Skip to main content

ΝΕΑ ΓΟΥΪΝΕΑ Καλοκαίρι 2018 από 5870,00

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ
20 Ιουλ - 5 Αυγ
17 ΗΜΕΡΕΣ

 

 

 

1η ΗΜΕΡΑ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Αθήνας/Θεσσαλονίκης και πτήση για τη Τζακάρτα της Ινδονησίας, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

2η ΗΜΕΡΑ
Άφιξη στη Τζακάρτα, την πρωτεύουσα της Ινδονησίας το πρωί και μεταφορά στο ξενοδοχείο για ξεκούραση, απαραίτητη μετά την πολύωρη πτήση μας. για τη βραδινή μας πτήση για τη Νέα Γουϊνέα. Το απόγευμα, μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για τη Jayapura, της Δυτικής Νέας Γουϊνέας.

3η ΗΜΕΡΑ
Άφιξη στη Jayapura, της Δυτικής Νέας Γουϊνέας το πρωί. Μεταφορά στο ξενοδοχείο για ξεκούραση και νωρίς το απόγευμα θα κάνουμε τον γύρο της πόλης. Θα δούμε το μνημείο του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου και τη λίμνη Sentani και θα καταλήξουμε στο τοπικό μουσείο που περιλαμβάνει εκθέματα από τον συναρπαστικό κόσμο των Παπούα, όπως τη μεγαλύτερη - εκτός Agats - συλλογή αντικειμένων της φυλής των Asmat, με εντυπωσιακά ξυλόγλυπτα τοτέμ και άλλα τελετουργικά αντικείμενα, όπως και τις περίφημες στολές των λεγόμενων “Διαβολικών Χορών”. Η συλλογή αυτή δημιουργήθηκε από τον εκατομμυριούχο Michael Rockefeller για να εκτεθεί στο Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης, αλλά παρέμεινε στη Νέα Γουινέα μετά τον τραγικό θάνατο του Rockefeller που φαγώθηκε από τους κανίβαλους στην περιοχή των Asmat. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ
Πτήση για τη μικρή κωμόπολη Wamena, στο εσωτερικό της Νέας Γουϊνέας. Πετώντας πάνω από τις απέραντες ζούγκλες των οροπεδίων, θα συνειδητοποιήσουμε πόσο απομονωμένα είναι αυτά τα δασωμένα μέρη. Άφιξη στη Wamena και επίσκεψη των γειτονικών χωριών της φυλής των Dani, μια εμπειρία που μας φέρνει κατευθείαν στη Λίθινη Εποχή. Θα μάθουμε για τις δοξασίες των ανθρώπων που κυκλοφορούν σχεδόν γυμνοί, θα ακούσουμε για τους προγόνους τους οποίους διατηρούν μουμιοποιημένους μέσα στις καλύβες τους και θα παρακολουθήσουμε επίσης τοπικούς χορούς των ιθαγενών και τον τρόπο μαγειρέματος τους – που αν και έχουν απαρνηθεί την ανθρωποφαγία – παραμένει ο ίδιος εδώ και αιώνες. Επιστέγασμα η παρουσίαση μίας μούμιας 250 χρόνων, που την δείχνουν με περηφάνεια στους επισκέπτες. Επιστροφή στη Wamena. Tακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ
Πρωινή πτήση με μικρό αεροπλάνο για τo Dekai στην καρδιά των δασωμένων υψιπέδων της Νέας Γουϊνέας, μιας περιοχής τόσο άγριας, που ακόμα και σήμερα σε πολλά μέρη της παραμένει ανεξερεύνητη. Το Dekai είναι η αφετηρία πολλών εξερευνητικών αποστολών στα δάση της Νέας Γουινέας. και κατοικείται από τη φυλή Manimo, που έχει δυτικοποιηθεί αρκετά. Εδώ θα οργανωθεί η αποστολή των επομένων ημερών ( αχθοφόροι, μάγειρας κλπ.) Βρισκόμαστε βαθιά μέσα στη Χώρα των Παπούα, που μέχρι πριν μερικά χρόνια ήταν ανθρωποφάγοι και αυτά που θα δούμε θα τα θυμόμαστε για πάντα. Πρόκειται για ένα κόσμο που τον ξέρουμε μόνο από τις ταινίες και τα βιβλία και που σιγά-σιγά χάνεται. Άφιξη στο Dekai, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ
To πρωί θα μεταφερθούμε στο παρόχθιο χωριό Lopon, για να επιβιβαστούμε σε μηχανοκίνητη πιρόγα και να περάσουμε στην απέναντι όχθη του ποταμού. Θα πλεύσουμε νότια στον ποταμό Braza και στη διαδρομή μας θα περάσουμε από τις σκοτεινές ζούγκλες της Νέας Γουινέας. Λίγοι επισκέπτες και ανθρωπολόγοι κατορθώνουν να φτάσουν μέχρι εδώ. Eίναι τόσο πρόσφατη η έλευση των Ευρωπαίων στη Νέα Γουινέα, που οι ιθαγενείς πρωτοαντίκρυσαν λευκούς την δεκαετία του 80. Η απομόνωση των περιοχών αυτών είναι τέτοια, που οι σημερινοί επισκέπτες εντυπωσιάζονται το ίδιο με τους πρώτους εξερευνητές που ήρθαν εδώ πριν μερικές δεκαετίες, Η μέχρι τώρα απομόνωση έχει σαν αποτέλεσμα να διατηρηθούν πλούσιες παραδόσεις και έθιμα από τις 800 περίπου φυλές της ενδοχώρας, που η κάθε μια διατηρεί τις συνήθειες, τη γλώσσα, τις τέχνες και τις δοξασίες της, που έχουν να κάνουν με πνεύματα που κυριαρχούν στη γη, τη θάλασσα και στον αέρα. Κατά την ποτάμια διαδρομή μας θα περάσουμε από τα μικρά παρόχθια χωριά της φυλής Citak Mitak. Μέχρι τη δεκαετία του 80, τα μέλη της φυλής κυκλοφορούσαν χωρίς ίχνος ρουχισμού επάνω τους, αλλά σήμερα έχουν αρχίσει να ντύνονται μετά από τις δράσεις των ιεραποστολών. Συνεχίζουμε για το απομονωμένο χωριό Mabu. To Mabu άνοιξε στον έξω κόσμο τη δεκαετία του 80 και μέχρι σήμερα είναι ένα από τα πιο απομονωμένα μέρη της Γης.  Άφιξη και τακτοποίηση σε καλύβες, δείπνο και διανυκτέρευση.

