Skip to main content

Νότιος Ειρηνικός Σεπτέμβριος 2019 από 7790.00

Αναχωρήσεις: 3/9
18 ΗΜΕΡΕΣ

1η ΗΜΕΡΑ: AΘHNA – ΣΑΝΤΙΑΓΟ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το Σαντιάγο της Χιλής.

2η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΝΤΙΑΓΟ
Άφιξη στο Σαντιάγο, την πρωτεύουσα της Χιλής, πόλη που ίδρυσε ο Ντον Πέδρο ντε Βαλντίβια το 1541. Άφιξη και αρχίζουμε την ξενάγησή μας σήμερα από τον λόφο του Αγίου Χριστόφορου, ένα μητροπολιτικό πάρκο στην καρδιά της πόλης, που στεφανώνεται με το άγαλμα της Παναγίας της Ελεούσας. Περνάμε από τη συνοικία Μπέλλα Βίστα - την Πλάκα του Σαντιάγο - και από τη σύγχρονη συνοικία Βιτακούρα με εξαιρετική ρυμοτομία. Η πόλη του μέλλοντος Αποκίντο είναι η επόμενη συνοικία που διασχίζουμε, πριν φθάσουμε στον ιππικό όμιλο, μια έκταση 74 εκταρίων που δίνει μια ανάσα στην πόλη. Περνώντας από την ιστορική λεωφόρο Δημοκρατίας, φθάνουμε στην κεντρική αρτηρία της πόλης, την Ο' Χίγκινς, που διακοσμείται με αγάλματα ηρώων και λόγιων και με μνημεία αφιερωμένα στους νεκρούς του πολέμου του Ειρηνικού του 1878. Επόμενη στάση μας η πλατεία Συντάγματος και το Προεδρικό Μέγαρο Λα Μονέδα με την τόσο έντονη και φορτισμένη πολιτική ζωή κατά τα τελευταία χρόνια. Στη συνέχεια, πεζοί διασχίζουμε το ιστορικό κέντρο της πόλης για να γνωρίσουμε τα πιο σημαντικά της κτίρια, που έχουν κριθεί αρχιτεκτονικά μνημεία του Σαντιάγο: το Μουσείο Προκολομβιανής Τέχνης, το Δικαστικό Μέγαρο, το πρώην κτίριο της εφημερίδας «Ελ Μερκούριο» και το μέγαρο στο οποίο στεγαζόταν το Υπουργείο Εξωτερικών. Τα βήματά μας θα μας οδηγήσουν στην πλατεία των Όπλων. Εδώ θα επισκεφθούμε τον Καθεδρικό Ναό, που άρχισε να κτίζεται το 1749 και ολοκληρώθηκε το 1899, θα δούμε το Δημαρχείο του Σαντιάγο, το Ιστορικό Μουσείο της πρωτεύουσας, το Κεντρικό Ταχυδρομείο, που ήταν το πρώτο προεδρικό μέγαρο πριν αυτό μεταφερθεί στο Λα Μονέδα, καθώς και το Μνημείο της Αμερικής, που είναι και το «χιλιόμετρο» της πόλης. Επιβιβαζόμαστε στο πούλμαν και θαυμάζουμε το κτίριο της Εθνικής Βιβλιοθήκης και την είσοδο του λόφου της Σάντα Λουτσία, στον οποίο οι Ισπανοί κατέσφαξαν όλα τα γυναικόπαιδα των ιθαγενών Μαπούτσε. Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΝΤΙΑΓΟ – ΒΑΛΠΑΡΑΪΣΟ – ΒΙΝΙΑ ΝΤΕΛ ΜΑΡ –ΣΑΝΤΙΑΓΟ
Μια πανέμορφη διαδρομή είναι το ιντερλούδιο στη σημερινή μας ημέρα. Οι κοιλάδες Κουρακαβή και Κασαμπλάνκα είναι κατάφυτες με οπωροφόρα δένδρα, λαχανικά, αλλά κυρίως με αμπελώνες που παράγουν το περίφημο Χιλιανό κρασί, το καλύτερο της Αμερικάνικης ηπείρου και ένα από τα καλύτερα του κόσμου. Εξ΄ άλλου οι Χιλιανοί είναι ιδιαίτερα υπερήφανοι για τα γεωργικά τους προϊόντα. Το Βαλπαραΐσο, ναυτική βάση των Ισπανών, έγινε το σημαντικότερο λιμάνι της χώρας. Σήμερα είναι ο ναύσταθμος του πολεμικού ναυτικού της Χιλής και έχει κριθεί από την Ουνέσκο θησαυρός παγκόσμιας κληρονομιάς. Μία κυριολεκτικά πολύχρωμη πόλη, η «πάνω ρούγα» της οποίας είναι αμφιθεατρικά κτισμένη στην πλαγιά του ομώνυμου κόλπου. Ξύλινα σπίτια με επένδυση από λαμαρίνα, στενά δρομάκια και σοκάκια, κατοικίες βικτοριανής εποχής, παλιά αρχοντικά, πλατείες και η πανεπιστημιούπολη, συνθέτουν έναν ζωγραφικό πίνακα αντάξιο του Γκογκέν και του Βαν Γκογκ. Το ιστορικό κέντρο του λιμανιού πολύ πιο κλασικό, με το Κοινοβούλιο της χώρας που μεταφέρθηκε εδώ με απόφαση του δικτάτορα Πινοσέτ, το μνημείο στην πλατεία Ιταλίας, το «Σχολείο Ελλάς», την πλατεία της Νίκης με τον Καθεδρικό Ναό, τη δημοτική βιβλιοθήκη, μια τεράστια μανόλια ηλικίας 300 χρόνων και το μνημείο της Νίκης. Η πλατεία Σοτομαγιόρ είναι η μεγάλη κεντρική πλατεία του Βαλπαραίσο. Δεσπόζει το μνημείο του ναύαρχου Αρτούρο, διοικητή του πολεμικού ναυτικού της Χιλής στον πόλεμο του Ειρηνικού. Η πλατεία στεφανώνεται με ένα επιβλητικό κτίριο στα χρώματα της θάλασσας. Περνώντας από αγάλματα που προσφέρθηκαν από ξένες χώρες στη Χιλή το 1910, στα εκατοντάχρονα της απελευθέρωσής της από τους Ισπανούς, οδεύουμε προς το Βίνια Ντελ Μαρ, το πολυτελές παραθεριστικό θέρετρο του Σαντιάγο και της χώρας. Μια καταπράσινη μικρή διαδρομή θα μας φέρει στο μουσείο Φονκ, όπου ένα άγαλμα Μοάι μας εισάγει στον πολιτισμό των Ραπανούι, των κατοίκων του Νησιού του Πάσχα. Πολλές θεωρίες έχουν διατυπωθεί τόσο για την προέλευση του λαού, όσο και για την προέλευση των αγαλμάτων Μοάι. Τα εκθέματα του μουσείου ρίχνουν άπλετο φως στην αποκάλυψη της αλήθειας. Η εκδρομή μας συνεχίζεται στη Ρενιάκα, ένα ακόμα θέρετρο με εξαιρετικές παραλίες. Εδώ, εάν θέλετε, δοκιμάστε εξαίσιες θαλασσινές γεύσεις σε κάποιο από τα εστιατόρια της περιοχής. Επιστροφή στο Σαντιάγο αργά το απόγευμα.

