα, θεωρούσαν ότι οι σεισμοί προκαλούνταν από το χτύπημα των ποδιών της στη γη και οι ηφαιστειακές εκρήξεις όταν έσκαβε το βουνό με το μαγικό ραβδί της. Άφιξη στο Χίλο, την μεγαλύτερη πόλη και το κύριο λιμάνι του νησιού. Το Χίλο είναι επίσης διάσημο για τα μακαντέμια του, γεγονός που θα διαπιστώσουμε με την επίσκεψή μας στο Mauna Loa Macadamia Nut, κατά την περιήγησή μας στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

5η μέρα: Χίλο, Προαιρετική 45λεπτη πτήση πάνω από τα ηφαίστεια - Εθνικό Πάρκο Ηφαιστείων - Χίλο
Μεταφορά στο ελικοδρόμιο για την 45λεπτη πτήση μας πάνω από τα ηφαίστεια, με τους κρατήρες να κοχλάζουν και τα σεληνιακά τοπία να δημιουργούν ένα εξωπραγματικό περιβάλλον (έξοδα ατομικά). Οι συναρπαστικές εμπειρίες της σημερινής μέρας όμως δεν τελειώνουν εδώ, καθώς θα επισκεφθούμε το εκπληκτικό Εθνικό Πάρκο Ηφαιστείων, με το ενεργό ηφαίστειο Κιλαουέα να δεσπόζει στο κέντρο του. Εδώ θα επισκεφθούμε το μουσείο ηφαιστειολογίας Τζάγκαρ (Jaggar Museum), στο οποίο εκτίθεται σεισμογράφοι, εξοπλισμός και ρουχισμός σεισμολόγων που μπορεί να εκτεθεί σε υψηλές θερμοκρασίες κλπ. και θα μάθουμε σχετικά με την "πύρινη" γεωλογία των νησιών. Το μουσείο προσφέρει επίσης μια προστατευμένη από τα καιρικά φαινόμενα θέση παρατήρησης του κρατήρα Χαλεμαουμάου του ηφαίστειου Κιλαουέα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος.

6η μέρα: Χίλο, Βόλτα με πλοιάριο για παρατήρηση της λάβας να πέφτει στη θάλασσα - Κόνα
Άλλη μία συναρπαστική μέρα μας περιμένει σήμερα καθώς η βόλτα με πλοιάριο για παρατήρηση της λάβας που πέφτει βίαια μέσα στον Ειρηνικό ωκεανό, δημιουργεί ένα θέαμα συναρπαστικό!!! Στη συνέχεια θα διασχίσουμε το νησί μέσα από μια υπέροχη διαδρομή για να φθάσουμε στην άλλη άκρη του, στην Κόνα, όπου θα περιηγηθούμε και θα έχουμε χρόνο ελεύθερο για τα καταστήματα της πόλης, αλλά και για να δοκιμάσουμε τον γευστικότατο καφέ της. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

7η μέρα: Κόνα - Χονολουλού / Νησί Οάχου
Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα της Χαβάης και την πολυπληθέστερη πόλη της, την Χονολουλού που βρίσκεται στο νησί Οάχου, το τρίτο σε έκταση νησί της Χαβάης. Στην τοπική διάλεκτο "χονολούλου" σημαίνει "προστατευμένος κόλπος". Το αρχιπέλαγος της Χαβάης αποτελεί από το 1959 την 50ή Πολιτεία των Η.Π.Α., την "Πολιτεία του Ουράνιου Τόξου", όπως είναι γνωστή. Είναι μια σειρά νησιών ηφαιστειογενούς προέλευσης, που βρίσκονται στον τροπικό του Καρκίνου. Εδώ, θα συναντήσουμε ένα μείγμα από διάφορες εθνικότητες, με πολλές επιρροές κυρίως από την Ασία, γεγονός το οποίο είναι διάχυτο στην κουλτούρα των ντόπιων, που φημίζονται για τη φιλοξενία τους και την γευστική κουζίνα τους. Το ιδιαίτερης ομορφιάς φυσικό τοπίο του νησιού αποτελείται από ηφαιστειακές κορυφές, ανάγλυφα καταπράσινα βράχια, κοραλλιογενή βυθό και οργιώδη βλάστηση με σπάνια είδη φυτών και λουλουδιών. Οι ειδυλλιακές παραλίες της Χαβάης αποτέλεσαν ιδανικό σκηνικό για δημοφιλείς κινηματογραφικές σκηνές. Άφιξη και μεταφορά στο πολυτελές ξενοδοχείο μας στην διάσημη παραλία Ουάκικι (Waikiki Beach), που έχει χαρακτηριστεί ως "η πρωτεύουσα του surf" - το εθνικό σπορ των κατοίκων της Χαβάης. Τακτοποίηση στα δωμάτια και ευκαιρία για μια πρώτη αναγνωριστική βόλτα στην γύρω περιοχή και τα μπαράκια της ή για να χαλαρώστε με ένα τροπικό ποτό στο ξενοδοχείο. 

