Skip to main content

Εκουαδόρ - Κολομβία - Παναμάς στις Γιορτές!

Εκουαδόρ (Ηφαίστειο Κοτοπάξι-Ριομπάμπα -Ινγκαπίρκα-Κουένκα –Γκουαγιακίλ)
Παναμάς (Πάναμα σίτυ)-
Κολομβία (Καρθαγένη –Μπογκοτά)

18 Ημέρες
Αναχωρήση : 20.12.2012


Οι Tayronas, οι Chibcha, οι Quimbaya και όλοι οι λαοί που κατοικούσαν στην Κολομβία πριν φτάσουν εκεί οι Κονκισταδόρες, θα είχαν σήμερα ξεχαστεί αν δεν είχαν φτιάξει πολλά χρυσά κοσμήματα και αγάλματα. Οι τότε χρυσοχόοι χρησιμοποιούσαν την tumbaga - ένα μείγμα χρυσού με 4-5% άργυρο που έλιωναν μαζί με χαλκό. Ανάλογα με την περιεκτικότητα, το χρώμα άλλαζε. Επίσης, για να αλλάξουν το χρώμα, έτριβαν τα κοσμήματα με χόρτα, η οξύτητα των οποίων αντιδρούσε με το χαλκό και τα περνούσαν από τη φωτιά: καθαρίζοντας τα οξείδια έβγαινε ο καθαρός χρυσός. Για τους Ισπανούς η Κολομβία ήταν η πατρίδα του χρυσού, το El Dorado.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ-ΜΑΔΡΙΤΗ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και πτήση για την Μαδρίτη. Άφιξη μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. (Η διαμονή μας στη Μαδρίτη είναι με ευθύνη της αεροπορικής εταιρείας)

2η ΗΜΕΡΑ: ΜΑΔΡΙΤΗ - ΚΙΤΟ

Αναχώρηση την πρωτεύουσα του Ισημερινού, το Κίτο, που βρίσκεται στην καρδιά των Άνδεων σε υψόμετρο 2.850 μέτρων, στους πρόποδες του ηφαιστείου Πιτσίντσα (4.783 m). Η παλιά πόλη έχει περιληφθεί από το 1978 στον κατάλογο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: ΚΙΤΟ ΞΕΝΑΓΗΣΗ (ΣΗΜΕΙΟ ΜΗΔΕΝ)

Κατά τη διάρκεια της σημερινής ξενάγησής μας θα δούμε μεταξύ άλλων την πλατεία της Ανεξαρτησίας με το Κυβερνητικό μέγαρο, το Δημαρχείο, τον Καθεδρικό Ναό και το Αρχιεπισκοπικό μέγαρο. Θα επισκεφθούμε το μοναστήρι του Άγιου Φραγκίσκου, που είναι η παλιότερη εκκλησία του Εκουαδόρ (1536-1580) και το μεγαλύτερο θρησκευτικό αρχιτεκτονικό συγκρότημα της Νότιας Αμερικής και θα ανεβούμε στο λόφο El Panecillo (λόφος μικρού ψωμιού) με το τεράστιο άγαλμα της Παρθένας του Κίτο, απ΄ όπου θα απολαύσουμε μια πανοραμική θέα της πόλης. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το «σημείο μηδέν», το σημείο από το οποίο περνά ο Ισημερινός (γεωγραφικό πλάτος 00 0’ 0’’). Θα δούμε το μνημείο Mitad del Mundo και θα φωτογραφηθούμε με το ένα πόδι στο βόρειο ημισφαίριο και με το άλλο πόδι στο νότιο!!! Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ: ΚΙΤΟ - ΜΠΟΓΚΟΤΑ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα της Κολομβίας τη Μπογκοτά, που βρίσκεται σε υψόμετρο 2.640 μέτρων. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Κατά τη διάρκεια της σημερινής μας ξενάγησης θα δούμε τα περίφημα αποικιακά κτίρια της πόλης, η οποία κατά το 17ο και το 18ο αιώνα ήταν γνωστή ως «η Αθήνα της Νότιας Αμερικής». Θα επισκεφθούμε το εκπληκτικό μουσείο Χρυσού, στο οποίο φυλάσσονται περισσότερα από 30.000 αντικείμενα από τους προκολομβιανούς πολιτισμούς των Άνδεων, έργα εκπληκτικής τέχνης και αξίας. Θα συνεχίσουμε με την πλατεία Μπολίβαρ, το Προεδρικό Μέγαρο, τη Βιβλιοθήκη, το Δικαστικό Μέγαρο και τον Καθεδρικό Ναό. Διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΟΓΚΟΤΑ - ΚΑΡΘΑΓΕΝΗ

Μεταφορά αεροπορικώς για την Καρθαγένη, που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της χώρας, σε έναν βαθύ και απάνεμο κόλπο της Καραϊβικής. Την πόλη ίδρυσε το 1533 ο Πέντρο δε Ερέντια και την ονόμασε Καρθαγένη από την ομώνυμη Ισπανική πόλη, απ’ που προερχόταν το μεγαλύτερο μέρος του στρατού του. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΡΘΑΓΕΝΗ

Πρωινή ξενάγηση στην Καρθαγένη, η οποία διατηρεί μέχρι σήμερα τη χαρακτηριστική όψη παράκτιας αποικιακής οχυρωμένης πόλης και περιλαμβάνεται στον κατάλογο της παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

7η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΡΘΑΓΕΝΗ -ΠΑΝΑΜΑΣ

Πτήση με για την πρωτεύουσα του Παναμά, τον Παναμά Σίτυ. Άφιξη στην Πόλη του Παναμά, τη γέφυρα ανάμεσα στη Βόρεια και στη Νότια Αμερική. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Η Πόλη του Παναμά, το «Χονγκ Κονγκ» της Κεντρικής Αμερικής όπως χαρακτηριστικά λέγεται, είναι μια πόλη που σφύζει από ζωή και έχει κάτι για τον καθένα. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

8η ΗΜΕΡΑ: ΠΑΝΑΜΑΣ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ & ΔΙΩΡΥΓΑ)

Σήμερα θα ξεναγηθούμε, στην όμορφη πόλη του Παναμά. θα επισκεφθούμε το μοντέρνο και το αποικιακό τμήμα της πόλης. Θα περπατήσουμε ανάμεσα στα σοκάκια με τις γραφικές κατοικίες και τα μπαλκόνια ισπανό-αποικιακής τεχνοτροπίας. Θα δούμε τον Καθεδρικό Ναό, τη Γαλλική Πλατεία και άλλα αξιοθέατα, καθώς, επίσης, και το Πάναμα Βιέχο, την Παλιά Πόλη του Παναμά, τον πρώτο οικισμό που έκτισαν οι Ισπανοί και που καταστράφηκε ολοκληρωτικά από τον πειρατή Μόργκαν. Στη διάρκεια της ημέρας θα κάνουμε επίσης και μία ξενάγηση στη διώρυγα του Παναμά, του θαύματος της τεχνολογίας, που συνδέει τους δύο ωκεανούς. Η ξενάγηση θα γίνει με πούλμαν από έξω από τη διώρυγα, καθώς και στο κέντρο ελέγχου της διώρυγας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

9η ΗΜΕΡΑ: ΠΑΝΑΜΑΣ - ΚΙΤΟ

Σήμερα θα αναχωρήσουμε για το Εκουαδόρ και την πρωτεύουσα του, Κίτο. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

10η ΗΜΕΡΑ: ΚΙΤΟ - ΑΓΟΡΑ ΟΤΑΒΑΛΟ - ΚΙΤΟ

Η σημερινή μας διαδρομή βόρεια του Κίτο, δίπλα από άγρια βουνά, κοιλάδες, ψηλά ηφαίστεια και ειδυλλιακές λίμνες, θα μας οδηγήσει στη μικρή επαρχιακή, γραφική πόλη του Εκουαδόρ, το Οταβάλο, με τους 50.000 κατοίκους. Οι περήφανοι Ινδιάνοι Οταβάλος ή Οταβαλένος φορούν ιδιαίτερες παραδοσιακές φορεσιές που τους κάνουν να ξεχωρίζουν από όλες τις άλλες φυλές. Η αγορά του Οταβάλο με τα μοναδικά χειροποίητα υφαντά και όλα τα είδη χειροτεχνίας του Εκουαδόρ, είναι η πιο γνωστή της χώρας. Χρόνος ελεύθερος για να "εξερευνήσουμε" την περίφημη αγορά της πόλης. Επιστροφή οδικώς στο ξενοδοχείο μας στο Κίτο.

11η ΗΜΕΡΑ: ΚΙΤΟ

Ελεύθερη ημέρα σε μία από τις πιο γραφικές αποικιοκρατικές πόλεις της Δυτικής Λατινικής Αμερικής.

12η ΗΜΕΡΑ: ΚΙΤΟ-ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ ΚΟΤΑΠΑΞΙ-ΡΙΟΜΠΑΜΠΑ

Πρωινή αναχώρηση με πρώτη μας στάση το Κοτόπαξι, ένα ενεργό ηφαίστειο του Εκουαδόρ που βρίσκεται περίπου 60 χιλιόμετρα νότια του Κίτο. Είναι ένα από τα ψηλότερα ηφαίστεια στον κόσμο (υψόμετρο 5.897 m) και καλύπτεται από χιόνια καθ΄όλη τη διάρκεια του έτους. Το πλάτος του κρατήρα του ξεπερνά τα 500 μέτρα. Συνεχίζουμε μέσω μιας εκπληκτικής διαδρομής για τη Ριομπάμπα. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