4η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΝΤΙΑΓΟ – ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ
Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Νησί του Πάσχα, που αποτελεί εδαφική επικράτεια της Χιλής, αλλά βρίσκεται πάνω από 3.500 χιλ. πιο δυτικά, μέσα στον ωκεανό. Είναι η ανατολικότερη από τις κορυφές του μεγάλου πολυνησιακού τριγώνου, που απαρτίζεται από τα νησιά της Χαβάης στα βόρεια και τη Ν. Ζηλανδία στα νότια, μαζί με τη Μελανησία και τη Μικρονησία. Το Νησί του Πάσχα -ή Ράπα Νούι στα πολυνησιακά- είναι ο τόπος προέλευσης των γιγάντιων λίθινων αγαλμάτων Μοάι, που αποτελούν μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς και προστατεύονται από την UNESCO. Μετά την άφιξή μας στο αεροδρόμιο Ματαβέρι θα μεταφερθούμε στο ξενοδοχείο μας στη Χάνγκα Ρόα και θα αναχωρήσουμε για μια πρώτη γνωριμία με την ιστορία του νησιού. Θα δούμε την περιοχή Άχου Ακίβι, όπου σημειώθηκε η πρώτη ανασκαφή τη δεκαετία του ’60, και βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο του νησιού. Γεγονός όχι τυχαίο, κρίνοντας από τους μύθους που περιβάλλουν τα 7 τεράστια Μοάι που βρίσκονται εκεί, στην πλατφόρμα Άχου. Θα συνεχίσουμε με την περιοχή Πούνα Πάου στα ανατολικά, που βρίσκεται μέσα σε έναν κρατήρα από κοκκινωπή πέτρα. Εκεί φτιάχνονταν τα «Πουκάο», τα λίθινα καπέλα που στεφανώνουν τα αγάλματα Μοάι. Στη διαδρομή μας μπορούμε να δούμε και το μονοπάτι από το οποίο μεταφέρονταν αυτές οι μεγάλες λίθινες κατασκευές, μια και μερικές έχουν παραπέσει στην άκρη του. Τι ήταν όμως αυτά τα Μοάι; Για ποιο σκοπό φτιάχτηκαν και γιατί βρίσκονται έτσι παραταγμένα; Ερωτήσεις που ακόμη και σήμερα παραμένουν αναπάντητες και μπορούν να συζητηθούν την ώρα του δείπνου στο ξενοδοχείο μας.

