Skip to main content

Κεντρική Αμερική

Παναμάς - Κόστα Ρίκα - Νικαράγουα - Ελ Σαλβαδόρ

Αναχώρηση: 23.12.2012 14 Ημέρες

 

Ταυτότητα ταξιδιού

Ένα ταξίδι σε πυκνά δάση, ηφαίστεια, υπέροχες λίμνες πνιγμένες στο πράσινο, ποταμούς με Καϋμάν και όχθες που σφύζουν από ζωή και υπέροχα ζώα, βαρκάδες που θα μας μείνουν χαραγμένες στο μυαλό και ξεναγήσεις σε θαύματα της φύσης και του ανθρώπου που δε θα ξεχάσουμε ποτέ.

Ένα πολύ περιεκτικό ταξίδι σε μια περιοχή εκπληκτικής φυσικής ομορφιάς. Το παρόν ταξίδι είναι ένα 15ήμερο στις χώρες της Κεντρικής Αμερικής, τη περιοχή του πλανήτη που είναι όλα τόσο συμπυκνωμένα, πυκνές τροπικές ζούγκλες, πόλεις των Ισπανών κατακτητών, αρχιτεκτονικά στολίδια, ηφαίστεια, φυτείες καφέ & μπανάνας, Ινδιάνοι και θαύματα της τεχνολογίας όπως αυτό της Διώρυγας του Παναμά. Όλα σε υπερθετικό βαθμό!

Με το ταξίδι αυτό επισκεπτόμαστε το ΕΛ ΣΑΛΒΑΔΟΡ, το πιο μικρό και πυκνοκατοικημένο κράτος της Λατινικής Αμερικής, και το μόνο κράτος της Κεντρικής Αμερικής που δεν βρέχεται από την Καραϊβική, τη ΝΙΚΑΡΑΓΟΥΑ, τη χώρα των λιμνών και των ηφαιστείων, που είναι το μεγαλύτερο κράτος της Κεντρικής Αμερικής, αλλά και από τα πιο αραιοκατοικημένο, τη ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ, η οποία θεωρείτε η πιο κοσμοπολίτικη χώρα της Κεντρικής Αμερικής αλλά και η χώρα με τις την πιο απίθανη βλάστηση και τις πυκνές τροπικές ζούγκλες, και ο ΠΑΝΑΜΑΣ η Γέφυρα ανάμεσα στη Βόρεια και στη Νότια Αμερική.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

1η ΗΜΕΡΑ: AΘΗΝΑ-ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΜΑ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και πτήση για την Πόλη Του Παναμά μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ: ΠΑΝΑΜΑ ΣΙΤΥ - ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ

Η πόλη του Παναμά, το «Χονγκ Κονγκ» της Κεντρικής Αμερικής όπως χαρακτηριστικά λέγεται, είναι μια πόλη που σφύζει από ζωή και έχει κάτι για τον καθένα. Σήμερα θα ακολουθήσει ξενάγηση στην πόλη κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε το μοντέρνο και το αποικιακό της τμήμα καθώς και το Πάναμα Βιέχο, τον πρώτο οικισμό που έκτισαν οι Ισπανοί και που είναι πλέον κατεστραμμένος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: ΠΑΝΑΜΑ ΣΙΤΥ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ: ΚΑΡΑΪΒΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΣΑΝ ΜΠΛΑΣ)

