Skip to main content

Αυθεντική Κολομβία-Πρωτοχρονιά στην μαγευτική Καρθαγένη Χριστουγεννα μαζι με Πρωτοχρονια 2022 Από: 2.350€

Ταξίδι 10 ημερών 25/12/2022 

 

  • Επίσκεψη με τελεφερίκ στο όρος Μονσεράτ στη Μπογκοτά για μια φανταστική θέα της πόλης!
  • Ξενάγηση στο μοναδικό στο είδος του, Μουσείο Χρυσού, με τα 36.000 κομμάτια χρυσού προκολομβιανών πολιτισμών
  • Ακόμα ένα μουσείο στο πρόγραμμά μας !!!! Το εξαιρετικό Μουσείο Μποτέρο
  • Καθοδόν προς την Βίλα Ντε Λέιβα επισκεπτόμαστε την Ιερή Λίμνη Γκουαταβίτα σύμβολο του μύθου του El Dorado
  • Ολοήμερη εκδρομή από την Βίλα Ντε Λέιβα στον ιερό αρχαιολογικό χώρο του «El Infiernito», στο Μοναστήρι του Έτσε Όμο και στο σημείο όπου έχει βρεθεί ο μεγαλύτερος σκελετός Κρονόσαυρου
  • Πηγαίνουμε στην τρίκλιτη εκκλησία στο αλατορυχείο της Ζιπακίρα, στις σήραγγες της οποίας απεικονίζονται τα Πάθη του Χριστού
  • Διανυκτέρευση στη Βίλα ντε Λέιβα, το αποικιακό κόσμημα της Κολομβίας
  • Ανακαλύπτουμε το Εθνικό Πάρκο της Ταϊρόνα
  • Πρωτοχρονιά στην εκπληκτική Καρταγένα, την πολύχρωμη πόλη μούσα του Μάρκες

 

Ημέρα 1η: Αθήνα - Μπογκοτά
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την Μπογκοτά, την πρωτεύουσα της Κολομβίας. Άφιξη το απόγευμα και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας για δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 2η: Μπογκοτά
Μετά το πρωινό θα ξεκινήσουμε την ξενάγησή μας από το ιστορικό κέντρο της πόλης ή Λα Καντελάρια όπως το αποκαλούν οι ντόπιοι. Πρόκειται για ένα αρχιτεκτονικό θαύμα με όμορφα αποικιακά κτίρια με περίτεχνα σιδερένια μπαλκονάκια, καλοδουλεμένες ξύλινες πόρτες, ηλιοφώτιστα αίθρια και μικρούς εσωτερικούς κήπους. Εμείς θα επισκεφθούμε την πλατεία Μπολίβαρ όπου κοσμείται από το άγαλμα του μεγάλου επαναστάτη Σιμόν Μπολίβαρ. Μία πλατεία που στο παρελθόν χρησιμοποιήθηκε σαν πεδίο στρατιωτικών ασκήσεων, ανοιχτή λαϊκή αγορά κι ακόμα κάποτε σαν ροντέο. Ο Καθεδρικό ναός στην ανατολική πλευρά της κατασκευάστηκε στα ερείπια της πρώτης εκκλησίας που χτίστηκε στη Μπογκοτά το 1539 και φιλοξενεί πολύτιμα θρησκευτικά αντικείμενα και άμφια περασμένων αιώνων. Άλλα κτίρια της κεντρικής πλατείας που θα μας απασχολήσουν είναι η εκκλησία Capilla del Sagrario, το Κοινοβούλιο, και το Δικαστικό Μέγαρο. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Μουσείο του εξαίρετου ζωγράφου Φερνάντο Μποτέρο που στεγάζεται σε ένα όμορφο αποικιακό αρχοντικό και φιλοξενεί πάνω από 150 έργα του Κολομβιανού Καλλιτέχνη και ακολουθεί το μουσείο Χρυσού, με διεθνή φήμη που άνοιξε τις πύλες του το 1939 και διαθέτει μία από τις πιο όμορφες συλλογές αντικειμένων των προκολομβιανών πολιτισμών Κιμπάγια, Τολίμα και Μουίσκα. Η μέρα μας θα τελειώσει με την ανάβαση με τελεφερίκ στο λόφο Μονσερά για να θαυμάσουμε την υπέροχη πανοραμική θέα της πόλης.