5η ΗΜΕΡΑ: ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ (Ολοήμερη ξενάγηση στις ακτές)
Θα ξεκινήσουμε την ημέρα μας βλέποντας τα ερείπια του ναού Βάιχου, με την εντυπωσιακή αλλά κατεστραμμένη πλατφόρμα όπου στέκονταν παλιά τα Μοάι, και τώρα βρίσκονται σπασμένα στο χώμα. Θα συνεχίσουμε στην Ακαχάνγκα και στο ηφαίστειο Ράνο Καράκου, που ήταν το λατομείο αυτών των αγαλμάτων. Θα φτάσουμε στο χείλος του ηφαιστείου για να δούμε τη μικρή λίμνη μέσα του αλλά και τα αγάλματα που είναι περιέργως διασκορπισμένα στις εσωτερικές πλαγιές του κρατήρα, σε διάφορα στάδια κατασκευής. Θα πάμε στο Άχου Τονγκαρίκι και θα δούμε τεράστια Μοάι, σχεδόν αναποδογυρισμένα από τον υποθαλάσσιο σεισμό του 1960, και μετά στο Άχου Τε Πίτο Κούρα, όπου βρίσκεται το μεγαλύτερο Μοάι του νησιού, με ύψος 10 μ. και βάρος πάνω από 90 τόνους.
Θα κλείσουμε την ημέρα μας στην παραλία Ανακένα, όπου μπορούμε να κάνουμε μπάνιο, υπό το άγρυπνο βλέμμα των αγαλμάτων του ναού, πριν επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας. Γιατί όμως τα Μοάι έχουν την πλάτη γυρισμένη στη θάλασσα; Είναι φρουροί ή κάποιοι θεοί πρόγονοι του νησιού; Γιατί το κεφάλι τους είναι τόσο πολύ μεγάλο σε σχέση με το σώμα τους; Και γιατί τα σώματά τους ήταν θαμμένα στο χώμα, ενώ τα κεφάλια με τα καπέλα τους εξείχαν;