Η διήμερη προαιρετική εκδρομή περιλαμβάνει διανυκτέρευση στα Σαν Μπλας. Όσοι ταξιδιώτες δεν ακολουθήσουν αυτή την εκδρομή θα έχουν ελεύθερη ημέρα στο Παναμά. Μια μικρή πτήση θα μας φέρει σήμερα στα μοναδικά νησιά Σαν Μπλας της Καραϊβικής, όπου θα δούμε τον πολιτισμό των Κούνας, όπως ονομάζονται οι Ιθαγενείς των νησιών, που διαφέρει εντελώς από αυτούς που μέχρι τώρα έχουμε δει. Λες και τα χρόνια δεν αλλοίωσαν τίποτα. Οι Ινδιάνοι Κούνας δεν είναι γνωστοί μόνο για την απαράμιλλη τέχνη τους στο να δημιουργούν εκπληκτικά πολύχρωμα κεντήματα, μια τέχνη που οι ίδιοι χαρακτηρίζουν «δώρο Θεού». Είναι και ότι οι άνθρωποι αυτοί διατήρησαν σε ένα μεγάλο βαθμό την πολιτική και πολιτισμική τους αυτονομία. Κοιτώντας από ψηλά τα 365 μικροσκοπικά νησάκια του αρχιπελάγους Σαν Μπλας, μοιάζουν με πράσινους σπόρους ριγμένους στο νερό. Με πλοιάριο θα επισκεφθούμε καταυλισμούς, όπου θα μας κάνει εντύπωση ο προκολομβιανός πολιτισμός τους. Διανυκτέρευση στα νησιά σε παραδοσιακές καλύβες φτιαγμένες από τους ίδιους τους Κούνας.

4η ΗΜΕΡΑ: ΠΑΝΑΜΑ ΣΙΤΥ – ΣΑΝ ΧΟΣΕ

Μετά το πρωινό θα οδηγηθούμε στο αεροδρόμιο για να επιβιβαστούμε σε πτήση για τη Κόστα Ρίκα και την όμορφη πρωτεύουσά της, το Σαν Χοσέ. Η Κόστα Ρίκα θεωρείται η Ελβετία της Κεντρικής Αμερικής. Μια χώρα ευλογημένη από σπάνια τοπία που δημιούργησε η φύση. Πλούσια βλάστηση, νερά, πόλεις αποικιακές με ιδιαίτερο χαρακτήρα και χρώμα, λαός φιλόξενος, όμορφος και ζεστός. Άφιξη στην πρωτεύουσα της χώρας , μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο Διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΝ ΧΟΣΕ – ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ ΠΟΑΣ

Μετά το πρωινό αναχωρούμε οδικά και μια γραφικότατη διαδρομή μας περνάει από φυτείες καφέ, ζάχαρης και τροπικών φυτών και διασχίζει ένα δάσος από σύννεφα που περικυκλώνουν το Poas Volcano National Park. Με συνοδεία του ξεναγού θα ανεβούμε στην κορυφή του ηφαιστείου και θα παρατηρήσουμε τον τεράστιο κρατήρα του, που εκκρίνει ακόμη ατμούς και αέρια καθώς και τη βαθιά πράσινη λίμνη. Λέγεται ότι ο συγκεκριμένος κρατήρας είναι ο πιο μεγάλος στον κόσμο. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το χωριό Sarchi, το ξακουστό κέντρο της χώρας για τα χειροτεχνήματά του και την αυθεντική ξυλογλυπτική του. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΝ ΧΟΣΕ -ΖΟΥΓΚΛΑ ΤΟΡΤΟΥΓΚΕΡΟ

Μεταφορά στη ζούγκλα του Τορτουγκέρο οδικώς και συνεχίζουμε με πλοιάριο μέσα από μια μαγευτική διαδρομή στα κανάλια που μας οδηγούν στο Εθνικό πάρκο του Τορτουγκέρο. Το εθνικό πάρκο που ιδρύθηκε το 1970 προστατεύει πάνω από 350 είδη από πουλιά και θηλαστικά, περιλαμβάνοντας πράσινους παπαγάλους Macaw, τζάγκουαρς και πολλές θαλάσσιες χελώνες. Αφιξη στο Λόντζ δίπλα στο ποτάμι όπου θα διανυκτερεύσουμε για 2 νύχτες. Το Λόντζ έχει βασικές ανέσεις αλλά αξίζει να θυσιάσουμε τα καλά του πολιτισμού για να απολαύσουμε το μαγευτικό περιβάλλον που δημιουργεί η έντονη τροπική βλάστηση, ο ήρεμος ποταμός και οι ήχοι της ζούγκλας και των πουλιών. Ανάμεσα στον ποταμό Tortuguero και στην Καραϊβική βρίσκεται ένα πολύ μικρό χωριό που λέγεται Tortuguero. Μέσα σε 5 λεπτά μπορεί κανείς να περπατήσει από τη μια πλευρά του χωριού στην άλλη από ένα μονοπάτι.

