Skip to main content

ΜΕΞΙΚΟ-ΑΚΑΠΟΥΛΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2012

ΜΕΞΙΚΟ-ΑΚΑΠΟΥΛΚΟ

Επιπλέον Τάξκο- Γκουαρνάβακα 9,11 μέρες

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ 5*

Αναχωρήσεις : 06/07,20/07,06/08,25/08,08/09,22/09

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

 

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ - ΜΕΞΙΚΟ ΣΙΤΙ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την πρωτεύουσα του Μεξικού, το Μέξικο Σίτι. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

2η ΗΜΕΡΑ: ΜΕΞΙΚΟ ΣΙΤΙ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ)

Άφιξη στο Μέξικο Σίτι. Η ημέρα μας θα αφιερωθεί στη γνωριμία μας με την πρωτεύουσα. Η περιήγησή μας ξεκινάει από την αποικιακή καρδιά της πόλης, την πλατεία Zocalo. Εδώ ήταν και το κέντρο της πρωτεύουσας των Αζτέκων, της Τενοτστιτλάν και του Μεγάλου Ναού τους, που καταστράφηκε από τους Ισπανούς το 1524. Θα δούμε τον Καθεδρικό Ναό και το Παλάσιο Νασιονάλ, μέσα στο οποίο θα θαυμάσουμε τις καταπληκτικές τοιχογραφίες με σκηνές από τη Μεξικανική ιστορία του Ντιέγκο Ριβέρα, ενός καλλιτέχνη πολύ αγαπητού στο Μεξικό, συντρόφου της Φρίντα Κάλο. Θα ξεναγηθούμε επίσης στο Εθνικό Ανθρωπολογικό Μουσείο που βρίσκεται στο πάρκο Τσαπούλτεπεκ και είναι από τα πιο διάσημα στον κόσμο, αφού στεγάζει την παγκόσμιας φήμης συλλογή ευρημάτων από όλους τους προκολομβιανούς πολιτισμούς του Μεξικού. Με τη βοήθεια του έμπειρου ξεναγού μας θα επικεντρωθούμε στις περιοχές εκείνες τις οποίες πρόκειται να επισκεφθούμε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

3η ΗΜΕΡΑ: ΜΕΞΙΚΟ ΣΙΤΙ (ΠΑΝΑΓΙΑ ΓΟΥΑΔΕΛΟΥΠΗΣ – ΤΕΟΤΙΧΟΥΑΚΑΝ)

Πρωινή αναχώρηση για τα περίχωρα του Μέξικο Σίτι. Θα επισκεφθούμε αρχικά την περίφημη Παναγία της Γουαδελούπης, τον πιο σημαντικό τόπο προσκυνήματος και πίστης για όλη τη Λατινική Αμερική. Συνεχίζουμε για το Τεοτιχουακάν, το μέρος όπου γεννήθηκαν οι θεοί, μια περιοχή από τις πιο σπουδαίες από αρχαιολογική άποψη του Μεξικού. Θα δούμε τις επιβλητικές πυραμίδες που ήταν αφιερωμένες στον Ήλιο και τη Σελήνη, καθώς και το κάστρο. Θα δούμε επίσης τους χώρους των ανθρωποθυσιών και τη Λεωφόρο των Νεκρών, σημάδια βαθιάς πίστης των ανθρώπων της περιοχής. Το απόγευμα επιστρέφουμε στο Μέξικο Σίτι. Για το βράδυ μην παραλείψετε να επισκεφθείτε την παγκοσμίως γνωστή πλατεία Γκαριμπάλντι, όπου βρίσκουν καταφύγιο οι διάσημοι τροβαδούροι Μαριάτσι, οι οποίοι με μια μικρή αμοιβή μπορούν να τραγουδήσουν για μας τραγούδια που βγαίνουν από τη ψυχή. Αν το πρώτο πράγμα που σκέφτεται κανείς στο άκουσμα της λέξης Μεξικό είναι η τεκίλα, σίγουρα το δεύτερο είναι οι Μαριάτσι. Η πρώτη είναι απόσταγμα κάκτου. Η δεύτερη, απόσταγμα μουσικών ζυμώσεων με στοιχεία της ινδιάνικης και της ευρωπαϊκής μουσικής παράδοσης.

 

4η ΗΜΕΡΑ: ΜΕΞΙΚΟ ΣΙΤΙ

Ημέρα ελεύθερη για προσωπικές δραστηριότητες. Διανυκτέρευση.