6η ΗΜΕΡΑ: ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ (Ξενάγηση στο νότιο ακρωτήριο)
Σήμερα θα επισκεφθούμε κάτι που θα μας θυμίσει την τεχνοτροπία των Ίνκας της μακρινής ηπειρωτικής χώρας. Η τοποθεσία Άχου Βινάπου έχει δύο ναούς, ένας εκ των οποίων έχει λίθινη διακόσμηση ολόιδια με αυτήν των ναών στο Περού. Στο χωριό Ορόνγκο, κοντά στο ηφαίστειο Ράνο Κάου, βρίσκονται μνημειακά κτίρια με εκτεταμένη διακόσμηση πετρογλυφικών. Υπάρχουν εικόνες του πτηνόμορφου θεού Τανγκάτα Μάνου, του δημιουργού Μάκε και της Κομάρι που είναι σύμβολο γονιμότητας.
Από την άκρη του παραλιακού βράχου θα δούμε τα τρία νησάκια των Μότου Ίτι, Μότου Νούι και Μότο Κάο, που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην κουλτούρα και τη λατρεία του πτηνόμορφου Θεού Τανγκάτα. Στα τοιχώματα μάλιστα γειτονικού σπηλαίου θα δούμε ζωγραφιές που έχουν σχέση με τον θεό και δείχνουν το πουλί Μανουτάρα, που ο ερχομός του την άνοιξη σηματοδοτούσε την έναρξη των λατρευτικών τελετών του θεού Μάνου Τανγκάτα. Άραγε αυτά τα μνημεία που θυμίζουν τους Ίνκας έχουν σχέση με τα λίθινα αγάλματα; Ποια προϋπήρχαν και γιατί οι περισσότεροι ναοί καταστράφηκαν; Άραγε οι άνθρωποι των νησιών του Ειρηνικού έχουν περισσότερη σχέση με τη Νότια Αμερική ή με το νησιωτικό σύμπλεγμα της Νέας Ζηλανδίας; Είναι το τελευταίο βράδυ μας στο νησί και αυτά τα ερωτήματα πρέπει να απαντηθούν!

7η -8η ΗΜΕΡΑ: ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ – ΤΑΪΤΗ (ΠΑΠΕΕΤΕ)
Ελεύθερος χρόνος το πρωί για τα τελευταία ψώνια ή για ακόμη μία βόλτα στην πόλη της Χάνγκα Ρόα. Μεταφορά αργά το απόγευμα στο αεροδρόμιο και πτήση για την βασίλισσα της Γαλλικής Πολυνησίας, την Ταϊτή και την πρωτεύουσά της, Παπεέτε.
Έχοντας διασχίσει τη νοητή διεθνή γραμμή αλλαγής ημερομηνίας (International Dateline) και λαμβάνοντας υπόψιν ότι η Παπέετε αναφορικά με τη διαφορά ώρας , είναι 5 ώρες «πριν» από το Νησί του Πάσχα, με πτήση διάρκειας 6ωρών, η άφιξή μας στην Ταϊτή γίνεται τα ξημερώματα της επόμενης μέρας. Άφιξη και η πριγκήπισσα των νησιών, μας «υποδέχεται» με ένα φιλικό καλωσόρισμα με περιδέραιο από μυρωδάτα άνθη Tiare. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.
Πρώτη γνωριμία με την Παπέετε. Η Ταϊτή είναι το μεγαλύτερο από τα 118 νησιά της Γαλλικής Πολυνησίας. Το νησί επισκέφθηκαν Ευρωπαίοι για πρώτη φορά το 1767 όταν αποβιβάστηκε εκεί ο πλοίαρχος Σάμιουελ Γουόλις. Αργότερα την επισκέφθηκαν οι Κουκ και Μπλάι. Ο διασημότερος ωστόσο κάτοικος της Ταϊτής ήταν ο ζωγράφος Πωλ Γκωγκέν, ο οποίος πέρασε εκεί τα τελευταία χρόνια του, αποθανατίζοντας τις ομορφιές του νησιού έως τον θάνατό του το 1901. Η ξενάγηση αυτή τελειώνει στο λιμάνι, όπου και θα επιβιβασθούμε στο πλοίο για την πανέμορφη Μοορέα.
Άφιξη στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

