Skip to main content

ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΛΟΜΒΙΑ Πολιτισμός του Σαν Αγκουστίν ΙΟΥΛΙΟΣ 2023 από 2990

 Ζωγραφιστοί Τάφοι της Τιεραδένδρο

Ορυχεία Ζιπακίρα και αποικιακή Βίλα Ντε Λέιβα

14 ΗΜΕΡΕΣ 16/7

ΜΕ ΑΡΧΗΓΟ

ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ!

 ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 

 

Ημέρα 1η: Αθήνα/Θεσσαλονίκη – Μποκοτά

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την Πρωτεύουσα Μπογκοτά. Άφιξη το απόγευμα και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας για δείπνο και διανυκτέρευση.

 

Ημέρα 2η: Μποκοτά - Ζιπακίρα - Βίλα ντε Λέιβα

Ξεκούραστοι και αναζωογονημένοι αφήνουμε την πρωτεύουσα και ξεκινάμε για την επίσκεψη στα θεαματικά ορυχεία της Ζιπακίρα που δημιουργήθηκε 25 εκ. χρόνια πριν. Το θαύμα όμως των ορυχείων είναι μία υπόγεια «τρίκλιτη» ρωμαιοκαθολική εκκλησία, ο Καθεδρικός Ναός όπως ονομάζεται, χωρητικότητας 8.000 ατόμων! Θα εντυπωσιαστείτε!!! 

Το εσωτερικό του Ναού στα ορυχεία της Ζιπακίρα. 

Μετά την ξενάγηση στα έγκατα της γης αναχωρούμε για τη Βίλα ντε Λέιβα, ένα κομψοτέχνημα αποικιακής αρχιτεκτονικής που χρονολογείται από το 1572. Το ίδιο απόγευμα θα ξεναγηθούμε στην Πλάζα Μαγιόρ, την μεγαλύτερη πλακόστρωτη πλατεία της Κολομβίας, θα δούμε τα κέντρα χειροτεχνίας και θα γευθούμε την αύρα της παλιάς αποικιακής Κολομβίας. Η διανυκτέρευση στην πόλη είναι μια αποκάλυψη. Μην παραλείψετε να γευθείτε ζεστή πικάντικη σοκολάτα σε κάποια από τα καφέ της κεντρικής πλατείας. 

Πλακόστρωτα σοκάκια στη Βίλα Ντε Λέιβα.

 

Ημέρα 3η: Βίλα ντε Λέιβα - Καρταγένα

Μετά το πρωινό μεταβαίνουμε οδικώς στο αεροδρόμιο της Μπογκοτά απ’ όπου πετάμε για μια από τις θρυλικές πόλεις στις ακτές της Καραϊβικής. Την Καρταγένα ντε Ίντιας, αρχιτεκτονικό θησαυρό παγκόσμιας κληρονομιάς υπό την προστασία της UNESCO. Το βράδυ απολαύστε μία βόλτα στην παλιά πόλη με τα μικρά μπαράκια γεμάτα ρυθμό και γλυκόπιοτο ρούμι ή κάντε μια βόλτα με άμαξα στα δαιδαλώδη στενά δρομάκια της. 

Πολύχρωμα αρχοντικά στην παλιά πόλη.

 

Ημέρα 4η: Καρταγένα

Η μέρα είναι αφιερωμένη στην επίσκεψη των μνημείων αυτής της ανεπανάληπτης πόλης. Στην ξενάγηση θα μάθουμε και θα δούμε πολλά για την Καρταγένα που χτίστηκε το 1533 από τους Ισπανούς. Τόσο σπουδαία ήταν η θέση της στη θάλασσα της Καραϊβικής, που όλοι οι κατακτητές ονειρεύονταν να τη φέρουν στην δική τους κυριαρχία. Στην πιο σημαντική πολιορκία -από τους Άγγλους- την άμυνα ανέλαβε ο μονόχειρας, μονόφθαλμος και... μονοπόδαρος Μπλας ντε Πέζο που παρέταξε 2.500 άνδρες σκλάβους και ινδιάνους στους 25.000 έμπειρους ναυτικούς, στα 186 πλοία και στα 2.000 κανόνια των Άγγλων. Οι τελευταίοι ήταν τόσο σίγουροι για την νίκη, που εξέδωσαν προκαταβολικά νόμισμα αναμνηστικό, που έδειχνε τον Μπλας ντε Πέζο γονατιστό, να παραδίδει την πόλη. Και μάλιστα επειδή θεωρούσαν υποτιμητικό να νικήσουν έναν.... σακατεμένο, τον απεικόνισαν με... δύο χέρια και δύο πόδια.

Όμως, ο Μπλας ντε Πέζο νίκησε και αυτή τη φορά, χάνοντας όμως και το άλλο του πόδι! Το άγαλμά του στέκει στην είσοδο του κάστρου Σαν Φελίπε που θα περιλάβουμε στην ξενάγησή μας. Θα περπατήσουμε την παλιά τοιχογύριστη πόλη που σώζεται άθικτη από τον 16ο και 17ο αιώνα. Θα δούμε τις πλατείες που ξεφυτρώνουν «ανέλπιστα» μέσα από τα στενά δρομάκια, τις εκκλησίες με τις εντυπωσιακές προσόψεις και φυσικά το Δημαρχιακό Μέγαρο.