7η ΗΜΕΡΑ
Το Mabu, είναι η αφετηρία για τη γνωριμία με τις χαμένες φυλές της κεντρικής Παπούα. Κυριότερη από τις φυλές αυτές οι περίφημοι Άνθρωποι των Δένδρων, ή αλλιώς Korowai, που έγιναν γνωστοί από το National Geographic τη δεκαετία του 80. Οι Korowai, ζουν πάνω στα δένδρα και ζουν αποκομμένοι από τον υπόλοιπο κόσμο. Μετά το πρωινό λοιπόν, θα ξεκινήσουμε για πεζοπορία μέχρι το χωριό Haligatung, που είναι η είσοδος στον απομονωμένο κόσμο των Korowai που ζουν στη Λίθινη Εποχή και τρέφονται από το κυνήγι και το ψάρεμα. Θα ακολουθήσουμε ένα σχετικά δύσκολο λασπωμένο μονοπάτι βαθιά μέσα στη ζούγκλα, που το σκεπάζει η πυκνή βλάστηση και τα τεράστια τροπικά δένδρα. Άφιξη στο Haligatung μετά από 6ωρη πεζοπορία. Δείπνο και διανυκτέρευση σε καλύβα των ιθαγενών.

8η ΗΜΕΡΑ
Σήμερα θα περάσουμε όλη την ημέρα με τη φυλή των δενδρόβιων Korowai, που ζουν σε καλύβες 20 μέτρα πάνω από το έδαφος, για να μάθουμε περισσότερα για τον τρόπο διαβίωσης τους. Εδώ είναι ο κατεξοχήν τόπος κυνηγιού των ανθρώπων αυτών, που εκτός από κυνηγοί είναι και τροφοσυλλέκτες και μόλις τα τελευταία χρόνια έχουν μάθει να κάνουν υποτυπώδεις καλλιέργειες. Θα μας δείξουν πως κυνηγούν, πως αποφεύγουν τα επικίνδυνα και δηλητηριώδη φυτά, πως σκαρφαλώνουν επιδέξια στα πανύψηλα δένδρα και πως καλλιεργούν τα λιγοστά λαχανικά τους. Δείπνο και διανυκτέρευση σε καλύβα των ιθαγενών.

9η ΗΜΕΡΑ
Πρωινή πεζοπορία 5 ωρών, μέσα από την πυκνή ζούγκλα, για την επιστροφή μας στο χωριό Mabu. Θα διασχίσουμε τροπικά δάση με άφθονη άγρια ζωή, παραδείσια πουλιά και πιθήκους και θα περάσουμε “γέφυρες”, που αποτελούνται από έναν μόνο κορμό δένδρου, πάντα με τη βοήθεια των ντόπιων συνοδών μας. Άφιξη στο Mabu και τακτοποίηση σε καλύβες, δείπνο και διανυκτέρευση.

10η ΗΜΕΡΑ
Επιβιβαζόμαστε σε μηχανοκίνητη πιρόγα και ακολουθούμε τον ποταμό Braza που διασχίζει αδιαπέραστα δάση, μέχρι το Suator, στη Χώρα των φοβερών Asmat. Μέσα σε μία από τις πιο δυσπρόσιτες ζούγκλες της Γης, θα επισκεφθούμε τα χωριά των ιθαγενών, που είναι ακόμα ανέγγιχτα από τις δυτικές επιρροές και δεν άγγιξε ακόμα ο σύγχρονος πολιτισμός. Στις όχθες θα παρατηρήσουμε τους ιθαγενείς να κωπηλατούν στις πιρόγες τους, θα δούμε πολλά παραδείσια πουλιά, ακόμα και τεράστιες νυχτερίδες, που τρομαγμένες από το θόρυβο της μηχανής της πιρόγας μας, πετάγονται μέσα από τη βλάστηση. Άφιξη στο Suator το απόγευμα. Άφιξη και τακτοποίηση σε καλύβες ιθαγενών, δείπνο και διανυκτέρευση.

11η ΗΜΕΡΑ
Νωρίς το πρωί θα επιβιβαστούμε στην μηχανοκίνητη πιρόγα μας για να μπούμε βαθιά μέσα στη Χώρα των Asmat, που μέχρι πρότινος ήταν κανίβαλοι. Η διαδρομή μας θα κρατήσει ολόκληρη την ημέρα. Θα περάσουμε από τα ποτάμια Wildemann και Sirets και το χωριό Atsy. Στη διαδρομή μας θα δούμε τα πολυπληθή χωριά των φυλών στις όχθες των ποταμών. Οι Asmat είναι οι αγριότεροι Παπούα και φημίζονται για τα εκπληκτικά ξυλόγλυπτα κομψοτεχνήματα που κατασκευάζουν, όπως τοτέμ, μάσκες και μουσικά όργανα. Άφιξη σε κάποιο από τα χωριά του ποταμού, (η επιλογή του χωριού για τη διανυκτέρευση εξαρτάται πάντα από τον τοπικό συνοδό και από τις εκάστοτε καιρικές συνθήκες και από το ύψος της στάθμης του ποταμού). Δείπνο και διανυκτέρευση σε καλύβα ιθαγενών.