9η ΗΜΕΡΑ: ΜΟΟΡΕΑ – ΣΑΦΑΡΙ ME JEEP 4x4
Σύντομος πρωινός γύρος του νησιού, που ανήκει στο Αρχιπέλαγος Society - ένα από τα πέντε που απαρτίζουν τη Γαλλική Πολυνησία. Κορυφές ηφαιστειογενών βουνών, πνιγμένων σε μία καταπράσινη τροπική βλάστηση από τη μία και το απέραντο γαλάζιο του ωκεανού με το λευκό χρώμα της άμμου των παραλιών από την άλλη, συνθέτουν πινελιές ασύλληπτης αρμονίας και γαλήνης. Το «Νησί της Αγάπης» όπως αποκαλείται και το πιο αγαπημένο θέμα στους πίνακες του Γκωγκέν. Η Μοορέα είναι «ένα σπάταλο μνημείο φυσικής ομορφιάς», όπως το περιγράφει ο Τζέιμς Κίτσενερ. Εδώ γυρίστηκε και η ταινία «Η ανταρσία του Μπάουντυ», με πρωταγωνιστή τον Μάρλον Μπράντο.
Αυτή την μαγευτική φύση, θα την εξερευνήσουμε με μια εκδρομή (μισής μέρας) με ανοιχτού τύπου Jeep 4WD. Ο λόγος που θα χρησιμοποιήσουμε τέτοια οχήματα είναι για να μπορούμε να βλέπουμε τα μονοπάτια ,τα δέντρα και να απολαμβάνουμε τη μυρωδάτη φύση! Θα επισκεφθούμε το ηφαίστειο του μικρού νησιού, μια παραδοσιακού τύπου γεωργική σχολή, στο κέντρο του μικρού νησιού , όπου θα μάθουμε για όλα τα δέντρα που φύονται στο μαγευτικό αυτό νησάκι. Βανίλιες, μπανανιές, γκρέιπφρουτ αλλά και λεμονιές!
Συνεχίζουμε με τα Jeep και φθάνουμε στο «Μαγικό Βουνό». Aπό το σημείο που θα μας αφήσουν τα Jeep, θα διασχίσουμε ένα μονοπάτι που είναι γεμάτο με οπωροφόρα δέντρα, για να μπορέσουμε να φθάσουμε στην κορυφή του μαγικού βουνού!
Ατενίζουμε το πανέμορφο νησάκι της Μοορέα, αποτυπώνοντας τις μαγικές εικόνες στο μυαλό μας και στην κάμερα! Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

10η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΟΡΑ ΜΠΟΡΑ
Πρωινή αναχώρηση για το αεροδρόμιο όπου θα έχουμε πτήση για το Χουαχίνε. Άφιξη στο μικρό νησάκι και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

11η ΗΜΕΡΑ: ΧΟΥΑΧΙΝΕ (ΣΑΦΑΡΙ ME JEEP & ΠΙΚ ΝIΚ ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΜΝΗ!)
Ένα τόσο μικρό νησάκι, με τόσες αλλαγές ονομάτων! Το Χουαχίνε (στην τοπική διάλεκτο σημαίνει άνδρας-γυναίκα) είναι μικρό  ηφαιστειογενές νησί, ιδιαίτερα ορεινό,χωρίζεται σε δύο μέρη, τα οποία ενώνονται μεταξύ τους με ένα στενό ισθμό.
Παλαιότερα το νησί ονομαζόταν Matairea, που σημαίνει δροσερό αεράκι. Αργότερα, ο Captain Cook, το ονόμασε Hermosa, που στα ισπανικά, σημαίνει όμορφη!
Μετά το πρωϊνό μας, θα ζήσουμε μια μαγευτική εμπειρία που θα συνδυάζει και ξενάγηση αλλά και κρουαζιέρα! Θα επιβιβασθούμε σε Jeep 4WD και θα επισκεφθούμε το χωριουδάκι Μαέβα ,όπου ακόμη οι κάτοικοι ψαρεύουν με αυτοσχέδιες παγίδες!
Μετά θα επισκεφθούμε φυτείες βανίλιας,καρπουζιούν,ενώ θα μας διηγούνται για το μύθο της εγκύου, γιατί κάπως έτσι μοιάζει το σχήαμ του νησιού! Πάνω στα νερά θα απολαύσουμε φάρμα με καλλιεργήσιμα μαργαριτάρια.
Μετά θα αρχίσει η όμορφη εμπειρία στη θάλασσα με πρώτη στάση σε να μικρό νησάκι (motu) όπου και θα έχουμε ένα νοστιμότατο πικ νικ γεύμα. Με τα τραπεζάκια μας μέσα στη λίμνη!
Θα μάθουμε πως να τεμαχίζουεμ μια καρύδα, να πιούμε το φρέσκο γάλα της αλλά και θα δούμε τον παραδοσιακό τρόπο που οι κάτοικοι των νησιών αυτών,μαρινάρουν τα ωμά ψάρια!Θα  γευθούμε κι άλλους παραδοσιακούς χυμούς. Το κολύμπι στα καταγάλανα νερά θα είναι απολαυστικό.
Ελεύθερος χρόνος και αναχώρηση

