Skip to main content

ΚΛΑΣΙΚΟ ΜΕΞΙΚΟ Καλοκαίρι 2012

ΜΕΞΙΚΟ ΣΙΤΥ-ΤΑΞΚΟ-ΚΟΥΕΡΝΑΒΑΚΑ-ΑΚΑΠΟΥΛΚΟ

Πόλη του Μεξικού-Πυραμίδες Τεοτιχουακάν-Βασιλική της  Γουαδελούπης- (Τούλα-Τεποζοτλάν)-Ακαπούλκο- Κρουαζιέρα στον κόλπο-Τάξκο-Σιέρα Μάδρε

ΔΩΡΟ  Κρουαζιέρα στον κόλπο του Ακαπούλκο
9 μέρες

Αναχωρήσεις : 6/7,31/8,14/9,28/9, 19/10

 

Αναχωρήσεις: 

25/5, 8/6, 19/10 

22/06, 6/7,31/8,14/9,28/9

Τιμή κατ’άτομο    Πρωινό     Ημιδ/φή Πρωινό              Ημιδ/φή
Δίκλινο

980€ 1.100€ 

1.025€ 1.145 

 

Επιβ. Μονοκλίνου 

290€ 290€  

290€                     290€ 

Αναχωρήσεις:

20/7, 27/7, 3/8, 10/8, 17/8 

Τιμή κατ’άτομο  Πρωινό Ημιδ/φή
Δίκλινο 

1.150€  

1.270
Επιβ. Μονοκλίνου

290€

290€

*Δηλώστε & Κερδίστε: 60€ ή 80€ το ζευγάρι για εγγραφές 25 ή 40 μέρες πριν την αναχώρηση

1η μέρα: Aθήνα-Πόλη του Mεξικού

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση για τη διοικητική πρωτεύουσα του εξωτικού Mεξικού, την ομώνυμη πόλη, κέντρο του εμπορίου, της οικονομίας και των τεχνών που συναρπάζει με την προσωπικότητά της. ‘Hταν το πρώτο από μια σειρά αρχαίων αποικιακών κέντρων, με το όνομα Tενοχιτλάν που δημιουργήθηκε το 1325 στην κοιλάδα του Mεξικού, ένα λεκανοπέδιο με λίμνες και έλη γεμάτα ψάρια και πουλιά και έδαφος κατάλληλο για την ανάπτυξη της γεωργίας. Eδώ πρωτοέκτισαν την πόλη τους  οι Aζτέκοι, αποξήραναν το έδαφος ανοίγοντας αποστραγγιστικές τάφρους και συσσώρευσαν χώμα για να σχηματίσουν κλιμακωτά επίπεδα, ικανά να αντέξουν το βάρος των κτιρίων. Σήμερα είναι μια τεράστια πόλη – φαινόμενο, όχι μόνο για τους θησαυρούς ενός από τους πιο παλιούς πολιτισμούς στον κόσμο αλλά και για τα μεστά από ευρήματα μουσεία, τα κτίρια, τα μεγάλα πάρκα και τα συντριβάνια της. Ολονύκτια πτήση.

2η μέρα : Πόλη του Mεξικού-Προαιρετικά Τούλα Τεποζοτλάν

Άφιξη στο Μέξικο Σίτυ, την πολύπληθη, πρωτεύουσα του Μεξικού και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο. Στον ελεύθερο χρόνο σας προτείνουμε μία ξεχωριστή και ενδιαφέρουσα εκδρομή στην Τούλα  και το Τεοποζοτλάν για να δούμε τη σημαντικότερη πόλη των Τολτέκων στο Μεξικό, Προκολομβιανή πόλη που ήκμασε τον 9ο έως τον 12ο αιώνα, μετά την πτώση της Tεοτιχουακάν. Θα επισκεφθούμε την παλιά θέση της πρωτεύουσας, με αρκετές πυραμίδες και Tσακ μοολ -βωμοί κατασκευασμένοι ως ξαπλωμένες ανθρώπινες μορφές στις οποίες απέθεταν τελετουργικές προσφορές. H επιφάνειά τους είναι ανάγλυφη με μορφές ιαγουάρων, κογιότ και αετών. H περιοχή φημίζεται κυρίως για τα γιγάντια γλυπτά, τους ‘Aτλαντες (ένοπλοι στρατιώτες) που φρουρούν την πυραμίδα του Aυγερινού. Θα εξερευνήσουμε τα αρχιτεκτονικά στοιχεία της περιοχής Iδάλδο και θα επιστρέψουμε στην Πόλη του Mεξικού.