12η ΗΜΕΡΑ
Ολόκληρη η ημέρα θα είναι αφιερωμένη για να δούμε τις δραστηριότητες των Asmat, αλλά και τελετές που θα κάνουν ειδικά για μας, μια και οι επισκέπτες εδώ είναι σπάνιοι. Έτσι θα ακούσουμε τραγούδια και θα δούμε χορούς και αγώνες με κανό. Εδώ θα αγοράσουμε επίσης ξυλόγλυπτα αντικείμενα που μόνο σε μουσεία μπορεί να δει κανείς. Δείπνο και διανυκτέρευση σε καλύβα ιθαγενών.

13η ΗΜΕΡΑ
Αναχώρηση με τη μηχανοκίνητη πιρόγα μας για το Agats. Η διαδρομή μας θα είναι θεαματική αλλά δύσκολη. Θα διασχίσουμε μεγάλα δέλτα ποταμών, για να φτάσουμε το απόγευμα στο Agats. Στη διαδρομή μας θα προσπαθήσουμε να κινηθούμε κατά μήκος των ακτών, για να αποφύγουμε τα κύματα της παλίρροιας του ωκεανού, που φτάνουν μέσα στο ποτάμι μέχρι και είκοσι χιλιόμετρα από τις εκβολές στη θάλασσα. Άφιξη στο μακρινό και απομονωμένο Agats, που εκσυγχρονίζεται όμως γρήγορα. Εδώ θα επισκεφθούμε το μικρό τοπικό μουσείο, που φιλοξενεί μια φανταστική συλλογή αντικειμένων των Asmat, από δόρατα και είδωλα, μέχρι κρανία και στολές. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

14η ΗΜΕΡΑ
Μεταφορά στο γειτονικό Ewer και πτήση για την Timika, μικρή παραποτάμια πόλη ανάμεσα στην άγρια Θάλασσα Arafura και τις φηλές κορυφές του Carstensz Pyramid, του ψηλότερου βουνού της Ωκεανίας.  Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

15η ΗΜΕΡΑ
Μετά το πρωινό, μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για τη Τζακάρτα. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο, Η σημερινή ημέρα θεωρείται “ημέρα ασφάλειας” και κρίνεται απαραίτητη, σε περίπτωση που έχουμε προβλήματα και ακύρωση στην πτήση από την Timika για τη Τζακάρτα. Δείπνο και διανυκτέρευση.

16η & 17η ΗΜΕΡΑ
Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αθήνα/Θεσσαλονίκη, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

ΤΙΜΕΣ:
Άτομο σε δίκλινο: 5.870 €
Διαφορά μονόκλινου: 240 €
Ελάχιστες Συμμετοχές: 6 - 10 άτομα
Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων:740 €

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
• Αεροπορικά εισιτήρια
• Ξενοδοχεία 5* στη Τζακάρτα, 4* στην Timika και τουριστικά ξενοδοχεία στα υπόλοιπα μέρη (λόγω έλλειψης άλλων)
• Διανυκτερεύσεις σε καλύβες ιθαγενών κατά τη διάρκεια της αποστολής, χωρίς καθόλου ανέσεις
• Ημιδιατροφή στη Jayapura, Wamena και Timika
• Πλήρης διατροφή κατά τη διάρκεια της αποστολής
• Οδικές μεταφορές
• Μεταφορές με μηχανοκίνητες πιρόγες
• Αεροπορικές μεταφορές στο εσωτερικό, με μικρά αεροπλάνα ιεραποστολών
• Οδηγοί & προσωπικό 4x4
• Αρχηγός από την Ελλάδα
• Επίσημοι ξεναγοί
• Είσοδοι μνημείων, μουσείων και εθνικών πάρκων
• Φόροι εθνικών πάρκων
• Βίζα
• Αχθοφορικά στα ξενοδοχεία
• Φιλοδωρήματα
• Ασφάλεια αστικής ευθύνης
• Ασφάλεια ιατρικής κάλυψης
• Έντυπα
• ΦΠΑ

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
• Φόροι αεροδρομίων
• Επίναυλοι καυσίμων
• Προσωπικά έξοδα, ποτά, τηλεφωνήματα κλπ
• Οτιδήποτε προαιρετικό