12η ΗΜΕΡΑ: ΧΟΥΑΧΙΝΕ – ΜΠΟΡΑ ΜΠΟΡΑ
Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για τη Μπόρα Μπόρα, το "μαργαριτάρι του Ειρηνικού", ένα κόσμημα στο λαμπερό γαλάζιο του απέραντου ωκεανού. Το νησί αυτό, που δεν περιλαμβάνεται στα περισσότερα προγράμματα λόγω του πολύ υψηλού κόστους, αποτελεί τόπο διακοπών για τους αστέρες του Χόλυγουντ. Η δαντελωτή ακτογραμμή, η γαλαζοπράσινη θάλασσα, ο υπέροχος βυθός με τα τροπικά ψάρια και κοράλλια, οι πανύψηλοι κοκκοφοίνικες, η οργιώδης βλάστηση που διακόπτεται από λωρίδες λευκής άμμου, τα τροπικά φρούτα και οι χαμογελαστοί άνθρωποι μας υπόσχονται μια πραγματικά ονειρεμένη διαμονή. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

13η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΟΡΑ ΜΠΟΡΑ – (Τάισμα καρχαριών)
Ίσως η πιο συναρπαστική μέρα του ταξιδιού!
Επιβιβαζόμαστε στις χαρακτηριστικές τοπικές βάρκες, έτσι ώστε να μπορούμε να δούμε τα πολύχρωμα ψάρια, τα σαλάχια και διάφορα είδη καρχαριών,ειδικά ο μαυροπτέρυγος καρχαρίας,ο οποίος αποτελεί ένα από τα πιο όμορφα είδη καρχαρία!
Η λιμνοθάλασσα, κέντρο της ζωής του νησιού, είναι και το κέντρο για πολλές εκδρομές και δραστηριότητες. Μία από τις πιο δημοφιλείς, είναι το τάισμα των καρχαριών. Μέσα στο νερό, που σας ανεβαίνει μέχρι το στήθος, παρακολουθείτε ντόπιους δύτες να ταΐζουν καρχαρίες των υφάλων, μήκους 1,30 μέχρι και 1.60 μέτρων. Το ίδιο γίνεται και με μεγάλα φιλικά σελάχια. Είναι απόλυτα ασφαλές και πολύ διασκεδαστικό!
Τόσο ο ήχος από τα γιουκαλίλι ,όσο κι ο ντόπιος βαρκάρης που οδηγεί την βάρκα ,θα μας «οδηγήσουν» σε μια νησίδα, όπου θα έχουμε ένα νοστιμότατο γεύμα παραδοσιακών πιάτων.
Τα τραπέζια πάνω στην άμμο,τα πόδια στο νερό κι εμείς απολαμβάνουμε το πιο διασκεδαστικό και νόστιμο γεύμα,που είχαμε ποτέ! Καρχαρίες σε προφυλαγμένη περιοχή και κολύμπι με σαλάχια!    Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