Δεν υπάρχουν αυτοκίνητα. Αλλά υπάρχουν κανό, ορισμένα με κινητήρα και άλλα μόνο με κουπιά. Στο χωριουδάκι μπορούμε να μεταφερθούμε με πλοιάριο από το κατάλυμά μας και να περπατήσουμε στο γραφικό δρομάκι του ή να δειπνίσουμε σε τυπική ταβέρνα αντιπροσωπευτική της Καραϊβικής κουζίνας. Το όλο τοπίο θα μας μεταφέρει σε άλλες εποχές μια και το σημείο αυτό είναι εντελώς απομονωμένο από τον υπόλοιπο κόσμο και έχει διατηρήσει το έντονο χρώμα της αφρο-καραϊβικής κουλτούρας. Ιδιαίτερα για τους λάτρεις της γνήσιας ταυτότητας της Κεντρικής Αμερικής το μέρος αυτό είναι το ιδανικό.

 

7η ΗΜΕΡΑ: ΖΟΥΓΚΛΑ ΤΟΡΤΟΥΓΚΕΡΟ

Περιήγηση στο Εθνικό Πάρκο του Tortuguero με πλοιάριο για αναζήτηση αλιγατόρων, πιθήκων πουλιών και άλλων ζώων αλλά κυρίως για να απολαύσουμε την παραδεισένια αίσθηση μιας μοναδικής ζούγκλας που είναι από τις ομορφότερες που έχουμε δει στα ταξίδια μας στο κόσμο. Επισκεφτήκαμε τον επίγειο αυτό παράδεισο τον ξεχωρίσαμε και τον προτείνουμε στους ταξιδιώτες που αναζητούν πάντα το ξεχωριστό, το διαφορετικό.

8η ΗΜΕΡΑ: ΤΟΡΤΟΥΓΚΕΡΟ - ΣΑΝ ΧΟΣΕ

Σήμερα θα αναχωρήσουμε οδικά για το Σαν Χοσέ. Ακολουθεί ξενάγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε μεταξύ άλλων το Εθνικό θέατρο κατασκευασμένο το 1897, το Εθνικό Μουσείο, το Μουσείο Χρυσού, την Εθνική Βιβλιοθήκη, το εντυπωσιακό Ανώτατο Δικαστήριο, το Μητροπολιτικό Πάρκο Λα Σαμπάνα, τον φυσικό πνεύμονα της πρωτεύουσας, την Πανεπιστημιούπολη και διάφορα άλλα σημαντικά κτίρια. Διανυκτέρευση.

9η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΝ ΧΟΣΕ – ΜΑΝΑΓΚΟΥΑ – ΓΡΑΝΑΔΑ (ΝΙΚΑΡΑΓΟΥΑ)

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα της Νικαράγουας, τη Μαναγκούα που είναι χτισμένη στην ομώνυμη λίμνη. Αυτή η χώρα είναι ένας σύγχρονος παράδεισος, ένα σημείο του πλανήτη που διατηρεί τις φυσικές του ομορφιές αλώβητες από τις ορδές της ανάπτυξης. Άφιξη στη Μανάγκουα και μεταφορά οδικώς στην αποικιακή πόλη Γρανάδα στο εσωτερικό της χώρας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας διανυκτέρευση.