 

Ημέρα 5η: Καρταγένα - Ποπαγιάν

Μετά το πρωινό πετάμε πίσω στο οροπέδιο και από το αεροδρόμιο του Κάλι συνεχίζουμε οδικώς για μία από τις ωραιότερες πόλεις της Κολομβίας, το Ποπαγιάν. Στην απογευματινή ξενάγηση θα εξερευνήσουμε το "λευκό μαργαριτάρι" της αποικιακής αρχιτεκτονικής, και άλλοτε εμπορικό σταθμό μεταξύ Καρταγένας και Κίτο. Παρά τον καταστροφικό σεισμό του 1983 η πόλη επούλωσε γρήγορα τις πληγές της και δείχνει όπως το 1537, όταν ιδρύθηκε από τον Σεμπάστιαν Μπελακάθαρ. Ανάμεσα στα αξιοθέατα θα δούμε την εκκλησία του Σάντο Ντομίνγκο και τα αποικιακά μέγαρα που στολίζουν την πόλη.  Ποπαγιάν, η Λευκή πόλη.

 

Ημέρα 6η: Ποπαγιάν (Ινδιάνικη αγορά Σίλβια)

Σήμερα μας περιμένει μια έκπληξη. Στην αγορά της Σίλβια, 60 χιλιόμετρα βόρεια του Ποπαγιάν συρρέουν οι Ινδιάνοι Γκουαμπιάνο από τα γειτονικά χωριά: Πουεμπλίτο, Λα Καμπότα κ.ά. 

Οι Γκουαμπιάνο που θεωρούνται οι πιο παραδοσιακοί Ινδιάνοι της Κολομβίας έρχονται ντυμένοι με τις χαρακτηριστικές ενδυμασίες τους που θυμίζουν ως ένα βαθμό τους γείτονες τους Οταβαλενιος απ' το Εκουαδόρ. Εμείς θα κυκλοφορήσουμε ανάμεσα στο πλήθος, θα διαπραγματευτούμε μάλλινα είδη (πουλόβερ, κασκόλ κ.ά.) ενώ το μεσημέρι μάς περιμένει γεύμα σε παραδοσιακό εστιατόριο με γεύσεις από την τοπική κουζίνα. Αργότερα επιστρέφουμε στο Ποπαγιάν.

 

Ημέρα 7η: Ποπαγιάν - Τιερραδέντρο

Εντυπωσιακή η σημερινή διαδρομή πάνω στα ορεινά περάσματα της Κορδιλιέρας των Άνδεων, που όμως θα μας επιβραβεύσει με την άφιξή μας σε έναν από τους πιο θεαματικούς αρχαιολογικούς χώρους της Νότιας Αμερικής. Ο λόγος για τους ζωγραφιστούς τάφους των προκολομβιανών πολιτισμών της Τιερραδέντρο. Τα λεγόμενα «Υπόγεια» που θα επισκεφθούμε αύριο.

 

Ημέρα 8η: Τιερραδέντρο - Σαν Αγκουστίν

Το πρωί είναι αφιερωμένο στην επίσκεψη αυτών των εντυπωσιακών δημιουργημάτων των αρχαίων λαών της Κολομβίας. Στη συνέχεια ταξιδεύουμε προς την ραχοκοκαλιά των Άνδεων και κατά μήκος του ποταμού Μαγκνταλένα. Θα κατηφορίσουμε στο Σαν Αγκουστίν, το σημαντικότερο κέντρο του ομώνυμου προκολομβιανού πολιτισμού στην Κολομβία και ενός απ' τους τρεις μεγαλύτερους στη Νότια Αμερική μαζί με εκείνους του Περού και της Βολιβίας. Άφιξη αργά το απόγευμα.

 

Ημέρα 9η: Σαν Αγκουστίν

Η μέρα είναι αφιερωμένη στη γνωριμία με τα απομεινάρια του πολιτισμού του Σαν Αγκουστίν (Σιβιλισασιόν Σαν-Αγκουστινιάνα). Πρώτα θα περιπλανηθούμε στο Αρχαιολογικό Πάρκο με το περίφημο Δάσος των Αγαλμάτων. Πάνω από 100 αγάλματα διαφόρων μεγεθών και παραστάσεων βρίσκονται διάσπαρτα στην πυκνή βλάστηση, σ’ ένα περιβάλλον παρόμοιο με αυτό που βρέθηκαν. 

