Skip to main content

Βραζιλία (Ρίο-Ιγκουασού) Αργεντινή - Παραγουάη Σεπτεμβριος-Νοέμβριος

14 Ημέρες

Αναχωρήσεις : 11/10, 24/10, 13/11, 27/11

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ – ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΙΡΕΣ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Μπουένος Άιρες που είναι χτισμένο στις όχθες του μεγάλου ποταμόκολπου Ρίο ντε λα Πλάτα. Το Μπουένος Άιρες είναι η έκτη σε μέγεθος πόλη του κόσμου και μια από τις πιο πολυσύνθετες και ενδιαφέρουσες πόλεις της Νοτίου Αμερικής. Οι κάτοικοί του, οι πορτένιος, είναι γλεντζέδες και καλοφαγάδες. Το κέντρο της κοσμείται από πολυάριθμα καλοδιατηρημένα παλιά κτίρια και σφύζει από ζωή. Στις φτωχογειτονιές του Μπουένος Άιρες γεννήθηκε στα μέσα του 19ου αι. ένας από τους εκπληκτικότερους χορευτικούς ρυθμούς όλων των εποχών, το ταγκό.

2η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ

Άφιξη και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ (Ξενάγηση)

Ξενάγηση στο Μπουένος Άιρες κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε το Προεδρικό Μέγαρο (Κάσα Ροσάδα) και τον Καθεδρικό Ναό με το μαυσωλείο του στρατηγού Χοσέ ντε Σαν Μαρτίν, που ήταν ένας από τους ηγέτες του αγώνα της Νοτιοαμερικανικής ανεξαρτησίας από τους Ισπανούς. Στη συνέχεια θα δούμε το Κοινοβούλιο και τη λεωφόρο της 9ης Ιουλίου, που είναι ο πλατύτερος δρόμος του κόσμου, με τον επιβλητικό οβελίσκο και το φημισμένο θέατρο Colon. Ακολουθούν η συνοικία Λα Μπόκα, εκεί όπου ο Αριστοτέλης Ωνάσης ξεκίνησε τις επιχειρήσεις του, και το γραφικό Καμινίτο (δρομάκι) με τα φανταχτερά ζωγραφισμένα σπίτια και μαγαζιά. Θα δούμε επίσης τις αριστοκρατικές συνοικίες Παλέρμο και Ρεκολέτα, στο κοιμητήριο της οποίας είναι θαμμένη η Εβίτα Περόν. Διανυκτέρευση.

 

4η , 5η , 6η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ

Ημέρες ελεύθερες στο Μπουένος Άιρες. Περπατήστε και κάντε τα ψώνια σας στο πεζόδρομο της Φλόριδα και στη γύρω περιοχή. Επίσης προτείνουμε προαιρετική εκδρομή σε ράντζο γαιοκτημόνων της Αργεντινής, που συνδυάζεται με μεσημεριανό μπάρμπεκιου και σόου με άλογα των κτηνοτρόφων της περιοχής. Ενσάρκωση των μύθων και της ιστορίας της χώρας, οι Αργεντινοί καουμπόηδες, οι γκαούτσος, αποτελούν σύμβολα της επανάστασης και των αγώνων για την απελευθέρωση από τους Ισπανούς. Λυγερόκορμοι, σβέλτοι, ανεξάρτητοι, σκληροί, με πλατύγυρα καπέλα, μαύρα παντελόνια, μπότες και γιλέκα ασχολούνται με την εκτροφή αλόγων, βοοειδών, αιγοπροβάτων και χοίρων στα μεγάλα αγροκτήματα της Αργεντινής, τις ενστάσιας. Διανυκτέρευση.