Ημέρα 3η: Μπογκοτά (Αλατωρυχεία και Καθεδρικός της Ζιπακίρα, Ιερή Λίμνη της Γκουαταβίτα) - Βίλλα ντε Λέιβα
Το πρωί αναχωρούμε για τον Βορρά του κολομβιανού οροπεδίου, στην καρδιά της Κορντιλιέρα Οριεντάλ. Προορισμός μας τα αλατωρυχεία της Ζιπακίρα στα υψίπεδα των Άνδεων. Κορυφαίο αξιοθέατο ο Καθεδρικός ναός 120 μέτρων μήκους, σκαλισμένος όλος στο βράχο από αλάτι!!! Το εσωτερικό του μαγεύει με τον διάκοσμο από αγάλματα αγγέλων σκαλισμένα σε κρυσταλλικούς σχηματισμούς αλατιού. Στη συνέχεια αναχωρούμε για την Ιερή Λίμνη Γκουαταβίτα στα 3.000 μέτρα ύψος. Ιερό μέρος των Ινδιάνων Μουίσκας ήταν τόπος μαγικών τελετουργιών όπως αυτή που γιορτάζονταν μία φορά το χρόνο και περιελάμβανε το τελετουργικό «βάφτισμα» του αρχηγού της φυλής μέσα στη Λίμνη με το σώμα του καλυμμένο με χρυσόσκονη. Μία παράδοση που έμεινε ζωντανή για πάρα πολλά χρόνια κι έθρεψε τον μύθο του El Dorado. Αργά το απόγευμα θα καταλήξουμε στη Βίλα Ντε Λέιβα, ένα κομψοτέχνημα αποικιακής αρχιτεκτονικής.

Ημέρα 4η: Βίλλα ντε Λέιβα
Η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη στο αποικιακό κόσμημα που ονομάζεται Βίλλα ντε Λέιβα με εξαιρετικά κτίρια όπως το Μοναστήρι του Ecce Homo που χρονολογείται από τον 17ο αιώνα, ο αρχαιολογικός χώρος «El infiernito» που αποτελείται από 34 κολώνες με την σκιά των οποίων οι προκολομβιανοί πολιτισμοί των Άνδεων καθόριζαν τις εποχές του έτους και θαυμάσια στενά δρομάκια με εκπληκτικά δείγματα αποικιακής αρχιτεκτονικής που όλα μαζί συνθέτουν ένα εντυπωσιακό σκηνικό.

Ημέρα 5η: Βίλλα ντε Λέιβα – Σάντα Μάρτα
Το πρωί θα απολαύσουμε μία βόλτα στο αποικιακό κέντρο της πόλης και στη συνέχεια επιστρέφουμε οδικώς στο αεροδρόμιο της Μπογκοτά απ’ όπου το απόγευμα πετάμε για την Σάντα Μάρτα στις ακτές της καραϊβικής.

Ημέρα 6η: Σάντα Μάρτα (Εθνικό Πάρκο Ταιρόνα)
Σήμερα θα απολαύσουμε μία μοναδική εκδρομή στον θαλάσσιο εθνικό δρυμό της Ταϊρόνα. Καταπράσινα δάση, φοίνικες, παχύφυτα, μυστικά μονοπάτια και δαντελωτές ακτές θα μας χαρίσουν μια υπέροχη μέρα με ήπια πεζοπορία, βόλτα με καΐκι και βουτιές στα γάργαρα νερά της Καραϊβικής! Το απόγευμα επιστροφή στην Σάντα Μάρτα για διανυκτέρευση.

Ημέρα 7η: Σάντα Μάρτα – Καρταχένα
Μετά το πρωινό αναχωρούμε για την περίφημη Καρταχένα δε Ίντιας, αρχιτεκτονικό θησαυρό της παγκόσμιας κληρονομιάς, υπό την προστασία της UNESCO. Το απόγευμα θα απολαύσουμε μια υπέροχη βόλτα στο αποικιακό κομμάτι της πόλης. Αν έχετε ρομαντική διάθεση μια προαιρετική βόλτα με άμαξα είναι μια ξεχωριστή επιλογή!