Δείγμα ότι η προέλευση αυτού του πολιτισμού είναι τα δάση του Αμαζονίου και εντελώς διαφορετική από τους άλλους πολιτισμούς των Άνδεων που αναπτύχθηκαν στα οροπέδια. Ακολούθως θα επισκεφτούμε την Μεσίτα «Β», εκεί όπου έχουν αποκαλυφθεί εκπληκτικά ταφικά μνημεία. Μεγαλιθικές κατασκευές που θυμίζουν κελτικά μενίρ. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε το Αλτο ντε λος Ιδολος στο χωριό Σαν Χοσέ ντε Ισνος, με παράξενα αγάλματα.

 

Ημέρα 10η: Σαν Αγκουστίν - Μποκοτά

Έχοντας απολαύσει μία από τις σημαντικότερες αρχαιολογικές περιοχές προκολομβιανής τέχνης της Λατινικής Αμερικής, αναχωρούμε για το αεροδρόμιο της πόλης Νέιβα για μία σύντομη πτήση πίσω στην Μποκοτά. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας για δείπνο και διανυκτέρευση.

Ο καθεδρικός Ναός της πόλης.

Το μουσείο Μποτέρο.

 

Ημέρα 11η: Μποκοτά

Εκπληκτική και γεμάτη η σημερινή μας μέρα. Το πρωί αρχίζουμε την ξενάγηση στη Μποκοτά που όπως είναι φυσικό επικεντρώνεται στην κεντρική πλατεία Μπολίβαρ με τα αποικιακά κτίσματα και το προεδρικό Μέγαρο. Θα περπατήσουμε στα στενά δρομάκια της Καντελάρια -της παλιάς συνοικίας της Μποκοτά- και λίγο πριν το μεσημέρι έρχεται η μεγάλη στιγμή. Στα θησαυροφυλάκια της Κεντρικής Τράπεζας θα επισκεφθούμε το Μουσείο του Χρυσού, μοναδικό στο είδος του στον κόσμο όπου φιλοξενούνται πάνω από 30.000 χρυσά αντικείμενα από τους προκολομβιαvούς πολιτισμούς των Άνδεων: Κιμπάγια, Τολίμα, Μουίσκα και Ταϊρόνα. Όλοι αντιπροσωπεύονται εδώ με εξαίσια κοσμήματα και τελετουργικά αντικείμενα. Επόμενη στάση στο φημισμένο μουσείο Μποτερό όπου εκτίθενται περίπου 123 έργα του διάσημου Κολομβιανού καλλιτέχνη, τα οποία δώρισε στο μουσείο το 2000 κι έχουν αναγνωριστεί παγκοσμίως. Τελευταία στάση το 8ο θαύμα του κόσμου, ο Καθεδρικός του αλατιού! Το βράδυ μάς περιμένει δείπνο σε τοπικό εστιατόριο.

 

Ημέρα 12η: Μπογκοτά

Μία ακόμη ξενάγηση στη δυναμική πόλη. Πρώτα θα ανέβουμε με τελεφερίκ στο λόφο Μονσεράτ για μια αποκαλυπτική θέα στην απέραντη μεγαλούπολη, ενώ στη συνέχεια θα περιηγηθούμε πανοραμικά στο ιστορικό κέντρο της πόλης για να θαυμάσουμε μεταξύ άλλων το Αρχιεπισκοπικό παλάτι, το Προεδρικό Μέγαρο και την εκκλησία Ελ Κάρμεν χτισμένη αρχικά τον 17ο αιώνα αλλά έχει πάρει την τελική της μορφή το 1926. Το απόγευμα είναι ελεύθερο για να εξερευνήσετε και να ανακαλύψετε νέες γωνιές μιας αναγεννημένης πόλης.  Ανάβαση με τελεφερίκ στο Λόφο Μονσερρατ.

 

Ημέρα 13η: Μπογκοτά - Αθήνα/Θεσσαλονίκη

Νωρίς το πρωί πετάμε με ενδιάμεσους σταθμούς πίσω στην Ελλάδα.

 

Ημέρα 14η: Αθήνα/Θεσσαλονίκη

Άφιξη το μεσημέρι στην Αθήνα/Θεσσαλονίκη.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλείπεται κάτι.

ΤΙΜΕΣ 

Ταξίδι

Διατροφή

Αναχ/ση

Διαμονή

2κλινο

1κλινο

Φόροι

Είσοδοι

ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΛΟΜΒΙΑ

Πολιτισμός του Σαν Αγκουστίν

 

14 ημέρες

Ημιδ/φή

16/7

3*, 4*, 5*

2.990

+890

990

 

Το ταξίδι σας προσφέρει: 

  • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση)
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 5*, 4* στις μεγάλες πόλεις και 3* στις μικρές επαρχιακές πόλεις και χωριά
  • Ημιδιατροφή καθημερινά
  • Μεταφορές, εκδρομές, ξεναγήσεις όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα
  • Τέλη εισόδων (π.χ. Μουσεία)
  • Φιλοδωρήματα
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης/Φ.Π.Α.
  • Έμπειρος Αρχηγός /συνοδός
  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ 

  • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο

 

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ 

  • Απαραίτητο το διαβατήριό σας με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημέρα εξόδου από τη χώρα.