 

7η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΆΙΡΕΣ - ΑΣΟΥΝΣΙΟΝ (ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ)

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Ασουνσιόν. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

8η ΗΜΕΡΑ: ΑΣΟΥΝΣΙΟΝ (ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ)

Ξενάγηση στην πόλη κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε μεταξύ άλλων το Πάνθεον των Ηρώων, το Πανεπιστήμιο, τη Βουλή, τη Μητρόπολη, αλλά και τους μοναδικούς Ινδιάνους που ποτέ δεν παραδόθηκαν σε λευκούς. To καλοκαίρι του 1536, ο Πέδρο δε Μεντόθα έφτασε στο Μπουένος Άιρες, η αποστολή του όμως δεν καλωσορίστηκε από τους ντόπιους, οι προμήθειες ήταν λιγοστές και όταν οι Ισπανοί πίεσαν για φαγητό, οι ελάχιστοι ντόπιοι αντέδρασαν βίαια. Έτσι κάποια μέλη από την αποστολή σάλπαραν για τον Παρανά και ίδρυσαν την πόλη Ασουσιόν. Σήμερα είναι μια μικρή ήρεμη πόλη, χτισμένη στις όχθες του Ρίο Παραγουάη, παραπόταμου του Παρανά. Διανυκτέρευση.

 

9η ΗΜΕΡΑ: ΑΣΟΥΝΣΙΟΝ (ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ) -ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΙΓΚΟΥΑΣΟΥ

Μεταφορά στους καταρράκτες Ιγκουασού. Από όλα τα φυσικά θαύματα της Νότιας Αμερικής οι γιγαντιαίοι καταρράκτες του ποταμού Ιγκουασού είναι σίγουρα το πιο εντυπωσιακό. Εδώ η φύση κάνει επίδειξη το μεγαλείου και της δύναμής της. Κανείς δεν μένει ασυγκίνητος από τα αμέτρητα ουράνια τόξα, τα γαλάζια σύννεφα και τα χιλιάδες παιχνιδίσματα που κάνει το νερό καθώς πέφτει μπροστά στα έκθαμβα μάτια του! Σήμερα θα απολαύσουμε από κοντά το τεράστιο πέταλο που σχηματίζουν οι καταρράκτες του Ιγκουασού από την πλευρά της Βραζιλίας, το "μεγάλο νερό" για τους Ινδιάνους, κατρακυλώντας από τεράστιο ύψος. Δύο από αυτούς σχηματίζουν το πιο συγκλονιστικό σημείο τους, που λέγεται "Λαρύγγι του Διαβόλου".

Όταν δει κανείς τους χειμάρους να βροντούν απ΄ όλες τις πλευρές, όταν ατενίσει αυτή την αδάμαστη ομορφιά, δεν μπορεί να μην τον συναρπάσει το θέαμα της παρουσίας της φύσης σ΄ όλη της τη μεγαλοπρέπεια. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση και διανυκτέρευση.

 

10η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΙΓΚΟΥΑΣΟΥ - ΡΙΟ ΝΤΕ ΤΖΑΝΕΪΡΟ

Μια πτήση θα μας φέρει στο Ρίο Ντε Τζανέιρο. Τοποθετημένο σε μια προικισμένη φυσική θέση, με τις κυματοειδείς κορφές των λόφων και τις καμπυλωτές παραλίες, το Ρίο είναι μια αισθησιακή και πολύχρωμη πόλη. Η πόλη των Καριόκας, όπως ονομάζονται οι κάτοικοί του, έχει ταυτιστεί στην παγκόσμια συνείδηση με τη διασκέδαση, το ξεφάντωμα, το ποδόσφαιρο και τον χορό. Μια πόλη άκρως αντιφατική. Συνύπαρξη χλιδής και απόλυτης φτώχειας. Οι ουρανοξύστες και τα γυάλινα μεταμοντέρνα συγκροτήματα συνυπάρχουν με τις πανάθλιες παραγκουπόλεις των φτωχών (φαβέλες). Η ονομασία του, που σημαίνει "Ποταμός του Ιανουαρίου", προέρχεται από το ποτάμι που εκβάλει στον Κόλπο Γκουαναμπάρα, την περιοχή που ανακαλύφθηκε από τους Πορτογάλους κονκισταδόρες τον Ιανουάριο του 1502. άφιξη , μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

