Skip to main content

ΕΚΟΥΑΔΟΡ: Ηφαίστεια των Άνδεων & πηγές του Αμαζονίου Ταξίδι 10 ημερών Καλοκαίρι 2023 από 1690

Αναχωρήσεις: 19/07, 09/08, 25/10

Ημέρα 1η: Αθήνα – Κίτο
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Κίτο, την πρωτεύουσα του Εκουαδόρ που βρίσκεται σε υψόμετρο 2.850 μέτρων. Άφιξη το απόγευμα και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας για άμεση εγκατάσταση στα δωμάτια, βραδινό φαγητό και διανυκτέρευση.

 

Ημέρα 2η: Κίτο (ξενάγηση πόλης, Ηφαίστειο Κοτοπαξί)
Μετά το πρωινό θα ξεκινήσουμε την ξενάγηση της πόλης που προστατεύεται από την UNESCO ως μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Στενά δρομάκια με αποικιακή αρχιτεκτονική, μέγαρα και αγορές θα κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον μας. Θα δούμε υπέροχες εκκλησίες, την πλατεία ανεξαρτησίας, θα περπατήσουμε στα σοκάκια της LA RONDA και θα δούμε το άγαλμα της Παναγίας El Panecillo. Κορυφαίες επισκέψεις το κυβερνητικό Μέγαρο που χτίστηκε τον 17ο αιώνα και η εκκλησία του Αγ. Φραγκίσκου του 1537, με τον υπέροχο διάκοσμο έργων σπουδαίων καλλιτεχνών της “Escuela Quitena”. Αφήνοντας το Κίτο κατηφορίζουμε προς το νότο με προορισμό τους πρόποδες του πιο ψηλού ενεργού ηφαιστείου του κόσμου, το Κοτοπαξί. Μέρος του ομώνυμου Εθνικού Πάρκου με πλούσια και ιδιαίτερη πανίδα και χλωρίδα θα μας χαρίσει «δραματικές» εικόνες της χιονοσκέπαστης κορυφής του.

 

Ημέρα 3η: Κίτο (Οταβάλο, Μνημείο Ισημερινού)
Σήμερα θα απολαύσουμε την φολκλορική διάσταση της χώρας επισκεπτόμενοι την κοινότητα των Οταβαλένιος και την περίφημη αγορά τους. Άντρες και γυναίκες ντυμένοι με τις παραδοσιακές τους φορεσιές συναθροίζονται εδώ και αιώνες στην Plaza de Ponchos του Οταβάλο πουλώντας απίστευτα είδη χειροτεχνίας. Θαυμάσια λοιπόν ευκαιρία για μας να φωτογραφήσουμε και να διαλέξουμε τα αναμνηστικά δωράκια για συγγενείς και φίλους. Στη συνέχεια αναχωρούμε για το Μνημείο του ισημερινού εκεί που η γήινη σφαίρα …χωρίζεται στα δύο. Εμείς θα δούμε το μνημείο και θα βγάλουμε την καθιερωμένη φωτογραφία πατώντας στο βόρειο και στο νότιο ημισφαίριο ταυτόχρονα!!! Το απόγευμα επιστροφή στο Κίτο.

 

Ημέρα 4η: Κίτο – Ποταμός Νάπο (Αμαζόνιος)
Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε οδικώς για την περιοχή της Αμαζονίας και συγκεκριμένα το λιμάνι της Punta Ahuano, 230χλμ. ΝΑ της πρωτεύουσας. Εκεί θα μας περιμένουν μικρές παραδοσιακές πιρόγες για να μας μεταφέρουν στο lodge μας στις όχθες του ποταμού Νάπο, έναν σημαντικό παραπόταμο στον άνω ρου του Αμαζονίου με συνολικό μήκος 1.075χλμ. Ο Νάπο πηγάζει στον Ισημερινό ανάμεσα σε τρία ηφαίστεια των ανατολικών Άνδεων, τα Αντισάνα, Σιντσουλάγουα και Κοτοπάξι και τροφοδοτεί τον Αμαζόνιο με 6.976 κυβικά μέτρα ανά δευτερόλεπτο. Άφιξη με κοκτέιλ υποδοχής, παραλαβή δωματίων και απογευματινή εξόρμηση στο δάσος βροχής όπου θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε την τοπική πανίδα και χλωρίδα, να διατρέξουμε με zipline (εναέρια τροχαλία) τις σκιερές φυλλωσιές και να επισκεφθούμε στον οικισμό της περιοχής τους ιθαγενείς της τοπικής κοινότητας.