 

5η ΗΜΕΡΑ: ΜΕΞΙΚΟ ΣΙΤΙ – ΤΑΞΚΟ – ΑΚΑΠΟΥΛΚΟ

Oδική αναχώρηση για το διάσημο θέρετρο του Μεξικού το Ακαπούλκο. Μια διαδρομή διαφορετική και πολύ εντυπωσιακή. Πρώτη στάση μας η Γκουαρναβάκα ή "πόλη της αιώνιας άνοιξης", στην οποία διατηρούνται

κτίρια-αρχιτεκτονικοί θησαυροί, κι αυτό γιατί λόγω του ιδανικού κλίματός της, όλοι κατακτητές του Μεξικού διάλεγαν τη Γκουαρναβάκα για κατοικία τους. Θα επισκεφθούμε το παλάτι του κατακτητή Ερνάν Κορτέζ, μεσαιωνικού ρυθμού κτισμένο το 1522 στη θέση μιας μεγάλης πυραμίδας. Ήταν άλλωστε συνήθεια των Ισπανών κατακτητών να γκρεμίζουν τον τοπικό πολιτισμό και με τις πέτρες να κτίζουν στα ίδια σημεία παλάτια και εκκλησίες. Η εκκλησία της περιοχής αυτής είναι εντυπωσιακά στολισμένη με διάφορες παραστάσεις. Στη συνέχεια θα φθάσουμε στην όμορφη και γραφική πόλη του Τάξκο, γνωστή ακόμη και στις μέρες μας για τα χειροτεχνήματα από ασήμι. Από το Τάξκο θα μας κάνει εντύπωση η τρομερή εκκλησία του, από τις πιο όμορφες και πλούσιες σε παραστάσεις και λαξεύματα του κόσμου. Συνεχίζουμε για το Ακαπούλκο. Άφιξη, μεταφορά στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

 

6η - 7η ΗΜΕΡΑ: AKAΠΟΥΛΚΟ

Για τις επόμενες 2 ημέρες Βρισκόμαστε στο Ακαπούλκο, μια πόλη - μύθο, έναν παράδεισο διασκέδασης και νυχτερινής ζωής. Το Ακαπούλκο, το καλύτερο λιμάνι στις ακτές του Μεξικού στον Ειρηνικό, ανακαλύφθηκε από τους Ισπανούς το 1530 και έγινε σύντομα το σημαντικότερο λιμάνι τους για το εμπόριο με τις Φιλιππίνες και την Κίνα. Όμως, η Μεξικάνικη Ανεξαρτησία – που επετεύχθη το 1821 – και μια σταθερή ύφεση του εμπορίου, τερμάτισε την πρώτη περίοδο ακμής του Ακαπούλκο. Στη δεκαετία του 1950, όταν συνδέθηκε οδικά με την πρωτεύουσα, η πόλη ξαναζωντάνεψε. Ξαφνικά οι όμορφες ακτές της περιοχής, ο βαθύς ημικυκλικός κόλπος και οι παραλίες απέκτησαν εύκολη πρόσβαση για τους τουρίστες από την Πόλη του Μεξικού και από αλλού. Σήμερα το Ακαπούλκο είναι η "Μέκκα" των οπαδών του ήλιου, ιδιαίτερα ο πορθμός Λα Κεμπράδα, όπου οι δύτες βουτούν από τον ύψους 45 μέτρων γκρεμό στα διαυγή νερά. Δεν είναι τυχαίο που όλοι οι πλούσιοι Μεξικάνοι το επιλέγουν για τις διακοπές τους. Θα χαλαρώσουμε στις τροπικές παραλίες του κάτω από έναν φοίνικα με κάποιο κοκτέιλ με βάση τη Τεκίλα ή την Καλούα, στους ήχους μεξικάνικης μουσικής από τα υπαίθριο μπαρ. Το πιο διάσημο θέρετρο στον κόσμο έχει κάτι για τον καθένα μας.

 

8η ΗΜΕΡΑ: ΑΚΑΠΟΥΛΚΟ – ΜΕΞΙΚΟ ΣΙΤΙ

Οδική αναχώρηση από το εξωτικό Ακαπούλκο για το αεροδρόμιο της Πόλης του Μεξικού όπου θα πάρουμε την πτήση για την Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

 

9η ΗΜΕΡΑ: ΑΦΙΞΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

 

Το 11ήμερο πρόγραμμα περιλαμβάνει μία επιπλέον ελεύθερη ημέρα στο Μεξικό Σίτυ και μία επιπλέον ελεύθερη ημέρα στο Ακαπούλκο.

 

Η σειρά του προγράμματος δεν είναι δεσμευτική. Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 4 – 5 μέρες πριν την αναχώρηση.