Ημέρα 8η: Καρθαγένη
Ολοήμερη ξενάγηση στη διάσημη πόλη που διατηρείται αναλλοίωτη από τον 16ο και 17ο αιώνα. Πρώτη επίσκεψη στο Μοναστήρι Λα Πόπα στο ψηλότερο σημείο της πόλης απ’ όπου θα απολαύσουμε την υπέροχη πανοραμική θέα. Στη συνέχεια μας περιμένει το φρούριο Σαν Φελίπε καθώς και η ίδια η παλιά πόλη με τα στενά δρομάκια και τα υπέροχα αποικιακά χαμηλά κτίρια. Η μέρα μας θα κλείσει με επίσκεψη στο Μοναστήρι των Ιησουιτών του Σαν Πέδρο. Απόγευμα ελεύθερο για να απολαύσετε τη βόλτα σας στην όμορφη παραθαλάσσια πόλη και να ετοιμαστείτε για την αλλαγή του χρόνου !!!!

Ημέρα 9η: Καρθαγένη – Πτήση αναχώρησης
Σήμερα απολαύστε την χαλαρωτική ατμόσφαιρα της πόλης που ξεχειλίζει από την μυρωδιά του καφέ, από το γλυκόπιοτο ρούμι και τους ζεστούς και φιλόξενους ανθρώπους που ξέρουν πώς να απολαμβάνουν τη ζωή στις επάλξεις της Καραϊβικής. Το απόγευμα ετοιμαζόμαστε για το αεροδρόμιο με το εξαίσιο αυτό οδοιπορικό που οργανώθηκε με έμφαση σε κάθε λεπτομέρεια να έχει φτάσει στο τέλος του. Αποχαιρετούμε την Κολομβία των κατακτητών, τη γεμάτη μαγικό ρεαλισμό, χρώματα και αρώματα, θαύματα, επαναστάσεις και τραγικούς έρωτες και παίρνουμε την πτήση της επιστροφής. Μια φωνή μέσα μας, μάς λέει ότι δεν θα χρειαστούν άλλα εκατό χρόνια μοναξιάς προτού την επισκεφτούμε ξανά.

Ημέρα 10η: Άφιξη στην Αθήνα
Αργά το βράδυ άφιξη στην Αθήνα.

 

ΤΙΜΕΣ

25/12/2022  ΣΕ  Δίκλινο  2.350€
25/12/2022 Μονόκλινο  3.040€

Φόροι 990€

 

Το ταξίδι περιλαμβάνει

  • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Πτήσεις με KLM.
  • Διαμονή: Σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* & 4*sup.
  • Γεύματα: Ημιδιατροφή καθημερινά.
  • Μεταφορές: Όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Ξεναγήσεις και εκδρομές: Όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Τέλη εισόδων (π.χ. μουσεία).
  • Φιλοδωρήματα.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α.
  • Αντιπρόσωπο/Συνοδό.
  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες.
  • Δωρεάν ταξιδιωτική ασφάλεια με καλύψεις και για Covid-19.

 Το πρόγραμμα μπορεί να πραγματοποιηθεί και με διαφορετική φορά χωρίς να παραλείπεται κάτι από τα περιλαμβανόμενα.
Αναχωρήσεις και από Θεσσαλονίκη. Ρωτήστε μας για τις τιμές.

 

Πτήσεις: KLM 

Ημ/νία Πτήση Δρομολόγιο Ώρα Αναχώρησης  Ώρα Άφιξης
25/12 KL 1572 Αθήνα – Άμστερνταμ 06.05 08.40
25/12 KL 741 Άμστερνταμ – Μποκοτά 09.35 14.30
2/1 KL 745 Καρθαγένη – Άμστερνταμ 18.45 10.35*
3/1 KL 1581 Άμστερνταμ – Αθήνα 20.55 01.05*

(*) Άφιξη την επόμενη ημέρα

 

Χρειαζεται Διαβατήριο με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημέρα εξόδου από τη χώρα προορισμού.