13η ΗΜΕΡΑ: ΡΙΟΜΠΑΜΠΑ-ΑΛΑΟΥΣΙ ΤΡΑΙΝΟ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ-ΙΝΓΚΑΠΙΡΚΑ- ΚΟΥΕΝΚΑ

Πρωινή αναχώρηση με επιλεγμένες στάσεις στο Αλαούσι και την Ινγκαπίρκα, όπου θα επισκεφθούμε το ομώνυμο φρούριο, το πιο σημαντικό μνημείο των Ίνκας στο Εκουαδόρ. Στη διάρκεια της ημέρας μας θα έχουμε εξόρμηση με το τραίνο στην Ελ Ναρίς ντελ Ντιάμπλο, τη «Μύτη του Διαβόλου». Είναι ένα απόκρημνο πέρασμα, που για να καταστεί προσπελάσιμο χρειάσθηκε η εγκατάσταση ενός πολύπλοκου συστήματος στις ράγες. Παρ΄ότι κατασκευάστηκε στις αρχές του περασμένου αιώνα, προκαλεί θαυμασμό ακόμη και σήμερα. Συνεχίζουμε για την τρίτη μεγάλη πόλη της χώρας, την πανέμορφη Κουένκα. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση

14η ΗΜΕΡΑ: ΚΟΥΕΝΚΑ

Η Κουένκα ιδρύθηκε από τους Ισπανούς το 1557. Στην παλιά πόλη υπάρχουν εκκλησίες και άλλα κτίρια του 16ου και του 17ου αιώνα. Τα περισσότερα σπίτια της βρίσκονται στις όχθες των 4 ποταμών της πόλης (Tarqui, Yanucay, Tomabamba και Machngara). Τα καλντερίμια της, τα πανέμορφα μπαλκόνια και οι κήποι, δίνουν μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα στην ιστορική αυτή πόλη. Από το 1999 περιλαμβάνεται στον κατάλογο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Η πόλη είναι επίσης γνωστή για τα φημισμένα χειροποίητα ψάθινα καπέλα «τοκίλα» ή «καπέλα Παναμά». Κατά τη διάρκεια της ξενάγησής μας θα διαπιστώσουμε γιατί η πόλη αυτή θεωρείται από τις πιο όμορφες της χώρας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

15η ΗΜΕΡΑ: ΚΟΥΕΝΚΑ – ΓΚΟΥΑΓΙΑΚΙΛ

Οδική αναχώρηση για το Γκουαγιακίλ (ή επίσημα Σαντιάγκο ντε Γκουαγιακίλ), είναι η μεγαλύτερη και η πιο πυκνοκατοικημένη πόλη στο Εκουαδόρ, με περίπου 3,8 εκατομμύρια κατοίκους της πόλης και περίπου 4,1 εκατομμύρια στην μητροπολιτική περιοχή, καθώς και το κύριο λιμάνι της χώρας. Η πόλη είναι η πρωτεύουσα του Εκουαδόρ επαρχία Γκουάγιας και την έδρα του ομώνυμου καντονίου. Το Γκουαγιακίλ, βρίσκεται στη δυτική όχθη του ποταμού Γκουάγιας , που εκβάλλει στον Ειρηνικό Ωκεανό στο κόλπο του Γκουαγιακίλ. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

16η ΗΜΕΡΑ: ΓΚΟΥΑΓΙΑΚΙΛ

Πρωινή περιήγηση στην πόλη, θα ξεκινήσουμε από το δημαρχείο της πόλης και κινούμενοι στην παραλιακή λεωφόρο ‘Malecon 2000’ θα δούμε το μνημείο Sucre το αντίστοιχο του Jose Joaquin Olmedo διάσημου ποιητή της πόλης και πρώην πρόεδρο του κράτους καθώς και τα αγάλματα του Simon Bolivar και Jose Martin. Στη συνέχεια θα κάνουμε μια βόλτα στην παλιά συνοικία της πόλης, Penas και θα ανεβούμε στο λόφο της Santa Anna για να απολαύσουμε από ψηλά την θέα της πόλης και του ποταμού Guayas. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

17Η ΗΜΕΡΑ : ΓΚΟΥΑΓΙΑΚΙΛ – ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

18Η ΗΜΕΡΑ : ΑΦΙΞΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

Κάντε την κράτηση σας έως 09.11 και ταξιδέψτε την περίοδο των Χριστουγέννων απολαμβάνοντας ιδιαίτερα χαμηλές τιμές, σε συνδυασμό με υψηλές παροχές υπηρεσιών & εξασφαλισμένες αναχωρήσεις. Ωφεληθείτε έτσι έως και 500 € το ζευγάρι από τις κανονικές τιμές της περιόδου.Η προσφορά ισχύει για περιορισμένο αριθμό θέσεων που μπορεί και να εξαντληθούν και πριν από την παραπάνω ημερομηνία.

4.199 € κατ’ άτομο στο δίκλινο

Επιβάρυνση Μονόκλινου + 790€

*** Η έκπτωση έχει συνυπολογιστεί στις αναγραφόμενες τιμές

 

Η τιμή έχει υπολογιστεί για minimum συμμετοχή τα 10 άτομα

 

 

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια
  • Ξενοδοχεία 5*, εκτός από τις μικρές πόλεις του Εκουαδόρ που είναι 4*sup. από τα καλύτερα της περιοχής.
  • Ημιδιατροφή καθημερινά
  • Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Τοπικός ξεναγός
  • Έλληνας έμπειρος αρχηγός Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός – βιβλίο στα Ελληνικά

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • 830 ευρώ που αναλύονται : Φόροι, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων.
  • Φόροι αεροδρομίων που πληρώνονται τοπικά περίπου 70$