8η μέρα: Χονολουλού, Ξενάγηση, Περλ Χάρμπορ, Κέντρο Πολυνησιακού Πολιτισμού
Κατά τη σημερινή μας ξενάγηση στο εξωτικής ομορφιάς νησί θα γνωρίσουμε την πρωτεύουσα Χονολουλού με το εντυπωσιακό παραδοσιακού αρχιτεκτονικού ρυθμού τοπικό Κοινοβούλιο της Χαβάης, τις παραδεισένιες παραλίες με τους σέρφερ, την ορεινή τοποθεσία Ναουνάνου Πάλι, το παλάτι Ιολάνι, που έκτισε ο βασιλιάς Καλοκάουα, καθώς και το άγαλμα του βασιλιά Καμέχα-Μέχα, που κατάφερε να συμφιλιώσει τα νησιά της Πολυνησίας. Θα δούμε, επίσης, το κτίριο που θα μας θυμίσει την τηλεοπτική σειρά "Χαβάη 5-0". Θα καταλήξουμε στο λιμάνι του Περλ Χάρμπορ (Λιμάνι των Μαργαριταριών), Ναύσταθμο του Αμερικανικού Στόλου του Ειρηνικού, όπου έγινε η μεγάλη αεροπορική επιδρομή των Ιαπώνων στις 7 Δεκεμβρίου 1941 και η συνακόλουθη τραγωδία. Από την ακτή διακρίνεται το Εθνικό Μνημείο του USS Arizona, του πολεμικού πλοίου των ΗΠΑ, που παραμένει στον βυθό του ωκεανού. Θα επισκεφθούμε το θρυλικό γιγαντιαίο θωρηκτό USS Missouri, ένα από τα μεγαλύτερα της κλάσης του, με μήκος 271μέτρα! Πάνω σε αυτό το πλοίο υπογράφτηκε το 1945 η Ιαπωνική συνθηκολόγηση και τώρα είναι ένα "πλωτό μουσείο" στην περιοχή Μπάτλσιπ Ρόου (Battleship Row). Το Περλ Χάρμπορ έχει ανακηρυχθεί Εθνικό Ιστορικό Γεωγραφικό Ορόσημο (National Historic Landmark District) και Επίσημη Εθνική Ιστορική Τοποθεσία (National Register of Historic Places) από τις ΗΠΑ. Συνεχίζουμε για το Κέντρο Πολυνησιακού Πολιτισμού (Polynesia Center), όπου σε μια έκταση 42 περίπου στρεμμάτων ανάμεσα σε κανάλια και κανό, θα δούμε αντιπροσωπευτικά κτίσματα των νησιών του Ειρηνικού (Σαμόα, Φίτζι, Χαβάη, Ταϊτή, Τόγκα κλπ.). Επιπλέον, θα βρείτε καταστήματα με προϊόντα των νησιών αυτών και θα μάθετε πολλά για τη γλώσσα, τα τραγούδια, τους χορούς, τα ήθη και έθιμα των κατοίκων τους. Δείπνο με παραδοσιακά πολυνησιακά εδέσματακαι πολυνησιακούς χορούς. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

9η μέρα: Χονολουλού, Ελεύθερη μέρα 
Ημέρα ελεύθερη για να απολαύσουμε τα καταγάλανα νερά του Ειρηνικού και τις ειδυλλιακές παραλίες, να επιδοθούμε σε διαφόρων ειδών θαλάσσιες δραστηριότητες - κολύμπι, snorkeling, σκι, σέρφινγκ, υποβρύχια περιήγηση κλπ. και γιατί όχι, μια κρουαζιέρα με δείπνο, απολαμβάνοντας τα χρώματα ενός τροπικού ηλιοβασιλέματος.