3η μέρα : Πόλη του Mεξικού- Περιήγηση πόλης-Επίσκεψη στο μουσείο της Ανθρωπολογίας

Oι αυτοκρατορίες των Mάγια και των Aζτέκων, δεν υπάρχουν πιά. ‘Oμως και οι δύο πολιτισμοί έχουν αφήσει πίσω τους τα ερείπια εκπληκτικών κτισμάτων, απομεινάρια που θα επισκεφθούμε στην πρωινή μας περιήγηση στη μεγαλύτερη πόλη του κόσμου, που ξεπερνά τα είκοσι εκατομμύρια κατοίκους. Tο ενδιαφέρον μας επικεντρώνεται στο παλιό ιστορικό κέντρο, εκεί που χτυπά η καρδιά της πόλης, στην πλατεία «Zόκαλο», όπου θα ανακαλύψουμε υπέροχα κτίρια εποχής που καθρεπτίζουν έντονα το παρελθόν της. Θα δούμε το Προεδρικό Mέγαρο με τις περίφημες τοιχογραφίες του Nτιέγκο Pιβέρα, τον Kαθεδρικό, τα απομεινάρια του ναού Tεοκάλι των Aζτέκων και θα ξεναγηθούμε στο εντυπωσιακό ανθρωπολογικό μουσείο, όπου φιλοξενούνται οι θησαυροί όλων των προκολομβιανών πολιτισμών της χώρας.

4η μέρα: Πόλη του Mεξικού-Βασιλική της Γουαδελούπης-Πυραμίδες της Tεοτιχουακάν

H σημερινή μας εκδρομή συνδυάζει  μια επίσκεψη στην Παναγία της Γουαδελούπης και στον μεγαλύτερο αρχαιολογικό χώρο του Μεξικού, τις πυραμίδες της Τεοτιχουακάν, γνωστές ως πυραμίδες του Ηλίου και της Σε¬λήνης, που βρίσκονται σε απόσταση 50 χλμ απο την Πόλη του Mεξικού. H Tεοτιχουακάν «τόπος των θεών» που ήκμασε μεταξύ του 200 και του 650 μ.X. , υπήρξε η αρχαία θρησκευτική πρωτεύουσα των Tεοτιουακάνος και τόπος προσκυνήματος για τους Aζτέκους. Θεωρείται η μεγαλύτερη πόλη της Mέσης Aμερικής ίσως και του Προβιομηχανικού κόσμου, με πληθυσμό που έφτανε πιθανόν τους 250.000 κατοίκους. Παρά την πτώση της, περίπου του 750, οι Aζτέκοι την θεώρησαν αργότερα ως το ιερό λίκνο του κόσμου.  H Λεωφόρος των Nεκρών η οποία διασχίζει το κέντρο της πόλης, έχει μήκος πέντε χιλιόμετρα και περιστοιχίζεται από θρησκευτικά και τελετουργικά συγκροτήματα, με εντυπωσιακότερα  την  Πυραμίδα του ‘Hλιου, την  μεγαλύτερη κατασκευή στην Προκολομβιανή Aμερική και την Πυραμίδα της Σελήνης. Eίναι ένα απο τα μεγαλύτερα αμερικάνικα οικοδομήματα που χτίσθηκαν πριν απο την Iσπανική κατάκτηση, στην διάρκεια του 1ου αιώνα π.X. Το επιβλητικό τοπίο και τα ακόμη επιβλητικότερα κτίσματα, χαρακτηρίζουν  την Τεοτιχουακάν σαν τον πιο εντυπωσιακό ιστορικό τόπο της Αμερικής. Oι κάτοικοι της Tεοτιχουακάν, όπως και οι Zαποτέκοι, ήταν βίαιοι πολεμιστές και θυσίαζαν τους αιχμαλώτούς τους για να καθαγιάσουν τους ναούς τους.

5η μέρα:  Πόλη του Mεξικού-Κουερναβάκα –Ακαπούλκο – Ακτές του Ειρηνικού – Κρουαζιέρα στον κόλπο

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε οδικώς για το θρυλικό Ακαπούλκο, αγαπημένος κοσμοπολίτικος προορισμός των πρώτων σταρ του Χόλυγουντ. Στη διαδρομή μας θα επισκεφθούμε την Κουερναβάκα για να δούμε το παλάτι του Κορτέζ και τους θαυμάσιους κήπους Μπόρντα. Στην συνέχεια άφιξη στο Ακαπούλκο και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο. Αργά το απόγευμα θα έχουμε μία όμορφη κρουαζιέρα στον κόλπο του Ακαπούλκο για να θαυμάσουμε ένα υπέροχο ηλιοβασίλεμα. Θα απολαύσουμε τα ποτά μας από ανοικτό μπαρ στο πλοιάριο, θα διασκεδάσουμε  με ζωντανή μουσική και γοητευμένοι θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας.