 

Ημέρα 5η: Ποταμός Νάπο - Μπάνιος
Σήμερα ξυπνήστε νωρίς και απολαύστε μια μοναδική ανατολή στην καρδιά του Αμαζονίου. Μετά το πρωινό θα διατρέξουμε τις υδάτινες αρτηρίες θαυμάζοντας τα κρωξίματα των ζώων και τα πρωινά κελαηδίσματα των πουλιών κρυμμένα στα μανγκρόβια φυτά στις όχθες του ποταμού. Τελικός μας προορισμός η επαρχιακή πόλη Banos de Agua Santa, ανάμεσα στις Άνδεις και στην λεκάνη του ισημερινού Αμαζονίου, 8 μόλις χιλιόμετρα από τον κρατήρα του ηφαιστείου Τουνγκουραχούα.

 

Ημέρα 6η: Μπάνιος - Ριομπάμπα
Τι καλύτερο να ξεκινήσουμε τη μέρα μας με επίσκεψη σε δάσος νεφών για να απολαύσουμε τους καταρράκτες Pailon de Diable & Manto de la Novia! Η θέα τους κόβει κυριολεκτικά την ανάσα ενώ λίγο αργότερα θα ατενίσουμε και θα φωτογραφήσουμε από ειδικό σημείο την κορυφή του ενεργού ηφαιστείου Tungurahua!
Τελικός μας προορισμός το Ριομπάμπα «η καρδιά της Πατρίδας» όπως την αποκαλούν οι κάτοικοι της χώρας! Η πόλη είναι περιτριγυρισμένη από χιονοσκέπαστα ηφαίστεια μεταξύ των οποίων και το Chimborazo που η κορυφή του είναι το πιο απομακρυσμένο σημείο από το κέντρο της γης! Εμείς θα περπατήσουμε το ιστορικό της κέντρο και θα καταλήξουμε σε παραδοσιακή χασιέντα στις παρυφές της πόλης.

 

Ημέρα 7η: Ριομπάμπα - Αλαουσί - Ινκαπίρκα - Κουένκα
Αφήνοντας το Ριομπάμπα θα περάσουμε από την ορεινή πόλη Αλαουσί με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική. Μάλιστα λένε πως κάποια από τα σπίτια του ιστορικού της κέντρου έχουν πάνω από 100 χρόνια ζωής! Όμως αυτό που θα μας γοητεύσει σήμερα είναι ο αρχαιολογικός χώρος της Ινκαπίρκα, το βορειότερο σημείο της αυτοκρατορίας των Ίνκας. Εκεί, στη μέση του αρχαιολογικού χώρου, περιτριγυρισμένοι από τα τρομερά ηφαίστεια των Άνδεων θα αφουγκραστούμε τους ψίθυρους των πολεμιστών, τα βογγητά των ξωμάχων αγροτών και τις μακρόσυρτες προσευχές των ιερέων πάνω στους βωμούς! Μια επίσκεψη που σε συνδυασμό με την επιβλητικότητα του τοπίου σίγουρα θα μας καθηλώσει! Αργά το απόγευμα θα καταλήξουμε στην Κουένκα, την πόλη κόσμημα του Εκουαδόρ που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει κατά τη διάρκεια της βραδινής μας βόλτας.