10η μέρα: Χονολουλού - Παπεέτε/Ταϊτή
Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το μεγαλύτερο από τα 118 νησιά της Γαλλικής Πολυνησίας, την εξωτική Ταϊτή, με τις απέραντες αμμουδιές, τα σμαραγδένια νερά, τα χρώματα και τα αρώματα που μαγεύουν κάθε επισκέπτη της. Άφιξη στην πρωτεύουσα της Ταϊτής, την Παπεέτε και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

11η μέρα: Ταϊτή, Ολοήμερος γύρος
Ολοήμερος γύρος του νησιού, αρχίζοντας με την επίσκεψη των τάφων της δυναστείας Πομάρε. Στη συνέχεια θα περάσουμε από τον κόλπο Ματαβάι, στον οποίο προσέγγιζαν οι πρώτοι εξερευνητές - μεταξύ των οποίων ο Κουκ και ο Μπουγκενβίλ, που το 1768 ονόμασε το νησί "Νέα Κύθηρα", εμπνευσμένος πιθανόν από τον περίφημο πίνακα του Αντουάν Βατό "Η επιβίβαση για τα Κύθηρα" - και θα ανεβούμε στον γειτονικό λόφο Ταχαράα με την ωραία θέα. Συνεχίζουμε για την ηφαιστειακή κοιλάδα Παπάνου, το θαλάσσιο τούνελ Αραχόχο και το Παπεάρι, το μέρος όπου σύμφωνα με τη παράδοση αφίχθησαν οι πρώτοι Πολυνήσιοι κάτοικοι στο νησί. Αμέσως μετά θα επισκεφθούμε το Μουσείο Γκωγκέν, τον Βοτανικό Κήπο, τους γραφικούς καταρράκτες Βαϊπάχι, το Πολυνησιακό μουσείο της Ταϊτής (επίσκεψη) και τον ναό Αραουράου. Επιστροφή στην Παπεέτε και βόλτα στην παραλία Μαέβε για να απολαύσουμε το υπέροχο ηλιοβασίλεμα.

12η μέρα: Ταϊτή, Ελεύθερη μέρα
Ημέρα ελεύθερη για χαλάρωση ή για περαιτέρω εξερεύνηση του νησιού με τις απέραντες παραλίες και τις γαλαζοπράσινες λιμνοθάλασσες, την πολυνησιακή του γοητεία, την πολυσύνθετη κουλτούρα του και τη ρομαντική του ατμόσφαιρα. Και φυσικά για να πιούμε ένα (ή και παραπάνω…) ποτήρι λευκό κρασί BlancdeCorail, με αρώματα από ανανά, μάνγκο, παπάγια και μπανάνα, που συνδυάζεται άριστα με θαλασσινά.

13η μέρα: Ταϊτή - Μοορέα, Περιήγηση
Σήμερα θα αναχωρήσουμε για ένα ακόμα ονειρεμένο νησί, τη Μοορέα. Ο όρμος του Κουκ, το γραφικό χωριό Πάο Πάο, η κοιλάδα Οπουνόχου με το βασιλικό μαραέ και το Μπελβεντέρ με την καταπληκτική θέα είναι μερικά από αυτά που θα δούμε κατά τη σημερινή μας περιήγηση. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

14η μέρα: Μοορέα, Ελεύθερη μέρα
Άλλη μια μέρα στον Παράδεισο!!! Το νησάκι σε σχήμα καρδιάς σίγουρα θα κερδίσει και τη δική μας! Χαλαρώσετε σε μαγευτικές παραλίες, κολυμπήσετε σε θάλασσες με γαλαζοπράσινα κρυστάλλινα νερά, παραδοθείτε άνευ όρων στην ομορφιά, που η φύση έχει δωρίσει τόσο απλόχερα στο νησί! Απολαύστε το ηλιοβασίλεμα και λίγο αργότερα αναζητείστε μερικούς από τους αστερισμούς του πολυνησιακού ουρανού…

15η μέρα: Μοορέα - Μπόρα Μπόρα, Περιήγηση
Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την μαγευτική Μπόρα Μπόρα, που θεωρείται ένα από τα ομορφότερα νησιά της γης. Η υπέροχη λαγούνα με την μοναδική ατμόσφαιρα και η υπέροχη τροπική φύση του νησιού θα μας αποκαλυφθούν σε όλο τους το μεγαλείο κατά τη διάρκεια της σημερινής μας περιήγησης. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.Διανυκτέρευση.