10η ΗΜΕΡΑ: ΓΡΑΝΑΔΑ -ΜΑΝΑΓΚΟΥΑ

Αναχώρηση οδικώς και επιστροφή στη Μανάγκουα. Περιήγηση στην πόλη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Στη Μανάγκουα η νυχτερινή ζωή έχει μεγάλη ποικιλία. Υπάρχουν πολλά μπαρ και ντίσκο με διαφορετικά είδη μουσικής για όλα τα γούστα: σάλσα, ρέγγε, τζαζ κλπ. Διανυκτέρευση.(Δ)

11η ΗΜΕΡΑ: ΜΑΝΑΓΚΟΥΑ - ΣΑΝ ΣΑΛΒΑΔΟΡ

Σήμερα αναχωρούμε για την πιο ανεπτυγμένη βιομηχανικά πόλη της Κεντρικής Αμερικής, το Σαν Σαλβαδόρ, πρωτεύουσα του κράτους Ελ Σαλβαδόρ. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

12η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΝ ΣΑΛΒΑΔΟΡ – ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΓΙΑ ΜΑΔΡΙΤΗ

Ξενάγηση στην πόλη κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε το Εθνικό Ανάκτορο, την παραδοσιακή αγορά, την αριστοκρατική συνοικία Εσκαλόν, τον Καθεδρικό Ναό και θα μαγευτούμε με την υπέροχη θέα της λίμνης Κοατεπέκε από το Σέρο Βέρδε και θα ολοκληρώσουμε την περιήγηση μας στο σημαντικότερο ηφαίστειο της χώρας.

13η ΗΜΕΡΑ: ΜΑΔΡΙΤΗ

Άφιξη στη Μαδρίτη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο( το οποίο είναι με ευθύνη της αεροπορικής     εταιρείας).

14η ΗΜΕΡΑ: ΜΑΔΡΙΤΗ - ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ

Αναχώρηση για την Αθήνα και άφιξη την ίδια ημέρα.

 



ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

Κάντε την κράτηση σας έως 31.10 και ταξιδέψτε την περίοδο των Χριστουγέννων απολαμβάνοντας ιδιαίτερα χαμηλές τιμές , σε συνδυασμό με υψηλές παροχές υπηρεσιών & εξασφαλισμένες αναχωρήσεις. Ωφεληθείτε έτσι έως και 500 το ζευγάρι από τις κανονικές τιμές της περιόδου.Η προσφορά ισχύει για περιορισμένο αριθμό θέσεων που μπορεί και να εξαντληθούν και πριν από την παραπάνω ημερομηνία.

3.550 κατ’ άτομο στο δίκλινο

Επιβάρυνση Μονόκλινου + 892 €

Προαιρετική αεροπορική εκδρομή στα νησάκια Σαν Μπλάνς με διαμονή σε Λοντζ

(σε αυτή τη περίπτωση η διανυκτέρευση αφαιρείται από τον Παναμά)
+ 270 € το άτομο

*** Η έκπτωση έχει συνυπολογιστεί στις αναγραφόμενες τιμές

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Έως 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια
  • Πολύ καλά Ξενοδοχεία 4*sup., 5*. Στη ζούγκλα Τορτουγκέρο lodge βασικών ανέσεων.
  • Ημιδιατροφή
  • Ξεναγήσεις, μεταφορές όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Τοπικός ξεναγός
  • Έλληνας έμπειρος αρχηγός
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός – βιβλίο στα Ελληνικά

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ 

  • 760 ευρω περιπου: Φόροι Αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων

 

 

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

  • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
  • Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
  • Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 500 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
  • Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
  • 12 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως 12). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων.
  • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ. Από 01.01.2007 ισχύουν μόνο τα διαβατήρια νέου τύπου. Το διαβατήριο είναι προσωπικό έγγραφο και οποιαδήποτε αλλαγή είναι αποκλειστική υποχρέωση του κατόχου.
  • Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
  • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη σε οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
  • Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά έκδοσης βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. l δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.