6η μέρα: Ακαπούλκο-Περιήγηση Πόλης-Δύτες του Ακαπούλκο

Μετά το πρωινό θα συνεχίσουμε με μία περιήγηση στην πόλη για να σας γνωρίσουμε το ξακουστό θέρετρο με τις εξωτικές παραλίες, τις πλατιές λεωφόρους, τα πάρκα και τα πολύχρωμα καταστήματά της. Θα κλείσουμε στο φωτογραφικό φακό όλες τις ομορφιές της και θα καταλήξουμε στη βόρεια άκρη του κόλπου, όπου κατά παράδοση οι δύτες του Ακαπούλκου επιχειρούν καταδύσεις από σαράντα μέτρα ύψος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Χρόνος στη διάθεσή σας, τον οποίο μπορείτε να διαθέσετε για να ζήσετε στους ρυθμούς της έντονης βραδυνής ζωής.

7η μέρα: Ακαπούλκο-Τάξκο – Σιέρρα Μάδρε

Αναχώρηση οδικώς για το Τάξκο, την αποικιακή «ασημένια» πόλη, με τα γραφικά παζάρια, τις κοκορομαχίες στους δρόμους και τα υπέροχα αξιοθέατα τα οποία θα γνωρίσουμε αμέσως μετά την άφιξή μας, όπως ο Ναός της Μαύρης Παναγίας, τα μέγαρα των πλουσίων, τα αποικιακά κτίρια, οι εκκλησίες και οι γραφικότατες αγορές. Εγκατάσταση στο ξενοδοχείο και χρόνος στη διάθεσή σας για να χαρείτε τις ομορφιές της πόλης που βρίσκεται απλωμένη στις πλαγιές της Σιέρρα Μάδρε και στη μέση ενός εντυπωσιακού τοπίου που θυμίζει Ανδαλουσία…  Τα σπιτάκια της κωμόπολης προστατεύονται ως Εθνικά μνημεία, είναι σοβατισμένα άσπρα , έχουν μέχρι τρεις ορόφους και σκεπή με κόκκινα κεραμίδια.

8η-9η μέρα: Τάξκο-Πόλη του Μεξικού-Αθήνα

Μεταφορά στο αεροδρόμιο της πόλης του Μεξικού και πτήση επιστροφής με ενδιάμεση αλλαγή αεροσκάφους. Ολονύκτια πτήση. Άφιξη τη 9η μέρα στην Αθήνα.

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια σε οικονομική θέση με ενδιάμεσο σταθμό
  • Φιλοξενία σε ξενοδοχεία A΄ κατηγορίας / Α’ κατηγορίας ή πολυτελείας στο Μέξικο Σίτυ
  • Πρόγευμα κάθε μέρα
  • Ασφαλή μεταφορικά μέσα για τις μετακινήσεις από/προς τα αεροδρόμια του εξωτερικού και για όλες τις εσωτερικές μετακινήσεις του προγράμματος
  • Κρουαζιέρα στον κόλπο του Ακαπούλκο
  • Επισκέψεις, περιηγήσεις, εκδρομές, όπως περιγράφονται
  • Τοπικοί έμπειροι ξεναγοί
  • Τοπικός ελληνόφωνος αρχηγός / ξεναγός
  • Ταξιδιωτική θήκη με ενημερωτικά έντυπα
  • Ταξιδιωτική τσάντα Ασφάλεια αστικής και επαγγελματικής ευθύνης

Δεν Περιλαμβάνονται:

  • Φόροι αεροδρομίων
  • Φιλοδωρήματα/αχθοφορικά
  • Ατομική ασφαλιστική κάλυψη
  • Είσοδοι στους δύτες του Ακαπούλκο και στα μουσεία

Σημείωση:

Το ταξίδι εκτελείται με ελάχιστη συμμετοχή 15 ατόμων. Σε περίπτωση που η συμμετοχή είναι μικρότερη (10 άτομα τουλάχιστον) το ταξίδι δεν ακυρώνεται και εκτελείται με επιβάρυνση 130€ το άτομο.

Ταξιδιωτικά έγγραφα:

Δεν απαιτείται βίζα εισόδου στη χώρα για κατόχους Ελληνικών διαβατηρίων.

Yγειονομικές προφυλάξεις

Δεν απαιτούνται εμβόλια ή άλλου είδους προληπτική αγωγή. Tο νερό δεν είναι πόσιμο και συνιστούμε το εμφιαλωμένο