11η ΗΜΕΡΑ: ΡΙΟ ΝΤΕ ΤΖΑΝΕΪΡΟ (Ξενάγηση, Κορκοβάντο, ζαχαρόψωμο)

Κατά τη σημερινή μας ξενάγηση θα ανεβούμε με τελεφερίκ στο λόφο Κορκοβάντος, όπου βρίσκεται το άγαλμα του Χριστού-Λυτρωτή, το σύμβολο της πόλης. Από το σημείο αυτό θα απολαύσουμε μια πανοραμική θέα της πόλης και του μαγευτικού σκηνικού που την περιβάλει. Οι φωτογραφικές σας μηχανές δεν θα μπορέσουν να αιχμαλωτίσουν την απαράμιλλη ομορφιά που αντικρίζουν τα μάτια σας! Ίσως τώρα δικαιολογήσετε αυτούς που θεωρούν το Ρίο σαν την πιο όμορφη πόλη του κόσμου! Στη συνέχεια θα δούμε εξωτερικά το περίφημο στάδιο Μαρακανά, το παγκοσμίως γνωστό Σαμποδρόμιο, όπου διεξάγεται το καρναβάλι του Ρίο και τη Μητρόπολη του Ρίο, μια μοναδικού στυλ εκκλησία σε σχήμα πυραμίδας. Το απόγευμα θα ανεβούμε με τελεφερίκ στο λόφο Πάο ντε Ασούκαρ, που σημα ίνει "Ζαχαρόψωμο" και θα απολαύσουμε για μια ακόμα φορά τη θέα της πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

12η ΗΜΕΡΑ: ΡΙΟ ΝΤΕ ΤΖΑΝΕΪΡΟ

Σήμερα έχετε ελεύθερη ημέρα στο Ρίο Ντε Τζανέϊρο. Στον ελεύθερο χρόνο σας προτείνουμε να κάνετε μια μίνι κρουαζιέρα μέσα στον κόλπο Γκουαναμπάρα ή να ξεκουραστείτε στην παγκοσμίως γνωστή παραλία της Κοπακαμπάνα. Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε τις άλλες περίφημες παραλίες του Ρίο, όπως την Ιπανέμα, τη Λεμπλόν ή τη Φλαμένγκο. Αναγκαίες οι επισκέψεις σε υπαίθριες αγορές για ψώνια, με προσοχή όμως στα παζάρια! Για το βράδυ προτείνουμε να ζήσετε στον ξέφρενο ρυθμό της Σάμπα και της Σάλσα στα αμέτρητα κέντρα που υπάρχουν στη πόλη.

 

13η ΗΜΕΡΑ: ΡΙΟ ΝΤΕ ΤΖΑΝΕΙΡΟ – ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Ελεύθερη ημέρα στο Ρίο. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

 

14η ΗΜΕΡΑ: ΑΦΙΞΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Η σειρά του προγράμματος δεν είναι δεσμευτική.

Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 4 – 7 μέρες πριν την αναχώρηση.

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Ξενοδοχείο 4* στο Ρίο και 5* στο Ιγκουασού, στην Αργεντινή και στην Παραγουάη

Περιοχή

Ξενοδοχείο

Κόστος κατ’άτομο σε δίκλινο

Ρίο Ντε Τζανέιρο

Royal Rio Palace 4*

- ένα τετράγωνο πίσω από την Κόπακαμπάνα

*Super Προσφορά*

13/11

1.999 το άτομο σε δίκλινο

 

Για τις αναχωρήσεις:

11/10, 24/10, 27/11

2.299 € το άτομο σε δίκλινο

 

Επιβάρυνση Μονόκλινου

+ 700 €

 

 

Ιγκουασού

Bourbon Cataratas 5*

Ασουνσιόν ( Παραγουάη)

Excelsior 5*

Μπουένος Άιρες

Regal Pacific / Intercontinental 5*

 

 

Ξενοδοχεία 5* στο Ρίο, στο Ιγκουασού, στην Αργεντινή, στην Ουρουγουάη, στη Παραγουάη