14η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΟΡΑ ΜΠΟΡΑ – ΠΑΠΕΕΤΕ – ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΣΑΝΤΙΑΓΟ
Ελεύθερη μέρα στη Μπόρα Μπόρα και αργά μεταφορά με βάρκα στο αεροδρόμιο της Μπόρα Μπόρα, για πτήση προς Παπέετε.
Άφιξη στην Παπέετε και αφού δούμε και τα υπόλοιπα αξιοθέατα του μαγευτικού νησιού με τα μοναδικά τοπία (θα δούμε τον κόλπο του Κουκ, τη ζούγκλα Ταχίτι Ίτι, τους τάφους των βασιλέων, την ηφαιστειακή κοιλάδα Παπάνου, τον «πίδακα-γκέιζερ» που δημιουργείται από το χτύπημα των κυμάτων στο θαλάσσιο τούνελ Αραχόχο, τους βοτανικούς κήπους και το μουσείο Γκωγκέν. Με τη βόλτα μας στην παλιά αγορά της πόλης θα έχουμε τη δυνατότητα να γευθούμε εξωτικά φρούτα και να αγοράσουμε γαλλικά αρώματα και μαύρα μαργαριτάρια. Κατόπιν θα προσφέρουμε δείπνο σε τοπικό εστιατόριο, ως αποχαιρετιστήριο από την πανέμορφη Γαλλική Πολυνησία και μεταφορά μετά στο αεροδρόμιο για πτήση προς Σαντιάγο.
Διανυκτέρευση στο αεροσκάφος.

15η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΝΤΙΑΓΟ
Άφιξη πολύ αργά το βράδυ και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

16η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΝΤΙΑΓΟ (ημέρα ελεύθερη)
Ημέρα ελεύθερη στο Σαντιάγο.

17η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΝΤΙΑΓΟ - ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ AΘHNA
Πρωϊνό και αργότερα μεταφορά στο αεροδρόμιο του Σαντιάγο και πτήση για Αθήνα/Θεσσαλονίκη μέσω ενδιάμεσων σταθμών

18η ΗΜΕΡΑ: ΑΦΙΞΗ ΣΕ ΑΘΗΝΑ

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3-5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση
.

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  3/9/2019 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 7790€

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι
- Double Room 7790 € 900 €
  Twin Room 7790 € 900 €
  Triple Room 7790 € 900 €
  Single Room 9590 € 900 €

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό
  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης και βάρκες  για τις μεταφορές μέσα στα νησιά της Γαλλικής Πολυνησίας
  • Ξενοδοχεία 5* στο Σαντιάγο Χιλής, 4* σε Παπέετε, Μοορέα, Μπόρα Μπόρα & 3* στο Χουαχίνε.
  • Πρωινό καθημερινά
  • Ημιδιατροφή καθημερινά στο Νησί του Πάσχα
  • Ημιδιατροφή καθημερινά στη Γαλλική Πολυνησία (συμπεριλαμβάνεται και το αποχαιρετιστήριο πριν την πτήση αναχώρησης)
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις, εκδρομές όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Τοπικός ξεναγός
  • Έλληνας αρχηγός
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
Φόροι, επιβάρυνση καυσίμων, βίζες, φιλοδωρήματα και επιπλέον ασφάλεια ατυχήματος, απώλειας αποσκευών και έξτρα καλύψεων (ενημερωθείτε από το τμήμα κρατήσεων), τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων:  € 900

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

AF 1833

03/09/2019

ΑΘΗΝΑ – ΠΑΡΙΣΙ

17:30

20:00

AF 406

03/09/2019

ΠΑΡΙΣΙ – ΣΑΝΤΙΑΓΟ

23:40

08:15 (04/09)

LA 841

06/09/2019

ΣΑΝΤΙΑΓΟ – ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

09:30

12:55

LA 833

09/09/2019

ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ – ΠΑΠΕΕΤΕ

23:55

02:00  (10/09)

LA 836

17/09/2019

ΠΑΠΕΕΤΕ – ΣΑΝΤΙΑΓΟ

03:00

21:35

AF 401

19/09/2019

ΣΑΝΤΙΑΓΟ – ΠΑΡΙΣΙ

14:55

10:50 (20/09)

AF 1832

20/09/2019

ΠΑΡΙΣΙ – ΑΘΗΝΑ

12:30

16:45