16η μέρα: Μπόρα Μπόρα, Ελεύθερη μέρα
Ελεύθερη μέρα για να χαρούμε τις υπέροχες ολόλευκες παραλίες, τα σμαραγδένια νερά, τα τροπικά δάση που φθάνουν μέχρι την άκρη της θάλασσας και όλες τις υπόλοιπες φυσικές ομορφιές του παραδεισένιου νησιού. Ευκαιρία για κολύμπι, καταδύσεις, βαρκάδες, εκδρομή με jeep 4x4 κλπ.
Σας προτείνουμε μια κρουαζιέρα στη λιμνοθάλασσα για να θαυμάσουμε τον εκπληκτικό συνδυασμό των κοραλλιογενών νησίδων που την περιβάλλουν.

17η μέρα: Μπόρα Μπόρα - Λος Άντζελες 
Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσων σταθμών για Λος Άντζελες.

18η μέρα: Λος Άντζελες  
Άφιξη στο Λος Άντζελες και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

19η μέρα: Λος Άντζελες - Πτήση για Αθήνα
Πρωινό ελεύθερο. Το μεσημέρι θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής στην Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

20η μέρα: Άφιξη στην Αθήνα

 

 

Τιμή κατ΄ άτομο

Early Booking*

Σε Δίκλινο

9850€

Σε Τρίκλινο  

9390 €

Διαφορά Μονόκλινου

2990 €

 

 

 

 

Οι τιμές ισχύουν για συμμετοχή τουλάχιστον 9 ατόμων και με κατάθεση προκαταβολής 3000 €/άτομο μέχρι 20/05/2019
* Μετά τις 20/05/2019 η τιμή θα αυξηθεί κατά 600 € (περίπου και κατόπιν διαθεσιμότητας)
Μέγιστος αριθμός συμμετοχών: 12άτομα (συμπεριλαμβανομένου του αρχηγού)

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης
  • Ξενοδοχεία 4*, 4* sup
  • Πρωινό στα νησιά και 1 δείπνο στο Κέντρο Πολυνησιακού Πολιτισμού
  • Χωρίς πρωινό ή γεύμα/δείπνο στο Λος Άντζελες
  • Μεταφορές, ξεναγήσεις, επισκέψεις κλπ., όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Ξενάγηση στην Ταϊτή με επίσκεψη στο μουσείο του Γκωγκέν
  • Ξενάγηση στην Μπόρα Μπόρα
  • Ξενάγηση στην Μοορέα
  • Ξεναγήσεις και εκδρομές στα τρία νησιά της Χαβάης:
  • Γύρος του Μεγάλου Νησιού της Χαβάης με επίσκεψη στο Εθνικό Πάρκο Ηφαιστείων
  • Βόλτα με πλοιάριο για παρατήρηση της λάβας
  • Επίσκεψη στο Εθνικό Πάρκο Χαλεάκαλα και στο Ωκεανογραφικό Κέντρο του Μάουι
  • Ξενάγηση στην Χονολουλού και στο Περλ Χάρμπορ/Θωρηκτό USS Missouri
  • Επίσκεψη στο Κέντρο Πολυνησιακού Πολιτισμού με δείπνο πολυνησιακούς χορούς
  • Έμπειρος Ελληνόφωνος αρχηγός/ξεναγός
  • Ταξιδιωτικά έντυπα
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων, Φιλοδωρήματα, Πρόγραμμα απαλλαγής από βίζα (ESTA) και έξοδα αίτησης, Ειδική ατομική ταξιδιωτική ασφάλεια: 890 €
  • ResortFeesτης Χαβάης: περίπου 37 $/δωμάτιο/διανυκτέρευση (πληρώνονται επί τόπου στα ξενοδοχεία)
  • Αποσκευή στις εσωτερικές πτήσεις: 28-30 $/άτομο ανά διαδρομή
  • Πακέτο Ημιδιατροφής στα νησιά (14 Γεύματα): 825 €
  • Ό,τι δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα

ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ

Τιμή/άτομο

Χαβάη, Πτήση πάνω από τα ηφαίστεια

255 €

Μπόρα Μπόρα, Κρουαζιέρα

235 €