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

Κάντε την κράτηση σας έως 28/06 και ταξιδέψτε την περίοδο του Καλοκαιριού απολαμβάνοντας ιδιαίτερα χαμηλές τιμές

Ωφεληθείτε έτσι έως και 500 € το ζευγάρι από τις κανονικές τιμές της περιόδου.

Η προσφορά ισχύει για περιορισμένο αριθμό θέσεων που μπορεί και να εξαντληθούν

*** Η έκπτωση έχει συνυπολογιστεί στις αναγραφόμενες τιμές

 

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ 5*

  

Αναχ. 06/07, 20/07 (9 ημέρες)

1.099 € κατ’ άτομο στο δίκλινο

Επιβάρυνση Μονόκλινου + 370 €

Αναχ. 06/08 ( 11 ΗΜΕΡΕΣ )

11 ήμερο 1.199 € κατ’ άτομο στο δίκλινο

Επιβάρυνση Μονόκλινου + 420 €

 

Αναχ. 25/08 (9 ημέρες)

1.099 κατ’ άτομο στο δίκλινο

Επιβάρυνση Μονόκλινου + 370 €

 

Αναχ. 08/09, 15/09, 22/09 (9 ημέρες)

985 κατ’ άτομο στο δίκλινο

Επιβάρυνση Μονόκλινου + 370 € 

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

Η παρατήρηση δεν ισχύει για την αναχώρηση 06/08

η τιμη ισχυει για ελαχιστη συμμετοχη 15 ατομων. η εκδρομη πραγματοποιειται και για λιγοτερο αριθμο ατομων (ακομα και 10) και δεν ακυρωνεται. στην περιπτωση όμως μικροτερησ των 15 ατομων συμμετοχησ η εκδρομη πραγματοποιειται με επιβαρυνση 99 €.

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια

  • Ξενοδοχεία 5*

  • Πρωινό καθημερινά

  • Μετακινήσεις με κλιματιζόμενα πούλμαν

  • Ξεναγήσεις στα διάφορα αξιοθέατα όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα

  • Έλληνας έμπειρος αρχηγός (ανάλογα με την αναχώρηση ο αρχηγός μπορεί να σας συναντήσει στο Μέξικο Σίτι)

  • Τοπικός Αγγλόφωνος έμπειρος ξεναγός

  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός – βιβλίο στα Ελληνικά

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φόροι, επιβάρυνση καυσίμων

Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων.

 

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

  • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.

  • Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.

  • Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 500 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.

  • Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.

  • 12 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως 12). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων.

  • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ. Από 01.01.2007 ισχύουν μόνο τα διαβατήρια νέου τύπου. Το διαβατήριο είναι προσωπικό έγγραφο και οποιαδήποτε αλλαγή είναι αποκλειστική υποχρέωση του κατόχου.

  • Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.

  • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη σε οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.

  • Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά έκδοσης βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται.

  • Τα δωμάτια παραδίδονται από το ξενοδοχείο συνήθως μεταξύ 13:00-15:00 και είναι στη διάθεση των ενοίκων ως τις 12:00 της ημέρας αναχώρησης.

  • Οι αεροπορικές εταιρίες μπορούν να τροποποιήσουν τα δρομολόγια και τους τύπους των αεροσκαφών χωρίς καμιά προειδοποίηση.

  • Στα αεροπορικά ταξίδια το βάρος των αποσκευών δεν επιτρέπεται να ξεπερνά τα (20) είκοσι κιλά και οι αεροπορικές εταιρίες επιτρέπουν μόνο μια χειραποσκευή των (5) πέντε κιλών στην καμπίνα του αεροσκάφους. ΠΡΟΣΟΧΗ: ο κάθε επιβάτης πρέπει να φέρει τη δική του αποσκευή.

  • Όταν στο πρόγραμμα σας ορίζεται διατροφικό πακέτο ημιδιατροφής, αυτό ξεκινά με το πρωινό την επόμενη ημέρα από την πρώτη διανυκτέρευση στον προορισμό και λήγει με το δείπνο ή γεύμα της προηγούμενης ημέρας πριν την αναχώρηση.

  • Στην περίπτωση που η μετάβαση στο τελικό προορισμό γίνεται μέσω ενδιάμεσου σταθμού και περιλαμβάνει και διανυκτέρευση, αυτή γίνεται με ευθύνη της αεροπορικής εταιρείας και σαν διατροφικό πακέτο περιλαμβάνει μόνο πρωινό (ακόμα και αν το πρόγραμμα περιλαμβάνει ημιδιατροφή)