Περιοχή

Ξενοδοχείο

Κόστος κατ’άτομο σε δίκλινο

Ρίο Ντε Τζανέιρο

Windsor Atlantica 5* ή στο Pestana 5* και τα δυο στην Κοπακαμπάνα

*Super Προσφορά*

Για την αναχώρηση 13/11

2.169 € το άτομο σε δίκλινο

 

Για τις αναχωρήσεις:

11/10, 24/10, 27/11

2.469 € το άτομο σε δίκλινο

 

Επιβάρυνση Μονόκλινου + +810 €

Ιγκουασού

Bourbon Cataratas 5*

Ασουνσιόν

Excelsior 5*

Μπουένος Άιρες 

Regal Pacific / Intercontinental 5*

 

 

Σημείωση

Η παραπάνω τιμές ισχύουν για group 15 ατόμων και άνω. Σε περίπτωση που η συμμετοχή είναι μικρότερη (ακόμα και 8 άτομα) το ταξίδι πραγματοποιείται κανονικά και δεν ακυρώνεται.

Υπάρχει ωστόσο επιβάρυνση + 99 € κατ’ άτομο (για 10 άτομα) και +150 € κατ’άτομο (για 8 άτομα

 

 


ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗΣ & ΔΙΑΦΟΡΩΝ SHOWS / ΕΚΔΡΟΜΩΝ

Πολλοί πελάτες μας , μας ζητούν μια τιμή ενός τελείως γεμάτου προγράμματος που θα περιλαμβάνει όσο το δυνατόν περισσότερα πράγματα που θα έκαναν τοπικά για να ρυθμίσουν το συνολικό κόστος της εκδρομής από την Ελλάδα. Επιπροσθέτως όταν επιστρέφουν βρίσκουν το κόστος των εκδρομών αυτών, τοπικά, ακριβό. Έτσι φτιάξαμε το παρακάτω πακέτο. 

  • Ημιδιατροφή στη Παραγουάη, στο Μπυένος πρωινό καθημερινά και 3 γεύματα, πρωινό καθημερινά και τις 3 νύχτες στο Ρίο.
  • Ολοήμερη εκδρομή σε φάρμα Gauchos στην Αργεντινή, με μπάρμπεκιου
  • Tango Show στο Μπουένος Άιρες με βραδινό

(τα γεύματα των εκδρομών & των shows αποτελούν μέρος των γευμάτων που αναφέραμε)

Κόστος Πακέτου : 299 € κατ’ άτομο

Η παραπάνω τιμή ισχύει για κρατήσεις που πραγματοποιούνται στην Ελλάδα πριν την αναχώρηση.

Σε περίπτωση που κάποιος θελήσει να δηλώσει συμμετοχή εκ των υστέρων και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, δεν μπορούμε να εγγυηθούμε τη διαθεσιμότητα αλλά και το κόστος.

 

Δηλώσεις συμμετοχής πρέπει να γίνονται τουλάχιστον 10 ημέρες πριν την εκάστοτε αναχώρηση.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠεριλαμβάνΟΝΤΑΙ  

  • Αεροπορικά εισιτήρια
  • Ξενοδοχεία: Της επιλογής σας στο Ρίο Ντε Τζανέιρο και στο Ιγκουασού, 5* στο Μπουένος Άιρες, στην Ασουνσιόν το ξενοδοχείο είναι standard 5*, χωρίς την πολυτέλεια άλλων 5άστερων ξενοδοχείων deluxe
  • Πρωινό καθημερινά
  • Έλληνας αρχηγός με τεράστια εμπειρία στην περιοχή. (Ανάλογα με την αναχώρηση, ο αρχηγός μπορεί να σας περιμένει στη Νότια Αμερική).
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Στο βασικό πρόγραμμα περιλαμβάνεται και η Παραγουάη.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός – βιβλίο

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • 703 ευρώ που αναλύονται : Φόροι, φιλοδωρήματα, επιβάρυνση καυσίμων, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.), τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων.
  • Τοπικά πληρώνετε 25$ στο αεροδρόμιο της Αργεντινής, 25$ στο αεροδρόμιο της Παραγουάης