 

Ημέρα 8η: Κουένκα - Γκουαγιακίλ
Η Κουένκα είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας και θεμελιώθηκε τον 16ο αι. στα ερείπια του οικισμού Τομεμπάμπα των Ίνκας. Είναι μια από τις πιο όμορφες πόλεις των Άνδεων και τα έχει όλα: λιθόστρωτα καλντερίμια, χαμηλά σπιτάκια με κόκκινα κεραμίδια, κομψά σιδερόφραχτα μπαλκονάκια, χαριτωμένες πλατείες, αποικιακά μέγαρα και πλούσια τοπική χειροτεχνία. Εμείς θα την εξερευνήσουμε, θα την φωτογραφήσουμε και θα σταθούμε με δέος στον Καθεδρικό της ναό στολισμένο με μάρμαρο. Επιπλέον θα επισκεφθούμε το Μουσείο των Ιθαγενών με την πλούσια συλλογή κεραμικών των Προκολομβιανών Πολιτισμών των Άνδεων. Μετά την ξενάγηση αναχωρούμε για το παραθαλάσσιο Γκουαγιακίλ. Η διαδρομή θα μας χαρίσει πανέμορφες εικόνες καθώς θα διασχίζουμε το Εθνικό Πάρκο Κάχας, ερημικά τοπία και «θάλασσες» από σύννεφα καθώς θα κατηφορίζουμε τις πλαγιές των Άνδεων μέχρι την υγρή κοιλάδα Γκουάγιας σπαρμένοι με φυτείες ζαχαροκάλαμου, κακάου και μπανάνας. Αργά το απόγευμα, προσεγγίζοντας το Γκουαγιακίλ θα νιώσουμε την αύρα του Ειρηνικού να μας χαϊδεύει απαλά.

 

Ημέρα 9η: Γκουαγιακίλ – πτήση αναχώρησης
Η πόλη του Γκουαγιακίλ με το τροπικό της κλίμα, την οποία θα απολαύσουμε κατά την ξενάγησή μας, σφύζει από ζωή και αποτελεί σημαντικό οικονομικό παράγοντα της χώρας. Ωστόσο δεν πρέπει να ξεχνάμε πως κάποτε φιλοξένησε σημαντικούς προκολομβιανούς πληθυσμούς όπως τους Βλαντίβια, τους Ματσαλίγια, τους Τσορέρα, τους Γκουανκάλα και τους Μαντένια. Στολίδι της πόλης η Μαλεκόν 2000, μία ανάπλαση κατά μήκος του Ωκεανού που της χαρίζει κοσμοπολίτικο αέρα. Ιδιαίτερη συνάντηση, τα εξωτικά ιγκουάνα στο πάρκο Μπολίβαρ! Το βραδάκι γεμάτοι, εικόνες, ήχους και χρώματα πετάμε μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την Ελλάδα.

 

Ημέρα 10η: Αθήνα/Θεσσαλονίκη
Άφιξη στην Αθήνα/Θεσσαλονίκη.

 

 

19/07, 09/08, 25/10 σε Δίκλινο

1.690€

19/07, 09/08, 25/10 Μονόκλινο

2.330€

Φόροι

990€

 

 

Το ταξίδι περιλαμβάνει

  • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Πτήσεις: KLM.
  • Διαμονή: Ξενοδοχεία 4*, 5* (Λοτζ στον Αμαζόνιο & παραδοσιακή Χασιέντα στο Ριομπάμπα.
  • Γεύματα: Ημιδιατροφή καθημερινά (μεσημεριανό ή δείπνο σετ μενού 3 πιάτων).
  • Μεταφορές: Όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Ξεναγήσεις και εκδρομές: Όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Τέλη εισόδων (π.χ. μουσεία): Και ειδικές άδειες όπου απαιτείται.
  • Αχθοφορικά μιας αποσκευής κατ' άτομο.
  • Φιλοδωρήματα.
  • Ξεναγός: Τοπικό έμπειρο ξεναγό για όλο το ταξίδι.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Αντιπρόσωπο/Συνοδό.
  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες.
  • Δωρεάν ταξιδιωτική ασφάλεια με καλύψεις και για Covid-19.

 

Δεν περιλαμβάνονται: 

  • Ό,τι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο.

 

Πτήσεις: KLM

Διαδρομή Ώρα Αναχώρησης Ώρα Άφιξης
Αθήνα – Άμστερνταμ
Άμστερνταμ – Κίτο
06:00
10:00
08:30
14:40
Γκουαγιακίλ – Άμστερνταμ
Άμστερνταμ – Αθήνα
18:40
20:55
13:15
01:10*